Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

zielonaszpilka

#7236331 Napisano: 21.01.2025 10:40:49 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Kawy loteria Jacobs dino, kurier DPD, dokumenty do podpisu Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7235890 Napisano: 18.01.2025 17:02:54 w Wkurza mnie...
@gnieszk@ napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wczoraj wkurzyłam się na naszą służbę zdrowia.
Chciałam zarejestrować się na tomografię.Czekałam na telefonie w kolejce 3 godziny po to,
żeby pani w rejestracji powiedziała mi,
że mają termin na CITO, na drugą połowę listopadaemotka
Poleciła mi, żebym zadzwoniła na inną ulicę, bo słyszała, że tam mają terminy na czerwiec-lipiec.
Podała mi nr tel.,więc dziś zadzwoniłam, czekając 40 minut w kolejce.
W rejestracji pani na ,,dzień dobry'' zapytała czy mierzę sobie codziennie puls,
powiedziałam, że nie.Kazała mi codziennie mierzyć i zadzwonić w poniedziałek, to ustalą termin badania.
Nawet nie zapytała o kod, na który jest wpisane CITO.
No kurna, to One ważniejsze od lekarzyemotka Skoro jest CITO, to chyba jest jak najprędzejemotka
Do czego to dochodziemotka

Przyznaję, że nie korzystałam, ale tu niby można sprawdzić terminy oczekiwania. Na pewno warto przynajmniej spróbować i wtedy ewentualnie tam dzwonić
Informator o Terminach Leczenia Index

Ja zawsze z tego korzystam i polecam. Czasami terminy są dłuższe niż podane na stronie, ale nigdy nie było to więcej niż kilka dni:) Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7235888 Napisano: 18.01.2025 16:42:40 w Wkurza mnie...
tereniagno napisał(a):

Wczoraj wkurzyłam się na naszą służbę zdrowia.
Chciałam zarejestrować się na tomografię.Czekałam na telefonie w kolejce 3 godziny po to,
żeby pani w rejestracji powiedziała mi,
że mają termin na CITO, na drugą połowę listopadaemotka
Poleciła mi, żebym zadzwoniła na inną ulicę, bo słyszała, że tam mają terminy na czerwiec-lipiec.
Podała mi nr tel.,więc dziś zadzwoniłam, czekając 40 minut w kolejce.
W rejestracji pani na ,,dzień dobry'' zapytała czy mierzę sobie codziennie puls,
powiedziałam, że nie.Kazała mi codziennie mierzyć i zadzwonić w poniedziałek, to ustalą termin badania.
Nawet nie zapytała o kod, na który jest wpisane CITO.
No kurna, to One ważniejsze od lekarzyemotka Skoro jest CITO, to chyba jest jak najprędzejemotka
Do czego to dochodziemotka

Poszukaj innego miejsca. Sprawdź sobie na stronie kolejki NFZ. Fakt, że czasem trzeba dojechać do miasta obok albo i kawałek dalej, ale można znaleźć naprawdę szybkie terminy. Ja dostałam skierowanie na rezonans głowy pod koniec grudnia a badanie mam na początku lutego i to tylko dlatego, że chcę je mieć zrobione w konkretnym szpitalu, który ma najnowocześniejszy sprzęt. Gdyby mi na tym nie zależało to są miejsca w ogóle bez czekania. Teraz też dużo placówek rejestruje mailowo. Sprawdź czy nie ma takiej opcji. Znajdź jakiegoś maila do rejestracji albo szpitala/przychodni, napisz że trudno sie do nich dodzwonić i czy jest możliwość ustalenia terminu mailowo. Podaj od razu swoje dane i kod skierowania. W moim województwie i w sąsiednich terminy na tomografię są z dnia na dzień, trudno mi uwierzyć W tak absurdalne terminy zwłaszcza na cito. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7234720 Napisano: 14.01.2025 08:05:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nata1898 zedytuj swój komentarz 🫣 Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7233644 Napisano: 08.01.2025 17:53:05 w moje dzisiejsze wygrane :)
Milka - 1000 zł emotka  byłam pewna, że ten konkurs już dawno rozwiązany  emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7233483 Napisano: 08.01.2025 12:54:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
8igora9 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

taak napisał(a):

https://www.e-konkursy.info/konkurs/mazowiecki-konkurs-fotografii-kulinarnej-edycja-viii

wygrał ktoś może kiedyś w tym konkursie i mógłby podzielić się informacją, jakie mniej więcej przyznają tam nagrody?

Dwie edycje temu: „W VI edycji konkursu, która odbyła się rok wcześniej, pula nagród wyniosła łącznie 40 tys. zł, a laureaci zostali nagrodzeni wysokiej klasy przenośnymi dyskami twardymi SSD oraz kartami pamięci.”

Jeśli dobrze rozumiem, to po te tajemnicze nagrody będzie trzeba się udać osobiście do Warszawy. 🙄

Mieszkańcy mazowieckiego, do których skierowany jest ten konkurs, raczej nie będą mieć bardzo daleko emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7233463 Napisano: 08.01.2025 12:23:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
taak napisał(a):

https://www.e-konkursy.info/konkurs/mazowiecki-konkurs-fotografii-kulinarnej-edycja-viii

wygrał ktoś może kiedyś w tym konkursie i mógłby podzielić się informacją, jakie mniej więcej przyznają tam nagrody?

Dwie edycje temu: „W VI edycji konkursu, która odbyła się rok wcześniej, pula nagród wyniosła łącznie 40 tys. zł, a laureaci zostali nagrodzeni wysokiej klasy przenośnymi dyskami twardymi SSD oraz kartami pamięci.” Wyświetl w wątku >>
1 taak 0

zielonaszpilka

#7232783 Napisano: 03.01.2025 11:58:37 w WC - rozmowy o wszystkim
agicho napisał(a):

Czy coś zmieniło z powiadomieniami, wcześniej wyskakiwały jak ktoś odpowiedział na post a teraz każdy ruch  forumowicza, dostaje powiadomieni .dziennie ich jest multum .Nic nie wciskam .czy to jakieś "unowocześnienie"?

Jeżeli wyskakują Ci powiadomienia z jednego wątku to pewnie kliknęłaś ustaw powiadomienia. Wejdź w dany wątek i na górze po prawej stronie albo ogólnie gdzieś na górze powinnaś mieć anuluj powiadomienia. Wyświetl w wątku >>
2 agicho, pionas 0

zielonaszpilka

#7232548 Napisano: 02.01.2025 11:29:46 w Segregacja konkursów.
Morganeczka napisał(a):

Hejka to i ja się podepnę emotka  po pierwsze brakuje mi kategorii "konkursy z kupowaniem" wchodzę e-konkursy i jest zalew konkursów facebookowych, instagramowych a ja szukam tych gdzie trzeba coś kupić. I tam można byłoby podzielić na loterie i opisowe. Poza tym brakuje mi apki z e-konkursy z możliwością robienia zapisków, listy zakupów czy listy wygranych.  Co o tym myślicie?

Przecież masz konkursy promocyjne. To są właśnie konkursy, w których masz coś kupić:) w tytule zazwyczaj jest podane, że to loteria albo konkurs, a jak nie jest to możesz zawsze napisać z prośbą o dodanie tego w tytule emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7232482 Napisano: 01.01.2025 21:57:19 w WC - rozmowy o wszystkim
Za wysyłkę i ochronę płaci kupujący. Targowanie się zazwyczaj wygląda tak, że kupujący korzystają z gotowego narzedzia "Zaproponuj cenę". Ty dostajesz informację, że kupujący proponuje np. 40 zamiast 50 zł i możesz zaakceptować albo odrzucić i np. zaproponować swoją cenę 45 zł. Jak on ją zaakceptuje to od razu ustawia się mu taka cena (tylko jemu) i może za nią przedmiot kupić. Czasami propozycje są sensowne - obniżka 5, 10 zł, a czasami są z czapy, np. rzędu 50-70% ceny wyjściowej emotka  Czasami kupujący piszą, że proponują 40 zł i wtedy jak akceptujesz to masz taką opcję "zaproponuj cenę" i jak wpiszesz tam 40 zł to za taką cene ten kupujący będzie mógł przedmiot kupić. Niektórzy sprzedający robią tak, że do każdego kto przedmiot "polubi" wysyłają propozycję kilkuzłotowej obniżki, żeby zachęcić do zakupu. Co jeszcze warto robić, to od razu robić zdjęcia z miarką albo umieszczać wymiary w opisie, bo 90% kupujących i tak o nie poprosi, więc szkoda potem tracić czasu na odszukiwanie ciucha, mierzenie i odpisywanie każdemu. Generalnie vinted jest spoko, bo jak ktoś coś kupi, to dostajesz gotową etykietę do druku i tylko pakujesz, naklejasz i nadajesz paczkę. Jedyny minus jest taki, że nie możesz "wyłączyć" sobie opcji wysyłki przez niektórych przewoźników i niektórzy wybierają inpost, niektórzy orlen paczkę, inni pocztę polską, a jeszcze inni dpd czy dhl. Generalnie misz masz. Czasami ludzie piszą w opisie, że nie wysyłają tym czy tym, ale jak ktoś kupi, a Ty nie będziesz chciała wysłać tym przewoźnikiem, to musisz anulować zakup i wtedy tracisz gwiazdki. Płaszcze, kurtki itd. zwłaszcza z dobrym składem (wełna, puch) albo dobrych marek, możesz sprzedać lepiej, ale 150-180 zł osiągną tylko rzeczy, które oryginalnie w sklepie kosztują w okolicach tysiąca. Możesz sobie zerknąc na wyszukiwanie vinted i tam poszukać rzeczy, które Ty chciałabyś sprzedać. Zobaczysz przekrój cen, przy czym wiadomo, że jeśli chcesz sprzedać szybko, to musisz być tańsza niż konkurencja z tym samym przedmiotem, w tym samym rozmiarze, w takim samym stanie emotka  Przy wystawianiu aukcji, po wpisaniu opisu, marki itd. Vinted podpowie Ci cenę, za jakąś sprzedały się ostatnio takie przedmioty. Przy czym czasem się to zgadza, a czasem nie emotka  I czasem vinted sugeruje mi cenę 15-30 zł, a ja spokojnie sprzedaję przedmiot za 100 emotka  Jeśli masz więcej pytań to pisz pw emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7232476 Napisano: 01.01.2025 21:19:32 w WC - rozmowy o wszystkim
mampytanie napisał(a):

lilichilimili napisał(a):

mampytanie napisał(a):

Czy ktoś z Was sprzedaje ubrania na Vinted i może powiedzieć coś więcej na ten temat? Idzie tam sprzedać ciuchy, których już się nie nosi? Czy raczej ciężko, bo mało kto tam kupuje? Oczywiście mowa o ciuchach w bardzo dobrym / idealnym stanie, których po prostu już się nie nosi/ nie lubi. 
A może lepiej wystawić na olx? Czy w ogóle ludzie kupują ciuchy używane z takich prywatnych ogłoszeń? Nie mam pojęcia, czy warto marnować czas na fotki i opisy ubrań (w naprawdę bardzo dobrym stanie), czy po prostu wrzucić ciuchy do kontenera emotka

Ja sprzedaje i kupuje i tylko raz miałam problem, a mianowicie ubranie było niesamowicie prześwitujące, a nie było o tym informacji, ale dostałam zwrot i odesłałam. Aczkolwiek nie kupuje tam drogich rzeczy.

A jak sprzedajesz, to zazwyczaj faktycznie ktoś daną rzecz kupi, czy ogłoszenie musi wisieć przez przynajmniej 1-2 miesiące, aż ktoś się zainteresuje?

ja sprzedaję i sprzedaję dużo, ale sprzedaję bardzo określone rzeczy - konkretne marki, konkretne materiały. Ciuchy zwyczajne, takie standardowe, jak hm, reserved, mohito, new look, itp. sprzedają się, ale musisz mieć dobre zdjęcia, dobre opisy dobre ceny. Jeśli nowa bluzka w sklepiej kosztuje 50 zł, to nową z metką na vinted puścisz maksymalnie za połowę tej ceny. Więc używaną, nawet w bardzo dobrym stanie sprzedasz za kilka, maks kilkanaście złotych. Weź to pod uwagę. Dodatkowo większość kupujących raczej się targuje. Wystawiasz za 15, ale z myślą, że sprzedaż za 10 albo 8 zł. Dziecięce rzeczy, jeśli nie są to chodliwe marki typu newbie, lepiej wystawiać w zestawach, bo inaczej sprzedasz je w cenach od 1 zł do kilku, w potywach do kilkunastu złotych. Dużo osób frustruje się sprzedażą na vinted, bo ciuchy wiszą im miesiącami i nikt się nimi nie interesuje. Niestety to często wina ceny. Widzę po profiu mojej przyjaciółki, która zwykłe, często już niezbyt modne, bawełniane czy nawet poliestrowe bluzki, sukienki czy sweterki próbuje sprzedać po 20-40 zł. No nie ma opcji, że ktoś to w tej cenie kupi, bo doliczając ochronę kupujących i przesyłkę wychodzi mu cena nowej rzeczy na wyprzedaży. Możesz spróbować wystawić te rzeczy, ale miej świadomość, że majątku na tym nie zbijesz, a rzeczywiście jest sporo roboty z wystawianiem aukcji. Jeśli chcesz je szybko sprzedać to licz kilka złotych, maks 10 złotych za sztukę. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7229357 Napisano: 15.12.2024 16:34:59 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Dwa bilety dla osoby dorosłej na wszystkie trzy strefy do Suntago. Ważne do końca roku, w dni powszednie, weekendy i święta. Wersja elektroniczna.

180 zł za oba Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7227304 Napisano: 05.12.2024 20:30:27 w moje dzisiejsze wygrane :)
Takie powroty lubię emotka  drugi konkurs po przerwie i druga nagroda emotka  m&m’s emotka  opłaciło się jechać w sobotę wieczorem po jedną paczkę cukierków emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7226765 Napisano: 04.12.2024 11:41:11 w moje dzisiejsze wygrane :)
Zestaw kaw dino Jacobs emotka  miły powrót Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7216650 Napisano: 26.10.2024 09:22:19 w Twoja najcenniejsza nagroda:D
ch_magd napisał(a):

Moja najcenniejsza wpadła 13 lat temu emotka  Wycieczka do Mediolanu ze stylistką. Wartość ok 30.000 zł. Wycieczka do Barcelony za 5000zł i nagroda pieniężna 5000zł od Zelmera. Miałam 6 letnią przerwę emotka

Z jakiego konkursu ten Mediolan? Też byłam mniej więcej w tamtym okresie emotka  i też jedna z najcenniejszych nagród emotka  moja o wartości 25 tysięcy - 15 tysięcy wyjazd plus 10 tysięcy na zakupy. Super wyjazd 🥰 Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7215170 Napisano: 20.10.2024 18:40:03 w SZUKAM....
bezaczek7 napisał(a):

donia7 napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

Szukam informacji czym się różni suszarka Vileda Magnum od Viledy Infinity Flex. Wg zdjęć w necie obie się rozsuwają, obie są do 10 kg, a cena prawie stówka różnicy. Ktoś ma którąś albo wiedzę na temat różnic?

Ja niestety nie pomogę. Jedynie co to mnie denerwuje, że szybko w tych suszarkach druty się urywają emotka

Ta ma takie grube, nie cienkie druty. Mam jedną z grubymi i jest super (nie pamiętam firmy).
Zobaczyłam dziś w tv reklamę Infinity Flex i mnie zainteresowała przez to rozsuwanie, a po wpisaniu na All wyszły mi oferty Infinity i Magnum. Stąd się zastanawiam nad różnicą. Porównywarka na ceneo nie wniosła zbyt wiele, na obrazku skrzydła w Infinity są trochę bardziej jakby na płasko i generalnie wyglądają tak samo.

Magnum się nie rozsuwa. Długość linek do suszenia to 24 metry. Flex się rozsuwa i ma linki o długości łącznej 30 metrów. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7215053 Napisano: 19.10.2024 20:33:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
banka-manka napisał(a):

infante napisał(a):

infante napisał(a):

Jak długo trwała u was weryfikacja w loterii lipton biedronka ? wgralam paragon jak kazali i cisza...

To Smolar. Wejdź w formularz laureata, wpisz numer paragonu i telefon i wyskoczy Ci na jakiem etapie jest weryfikacja. Może być negatywna, Smolar nie informuje o negatywnej weryfikacji.

Szukam u nich tej loterii z Biedry, zeby wpisac numery ale jest tylko Dino i Kaufland...

https://wyniki.smolar.pl/#wyniki jest - 2 kubki lipton, tylko nie wiem czy tutaj pokazuje stan weryfikacji emotka  na laureatach faktycznie nie ma. Na jakiś czas wypadłam z konkursowego obiegu i nie wiem czy czegoś nie pozmieniali, bo w laureatach jakoś wyjątkowo mało zakładek.

2 kubki dziennie to stary konkurs z ITM.
https://www.smolar.pl/konkurs-lipton-2-kubki-dziennie
Loteria Biedronka dane uzupełniało się przez formularz który wysyłali na e-mail.
I nie ma możliwości samemu sprawdzić weryfikacji. Niestety emotka

Dzięki za wyjaśnienie. Właśnie jakoś pusto w tej zakładce laureatów i wyników, jak nie u Smolara emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7215049 Napisano: 19.10.2024 20:01:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
infante napisał(a):

infante napisał(a):

infante napisał(a):

Jak długo trwała u was weryfikacja w loterii lipton biedronka ? wgralam paragon jak kazali i cisza...

To Smolar. Wejdź w formularz laureata, wpisz numer paragonu i telefon i wyskoczy Ci na jakiem etapie jest weryfikacja. Może być negatywna, Smolar nie informuje o negatywnej weryfikacji.

Szukam u nich tej loterii z Biedry, zeby wpisac numery ale jest tylko Dino i Kaufland...

https://wyniki.smolar.pl/#wyniki jest - 2 kubki lipton, tylko nie wiem czy tutaj pokazuje stan weryfikacji emotka  na laureatach faktycznie nie ma. Na jakiś czas wypadłam z konkursowego obiegu i nie wiem czy czegoś nie pozmieniali, bo w laureatach jakoś wyjątkowo mało zakładek.

chyba do nich przedzwonie w poniedzialek

Możesz, jeśli bardzo Cię to niepokoi, ale czasu na wysyłkę nagród mają jeszcze dużo. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7215046 Napisano: 19.10.2024 19:42:50 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
infante napisał(a):

infante napisał(a):

https://wyniki.smolar.pl/#wyniki jest - 2 kubki lipton, tylko nie wiem czy tutaj pokazuje stan weryfikacji emotka  na laureatach faktycznie nie ma. Na jakiś czas wypadłam z konkursowego obiegu i nie wiem czy czegoś nie pozmieniali, bo w laureatach jakoś wyjątkowo mało zakładek. Wyświetl w wątku >>
0 0