Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalafior
Postów 229
Data rejestracji 05.06.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale już mi lepiej Wyświetl w wątku >>
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mieszkam na wsi, gdzie drogi są bardzo wąskie (na jedno auto), do tego teren górzysty i sporo zakrętów. Niestety ciągle przybywa mieszkańców i ludzi z zewnątrz, a co za tym idzie aut. Włos mi się na głowie jeży, gdy widzę pędzące auta z ogromną szybkością. Zobrazować te prędkości może nasz podjazd i rów. Co roku przez niedostosowanie prędkości w nasz podjazd uderza, lub wpada w rów spora ilość aut (tracąc zderzaki i uszkadzając podwozie). To wynik tego że chcą uniknąć zderzenia z autem z nad przeciwka. Pisk opon jest codziennością.
Znając panujące realia, oraz to że zawsze z jakieś bramy może wybiec dziecko, drogą może spacerować starsza osoba, lub może przebiec sarna, lub inny zwierzak jadę zazwyczaj 30 do 40km/h. Dalej, jak widzę auto z naprzeciwka zatrzymuję się na pierwszym podjeździe żeby się minąć (tu warto zaznaczyć że zanika proste podziękowanie drugiego kierowcy - machnięcie ręką, czy mrugniecie światłami, kiedyś było to normalne, dziś rarytas).
Wracam dziś do domu, jestem już bardzo blisko. Dojeżdżam do najbardziej niebezpiecznego zakrętu na którym nie widać nic, bo waśnie drzewa puściły liście. Noga z gazu, tam najlepiej 20-tką. I co? Wyjeżdżam z zakrętu i z naprzeciwka jedzie szybko auto. Po środku nas akurat jest podjazd gdzie można się minąć. Myślę że tam dojadę i wjadę na podjazd. Jednak facet nie zwalnia, mija podjazd JEDYNIE SWOJĄ DŁUGOŚCIĄ AUTA zatrzymuje się i macha na mnie rękami że mam cofać w zakręt. On ma do cofnięcia jakieś 3 metry i to na prostce, abym mogła wjechać na podjazd. Więc pokazuje mu żeby to on się jednak cofną. Jednak stoi niewzruszony. To ja też, bo nigdzie mi się nie śpieszy. Jednak on ciągle na mnie macha. No tak, uczono mnie w dzieciństwie że "głupszemu się ustępuje". Ale uważam że to bardzo zła taktyka bo potęguje głupotę. W końcu się poddałam i wycofałam w zakręt, a potem na pierwszy podjazd. A TAK ŻAŁUJĘ! Jak mnie mijał postukałam się w głowę dosadnie żeby to dostrzegł. Miałam ochotę na środkowy palec... ale to już przesada.
W sumie codzienność - denerwująca sytuacja na drodze. Jadnak ta mnie gryzie i dlatego tu piszę żeby wyrzucić swoja złość. Żeby mi ulżyło, bo cisną mi się na usta same niecenzuralne słowa.
Macie też tak czasem że ustępujecie? Czy tylko ja się tak poddaje Wyświetl w wątku >>
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wiem jaki kurier Wyświetl w wątku >>
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
34. Na podstawie art. 921 § 3 kodeksu cywilnego, Organizator zastrzega niniejszym na swoją rzecz przeniesienie całości autorskich praw majątkowych do nagrodzonych w Konkursie Prac,
zwanych dalej: „Utworami”, w zakresie, w jakim stanowią one utwory w rozumieniu ustawy z
dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Organizator nabywa całość
autorskich praw majątkowych do nagrodzonych Utworów z chwilą wydania Nagrody, do
rozporządzania i korzystania z nagrodzonego Utworu we własnym zakresie jak i na użytek osób
trzecich, bez ograniczenia terytorium oraz bez ograniczeń czasowych, we wszystkich formach i
zakresach eksploatacji oraz na wszystkich znanych polach eksploatacji. Wyświetl w wątku >>
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jestem pozytywnie zaskoczona organizatorami. Super że tak załatwili sprawę. ️ Wyświetl w wątku >>
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nasz prawnik potwierdził złamanie zasad Regulaminu przez wskazanego przez Panią Uczestnika, który dostał dziś od nas oficjalną informację w tej sprawie, a na jego miejsce do nagrody został wybrany Uczestnik z puli rezerwowych. Dziękujemy za czujność i zapraszamy do udziału w naszym Konkursie Pozdrawiamy
:) Wyświetl w wątku >>
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jesteście niesamowici i macie wspaniałe twórcze poczucie humoru.
Dzięki Wyświetl w wątku >>
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
? Wyświetl w wątku >>
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gdzie się podziała ludzka wrażliwość?
http://www.greenp...ow-szansa-dla-drzew/ Wyświetl w wątku >>
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie popieram tworzenie konta "na szybko" by coś/kogoś hejtować. Ale droga Marto, trochę powiewa tu hipokryzją ponieważ nie tak dawno temu, sama zachęcałaś do oglądani profilu Insta osoby która powielała jeden pomysł do kilku konkursów i tym pomysłem wygrywała. Skoro zachęcałaś do odwiedzin, to chyba wtedy Tobie to nie pasowało.
Do tego często (nie zawsze!) mocno inspirujesz się pracami które już wygrały i powielasz te same pomysły w swoim, nowym wydaniu.
Prawdą jest że również, że i Ty miałaś dość jak w kółko wygrywały te same osoby. Dlatego warto o tym pamiętać nawet jak się jest na fali wygrywania, co drażni nas u wygrywających kiedy samemu ma się gorszy czas w konkursach.
Nie, nie śledzę Cię. Po prostu w czasie poniższych wypowiedzi skojarzyłam Cię tu na forum z Twoim kontem na Insta, dlatego utkwiły mi w pamięci. Gratuluję Ci wygranych, bo przyznać muszę że twoje prace są miłe dla oka.
MartaZey napisał(a): to wejdź na jej insta:)
Wyświetl w wątku >>
kalafior
Postów 229
Punkty karne 0
Konkursy dodane