Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika maa

maa

#6459879 Napisano: 05.02.2018 13:37:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Niebieska_Laguna napisał(a):

donia7 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Czy z Albedo dzwonią od początku, czy od końca konkursu? Ktoś wygrał z innego dnia niż 29.01?

Pewnie znów wzięli 3 ostatnie dni emotka

U mnie tel z 25 stycznia emotka  

A u mnie z pierwszego dnia konkursu Wyświetl w wątku >>

maa

maa

#6458108 Napisano: 31.01.2018 14:20:27 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
cisz, cisza, cisza. telefony nie dzwonią, może chociaż jakaś rezerwa, może coś ... Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#6457331 Napisano: 29.01.2018 14:27:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
andii napisał(a):

infatne napisał(a):

Ktos dopadl w Biedronce rzeczy z Somatu ? emotka mnie tylko finish w obu Biedronkach. Trzeba do jakiejs specjalnej duzej biedronki jechac czy jak....

U mnie tego multum
Mogę Ci kupić emotka

u mnie też pokażne ilości Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#6456972 Napisano: 27.01.2018 19:10:20 w WC - rozmowy o wszystkim
ace napisał(a):

maa napisał(a):

wszędzie piszą, że zdobywają szczyt w stylu alpejskim - czyli bez tragarzy i tlenu oraz ze Tomasz nie miał ubezpieczenia. Więc radzę Tobie najpierw poczytać a potem pisać.

dla ułatwienia link

https://sportowef...a-w-takich-wyprawach

a w którym miejscu w tym artykule jest napisane, że nie byli ubezpieczeni? Ja widzę tylko: Nie wiadomo na razie, czy i w jakim zakresie był ubezpieczony Tomasz Mackiewicz...

w necie jest informacja od żony więc raczej sprawdzona.
zresztą łatwo się domyślić, że gdyby miał to nie organizowano by zbiórki pieniędzy od ludzi tylko zadzwoniono do ubezpieczyciela i podano nr polisy. dość prosty wniosek.
I żeby nie było - jestem godna podziwu dla tych ludzi, który kochają góry, pokonują własne słabości, walczą, a jeszcze bardziej dla tych, którzy ruszyli dzisiaj z pomocą.

Uważam jednak, że w każdej sytuacji w życiu należy zachować minimum asekuracji i odpowiedzialności.
I całym sercem mam nadzieję i wierzę, że wszystko dobrze się skończy. Wyświetl w wątku >>

maa

#6456965 Napisano: 27.01.2018 18:52:59 w WC - rozmowy o wszystkim
ankasss napisał(a):

maa napisał(a):

ace napisał(a):

cb656 napisał(a):

stellasz napisał(a):

rozumień i szanuję, ale on walczy z tą górą 7 raz, i też należy się - szacunek
a to może troszkę przybliży człowieka https://wspinanie.pl/2013/02/gdzies-na-szczycie-gory-wszyscy-razem-spotkamy-sie-film-nanga-dream/   i pozwoli troszkę to marzenie zrozumieć ?

Rozumiem, co to są marzenia i rozumiem również, że ratownicy narażają się, bo chcą. Okej, ich wola.
nie lubię, gdy ktoś dla realizacji SWOICH marzeń naraża na niebezpieczeństwo INNYCH.

Czy tylko wdg mnie te  dwa zdania sobie przeczą?
Swoją drogą to codziennie miliony ludzi narażają nasze (bez możliwości wyboru) zdrowie i życie paląc papierosy, paląc syf w piecach, pijąc alkohol i przygryzając (i pozwalając na to swoim dzieciom) Wedla i Lay'sa (a potem się dziwiąc, że rak żołądka lub cukrzyca)...

A ci inni ratują, bo rozumieją te marzenia i wiedzą doskonale, że dziś oni są ratownikami czyichś żyć i marzeń, ale za tydzień/rok/10lat ich położenie może zmienić się o 180stopni i to oni będą w potrzasku. Tak jak ktoś tu napisał, środowisko himalaistów jest specyficzne (wdg. mnie cudowne).

Gdyby nie tacy ludzie, odważni odkrywcy, do dziś siedzielibyśmy w jaskiniach sądząc, że ziemia jest płaska, a o Ameryce czy Australii nawet legend by nie było ... Te dzisiejsze wyprawy wiążą się ze znacznie większą ilością aspektów niż większości z nas się wydaje (ale to, że zbierają oni próbki dla naukowców, są niejako królikami doświadczalnymi dla lekarzy,  to już nie jest medialna informacja, bo wiadomo,że najlepiej sprzedaje się śmierć, czyli dopiero to co dzieje się teraz)

Ja tam ich rozumiem, podziwiam i mam nadzieję z całego serducha, że wszyscy wyjdą z tego cało.

można wszystko, można spełniać swoje marzenia, można...
ale trzeba też mieć odrobinę pokory. Moim zdaniem ubezpieczenie wyprawy, odpowiednie wyposażenie (tlen, leki, sprzęt) to podstawa.
Gdyby mieli ubezpieczenie zapewne helikopter wystartowałby już w piątek rano.

Gdyby ludzie zamiast powtarzać,  nie sprawdzone informacje "że nie mieli wykupionego ubezpieczenia" zadali sobie trochę trudu i poczytali; to wiedzieliby, że mieli wykupione ubezpieczenie. Ubezpieczenie jednak nie obejmowało transportu helikopterem ekipy spod K2, pod Nanga Parbat.

wszędzie piszą, że zdobywają szczyt w stylu alpejskim - czyli bez tragarzy i tlenu oraz ze Tomasz nie miał ubezpieczenia. Więc radzę Tobie najpierw poczytać a potem pisać.

dla ułatwienia link

https://sportowef...a-w-takich-wyprawach Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#6456829 Napisano: 26.01.2018 23:03:50 w WC - rozmowy o wszystkim
ace napisał(a):

cb656 napisał(a):

stellasz napisał(a):

rozumień i szanuję, ale on walczy z tą górą 7 raz, i też należy się - szacunek
a to może troszkę przybliży człowieka https://wspinanie.pl/2013/02/gdzies-na-szczycie-gory-wszyscy-razem-spotkamy-sie-film-nanga-dream/   i pozwoli troszkę to marzenie zrozumieć ?

Rozumiem, co to są marzenia i rozumiem również, że ratownicy narażają się, bo chcą. Okej, ich wola.
nie lubię, gdy ktoś dla realizacji SWOICH marzeń naraża na niebezpieczeństwo INNYCH.

Czy tylko wdg mnie te  dwa zdania sobie przeczą?
Swoją drogą to codziennie miliony ludzi narażają nasze (bez możliwości wyboru) zdrowie i życie paląc papierosy, paląc syf w piecach, pijąc alkohol i przygryzając (i pozwalając na to swoim dzieciom) Wedla i Lay'sa (a potem się dziwiąc, że rak żołądka lub cukrzyca)...

A ci inni ratują, bo rozumieją te marzenia i wiedzą doskonale, że dziś oni są ratownikami czyichś żyć i marzeń, ale za tydzień/rok/10lat ich położenie może zmienić się o 180stopni i to oni będą w potrzasku. Tak jak ktoś tu napisał, środowisko himalaistów jest specyficzne (wdg. mnie cudowne).

Gdyby nie tacy ludzie, odważni odkrywcy, do dziś siedzielibyśmy w jaskiniach sądząc, że ziemia jest płaska, a o Ameryce czy Australii nawet legend by nie było ... Te dzisiejsze wyprawy wiążą się ze znacznie większą ilością aspektów niż większości z nas się wydaje (ale to, że zbierają oni próbki dla naukowców, są niejako królikami doświadczalnymi dla lekarzy,  to już nie jest medialna informacja, bo wiadomo,że najlepiej sprzedaje się śmierć, czyli dopiero to co dzieje się teraz)

Ja tam ich rozumiem, podziwiam i mam nadzieję z całego serducha, że wszyscy wyjdą z tego cało.

można wszystko, można spełniać swoje marzenia, można...
ale trzeba też mieć odrobinę pokory. Moim zdaniem ubezpieczenie wyprawy, odpowiednie wyposażenie (tlen, leki, sprzęt) to podstawa.
Gdyby mieli ubezpieczenie zapewne helikopter wystartowałby już w piątek rano. Wyświetl w wątku >>
0 1 ace

maa

#6456561 Napisano: 26.01.2018 12:17:27 w moje dzisiejsze wygrane :)

maa

#6456557 Napisano: 26.01.2018 12:06:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
asantesana napisał(a):

Czy to 50 zl z Kauflandu w MDW to z loterii? Były smsy?

to nie z loterii Smolara tylko konkurs ze strony Kauflanda Wyświetl w wątku >>

maa

#6456538 Napisano: 26.01.2018 11:35:41 w Informują
Monika11 napisał(a):

ivanotta napisał(a):

Kauflandowe bony @

konkurs Smolara ?

Konkurs na hasło, że strony Kauflanda, 50 bonów po 50zl Wyświetl w wątku >>
1 Monika11 0

maa

#6456533 Napisano: 26.01.2018 11:32:45 w Kaufland konkursy
kunlunija napisał(a):

czy były już wyniki z tego konkursu w kaufie, który trwał do 10 styycznia ? (ten organizowany przez kaufa, a nie przez smolara?) nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji emotka

Dzisiaj maile Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#6455827 Napisano: 24.01.2018 12:27:16 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
u mnie też pusto.... co się dzieje:( Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#6455497 Napisano: 23.01.2018 12:29:53 w Dyskusje o wynikach konkursu
na stornie smolara są wyniki z kauflanda (bony po 50 zł)
czy baza jest aktualna? dostałam maila a wg strony nie wygrałam. Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

maa

#6455251 Napisano: 22.01.2018 15:37:08 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
czas ponarzekać Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#6454502 Napisano: 19.01.2018 16:07:21 w Gratulacje! Dla wygranych!
Lager gratulacje. Cudowna nagroda! Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#6454285 Napisano: 19.01.2018 10:50:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
widzę w wątku Informują, że Diuracell dalej dzwoni z V etapu. Nie grałam w poprzednich dopiero w ostatnich, ale zdążyłam zauważyć, że oni najpierw indformują o mieczach a potem robotach. Czy dobrze kojarzę czy coś mi się pomyliło? Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#6454259 Napisano: 19.01.2018 10:16:53 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
mi też przydałoby się jakieś miłe zakończenie tygodnia Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#6454085 Napisano: 18.01.2018 19:44:03 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
u mnie też cisza i cisza. im więcej ślę tym większa cisza. można się załamać. Wyświetl w wątku >>
0 0

maa

#6453713 Napisano: 17.01.2018 21:10:47 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
susza, susza, szusa .... śnieg zaczął dzisiaj jednak padać to może i mi coś przyniesie Wyświetl w wątku >>
0 0