Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
anta
Postów 271
Data rejestracji 03.03.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
popieram !!!! Wyświetl w wątku >>
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wychodzi b. duży Wyświetl w wątku >>
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
składniki
3/4 szklanki maki tortowej
3/4 szklanki maki ziemniaczanej
1 i 1/2 szklanki cukru pudru
6 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
sposób przygotowania
Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić z odrobiną soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier puder cały czas ucierając przy pomocy miksera. Następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Mikser ustawić na wolne obroty, stopniowo dodawać mąkę, miksując do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Masę wylać do średniej tortownicy nasmarowanej uprzednio masłem i wysypanej tartą bułką. Piekarnik rozgrzać początkowo do 160 stopni C, piec około 15 minut do momentu, aż ciasto podrośnie, a następnie zwiększyć temperaturę do około 180- 200 stopni C i piec kolejne 15 minut. Po upieczeniu, pozostawić przez kilka minut w piekarniku, przy otwartych drzwiczkach. Następnie wyjąć z formy, ułożyć na drewnianej desce, wystudzić i użyć do przygotowani tortu.
Smacznego !!!!!!!! Wyświetl w wątku >>
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
o super !!!!!
jutro zrobię z połowy składników .... mam nadzieję, ze uda się Wyświetl w wątku >>
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
1 kostka masła lub margaryny
1 szklanka maki pszennej
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
5jajek
1 szklanka cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kakao
bakalie
zapach
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem . Dodajemy mąkę i żółtka, aromat i proszek do pieczenia. Ucieramy Na koniec do masy dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie mieszamy.
Wkładamy do specjalnej foremki i zamykamy. Można zostawić odrobinę ciasta (ok. 4-5 łyżek) i dodać do tego kakao, a później przełożyć tak jak wcześniej do formy, w ten sposób nasza babka będzie dwukolorowa.
Wstawić do garnka z zimną wodą i od momentu zagotowania gotować na małym ogniu około 1 godz. 30 minut.
Wyświetl w wątku >>
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
NALEWKA MALINOWA
0,5 litra malin
0,4 kg cukru
750 ml spirytusu / lub 300 ml spirytusu i 500 ml zwykłej czystej wódki/
Maliny zasypać cukrem na tydzień, często potrząsać słojem. Syrop odsączyć, maliny użyć do przetworów. Do syropu dodać spirytus lub spirytus + wódka. Zamknąć na trzy tygodnie, przefiltrować, przelać do butelek, odstawić na trzy miesiące.
Można spróbowac od razu ale nie za wiele.... Wyświetl w wątku >>
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a ja dodaję nie całą łyżeczkę proszku do pieczenia ...
Wyświetl w wątku >>
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
o matko ... tego szukałam
dzięki Wyświetl w wątku >>
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
SZYBKA SAŁATKA
3 pomidory
1 jogurt naturalny - najlepiej gęsty
1 lub 2 ząbki czosnku
1 op. sera Feta
pieprz do smaku
Pomidory pokroić w plastry,popieprzyć.
Czosnek zmiażdżyć i dobrze wymieszać z jogurtem. Polać sosem pomidory.
Ser Feta pokroić w drobną kostkę . Połączyć z pomidorami.
Nie solić!
Wyświetl w wątku >>
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Konkursy konkursami, ale żeby coś wygrać trzeba mieć dużo siły, wytrwałości no i dużo weny twórczej – a co za tym idzie ? – trzeba coś jeść no i pić / różne napoje bez % i z %/ .
Proponuję nowy temat, gdzie będziemy wklejać swoje sprawdzone przepisy kulinarne / mile widziane fotki/, różne porady na temat żywienia.
Co Wy na to?
ziolko
często na forum pojawiają się przepisy na rózne sosy, ciasta, przetwory... więc tutaj będziecie mogli pisać czy polecać to, co robicie lub korzystacie
wszystkie przepisy będą w jednym miejscu Wyświetl w wątku >>
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
niestety - TAK
pobiłam chyba rekord Wyświetl w wątku >>
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dokładnie tak ...
dzisiaj zablokowałam 23 osoby
koszmar .. Wyświetl w wątku >>
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Miałam podobna sytuację ...
zadzwoniłam do nich i powiedziałam, ze nic nie otrzymałam, bo faktycznie nic nie otrzymałam i nic do nich nie wysyłałam.
i jest już po sprawie Wyświetl w wątku >>
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://wizaz.pl/f......)week&month=5
sorki zle mi sie wkleiło Wyświetl w wątku >>
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Karolina (karolcia6111):
hej! Chciałabys otrzymac darmowe pudelko kosmetykow ? wystarczy sie zarejestrowac i zdobyc pkt. oto link: http://shinybox.pl/?ref=8bf37c8 polecam!
a maile bierze ze strony:
http://wizaz.pl/f...playweek&month=5
Wyświetl w wątku >>
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to nowe nagrody? czy były wcześniej te kubki? Wyświetl w wątku >>
anta
Postów 271