Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Lekarz rodzinny powinien skierować cię do specjalisty, to są potem jakieś nocne badania, które sprawdzają jak wydziela się hormon wzrostu (dzieci podobno rosną w nocy, jak śpią!!!), a potem dopiero podejmuje się decyzję o podaniu hormonów...
Ale to co ja wiem, wiem a propos czterolatka, który nie je i nie rośnie i wyglada jak dwulatek... Lekarze jednak uspokajają mamę (mały jest pod profesorską opieką), że na podawanie hormonów jest jeszcze czas, bo to się robi od piątego czy szóstego roku życia...
Ale jak jest z maluszkami, nie wiem...
Wiem natomiast od mamy tego czterolatka, że to, że dzieci nie rosną to niestety coraz większy i częstszy problem...
Co nie zmienia faktu, że mam nadzieję, że z twoim maluszkiem jest wszystko w porządku!!! Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zamykając temat...
Ja nie pisałam o Kowalskich. Ja pisałam o państwie socjalnym. To jest pewna różnica.
Z perspektywy wosu nawet znacząca ! Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A pomyślałaś kiedyś o innych??? Tych z chorymi dziećmi, z niesprawnymi intelektualnie? Itp. itd.?
Bo mnie się wydaje, że jest jeszcze jedna cecha naszej polskiej mentalności. Pierwsza to Ja, ja, ja... Druga: polskie warcholstwo, spory i zaparzanie się (polecam Jędrzeja Kitowicza, przednie Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oj Grusiu, Grusiu, poczekamy, aż zaczniesz myśleć o studiach dzieci i zaczniesz za nie płacić
Socjal jest zły, bo jest niewydolny, w każdym kraju są ludzie, którzy oszukują. Nie wyjadę, nie dlatego, że się boję, tylko dlatego, że nie wyobrażam sobie śniadania bez polskiej gazety i jakoś nie mam ochoty się kłócić w nieswoim języku, choć inny też znam biegle...
W Danii Dianek jest 50% podatku i ludzie to płacą. I nie oszukują. Dodam - Duńczycy nie oszukują, Polacy pewnie funkcjonują nieco inaczej.
Więc może fakt, zamiast najpierw zmieniać socjal, trzeba zmienić nas, z oszukiwaniem, z donoszeniem, z nielojalnością.
A co do twojej uwagi a propos pani od WOSu jako nauczyciel wosu powiem ci, że teraz promuje się postawy wspólnotowe, postuluje zrzeszanie się w celu zmian. I to jest dobre i demokratyczne - na poziomie mikro. Więc bardzo smutne, że nauczyciel od wosu mówi, jak się nie podoba, to wyjechać... BO ja bym powiedziała: próbujcie to zmienić...
Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Grusiu, ja nie mówię, że to mało. Tylko, że ja jakiś czas mieszkałam we Francji i wiem, jak może funkcjonować prawdziwe państwo socjalne. Jako student dostawalam tam takie pieniądze, że moja pierwsza pensja w Polsce była mniejsza. Pensja!!! I tu nie chodzi o narzekanie lub nie, tylko o to, jak państwo traktuje obywateli.
Tyle się mówi o dzietności itp. itd. i w zasadzie zamiast zwiększać pomoc państwo ją odbiera (vide: becikowe, zwrot podatku).
Ja nie piszę o ludziach. Piszę o czymś innym
Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To jest jakaś farsa, nie dość, że dają nędzne 1000 zł, bo co to jest przy wychowaniu dziecka (nie mówię, że to dla mnie mało, tylko w ogólnym rozrachunku to tyle co nic)... To jeszcze i to zabierają, bo te zarobki to nawet nie pół średniej krajowej. Jak mnie to wkurza!!!
Podobnie jest z pomocą socjalną - tym nieszczęsnym rodzinnym. Dochody chyba 500 na osobę trzeba mieć
Komentarz licealisty, kiedy mówiłam o tym na wosie (zakładam, że nie do końca świadomy ) : 500 brutto??? Tyle to ja na papierosy miesięcznie wydaję... Wrrrrrrrrrrrrr.... Bez sensu się denerwuję.
Kalisto czasownik focić jest boski Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzięki mia :) dołączam w takim razie do klubu złych matek i partnerek Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moje znalazło zdjęcie swojego ojca (jeszcze w długich włosach) w moim portfelu i powiedziało: wuja Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do wywodu mój feminizm wybił się pewnie gdzieś spod tego zmęczenia bratem z lalką do przewijania absolutnie ten feminizm uspokoiłaś no... Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie no, Grusiu, co to znaczy a dziewczynce nie wypada??? Nie dość, że to seksistowskie jest, to jeszcze zakrawa na dyskryminację Mojej dziewczynce wypada wszystko. I min. dlatego od Mikołaja dostanie tory i kolejkę (rozwija koordynację itp.), a nie różową kuchnię i garnki , które nie wiem, co rozwijają, poza stereotypami!
Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I to co napisałas, edith, świadczy własnie o tym, jak chore jest to Państwo. Były jakieś konkursy dla dzieci muzułmańskich? Dla zielonoświątkowców? Nie??? Ciekawe dlaczego.
Jako ateistka nie mam proboszcza. Ale niech ci się ciasto darzy
Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I właśnie chodzi o to, żeby dzieci takie jak maja się nie wkurzały. Licealiści nie mają z tym problemu, z przedszkolakami jest inaczej, bo to dzieci.
Już i tak irytuje mnie fakt, że z moich podatków opłaca się księży katechetów. Więc nie zamierzam zgadzać się na całą resztę. Wyświetl w wątku >>