Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Leżenie na brzusku, jak napisała Grusia, faktycznie jest najlepsze dla bobasa, bo z brzucha wszystko się zaczyna: poprawne siedzenie, wstawanie, pełzanie, raczkowanie... (znów wiedza rehabilitantki, nie moja)...
A co do noszenia - ja tam noszę, jak bobas chce. Chce ostatnio rzadko, bo woli ćwiczyć chodzenie w łóżeczku. Kiedyś chciała częściej.
A czy jest coś przyjemniejszego od wtulenia się w takiego doskonałego bobasa? No czy jest??? Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wcześniejsze wpisy - na tej samej stronie wyżej
Ja w takiej sytuacji - jesli można się wtrącic - organizuję spotkanie: rodzic + dziecko + pedagog lub psycholog szkolny + ja.
Dziecko ma prawo wiedziec, co sie o nim mowi (uczę w gimnazjum i liceum), wychowawca tez powinien umiec powiedziec przy dziecku o co chodzi. A pedagog czy psycholog sa potrzebni - ot chociazby jako obiektywni swiadkowie rozmowy. Zdarzyło mi sie raz rozmawiac sam na sam z rodzicem i okazalo sie, ze powiedzialam milion rzeczy, ktorych nie powiedziałam wiec teraz dmucham na zimne.
Trzecia osoba tez studzi emocje... Dziecko rowniez. Bo emocje - co by nie mowic - sa zawsze Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak za cenę 8 zł - i owszem. Jak za większą - to raczej porażka I to mnie wkurza... Ten mój ma jakąś skazę na tej skórze. Cóż, wyprzedaż po kosztach!!!
Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gwoli jasności - bo mam wrazenie, że to do mnie... Stać nas na ubezpieczenie i oboje płacimy je nadal.
Ale cieszy wiara w człowieka
Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pod koniec czerwca. Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jesteś pewna? Ja byłam co prawda ubezpieczona w pzu od zawsze, ale mój m. ubezpieczył się tam jak już byłam w ciąży (4 miesiąc bodajże) i dostał też. Pan z pzu mówił, że to jest jedyna rzecz, jaka nie podlega karencji...
A przelew był wysoki, oj wysoki bo becikowe, to kpina jest! Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Urodziła się trzy tygodnie przed terminem, pierwszego dnia, kiedy oficjalnie wcześniakiem nie była. Ale wg pediatry miała cechy wcześniacze.
Ja się tylko strasznie cieszę, że obyło się bez inkubatora i jak tylko mnie obudzili to mi ją dali i już jej nie musiałam oddawać
Jak teraz patrzę na zdjęcia, to sobie myślę, że strasznie była maleńka. Ale ponieważ to był pierwszy bobas w rodzinie od lat - nie miałam porównania, więc się tak bardzo nie stresowałam. A pewnie powinnam. Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
2250 mojej malutkiej i 48 cm sukces taki, że już wskakujemy w siatki centylowe a kiedyś nie wskakiwałyśmy
Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dianek, ja już nawet w pracy sprawdzam, czy ty już...
Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja mała była do końca 6 miesiąca tylko na piersi... Nawet herbatki nie piła. Nie, żebym nie dawała ale pić panna nawet nie raczyła. Teraz jest karmiona na życzenie piersią, ale wszystko inne od tego 6 miesiąca wprowadzamy (ma 8).
Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a teraz? Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
RA4R3K 6PLKXX 4PM6
K7IMFF JHKPPF XF7N Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Szunia - tylko gdzie to słońce... Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My też dr Brown. Nie polecam natomiast medeli, mam laktator, ale butelka - która ma niby idealnie oddawać ssanie z piersi, to jakaś jedna wielka pomyłka.
Co do smoczka - nie uznaję, nie używamy Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gratulacje
Beniaminowa - 3-tygodniowy
Moja do takiej wagi dobiła po 2 i pół miesiaca
Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Późno malutkie dostałaś. Ja miałam narkozę pełną, tak między 4 a 5 rano. A malutka dostałam zaraz jak się wybudziłam, czyli koło 6 rano. I już mi jej nie odbierali. Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bambino nie... Ale może powinnam, bo chusteczki do pupy mają (moim zdaniem) najlepsze
Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane