Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Po tym stwierdzeniu usiadła. Lekko załamana. Albowiem absolutnie nie jest w ciąży Powiedziała, że to było łatwiejsze, niż tłumaczenie przy całym wagonie ludzi, że po prostu jest krągła tu i ówdzie Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Użyj... moja mała po spotkaniu z komarem wygląda jak po bitwie... Ja używam właśnie altacetu. Cieńka warstwa i bobasa nie swędzi ani nie drażni. I ten obrzęk też maleje.
Pierwszy raz użyłam, jak miała 3 miesiące. Miała chyba 6 ugryzień na główce. Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
He he he... Wczoraj, jak usiadłam do biurka o 20, to wstałam o północy, tylko po to, by obudzić się o 6, bo mi jeszcze dwie rzeczy do zrobienia zostały. Policzyłam, ze w samą środę wyrobiłam 12 h. Ale masz rację, przecież pracuję tylko 18 h. tygodnowo... Wrrrrrrrrrrrrrr... Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pocieszyłaś mnie tą sumą za ogrzewanie zawsze myślałam, że to miejskie wychodzi taniej. No ale my w mieszkaniu mamy zimą takie ekologiczne 21... Mój M. w krótkim rękawku, a ja w 3 swetrach. Dobrze, że bobas ma jego odczuwanie ciepła
Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja mam 60 m w kamienicy i ogrzewam gazem. Wychodzi zimą więcej niż ogrzanie 100m domku jednorodzinnego. Bo domek sobie ocieplisz, a tu czekasz, aż wspólnota lokatorska dojdzie do ocieplania twojej części... (co mnie niemiłosiernie wkurza, tak na marginesie). Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale przecież w pracy nie chodzi tylko o pieniądze!!! Mnie praca rozwija i bawi. I wychodzę z założenia, że zyskuje też na tym dziecko! Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Myślenie: kobieta-dom-dziecko nie jest moim (choć szanuję te dziewczyny, które coś takiego wybrały). No ale ja też jestem antyślubna i antychrzcielna więc w sumie to nikogo nie dziwi. Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mogłabym. Ale powiedz mi, dlaczego ja mam stawać na uszach i się starać. Skoro poinformowałam ich pięciokrotnie mailem (na różne adresy, kilkanaście osób) to znaczy, że oni nie widzą problemu. Mam dzwonić i prosić? Niedoczekanie. To już chyba prędzej bym zainteresowała jakąś lokalną gazetę...
Problem jest taki, że mnie wkurza, że oni łamią prawo (jest np. zasada tajności rady pedagogicznej, ochrona danych osobowych), ja im o tym piszę (użyłam tego argumentu), a oni mają mnie gdzieś.
Ok, zablokowani, sprawa zamknięta.
Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pytania na klasówkę? z czego, tak z ciekawości ? Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Szkola jest w łódzkim... Obejrzałam sobie moje mailowe alter ego właśnie... Nie napiszę ziółko, bo (policzyłam) - wysłałam do nich już 5 maili... Pewno finalnie zastosuję się do rady wściekłego, czyli zablokuję, ale to znaczy, że znów będę miła... Gwoli wyjaśnienia - nie czytuję tych załączników i wiele tych wiadomości usuwam.
Ale bezmyślność kogoś stamtąd i tak wkurza! Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kurczę, też uczę i wiem, że te dokumenty nie powinny trafiać w byle jakie ręce.
Nawet o tym napisałam nadawcy. Raz grzecznie, że ok, tylko szkoła nie ta. Cisza. Potem dobitnie i wyraźnie. Też grzecznie. A potem niegrzecznie. A maile wciąż przychodzą. Dziś dotarła opinia nt. nauczyciela X. Nosz kurcze, czy to tak trudno poprawić maila??? Albo chociaż usunąć mojego z tej pasjonującej listy mailingowej?
Zastanawiam się, czy nie zacząć być złośliwą... Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W każdym razie pointa była taka, że nie ma co za wcześnie, bo prócz zwieraczy chodzi o to, że do pewnego wieku nie ma także połączeń jakiś tam między jelitami a mózgiem... Nie, że nie ma wcale, bo są, ale nie ma tych, które potrafią połączyć uczucie parcia z tym, że trzeba usiąść na nocnik. Z robieniem siusiu jest jeszcze trudniej.
I żeby nikt nie krzyczał - tj. wg tego artykułu, z którym się zgadzam z moją w sumie dość słabą wiedzą na temat obsługi dziecka
A co do nocników - zgadzam się z grusią, która - choć pewnie o tym nie wie - zacytowała wprost moją mamę własną. Mama do wychowania bobasa się nie wtrąca, ale jak mruknęłam coś o pozytywce, muzyczce itp. jednak się wtrąciła... I po przemysleniu doszłam do wniosku, ze w sumie ma chyba rację...
A co do wieku - mała w grudniu, w święta skończy półtora roku, idealnie na nocnikowy prezent, by ćwiczyć i się nauczyć do drugich urodzin korzystać. Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z tym pisaniem, to może i prawda, bo ja piszę tak, ze czasami nie mogę siebie rozczytać ale to raczej efekt tego, że matka moja (polonistka) wyszła z zalożenia, że mam pisać mądrze, a nie ładnie
I tak sobie myślę (ale tylko myślę), że u nas ta leworęczność to jest chyba genetyczna. Bo leworęczny (ale przestawiony) był dziadek i kuzyn...
Tak na marginesie: nie ma nic gorszego niż przestawianie dziecka, by pisało prawą ręką!!! Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Taaaaak, przerabiałam to. Tak na marginesie Dianek, w ostatniej Pani jest ciekawy felieton o tym...
Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja bym tu spojrzała na coś innego Zobacz: plaża, dyskoteka i drineczki to są dopiero plany wakacyjne... Nie, nie chodzi o to, że nauczyciel nie powinien. Raczej o to, że ten, który to pisał stawia raczej na coś innego niż rozwój wewnętrzny
I tylko chciałoby się dodać: a wszędzie dookoła aktualni, albo byli uczniowie...
Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam pytanie... Widziałam dziś na spacerze mamę z dzieckiem i to dziecko miało na nosie takie specjalne okulary słoneczne na gumce... Nie spytałam (bo trochę mi było głupio) jakie one są. Wiecie - profesjonalne, od optyka (takich pseudookularów ja bym raczej bobasowi nie założyła).
Jak jest z tą ochroną oczek? Ja rozumiem, buda od wózka, czapeczka z daszkiem... Ale okulary?
Ma ktoś? Wie ktoś? Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tylko nie wiem czy ja i bobas (każde z innego powodu) zdołałybyśmy utrzymać tą sporadyczność. Mała - bo dziko rwie się do wstawania i chodzenia... Ja - bo robię non stop za asekurację przy podnoszeniu się przy sprzętach domowych...
Więc pewnie ze sporadycznie wyszłoby nam często A tak - nie ryzykuję rozwoju własnego lenistwa Wyświetl w wątku >>
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bo raczkowanie rozwija różnego rodzaju umiejętności fizyczne i intelektualne. Nie jestem w stanie powtórzyć co rozwija (na pewno koordynację, współpracę półkul mózgowych, coś tam z błędnikiem, etc.), ale wiem, że jest to dobre dla dziecka.
A chodzik jest alternatywą dla bobasa atrakcyjną, przypuszczam, więc wolę nie ryzykować.
A, dodam tylko, że znów mądrości nie moje, tylko zasłyszane na rehabilitacji...
Wyświetl w wątku >>