Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
size
Postów 1110
Data rejestracji 23.11.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może nie. Chodzę właśnie po różnych forach i nie ma reguły. Jakaś dziewczyna pisała, ze Młode może mieć przeciwciała od Mamy, więc Twój może się załapie
http://forum.gaze...e_noworodek.html?v=2
Jak jak się wtedy obawiałam to poczytałam, ze niektóre mamy chwaliły sobie wczesną ospę, bo Młode niekumate nadto i da się zapanować nad drapaniem. Więc nie martw się, ale będzie zdrów albo odchorujecie i będzie z głowy
A. I pisano i mówiono mi, ze strasznie trzeba uważać, by nie przeziębić. Wtedy są powikłania, często poważne.
Bądź dobrej myśli Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z Wiki: okres zaraźliwości zaczyna się około 2-3 dni przed wystąpieniem wysypki i trwa do przyschnięcia wszystkich wykwitów. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Podobno, póki każda krosta nie przyschnie, chory zaraża. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kochana, On sobie już poleżał ostatnio Wypoczął, nabrał sił Będziesz miała po chorobie to co zwykle x 3
Powodzenia Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ciocia size bardzo się cieszy, że wszystko ok Mała rekonwalescencja i Mikuś będzie mógł korzystać w pełni z uroków lata Całuski dla Was
I do tego chcę się ustosunkować. Ja złapałam półpaśca od zakropkowanego maluszka będąc na spacerze z moją 1,5 letnią Olą. Oli nic nie było (mówiono mi, ze prawdopodobnie nic nie złapie i nie zachoruje) ale mnie dopadło. Uważajcie Ja na heviranie a Olka jeszcze czasami na piersi...
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zawiało optymizmem, ale obawiam się, że życia mi nie starczy
Ileż można czekać?
benasiu kurcze, trzymajcie się. Musi się w końcu poprawić. Pewnie już jesteś wykończona. No ciekawe co to za infekcja... Maleńki już trochę tego antybiotyku wziął. Ja nie wiem co doradzić... W zasadzie to po leku powinno już coś lepiej być. Może jednak jak ten stan się będzie utrzymywał powinniście zasięgnąć porady jeszcze gdzieś...
Trzymajcie się. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mojej Oli była wysypka (rozsiane różowe drobne kropeczki) na tułowiu, udach i chyba pupie. Po dobie chyba zniknęła. Nie zlewały się w plamy. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oczywiście żart, jestem pod wielkim wrażeniem i gratuluję talentu Zjadam ekran. I spadam bo późno. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Myślę, że Miki będzie bardzo szczęśliwy,wiedząc, że ma tyle ekonkowych Cioć, przejętych jego zdrowiem
Mamuśki,zakończmy waśnie. Każda tu wchodzi by wesprzeć i z dobra intencją. Jesteśmy różne i mamy różne doświadczenia. I każda ma swoją rację bo jest jej-poparta doświadczeniem. Dzielmy się uwagami, mądrościami, radami - bez stopniowania ważności i zmęczonymi uwagami.
Czy nie? (Przerabiamy shreka-osiołek)
Ps. Jak byłam młodszą matką niż jestem teraz, bywało, że szukając czegoś, wchodziłam na różne fora. Te dziewczyny zawsze się kłóciły, o co popadnie. Niczego nie potrafiłam wynieść z tego. Przestałam więc. A tu jest miło.
Benasiu, trzymaj się, dla Ciebie to trudne, ale pomyśl ilu ludzi Wam dopinguje.
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja już wczoraj nieśmiało mówiłam o trzydniówce, bo objawy nasze dzieciaki miały podobne, a potem z racji leku (ceclor) co Wam przepisano. Ola wtedy, przez dwa dni miała bez zbijania ok. 39,4-6 a po 38,4-6. Była miła , towarzysko również dopinała swego . Wiesz, chciałabym, by Mikiego jutro, pojutrze wysypało Byłaby pewność, że to to. Ale nawet jakby, jak dziewczyny piszą, nie należy przerywać aplikacji antybiotyku.
Trzymaj się, jesteśmy z Wami - normalnie jakby mnie się to przytrafiło (ile choróbska naszych młodych zostawiają traumy...)
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie oburzyłaś mnie Zgadzam się z Tobą, będąc mamą (wówczas) 9 miesięcznego malucha, któremu nie udaje się łatwo zajrzeć w gardło, powierzam go opiece specjalisty. Ja, jako rodzic nie mogę eksperymentować z jego zdrowiem i muszę działać natychmiast.
W zasadzie wszystko rozbija się o to, czy trafimy pod właściwą opiekę i do dobrego lekarza. A to już w małej mierze od nas zależy w sytuacjach wymagających natychmiastowej interwencji. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niemniej jednak, do wskazań lekarza zastosowaliśmy się,lek myślę bezpieczny, sugerowałabym podać. My rodzice, często słusznie jesteśmy uczuleni na pewne sprawy, jednak myślę, że lekarze też mają swoje racje. Tantum verde to dla mnie placebo, ale dawałam zawsze. Jak to gardło to i tak Was antybiotyk czeka. Jak gorączka po syropie nie przechodzi, daj czopek. Pamiętaj o dawkach i różnych lekach na zbicie. I powodzenia, pewnie większość tutaj Wam kibicuje.
Będzie dobrze, zobaczysz
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane