Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
size
Postów 1110
Data rejestracji 23.11.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wreszcie prawdziwy powód do radości
Cieszę się z Tobą
Gratuluję i życzę Wam zdrówka i samych szczęśliwych chwil
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
2. napis: trwa remont, zapraszamy później
3. okno
4. taśma klejąca/plaster Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
1. krzyż
2. Jezus
3. sznurek
4. taśma dwustronna Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
odstępuję nagrodę Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chciał cheetosy z panterką Dostał pewnie laysy Bez kota...
Kurde, cheeeaba muszę uznać... Powiedział: NIE TEN>>> nie ma paska, nie działa, babi chce inny, gram też ja...
:) Fajnie
Ps. Nagroda w puli Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chciał cheetosy z panterką Dostał pewnie laysy Bez kota... Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przekazuję dalej
Poprosimy o następne pytanie Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Żeberka ze śliwką???
Ale tu dużo mięska bywa...
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wściekły nawet ja wiem, z moją ilością postów na forum coś Ty za ... ziół.. tfu wściekły
Przecież pewnie Ci tu każdy dopinguje, a że budzisz niepokój /kontrowersje/ i bywa różnie z postami/plus nieufność - co powinieneś zrozumieć akurat/ to nie dziw się.
Ilu ludzi, tyle opinii. Sam odzew na Twoje wątpliwości powinien Ci sprawić przyjemność. Podejrzewam, że masz więcej sprzymierzeńców niz myślisz.
A praca admina to praca admina: wszystkich jedną kreską. To powinieneś zrozumieć.
I optymistycznym tonem kończąc, dodaj sobie parę konków <lol>
Masz jeszcze dwie szanse przed banem To pozytyw w tej sprawie
Kończąc na TEMAT: bardzo wkurzam sie na (ponoć) siedmiokropkowego chrząszcza (moje biedrony mają ich wiele więcej)
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ps. Resztę już wiesz ( j.w) :):) Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Rozumiem Twoje stanowisko, ale czy potrzeba aż tak ostro? Lepiej Ci jak kogoś spuścisz?
Poczekałabym bym, bywa różnie. Choć czasami ten ROZS¡DEK to wola, zależy jak macie. Instynkt zawsze jakiś jest, dobrze by było, by nie okazał się za mało macierzyński/ojcowski.
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Masz przepiękne dziecko
A swoją drogą, fotograf-artysta. Bardzo fajna pamiątka. Gratuluję Ci wygranej, widać, ze było warto
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A my kupowaliśmy dom, który nawet nie był oddany do użytku... Szukaliśmy kierownika budowy, który owe dzieło rozpoczął. Wszystkie sprawy domowe instalacyjne wymagały kontroli i orzecznictwa, ze jest ok, od elektryka po kominiarza itp. Dom był obciążony kredytem, dodatkowo małżeństwo po rozwodzie, jedną część kupiliśmy w drodze licytacji komorniczej plus potem notariusz by właściciel drugiej się nie rozmyślił. Potem sprawy, oczekiwanie na uprawomocnienia, potem znowu notariusz i wreszcie koniec. Kupić fajny dom, powiedzmy z jakąś tam perspektywą na rozwój jest trudno.
Domy inne też oglądaliśmy, zawsze coś jest. Ludzie kłamią w wielu sprawach, nie wiedząc, że można ich słowa łatwo zweryfikować. Moim zdaniem rynek jest zły. Nie polecam też agencji nieruchomości - ich obsługa często przez brak kompetencji kończy się na pokazaniu czegoś o czym nic nie wiedzą.
PS. Kredyt też ciężko zdobyć, 2 lata temu dostaliśmy, dzisiaj prawdopodobnie już byśmy nie mogli.
PS1. Taki zakup zawsze jest lokatą kapitału. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bardzo bym chciała by Twoje słowa były prorocze
Ale tyyle pracy przed nami, nowe i nieznane obowiązki - zupełnie z księżyca. No opcji nie ma, trzeba walczyć :):)
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak dla mnie bardzo realny strach Jak mieszkałam w mieście ochoczo szukałam domku, drzewek, lasu itp. Udało sie po dwóch latach. Domek super, dobra lokalizacja,blisko drogi szybkiego ruchu, przychodnia 3 min., przedszkole 5 min., sklep typu hiper.super 8 min. Przepiękna lokalizacja, super powietrze, zbiornik wodny nieopodal - 1km plus ścieżki rowerowe itp.
I problem - od kwietnia tu byliśmy, po rocznym remoncie, mija pół roku, urocze mieszkanko sprzedane 2 m-ce temu, nie ma bazy wypadowej, starych lekarzy dziecka itp. Trzeba się przystosować. Poznać ludzi, nauczyć się/odświeżyć umiejętność jeżdzenia - prawko mam 12 lat, przejeździłam 4 teraz nie. I jestem jak ubezwłasnowolniona. Brakuje mi miejsc wypadowych, miejskiej infrastruktury - parki bogato wyposażone, LUDZIIIIIII, 10 różnych sklepów które lubiłam, znajomych itp. Brakuje mi ruchu ulicznego, hałasów, sąsiadki - małpy zza ściany itp.
Wiele jest kwestię przyzwyczajenia z pewnością, ale warto rzeczywiście zastanowić się nad przeprowadzką w ustronie itp. Ja dopiero teraz dowiedziałam się o sobie, że jestem zwierzęciem nad wyraz miejskim, stadnym itp. I ja żałuję, dam sobie czas ale nie wiem ile wytrwam bo źle się czuję - zapach powietrza, możliwość korzystania z działki i inne plusy widzę, ale mi żal miasta i moich 40metrów.
Dla mnie warunki przemieszczenia sie na wieś z miasta to:
- absolutnie czynne prawo jazdy plus swoje auto
- natura która nie koliduje z brakiem towarzystwa
ludzi
- umiejętność asymilacji
- natura niesentymentalna
Inaczej będzie doopa jak u mnie.
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czerwony jest super, pod warunkiem, że masz coś --> meble co złagodzą jego ogień Albo dadzą mu kontrast. Pobaw się jak macie możliwości, my mamy meble robocze, bo chwilę mieszkamy tu, więc robimy zachowawczo i by było Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kolor z mieszalnika, b. fajny. Taki piaskowy/nr mogę wpisać jak pójdę po opakowanie, na bazie farby tikkurila. Farbę polecam, rozprowadza się się sama.
Odp. Zgaś ten telewizor!
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teraz już nikogo nie ma Ty na kurniku, ja kiedyś na zagraju Jak zauważę Twój konk zgłoszę sie Graj i odpocznij
Wyświetl w wątku >>