Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika size

size

#5407044 Napisano: 17.10.2012 07:04:57 w Wkurza mnie...
monikar napisał(a):

Ja dzięki Bogu zrezygnowałam z ich oglądania, to za pewne nie są zdjęcia na moją psychikę emotka

ja obejrzałam i jestem smutna. Wyobrażam sobie, co muszą czuć rodziny ofiar. Powinno się zrobić wszystko, aby zniknęły z sieci.

Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5407034 Napisano: 17.10.2012 06:59:23 w skojarzenia
gwarancja-punkt serwisowy Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5406990 Napisano: 17.10.2012 06:32:56 w Biedronka
Dołączam do grona poszkodowanych i nie trafiających w gusta jury emotka

Zero emotka

Broni nie złożę, pobawić się można, ale w cuda już nie wierzę.
Pewną rekompensatą są setki biedronek na elewacji ale to chyba nazbyt symboliczne emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5403881 Napisano: 15.10.2012 11:19:32 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Parowek sama praktycznie nie jadam bo wiem co tam jest, cielece nie cielęce, poproście by Wam skład dano przeczytać, przynajmniej sprawdźcie ile i jakiego mięsa tam jest bo cielęce mogą być tylko z nazwy. Mrożone parowki? Na sama myśl mnie odrzuca:).

Ci do smaku sloiczkow - normalne ze doroslemu nie podejda bo ma już zjechany smak a dziecko czuje inaczej . Solić nie solimy prawie wcale a jeśli już to na samym końcu bo zdrowiej. Dla nas o smaku stanowi jakość produktów i zioła.

Grusia, Ty nawet nie wiesz w jakim procencie Twoich wypowiedzi się zgadzam emotka

Ja kupowałam parówki, nosz kurde, od Pani ZE wsi,podobno 90% to młoda krówka.Moja siostra kupowała mi 10 jak był sezon. Zamrażałam, znikało po tygodniu. Jak nie Ola to my...

ps. Grusiaaaaa

Daliśmy Oli broncho.... 3 dni juz je...
Boję się bardzo. Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5403879 Napisano: 15.10.2012 11:03:28 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Parówki kupowałam cielęce, ale rzadko je można dostać, choć muszę kupić i zamrozić..
O nalesniki dobry pomysł emotka
a twarożek mój już wcina emotka

Też zdobywałam zaufane cielęce i mroziłam emotka
Ale czy to było to co mówiono to nie mam jęcia po emotka
Dziecko zdrowe.
Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5403870 Napisano: 15.10.2012 10:34:20 w Konkursowiczki w ciąży
Ja nie jestem autorytetem, ale w Waszym wieku chyba dochodziły próby z twarożkiem (plus zawartość - owoce, szczypiorek), serkami homogenizowanymi, naleśniki chyba z twarożkiem, pieczywo plus szynka drobiowa, parówki były z gerbera - takie małe w słoiku. Jajecznica ofkors, kaszki młoda nie tknęła- miała odruch wymiotny. Bardzo wcześnie kradła ogórki kiszone - przeszło, paprykę, kukurydzę, pomidory - zostało.
Widziała też w menu innych dzieciaków racuszki ale nie korzystałam. Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5403837 Napisano: 15.10.2012 09:43:06 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Też mam pełno filmików z moim maluszkiem, pierwsze kroczki, zabawy z mężęm, dziadkiem itp.

Teraz się o tym nie myśli, tyle spraw jest, jak za rok obejrzycie to zobaczysz jaka wartościowa pamiątka będzie emotka

Zresztą już wiesz, bo ją tworzysz emotka

Cudne są takie maluchy ...

Ja nagrywałam telefonem pierwsze słowa, wydobyte podczas obiadów emotka często, piękne kwa kwa, i teraz przez to, ze nie przegrywaliśmy na bieżąco, to nie wiem, gdzie to... emotka I roboty będzie sporo - tu też rada starej matki - od razu do kompa i kategorii emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5403828 Napisano: 15.10.2012 09:36:43 w Biedronka
leona napisał(a):

Jeśli są dość spore, mają dużo kropek, bardziej wpadają w pomarańcz niż w czerwień i zostawiają więcej pomarańczowej wydzieliny to oznacza, że są to te chińskie szkodniki i nie ma co się nad nimi litować. A to na 90% ten przypadek. Od jakiś dwóch lat co jesień przypuszczają inwazję na budynki na południu kraju. Z roku na rok jest ich więcej i są bardziej uciążliwe. Gryzą!

Kurcze, te moje są pomarańczowe, mają tysiąc kropek, bywają też czarne w czerwone kropki, zwykłych/spotykanych nie widziałam.

Skąd info o nazewnictwie: biedronka chińska i poważnie gryzą?

Może ktoś podać jak wygląda skóra po ukąszeniu?
Mamy parę niezidentyfikowanych obiektów na ciele. Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5403822 Napisano: 15.10.2012 09:29:12 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Ja miałam okazję spróbować GERBERA, dania bez smaku, jabłka jak papier, nie dziwię się że młody nie chciał tego tknąć nawet.

My chyba pierwsze jabłuszko, jak miała 4-5 mcy z gerbera mieliśmy emotka

Nie kosztowałam, ale mam nagrane jak się krzywiła.

Nagrywajcie co się da, nigdy tyle się nie zapamięta, teraz jak oglądamy to tak cudnie sie robi...
Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5403812 Napisano: 15.10.2012 09:20:40 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Kamilek raz się skórką zakrztusił jak odgryzł połowę i chciał przełknąć. Najgorsze świństwo to te słoiczki. Zanim dacie je swoim dzieciom to same spróbujcie jak to smakuje i zastanówcie się czy byście to zjadły.

My niestety, od Oli 1.roku do 2. byliśmy gównie słoiczkowi. Zmiana miejsca zamieszkania, formalności, zawsze w wyjazdach, powroty późne do domu. Pamiętam jakieś deserki z bobovity i hippa, zupki z bobovity, i danie dnia: hipp - ryż plus brokułki i królik, tagiatelle z rybą itp. - tam, gdzie były większe cząstki. Zawsze gotowałam żółtko i dodawałam do posiłków.

Moje dziecko dzielnie się trzyma, anemii nie zaliczyła, jest super bystra --> ocenia mama emotka

Ale sporo juz minęło od tego czasu.

A powiem Ci Agusia, ze akurat dania ze słoiczków kosztowałam i mi smakowały (tylko hippy dania i tylko zupy bobovita).

Myślę, ze to może być alternatywa dla osób , powiedzmy, bez wyjścia.

Różne są szkoły, ze swojej jestem zadowolona względnie. Teraz za to mogłabym upolować dla Oli sarnę emotka

Ale nie dałabym rady, bo je kocham emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5403789 Napisano: 15.10.2012 09:05:52 w Biedronka
agusia147 napisał(a):

size napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Kurde jak teraz mi stówki nie dadzą to nie wiem:

Connamore. Żonkę pukam, żonkę stukam, dzięki gumkom se porucham emotka

ŁO MATKO!

Serio to?

Serio emotka Pomysły się skończyły, może docenią inwencję twórczą i że ktoś chciał gumki reklamować emotka

No to trzymam kciuki, zobaczymy co będzie emotka
Oby było emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5403785 Napisano: 15.10.2012 09:02:11 w Biedronka
agusia147 napisał(a):

Kurde jak teraz mi stówki nie dadzą to nie wiem:

Connamore. Żonkę pukam, żonkę stukam, dzięki gumkom se porucham emotka

ŁO MATKO!

Serio to?
Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5403781 Napisano: 15.10.2012 08:58:15 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

ja nie solę malemu nic ale i sobie nie robie jajecznicy z solą bo nie lubie.
Co do gryzienia mój wcina chrupki kukurydziane wszystkie głównie te pałeczki, biszkopty również zjada i nie krztusi się wcale.

Ale za to ślini się obecnie na potegę, kupy tez luźne no i gryzienie - zęby nachodzą znów... emotka
Czasami kilka razy na dzień muszę bluzkę zmieniać... emotka

Też nie soliliśmy długo, potem trochę , z uwagi na jod. Ale rzeczywiście fajny smak można uzyskać stosując przyprawy. A Olka jak jadła biszkopty, pałki chrupek kukurydzianych, skórkę od chleba, nigdy-nigdy się nie zakrztusiła.

W zasadzie chciałam przede wszystkim chyba uczulić na to, co podajemy bez sprawdzenia - ja podałam je wierząc, ze mogę zaufać produktowi. I to było b. nietrafione.
Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5403750 Napisano: 15.10.2012 08:37:00 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

Kasiu, a kto Ci nagadał, że jak dziecko przez 10 min nie przestaje kaszleć to trzeba dzwonić na pogotowie? emotka

eh kobitki, doczytajcie sobie co się dzieje z dzieckiem jak jest ryzyko zadławienia

krztuszenie się to nic groźnego
dławienie się to coś groźnego

to dwie różne rzeczy, dwa różne mechanizmy

jeśli dziecko ma odruch wymiotny, nie kaszle tyklo się dławi nie móc ani złapać oddechu, ani zwymiotować - to jest sprawa poważna

jak kaszle to odkaszle i tyle

Eh dianek...
Ty nam powiesz...

:)

Moje miało symptomy zadławienia, była akcja laicka ratunkowa. W zasadzie po uderzeniach między łopatki doszła do się. Ona - mi też wtedy ktoś powinien - mąż ? - zrobić sztuczne oddychanie emotka . Pamiętam jak czerwono-brunatno-zielona usiłowała złapać powietrze. Straszne.

Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5403733 Napisano: 15.10.2012 08:26:43 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Agatko moje bobo już nie raz się krztusiło...co ja przeszłam emotka Raz dałam dziecku biszkopcika, to Kubuś jak się wgryzł do połowy, zaczął żuć i znów resztę zapchał, nie zdążyłam chwycić tego biszkopta. Zrobił się czerwony, zaczął sie krztusić. To aj szybko wzięłam Go i przerzuciłam przez kolano i zaczęłam mocno oklepywać plecki, trochę to trwało, ale wiem, że jak dziecko nie przestaje kasłąć po 10 minutach trzeba wezwać pogotowie. Chrupkami kukurydzianymi też mi się krztusił, więc daję tylko te długie pałeczki i końcówkę wyrzucam.
JAk normalnie dziecko karmię, to się nie krztusi, ale jak samo ma jeść, to gorzej, choć dziś jadł chrupki kukurydziane i ndał radę.

A śliną to jakiś tydzień temu zaczął się krztusić, stał sobie i trzymał się krzesła az nagle tak zaczął kasłąć, poleciałam i znółw oklepywałam, ale to odbiło Mu się prawdopodobnie, bo wcześniej jadł obiadek.

Oj to też już przeszłaś emotka

Okropne uczucie, a pamiętam, jak Olka się urodziła, to czytałam o zasadach udzielania pierwszej pomocy takim maluchom.
W zasadzie w niewielu miejscach o tym piszą a chyba powinni.
Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5403713 Napisano: 15.10.2012 08:17:07 w Biedronka
evika0 napisał(a):

jeżeli chodzi o biedronkę,ale o owad....
na balkonie zauważyłam kokon, myślałam, że to kokon os lub pszczół, a to kokon biedronek.
Nie wiem co mam z nimi zrobić, jak je wygonić. Może kt0os ma pomysł.

To zależy chyba od tego, jak bardzo jesteś sentymentalna emotka

I teraz jeszcze ten konkurs... :>

U nas strażacy, którzy usuwali gniazdo os, byli mało sentymentalni. Ja zresztą też nie czułam żalu.

Mi te owady przeszkadzają, od dwóch tygodni mam je na elewacji domu, w miejscach najbardziej nasłonecznionych, okna nie można otworzyć.

Usunęłabym.

Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5403691 Napisano: 15.10.2012 08:05:37 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Mój rosołek, pomidorówkę wcina w sumie taką jak my jemy. Młody je bardzo ładnie i w sumie nawet się nie brudzi.

Ha emotka Teraz się nie brudzi emotka :):)

Plamyyyy nadchodząąąą z wiekiemmm emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5403686 Napisano: 15.10.2012 08:02:30 w Konkursowiczki w ciąży
A'propos jedzenia w kawałkach i gryzienia: pamiętam jak byłam z Olą na spacerze w parku, słonko, wczesna wiosna chyba, tu kaczka, tam wiewiórka, staw i ogólnie sielsko. Zaopatrzona byłam w jakieś chrupki ryżowe z hippa, chyba miśki, nie pamiętam, a to był pierwszy i ostatni raz. I nagle moje młode, już wyposażone w zęby dosyć, jak zaczęła się krztusić, oczy jej wyszły metr przed wózek, nie potrafiła złapać oddechu. Ja przerażona, usiłowałam jej pomóc jakoś, ale po minucie chyba doszła do siebie. Tego ryżowego onego skosztowałam potem - był tak twardy miejscami, ze nie wiem czy ja dałabym radę. Zawsze kojarzyła mi się ta przekąska z waflami ryżowymi z sonko, takie miękkie, przyjemne, rozpływające się samo. Do głowy nie przyszło mi niestety sprawdzić, czy produkt dedykowany właśnie dzieciakom może być taki trudny do zgryzienia. Koszmar.

Swoją drogą, śliną też można się zakrztusić, ale stawiam tego barbarzyńcę emotka

Moje nie jadło słodkiego z wyboru do kwietnia tego roku czyli miała 2 lata i 10 mcy. Nie piło też soków, jedynie wodę i mleko. Teraz posmakowała i mimo, że wcześniej nieznane,doskonale wkomponowało się w jej podniebienie.

Ale ograniczam z czystego sumienia, choć nie walczę jak ma zjeść - wszystko z umiarem. Ale moja jest już stara emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5402099 Napisano: 14.10.2012 11:14:34 w skojarzenia
resztki - kolekcja (np. ubrań) Wyświetl w wątku >>
0 0

size

#5402088 Napisano: 14.10.2012 10:13:50 w Biedronka
Mnie naszła biedronkowa niemoc twórcza. Zostałam wyeksploatowana przez wymyślanie bzdur ku chwale...

I powtarzam sobie:

I nic to, ze pech nie odpuszcza.
Liczy się chęć, próby, wytrwanie -
wszak przecież kocham to durne czekanie.

Ciekawe jak długo jeszcze. Wyświetl w wątku >>
0 0