Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
size
Postów 1110
Data rejestracji 23.11.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie potrafi, ale składa i ma to sens Wczoraj mi właśnie złożyła te dekoracje I prawie umarłam
Dzisiaj mąż mi zakomunikował z dumą: oli niewiele brakuje do czytania (nie wnikałam jaki wyraz, bo późno wrócił).
Brawo dla Taty Przynajmniej zauważył
Zabawę w słowa polecam, być może to zadecydowało że Olcia tak wyrywna
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja mam na teraz 4 umowy z prawną konfrontacją, tak na oko dwadzieścia wydrukowanych stron z akceptacją firmową, parę testów działania aplikacji
Do trzeciej na bank
Spadam
Buźki Wam
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak Olka była mała, poczytałam gdzieś o nauce czytania malucha. Że od 9 m-ca jest możliwa konfrontacja z literami. Przygotowałam kartki a4 z używanymi wyrazami i gnębiłam ją codziennie. W stylu mama, tata, ola, baba - mnie uczono, ze to babcia - kazali baba ?,dziadek (dziadzia nie przeszło) itp. Młoda patrzyła nieprzytomnie przez cały rok (do dwóch lat).
Ola ma dzisiaj 3,4 i czyta nam co mamy na pudłach (opisane, po przeprowadzce).
Bombki, przeczytała wyraz dekoracje , czyta napisane wszędzie mama, tata, ola, agata, kot.
I tam jakieś inne.
Nie wiem czy ma to związek, bo dużo czytamy, ale spróbujcie jak chcecie
Proste, używane wyrazy grubym pisakiem, drukowanymi literami na A4.
Każdy wyraz osobno.
Osobna teczka.
Pokazywanie każdej literki, mówienie jej i czytanie wyrazu.
W wieku dwóch lat młodzież przeczyta Wam wyraz kot
A potem dekoracje Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
1. Płyta cd z konkursu l&m z muzyką latino.
2. Płyta cd z konkursu l&m z muzyk europe.
Nie napalać się proszę (to konk l&m). Jednakowoż płyty nieużywane i zafoliowane
W razie wygraj proszę o info na pw Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Proszę jednak, aby mój wątek zignorować. Bywa jednak.
Nie poruszajmy już tego, sama wiem jak było mi co niezręcznie pisać.
To wracajmy do imion
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No zobaczymy Ale bardzo dziękuję
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziękuję za przytulasa
Minął rok i 4 m-ce, dziś się odblokowałam forumowo
Moje dziecko byłoby w wieku dziecka dianki
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Po ostatnim przeżyciu, jak straciłam dziecko w 9-tym tygodniu to boję nawet się starać.
Jakbym miała chcieć to chłopaka, ale wiem, ze byłaby dziewczyna i tak
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kasiu, chłopak
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No chyba para najbardziej społecznie uwielbiana: chłopak starszy plus młodsza siostra.
Nie wiem, nie sprawdziłam
A co do skarbu
No przez rok jest skarb Po roku chyba też Potem szóstka w lotto, potem piątka
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jako osoba z nazwiska panieńskiego, niejako obdarzona zmysłem krakania wróżę Ci przyszłą dziewczynkę
Odpowiedz jak będzie wiadomo Nawet po roku
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pomóżcie dziewczynie wybrnąć... Nie mam rzetelnej wiedzy, gdyż mało uczestniczę w takich konkach. Wiem tylko, ze niekiedy agencje przy pomyleniu numeru paragonu z systemowym nie robiły problemów... (z forum)
Ps. W temacie: od godz. 14 maluję ściany. Do 17 z 3 i pól letnią córką (osoby w temacie wiedzą ile znaczy ta pomoc ) Wkurza mnie, ze kolor mający być kontrastowym (choć w małym zakresie) okazał się bliźniaczo podobny. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No jakby nie patrzeć to one są z Twojego paragonu i teoretycznie wygrałaś.
Może Ci pomogą osoby obeznane w temacie. Naprawdę mogą Cię pozbawić nagrody?
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może masz mega introwertyka i mocnego mężczyznę
Lepiej się dowiedz w kierunku lekarza. Jakby inna myśl chodziłaby mu po głowie myślę, ze byłby inny w zachowaniu.
Przeczekaj na spokojnie, może się otworzy (tak czy siak). Poważne rozmowy o związku jak np. ma jakieś problemy mogą być nie na miejscu.
Myślę, że będzie dobrze i nie potrzebne jest łączenie tym dwóch tematów.
Trzymaj się ciepło, życzę Ci, by było dobrze. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Super, znowu ten dreszcz emocji
Ja czekam
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zanim mnie pocięli i wyjęli z brzucha słodkie wiadome kazali nadać mu imię - mówiąc, że najwyżej potem zmienimy. Takie potem wpisali w książeczkę, tam u nich w dokumentacji, na drobnicy też jakiejś przy łóżeczku (na zdjęciu figuruje Magdalena )
W sumie nie się nie stało, na akcie ma prawidłowe już
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Powiem Ci, że tej twardej Magdy się mniej bałam niż miękkiej Madzi... No ale problem zniknął po dobie Tylko nam musieli papiery korygować potem
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak moja Młoda była w tych okolicach wiekowych co Wasze dzieciaki teraz podawaliśmy CebionMulti - chyba 3 kropelki dziennie. I należy skonsultować z lekarzem, bo zawiera wit. a i d3.
W każdym razie było dobrze, nie wiem czy przez nie.
A'propos imion: spotkałam kiedyś kolegę z synem, nie wiem jak dzisiaj stoi to imię w rankingu, ale bardzo mi się podobało: Remigiusz - zdrobnienia Remik, Remek. Zresztą, temu chłopcu ono bardzo pasowało. A problem z imieniem jest taki, ze często przystawia się je do twarzy
My mieliśmy mieć Magdalenę (myśleliśmy ze ciemne włosy po mnie odziedziczy a takie Magdy znaliśmy). Stanęło na Aleksandrze - Oli Blond cudo do zjedzenia
I Bernard też świetne wg mnie, ale tu mam skojarzenie z osobą, bardzo pozytywne
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No żyję wspomnieniami
Ale mówią już jak widzą dziecko obok
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
awi - gratuluję Przyjmujesz kodzik? :):)
Ps. Mariola, przeczytaj któryś mój post z ofertą nagród, jakby co daj znać. Albo wygrani na pw. Nie zawsze jestem, bo dziecko mi wyznacza możliwości
Pozdrawiam i gratuluję Wyświetl w wątku >>