Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
size
Postów 1110
Data rejestracji 23.11.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
TiTi...
Emolium zawsze dawało radę i w zasadzie nie mieliśmy problemów - tej zimy jakoś tak się pogorszyło. Wielu lekarzy go poleca.
Co to żółtka to słyszałam, że może uczulić, ale jakoś w ogóle nie pomyślałam, że Olcię
W sumie to dobrze, że teraz, jak jest taka stara, i je żelazo w innych rzeczach
My mamy najpierw kąpiel z emolientem, więc skóra po już jest trochę nawilżona. I przyznaję, że jak nie było potrzeby, nie dawałam już ani emulsji, ani kremu.
Teraz dodatkowo, codziennie, stosowałam na ręce i nóżki emulsję specjalną emolium, a od dzisiaj będę stosować olejek tej firmy - bo pachnie i jestem ciekawa rezultatów.
Jak nie przejdzie to plan B Balneum i reszta.
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U Oli też jest powtarzalne w zimie, kupię to Balneum
Zobaczę jak działa i zdam relację
Mydła marsylskiego nie znam - muszę poczytać, hippa stosowaliśmy - neutralne są, nic nie szkodziły, ale też nie pomogły. Za to pięknie pachną i są eco
O tych kosmetykach pat&rub mało wiem, na stronie wylatują mi panie z pięknymi włosami
No nic, zdam się (w myślach) póki co na Balneum, resztę poczytam jutro.
Dziękuję kalisto Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No kuurde.
Mogłam zapytać.
Teraz Wy nie w temacie -> bo ciąże , a młodsze Mamy jeszcze bez skaz na skórze dzieci
Nic, dokończę nowe zamówienie - oogroomne - zobaczę po tej oliwce i kupię najwyżej. Parę razy miałam w rękach, ale nie umiałam się przekonać.
Chyba, że kupić? Jak kalisto
radzisz? Jak mieliście podobne problemy?
Tamto zaoferuję sobie, ew. dam siostrzeńcowi...
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja koleżanka leciała do Polski po pierwszym napadzie padaczkowym w drugiej dobie życia dziecka - tam były jakieś problemy + oczywiście szpital i niezbędne formalności.
Dziecko dzisiaj chodzi - 13 m-c (w Anglii powiedziano, ze bez szans), jest rehabilitowane - ale już na zakończeniu.
Wygląda zdrowo i pięknie.
PS. Jest Nowy Dzień
I mam nadzieję, że będzie dobry dla nas wszystkich.
Dobranoc.
Ps. Pola - ja rozumiem, że na kawę nie miałaś czasu , ale napisz czy szczęśliwie dotarło Twoje szczęście? Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pola, doleciał?
:)
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My od urodzenia używaliśmy Oilatum - wszystko co było w serii. Do dzisiaj mamy dwa szampony - na szczęście nieprzeterminowane
Rok temu przyjrzałam się emolium - większa oferta, krem na zimę itp. Spróbuję używać, zobaczę co będzie, bo wizyty u lekarza - byliśmy u trzech - to albo ATZ (1), albo alergia na am (2).
Za dwa tygodnie jedziemy do dermatologa. Ale myślę, ze może zejść- po ograniczeniu żółtka świąd ustąpił, placki zbladły.
A najgorsze, ze wśród dzieci moich znajomych, każda wysypka/zmiana chorobowa na skórze to dzisiaj AZS... Nikomu nie chce się już diagnozować, czy nagle wszystkie dzieciaki mają...
Dianek - tylko nie wyskakuj z tymi parabenami...
Choć jak masz pomysł, to poproszę - dodam, ze mój Kochany miewa właśnie zmiany skórne (dłonie)- nic na Niego nie działa Może po nim Olcia coś ma? Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Akurat wtedy postąpiliście zdrowo i profilaktycznie. I dobrze. Większość z nas, mając za m-c urodzić, dałaby nogę w sprawdzone miejsce
A że tak się ułożyło...
To nie tak, że mam dzień pocieszania, ale sama miałam wiele kup na drodze, i każda z tych kup, po czasie - rok, dwa - miała inny wymiar - wręcz stała się podmiotem - oczekiwanym. I przysłużyła się na kolejne lata.
I dała coś - lepszy plan, lepsze kalkulacje i lepsze perspektywy. Mam nadzieję, że u Was będzie podobnie.
Kochasz faceta i wzajemnie, bo widać - dostaniesz sygnał na życie z Nim -> TAM - leć.
A teraz spokój/bez płaczu/wzięcie w garść i e-konki
Zobaczysz, zaplanujecie i zrealizujecie wszystko co chcecie. Najwyżej się chwilę odwlecze
Ps. Mam koleżankę w Anglii, narzekała na szpitale i opiekę. Może to akurat ten Wasz plus powrotu na tę chwilę do Polski?
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No to podziwiam
Przy takich długich piórach
Sprzedam siostrze nazwę firmy i poczytam
Wyskoczy mi 20 siwy włos i farbuję
Ps. W temacie konkursowiczek w ciąży -
zamówiliśmy na all wiele produktów z emolium - lubimy produkty tej firmy i są dobrze tolerowane przez naszą córuś. Oli zaczęły pojawiać się takie jakby wyschnięte placuszki na rączkach - odstawialiśmy produkty spożywcze, chyba wyszło na żółtko.
I zamówiliśmy pierwszy raz oliwkę do ciała z lipidami - od pierwszego dnia.
Nie wiem co znaczy i jak się sprawdzi - ale to pierwszy kosmetyk tej firmy, który ma przyjemny zapach (Olcia powiedziała -mydełkowy). Mam nadzieję, że, pomimo obietnic producenta, nie uczuli jej. I że pomoże.
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kurczę, jeszcze coś dodam, choć za dużo jak na mnie na raz i czuję się nieswojo trochę.
Każdy intuicyjnie wie co robić, uda Wam się start tam --> Mąż dostanie pewną pracę (trzymamy kciuki) to lećcie za Nim. Tam budujcie przyszłość --> WSPÓLN¡. To jest ryzyko, ale o wiele mniejsze, niż mielibyście podjąć z Mężem tutaj. Zawsze możecie pomyśleć o powrocie. Pisałaś, że byliście wspólnie w UK, więc pewnie wiesz jak wygląda życie ZA.
Tak myślę, że warto wykorzystywać wszystkie okazje, które się przytrafiają - a jak istniałaby możliwość, że wspólnie, to tym bardziej
Ps. Dom możecie wynająć. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nic nie nasmęciłaś.
Sama widzisz ilu nas tu z podobnymi doświadczeniami.
Strach, obawa, tęsknota zawsze wyglądają tak samo. Choć bywają różne okoliczności.
Głupie i normalnie straszne pospolite, ale jakże pasujące: (również do emilki)
- macie kobietki miłość bezgraniczną
Daj Pola znać, jak wyląduje zdrowo
I zrób kawki i dla mnie, poczekam z Tobą
Będzie szybko i dobrze, zobaczysz.
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No widzę właśnie. Moja siostra płaci 260 zł - obcinanie plus reszta, włosy do ramion.
Nazwę farby zapisałam
Dobrze rozumiem - sama robisz?
Ale wcześniej musiałaś chyba korzystać by poznać recepturę i kolory z palety tej firmy, prawda? Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Napisz adres na forum
A potem tylko czekaj na nas Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja mam te dłuższe prawie do pasa, tylko mam wystopniowane. Dużo farby schodzi czy niekoniecznie? Pytam z ciekawości? Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kochana
Teraz być może już z górki. Jak to rok, to wypada myśleć tylko rok. Doskonale Cię rozumiem, co do chwil spędzonych i tych nie spędzonych ze sobą --> choć chyba jesteś lepsza
Ja też mam strasznie długi związek, choć małżeństwo tylko 12. Ale suma godna porcelany
Jak byłam w szpitalu, płakałam nie przez strach, tylko dlatego, że Jego nie było. ¬le mi się nawet chodzi po ulicy samej - nie wiem co z ręką zrobić...
Będzie dobrze. Zleci szybko - czego życzę
Są telefony, skype, będziesz zaglądać na forum
Zleci jak z bicza.
I nie smuć się już.
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ej tam rozpacz od razu
Zobacz ile możliwości
Co do mnie, to może będę żałować - wiele osób potem żałuję, ale przynajmniej poznam co to stress u fryzjera
Choć zwykła/niezwykła fryzura też mnie stresuje... Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Licytacja?
Dobra, nie na temat. Forum należy do Pań zaciążonych Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W rodzinie męża był wujek - bardzo młody jak na wujka bo miał chyba 34 lata . Wyjechał z Polski, zostawiając żonę z roczniakiem. Przyjeżdżał okazjonalnie - w tych wyjazdów zrodziły się bliźnięta. Po dwóch kolejnych latach
zabrał całą swoją czwórkę do siebie. I z Polski. Żyją tam już 18 lat, małżeństwo nie ucierpiało, bardzo się kochają, pokończyli szkoły na obczyźnie i stali się zamożnymi ludźmi. Na pewno nie żałują podjętej decyzji, choć tęsknią za Polską.
Życzę Wam, by właśnie taki scenariusz napisał Wam życie
Ps. Chyba, że nie chcecie bliźniaków w międzyczasie Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja właśnie miałam mało - zawsze miałam włos długi i ciemno-brązowy. Jako nastka i ponastka robiłam sama - henna, szampony, jako zaawansowana dwudziestka, powiedzmy 25 lat, dałam sobie siana. Wtedy chyba przyszedł czas na brązy.Kiedyś odwiedziłam 3 salony - 2 jakieś super - żaden fryzjer nie chciał mi położyć farby, nawet głupich pasemek.
A teraz znalazłam już w sumie ok. 9. włosów siwych przy nasadzie głowy, więc okres szaleństw przede mną. Na co się cieszę bardzo
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja jeszcze zaliczyła depecha Też się mało cieszyła Ale była dzielna.
Worki mnie ominęły, pewnie już byłam starsza
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A ja wcześniejsze co proponowałam, ale zmienię porę wysłania
Wyświetl w wątku >>