Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
size
Postów 1110
Data rejestracji 23.11.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja też wolę być pasażerem
Ale na tej naszej - od roku - wsi człowiek bez auta jest jak bez nóg/ręki. Totalnie źle.
Muszę się przełamać.
Stacha mam totalnego - mam nadzieję, ze dziecko nie ucierpi Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzisiaj mój ze szwagrem oglądali moje/może paroletnie polo
Podobno spoko, ale we wtorek mąż umówiony jest na stacji diagnostycznej i się okaże czy będzie moje.
Tak czy inaczej, boję. Muszę się rozjeździć, a mam przerwę.
Teraz jadę po Olę do przedszkola całe dwa długie przystanki (jak nie odbiera mąż), dojazd mnie kosztuje cenę biletu na jedno miasto*2. Zupełnie się nie opłaca.
Ale coś czuję, że i tak to autko rozwalę szybciej niż mój myśli
Boję... Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To fajnie, i że odpoczęliście i że jest szansa na pozytywne załatwienie sprawy
Trzymam kciuki
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Byliście?
Wiadomo czy coś jeszcze padło?
W zarządzie dróg nas jeszcze nie widzieli, więc nie mam doświadczeń. Ale skoro zrobiliście taką absolutnie wyczerpującą dokumentację to mam nadzieję, ze będzie dobrze. Daj znać w poniedziałek
Dobrze, że macie faktury - może realnie zwrócą za szkodę.
A. I przypomniała mi się nazwa firmy super jakości ciuszków dla niemowlaczków, może któraś z Was miała - Sofija. Uważam, że mają doskonałą jakość. Tylko to raczej bieliźniarka - kaftaniki, rampersy, śpioszki itp. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Masz jak my. Weź kup wygodne i stabilne, potliwość ograniczaj ściąganiem, zmienianiem obuwia, skarpetek.
Stopka maluszka musi być stabilna,trzymać się pięty, olej skarpetko-buty (lub olej kujawski ). Twój za niedługo będzie rozpędzony I nie nadążysz :):) Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bardzo polecam, można trafić na super okazje, a firma daje radę. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale macie ac? My też mamy dokupione alu do auta, większe niż te dedykowane, ale ubezpieczalnia nie robiła problemu --> dziura w jezdni + autobus wtedy z boku szturchnął... U nas to robione jest na koszt zajezdni. Dziurę kiedyś przerabialiśmy, na nowych alufelgach, poszło bez problemu, ale z ac. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kochana, nie wiem co napisałam, ze tak mnie zrozumiałaś. Akurat wydaje mi się, że robimy podobnie
Ja pisałam benasiu kochana tylko swoje żale, ze nie mam ciuchów po dzieciach siostry
Bo cholerka, urosły
Nic więcej
Żadnej, absolutnie żadnej żaluzji
W życiu Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzięki Spodnie mamy fioletowe, kurtkę z białymi elementami - wypiorę osobno w 30 stopniach. Mam nadzieję, że wystarczy i nic się nie stanie.
Akurat z F$F parę bluzeczek straciło fason u nas - bawełna porozciągała się - dla mnie reserved ma to samo - mówię o cienkich bluzeczkach bawełnianych. Zajefajne były legginsy jeansowe - ludzie pytali nas co to za cudo Teraz nie widziałam, ale w cubusiu były fajne, z kieszonkami, ok. 24 za sztukę - ale w dwupakach.
Ja nie miałam darowanej wyprawki - siostrzeńcy są za starzy i większość nie nadawała się. Wszystko mieliśmy nowe - i z ewa klucze i jeszcze jedna firma, droższa, ale nie pamiętam nazwy - w sklepach chicco sprzedawana. Musiałabym się dobrać do worków, w notatkach mam same numery aukcji Obydwie super. Plus te parę - 4 sztuki może
z C&A. Ale od takiej małpy, ze nie chcieliśmy używać
Nie mam od kogo brać ciuchów i dopiero teraz widzę jaka to kupa. Tyle jest potrzebnych, tutaj mam zero znajomych, z all boję... A kasa na spodnie dla 3 i pół latki to 70-90 zł w średnim sklepie w galerii - szlag mnie trafia jak o centrum handlowym mówi się galeria .
Teraz widzę ile dziecko ma możliwości, co znaczy kałuża, błoto itp. I dla takich paskud nie mam nic na podwórko.
Kalisto
Strasznie współczuję autka.
Mój z kolei juto jedzie zobaczyć dla mnie polo, aż się boję. Pewnie już długo z Wami nie porozmawiam. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja pamiętam jedynie ceny z kosmosu - z tego okresu jak Wasze Maluszki - do i po roku. Nie mówię o avencie- nawilżacz, podgrzewacz czy choćby smoczki. Zwykła pieluszka flanelowa z nadrukiem kosztowała tam 3 razy więcej niż na all.
Wanienki mieli najprostsze - trzy razy drożej, prześcieradła i przewijaki też. Jedyne co, ale jak młoda miała 2 lata niecałe i kupowałam na szybko materac kokos-gryka do turystycznego łóżka, to wyszło tak samo jak z przesyłko na all.
Ciuszki dla noworodka mnie nie ujęły ze względu na materiał a dla staruszki kupujemy - jak większość z Was w sieciówkach.
Ale jak mieliśmy kombinezową wyprawę, to tylko tam były spodnie ocieplane-dżinsy, uważam, ze super - żałowałam, ze nie mam chłopca, sweterki cudne. Ja akurat nie przepadam za C@A - Wy chwalicie. Większość spodni nie ma regulacji w pasie i Oli spadają. Mieliśmy parę t-shirtów - rozciągnięte po paru praniach. Swetry i bluzy ok. Kurtki też. W spadku parę bodziaków i innych dla niemowlaczka - przetrwały, ale bez rewelacji. Porównywalne z tescowym cherokee.
Wszystko zależy od ciuszka
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tego też wykluczyć nie można.
A co do przedszkolaków, to myślę, że się mylisz. Organizator powinien uwzględniać różne propozycje, choćby ze względu na nasze zróżnicowanie społeczne i patrząc jednak na grupę docelową.
Stąd pewnie zróżnicowanie haseł.
I głupio, tak sądzę, po odczytaniu zwycięskich haseł, brnąć dalej w megalomanię. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To błąd organizatora - mogli w rubrykach do wypełnienia dać jeszcze załączniki:
1. Skan paragonu
2. Skan dowodu lidera - imię, nazwisko, wiek - nic więcej.
3. Mogli w systemie zaznaczyć hasła raz wygrane i wykluczyć ich udział.
Jest nas sporo, hasła mogą się powtarzać. Jak ktoś załapie tryb :UWAGA: podpowiedź! wpisuje w google: znane komedie, znane przysłowia, znane cytaty, znane sentencje, słownik rymów itp. t nie jest trudno coś przerobić.
Ja swoje dwa miałam różniące się poziomem - ocena subiektywna:
1. Jedno proste z użyciem rymu
2. Jedno z grą słów i uważam, ze było spoko.
Kolejne dopracowywałam, szukałam analogii w prostych rzeczach - te się właśnie powtórzyły - dwie sentencje łacińskie i jedno wyrażenie wzięte z potocznego używania z lekką grą słów.
Ktoś myślę mógł myśleć tak samo jak ja. Nie było to odkrywcze.
Werdykt wybierających jest ich wyborem subiektywnym, nawet nie mogę czytając powiedzieć, że propozycje są złe. Mnie niektóre się podobają, niektóre nie, ale to też subiektywizm.
Szkoda tylko, że hasła niektórych z nas zaproponowane wcześniej, choć brzmiące tak samo - były niezauważone Choć wiem... Były za słabe na dzień
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Super uczucie
Wiem co czujesz
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My mieliśmy z befado najpierw przekładane przez coś ? --> nie wiem jak to nazwać - może klamerka, potem zapinane na rzep.
Masz spryciarza :>
My kupowaliśmy z zetpola, bo mieli buciki na rozmiar 18 Mało firm ma dorosłe butki w tej rozmiarówce. I bardzo się wtedy cieszyłam z... ffeee różowych butków
Ja jestem z tych ave satan, czarno i mgliście
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nieprawda. Mam dwie nagrody, inne robiłam podobnie, nagród brak.
Pocieszaj się dalej
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Befado i zetpol mają w obuwniczych, ale takich raczej prywatnych, w mieście.
Kiedyś zetpole wisiały w realu, ale takie modele, ze za darmo bym nie wzięła.
A można spotkać ładne.
Niemniej jednak, obie firmy przodują w obuwiu dla maluszków. I naprawdę polecam - jak Twój Młody lata jak pędziwiatr i nie boisz się hałasów to może być dobre - bucik jest zdrowy dla stópy
Osobiście uważam, że typy skarpetkowe są dla maluszków niechodzących albo tych mało chodzących.
Choć te Twoje - co pokazałaś wydają się być fajne - ale to należałoby przymierzyć i przetestować na stópce osobistej.
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas nie sprawdziło się sporo paputków:
- ani takie na zamszu czy irchowej podeszwie (a'la skarpetka) - stópki szły do środka, zresztą, mimo zapewnień i tak jeździła po panelach
- w pierwszych tego typu co tutaj:
http://allegro.pl...-26-i2920054025.html
dobrze dawała radę, ale była już chyba nieco starsza niż Mikuś
Przy kolejnych mieliśmy kłopot ze wstrzeleniem się w rozmiar
Uwaga: w nich nóżka się dość mocno poci
- potem mieliśmy podobne do tych co pokazałaś - nam się nie udało
- chyba od 13 miesiąca miała kapcie/butki i z zetpola (może nie najpiękniejsze) i z befado: na rzepy przekładane, miękka podeszwa, oddychająca wkładka. Nóżka stała stabilnie, nic się nie koślawiło, nie jeździła - było jej wygodnie. Stópka się nie pociła - wybieraliśmy te najbardziej odkryte. Pomimo chęci, trud zdjęcia był skuteczny
Minus - jak biegała, było głośno.
Dużo też czasu spędziliśmy na skarpetach z ABSem ale dla starszaka co biega i się obija może być bolesne.
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Aj dziewczyny nie straszcie
My kupiliśmy tam kurtkę i spodnie narciarskie (Cool Club --> emilka. Tam bo juz nigdzie nie było
Póki co są super - bardzo duża staranność wykonania, super detale, chyba wygodne Nie sprawdzałam sama
ale młoda nie narzeka.
Ale to inny materiał niż bawełenka dla Maluszka, więc tutaj nie mam porównania. Mam nadzieję, że się nie rozwalą szybko. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja w smyku nie spotkałam jeszcze tego typu bucików.
Ola miała podobne, u nas nie zdały egzaminu, prawdopodobnie z uwagi na niekoniecznie dobrany rozmiar - choć potem, jak już pasowały na długość też nie było dobrze. But się zsuwał z pięty - możliwe, ze nie był tak głęboki i zabudowany jak ten co pokazałaś. Dziecko ogólnie, i to chyba każde, źle reaguje jak coś spada, wisi, zsuwa się.
Szkoda, ze nie możesz przymierzyć. Może umów się z kobietą na zakup dwóch, w różnych rozmiarach i na ewentualny zwrot jednej pary.
Agusia
najlepsze szmatki to pieluchy tetrowe - znakomita jakość i jej stosunek do ceny
Wychodzi taniej niż odzież ze Smyka Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teraz to sobie rozważam i to całkiem serio teorie spiskowe
Głównie dlatego, że nie przytrafiło mi się to samej, ale innym osobom też
Mam jednak nadzieję, że żadne ufo, złe moce itp. nie wtargnęły na serwery i nie przechwytują listy haseł spływających I nie robią jeszcze innych złych rzeczy... uuu --> duch
Wyświetl w wątku >>