Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
size
Postów 1110
Data rejestracji 23.11.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ps. Dziękuję za odpowiedź, wycofałam się, bo niezręcznie mi tu zadawać pytania. Zawsze mam dylematy, ale tylko tu mam moje mamy od lat Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
* po brytyjskich śniadaniach może nabierzesz równowagi przy okolicznościach przyrody Powiem Ci, że przy 48 kg wiatr też nie ma tak łatwo To tylko 3 kg do przodu a już stąpasz, nie lecisz
* życzę i trzymam za powodzenie
Pisz, jak znajdziesz czas Na bloga wejdę chętnie. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To, o czym pisałaś i co bardzo mi się podoba, to relacja z dnia dziecka. Bardzo chciałabym mieć takową, a dowiaduję się jedynie z wybiórczych opowieści. Pani wychowawczyni z problemem wysyła nam info na maila Poprzednia była nam bardziej kompatybilna - informowała o tym, czego dzieci się uczyły, jakich piosenek, jaka tematyka tygodniowa itp.Teraz dochodzimy jako rodzice sami. Ale taka akurat nam się trafiła, inne są spoko. Mamy bardzo porządną naukę angielskiego przynajmniej
No i marzę o zindywidualizowanym podejściu do dziecka
Dużo się zmienia, mam nadzieję, że z każdym rokiem i dzieciom i nam będzie lepiej, milej, bezpieczniej, wygodniej i pewniej:)
Co do tych korzeni, to rzeczywiście jesteście rozsiani po świecie Ale najważniejsze, by każdy wiedział czego chce i tego szukał. I znalazł.
Podoba mi się wychowanie dziecka na obywatela świata a nie tylko kraju.
Trzymajcie się cieplutko, mimo, że deszczowo tam u Was
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z tą szkołą to fajnie jest, moje dziecko 5letnie się nudzi w przedszkolu, to nie te czasy chyba. Kulturę do każdego zawodu należy wprowadzać zawsze Mówię o panu sprzedającym .
A z tymi korzeniami to jest chyba tak, że jak rzeczywiście marzycie o Australii, to będziecie tam iść drobnymi krokami. Ale będzie pewnie dylematowo: kolega Syn będzie miał najbliższych znajomych i swoje odnogi w UK
Przestrzenno-bytowe I dojdzie Wam dylemat matczyno-ojcowski Ale to przyszłość. Niestety, stwierdzam, że dziecko mające 4-5 lat dysponuje swoją władzą - autonomicznością rozwojową, szczerością, wrażliwością. I to podkopuje plany trochę. Ale, że Wy mobilni od zawsze to może nie będzie efektu " WHY". Czego życzę sercem.
Ile trwa lekcja w UK? Piszą, że nie ma naszych 45? Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Rozumiem, ale to jednak wyzwanie. Wszystko się zmienia. Ja bym dała też nogę ale z różnych powodów to mało możliwe. Niemniej, ogromnie się cieszę, że się realizujesz i macie tam dobry start Jak wrośniecie i korzenie będą mocne i głębokie, to może i kangurkowe klimaty Wam przejdą?
Pisałaś, że Maluszka zapisujecie do szkoły. Jak to tam jest? Teraz dzieciak ma skończone 3 lata i już?
* edit * spoko, przeczytałam, od 5 lat, ale wcześniejsze zapisy. Czytam dalej Mundurek będziecie mieli Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dianek, bardzo miło Cię widzieć u nas Pisz czasem do ciotek z ojczyzny Decyzja bardzo odważna, cieszę się, że udana. Powodzenia Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jakby co - proszę o PW Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I co mogę doradzić jeszcze z tych drugorzędnych spraw - przed zakupem finalnym, a po wyborze modelu - weźcie but na rzepy ze sobą na zakupy i podotykajcie nim materiał na fotelu
W ten sposób od razu odpadł nam jeden w wybranym obiciu, a kolejny i tak został załatwiony (na szczęście długo później) na amento przez rzepy. Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My kupiliśmy zestaw mebli z biurkiem jak młoda miała 3 lata i szła do przedszkola. Równolegle na dole miała plastikowy stół z krzesłami (super, lepszy od mamutów, ale nie widzę teraz na all, a w fajnej cenie i super jakości.). Potem do jej zestawu mebli, jak była starsza i nie baliśmy się o krawędzie kupiliśmy w Ikea i ten stolik lack czy coś na próbę. I jest super do dziś. Tylko on nie współgra z krzesełkami dziecięcymi z tej sieci. . Krzesełka dziecięce są dedykowane stolikom dziecięcym z tejże firmy. Jak kompletujesz meble i całe wyposażenie pokoju to kupuj standardowy rozmiar biurka. Dopasuj krzesło. Krzesło powinno mieć regulację wysokości (wszystkie prawie to mają), oparcia, głębokości siedziska plus wygodnie podłokietniki. My kupiliśmy obiecującego gniota na gumowych kółkach (osłony na kółka by nie rysowały podłogi są na all powszechne) i bosko skórzanych obiciach. Me dziewczę siedzi bo musi (bardzo ładnie pasuje do wystroju --> żal), ale woli misiaa taty firmowy. Próbowała u dziadków misiaa z Jysc, taki dorosły i było jej w nim super. Reasumując, kup Mikusiowi wg mnie:
- biurko dla starszaków standardowe
- misiaa (albo krzesło) / tu się nie upieram - na wzór krzesła dla dorosłego, ale regulowane (wysokość, głębokość itp.), najlepiej poprzymierzaj Mikusia na zakupach. Ze względu na moje doświadczenia w czterech pokojach ( i na czterech krzesłach) odradzam typowo dziecięce (łatwo poznać po wzorach ) krzesło biurkowe - chyba, że myślicie o tych z wysokiej półki. ale nie wiem czy warto.
Potwora krzesło też musi ogarnąć, utrzymać. Czuje się wtedy bezpieczny. To na początek przygody z biurkiem
- kup ten stolik plastikowy z sieci Ikea, plus tam dwa krzesła, jak przyjdzie kolega. Dzieciaka
trudno potem oderwać ---> mój namber łan Ja musiałam zamówić inny, bo my z tych, co różowemu mówimy papapa. Dla chłopca można wybrać przynajmniej kolor standardowy
Twój syn, a' propos wątpliwości Matki swej ukochanej, będzie korzystał z przybytku jak będzie chciał, i stawiam piwo (zapraszam), że wybierze teraz stolik niż biurko. A jak dojrzeje do biurka, to będzie chciał jak każdy użytkownik mieć regulowany, miękki i wygodny misiaa Wyświetl w wątku >>
size
Postów 1110
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Fajnie ( z systemu) Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.