Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
normafia
Postów 439
Data rejestracji 09.11.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może z Carrefoura? Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No proszę, jakie tu mamy STRASZYDŁO! Aż kipi zawiścią. To echo już słyszę na Pomorzu Zachodnim.
Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W konkursie zorganizowanym w promocji wódki Soplicy należało odpowiedzieć na pytanie:
„Z czym kojarzy Ci się marka Soplica?”
(promocja 29.02 - 29.05.2008)
Land Rovera wygrała pewna osoba za hasło:
cyt. Gdy piję Soplicę, powiem szczerze, czuję się jak w Land Roverze
http://soplica.pl/ (w zkładce ZWYCIÊZCY, trzeba kliknąć na Poczuj moc tabunu koni z Tomaszem Kucharkiem.
W konkursie zorganizowanym w promocji szamponu head&shoulders (promocja do 31.07.2008)należało odpowiedzieć na pytanie:
„Czego oprócz H&S i Hammera potrzebujesz aby być pewnym siebie?”
HummeraH3 wygrała pewna osoba za hasło:
cyt. Gdy używam h&s powiem szczerze, czuję się pewnie jak w Hummerze!
http://www.meskiewyzwanie.pl/, zakładka Zwycięzcy
1.Plagiat
2.Czy to jest odpowiedź na pytanie „Czego oprócz H&S i Hammera potrzebujesz aby być pewnym siebie?” Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W konkursie zorganizowanym w promocji wódki Soplicy należało odpowiedzieć na pytanie:
„Z czym kojarzy Ci się marka Soplica?”
(promocja 29.02 - 29.05.2008)
Land Rovera wygrała pewna osoba za hasło:
cyt. Gdy piję Soplicę, powiem szczerze, czuję się jak w Land Roverzehttp://soplica.pl/ (w zkładce ZWYCIÊZCY, trzeba kliknąć na Poczuj moc tabunu koni z Tomaszem Kucharkiem.
W konkursie zorganizowanym w promocji szamponu head&shoulders (promocja do 31.07.2008)należało odpowiedzieć na pytanie:
„Czego oprócz H&S i Hammera potrzebujesz aby być pewnym siebie?”
HummeraH3wygrała pewna osoba za hasło:
cyt. Gdy używam h&s powiem szczerze, czuję się pewnie jak w Hummerze!http://www.meskiewyzwanie.pl/, zakładka Zwycięzcy
1.Plagiat
2.Czy to jest odpowiedź na pytanie „Czego oprócz H&S i Hammera potrzebujesz aby być pewnym siebie?”
Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To coraz bardziej przypomina efekt zabawy w głuchy telefon, skoro glazurka z tego wszystkiego co napisaliśmy, zrozumiała to, co napisała. Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To coraz bardziej przypomina efekt zabawy w głuchy telefon.
Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie, przecież mówię o sprzedaży nagrody przed upływem 6 miesięcy, czyli jako rzeczy nowej.
Od tego zaczęła się ta tasiemcowa dyskusja. Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale ja właśnie cały czas tłumaczę (na PW i tutaj), że mówimy o dwóch różnych sprawach. Opowiadałam jakim sposobem wygrana z konkursu wpłynęła na to, że wskoczyłam w wyższy próg podatkowy. Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzięki.Już nie miałam siły tłumaczyć, a nie pamiętałam odpowiedniego artykułu.
Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przychód uzyskany ze sprzedaży samochodu przed upływem pół roku, licząc od końca miesiąca w którym nastąpiło jego nabycie, czyli wygrana w konkursie i koszty nabycia tego samochodu, które wynikają z otrzymanej od organizatora konkursu faktury należy jednak w zeznaniu rocznym PIT-36 składanym za rok podatkowy 2007 jako inne źródła.(…)” W ten właśnie sposób wpadasz w większy próg podatkowy.
Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Faktycznie wiele sobie trudu zadałeś, za co jestem Ci niezmiernie wdzięczna, ale my ciągle nie o tym samym mówimy. Dyskusja dotyczy kwestii sprzedaży nowego przedmiotu przed upływem 6 miesięcy od daty zakupu/wygranej, którego wartość musisz doliczyć do swojego przychodu. To nie ma nic wspólnego z podatkiem dochodowym od wygranej, ani podatkiem od
kupna/sprzedaży, tylko z tym przepisem, którego treść usłużnie przytoczył marcepan1983.Chodzi o to, że jak sprzedajesz nowy przedmiot przed upływem pół roku, wartość tego przedmiotu musisz ująć w zeznaniu podatkowym i jeśli była to wysoka kwota wpadasz w większy próg podatkowy.Już prościej tego nie umiem wyjaśnić. Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Polska atakowała jedyny sierpniowy konkurs 3 minuty. Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pewnie, że boimy się przestać wygrywać. Każdy zawodowiec był kiedyś początkującym. Nowy, to nie znaczy głupi.
Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Szczerze dziękuję za troskę. Sprawę na forum poruszyłam, by nikt nie powtórzył mojego błędu i nie wpadł w większy próg podatkowy, gdyż w swojej nieświadomości sprzedał za wcześnie nowy/wygrany przedmiot (= wliczyć jego wartość do przychodu).
Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wszystko pomieszałeś. Nawet mój nick Ci się pokręcił. Sam już nie wiesz o co się ze mną spierasz! Marcepan1983 to na szczęście lotny człowiek. W mig pojmuje o co chodzi.
Teraz już nie chyba, ale na 100 % go lubię! Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Widzisz, że to jednak nie ja stworzyłam nową teorię ekonomii. Radziłam - pogrzeb w Internecie. Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No właśnie...
Wyświetl w wątku >>
normafia
Postów 439
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przecież wczoraj artykuł miał być skończony...
Wyświetl w wątku >>