Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
zdolnabestia
Postów 5161
Data rejestracji 12.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Z tego co pamiętam są 3 etapy, każdy trwa jeden miesiąc. Jeżeli chcesz wziąć udział w drugim, styczniowym etapie musisz się zalogować i od nowa wygenerować sobie nowy link Wyświetl w wątku >>
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Chomika w toalecie?
Mój chomik luzem sobie po domu latał, więc nie chrupał. Miał podłożoną deskę do półki ze swoim akwarium i sam tam sobie wracał spać jak się zmęczył bieganiem. Wyświetl w wątku >>
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Musisz w profilu wkleić link do obrazka w internecie. Jeżeli masz swoje zdjęcie lub obrazek na kompie to musisz najpierw sprawić, żeby był w internecie, np wysłać go na tą stronę:
http://www.imageshack.us/
Wyświetl w wątku >>
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Każdy ma prawo naprawić swoje błędy, ale o tym za co dostał kiedyś karniaka każdy może przeczytać. Jeżeli dostał za oszustwo, to będzie to na zawsze zapisane w temacie punkty karne. Wyświetl w wątku >>
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Reader's Digest
Już kiedyś pisałam na tym forum, że pracuję w firmie, która na zlecenie różnych firm drukuje, pakuje maszynowo w koperty i wysyła listy w zmasowanej ilości. Różne ulotki reklamowe z banków i takie tam. Ale głównym zleceniodawcą jest sławny Reader's Digest. Wysyłami dziesiątki, setki tysięcy kluczyków z unikalnym (oczywiście identycznym) kodem, całe palety kartonów zdrapek - każda taka sama, zwycięzka, po hali pałętają się całe bele naklejek z napisem wygrałeś BMW, jak czytam te listy, karteluszki i ulotki to wierzyć mi się nie chce, że tylu ludzi się nabiera, że został wybrany, że jest już w ścisłej czołówce, tylko niech kupi..
Apeluję po raz kolejny - wszelkie listy od Reader's Digest wyrzucajcie bez otwierania!!! Naprawdę nie warto. Wyświetl w wątku >>
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Właśnie sama się zastanawiałam o o chodzi w tych kartkach i dlaczego dostaję je ciągle od nieznanych mi prywatnych osób.
Chyba trzeba w końcu załątwić sprawę z fryf.pl, które naruszyło ustawę o ochronie danych osobowych udostępniając nasze dane (w zbiorowych mailach z ujawnionymi adresatami) osobom trzecim i teraz wielu ludzi odczuwa tego negatywne konsekwencje dostając spam i oszustwa na maila. Wyświetl w wątku >>
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
I jeszcze jakieś dwie świąteczne kartki od chbasiula@.....
:( Wyświetl w wątku >>
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Nadawca: Ola Jankowska <olajanek@.....> Wyświetl w wątku >>
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Taaak, też to dostałąm. Zastanawiałam się jak to możliwe, że portal wykorzystuje skrzynkę na tlenie i wysyła wiadomości z adresu: swiatniebedzie@o2.pl
Nie wiem czemu ktoś to rozesłał (lista mailingowa identyczna), może coś jest w załączniku, którego oczywiście nie otwieram.
Wyświetl w wątku >>
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Właśnie weszłam w ten wątek, bo chciałam o tym napisać.
Kiedyś zarejestrowałam się na jakiejś stronie fryf.pl czy coś takiego, konkurs z naszej bazy i wysłali mi niedawno maila, w którym nie ukryli adresatów - była cała lista kilkuset adresatów, poznaję po nickach wielu naszych forumowiczów.
Długo nie trzeba było czekać, aż ktoś skorzysta z tej listy i zacznie spamować.
Wczoraj dostałam maila od kinga11-1, dzisiaj 2 maile od: puzi_31 i od verena999. We wszystkich był link do kliknięcia z konkursu 3D White.
Oczywiście nie życzę sobie takich maili na moją prywatną skrzynkę i nie wiem co teraz zrobić. Bo oczywiście domyślam się, że dostanę jeszcze nie raz spam i w przyszłości pewnie też ktoś sobie wykorzysta te maile do innych konkursów. Ten Fryf powinien za to beknąć.
A do spamerów apeluję - opamiętajcie się, to nie jest uczciwe! Wyświetl w wątku >>
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Uczysz się dla siebie, a nie dla rodziców
Nie chcą chwalić ani gratulować - pewnie nie chcą, abyś obrosła w piórka, a dalej pracowała. Na pewno nie chcą źle. Wyświetl w wątku >>
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
http://minimini.p...2008/rupert-rozw.php Wyświetl w wątku >>
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Oni tam chyba mają magazyn pełen różnych książek i płyt i albo nagrodą był zestaw książek, albo dołożyli od siebie pierwszą z brzegu. Widzę w wynikach ludki z naszej strony, popytaj ich co oni dostali.
Wyświetl w wątku >>
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Niejasno to określiłeś, teraz już chyba wiem o co chodzi. Opcja autouzupełnianie w przeglądarce, tak? Bo jak nie, to do trzech razy sztuka
Ok, to robisz tak:
rozwijasz tą listę, najeżdżasz myszką na ten wpis, którego ma tam nie być (ale nie klikasz, tylko najeżdżasz) i w momencie, kiedy ten wpis jest jakby zaznaczony (chyba na granatowo) klikasz na klawiaturze klawisz Delete i go skasuje z listy. Przypuszczam, że sobie hasło wpisałeś w nie to okienko przy logowaniu i teraz każdy na tym kompie to widzi. Wyświetl w wątku >>
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Wysłałam sobie maila z konta na interii na inne konto i na liście otrzymanych maili mam napisane Małgorzatka, czyli dokłanie to, co wpisałam sobie w profilu na interii. Bez żadnych dodatkowych danych.
A więc:
Jak jesteś na poczcie to kliknij na takie kwadratowe okienko u góry profil (z taką głową i kartką). Teraz znajdź pole: Identyfikacja nadawcy: i wpisz tam to, co chcesz, aby inni widzieli, gdy wyślesz do nich maila. Zapewne tam właśnie masz wpisane niechcący swoje hasło. Wyświetl w wątku >>
zdolnabestia
Postów 5161
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
A na czym masz konto pocztowe? Tzn: wp, onet, interia? W ustawieniach trzebaby pogrzebać, np usunąć dane osobowe. Wyświetl w wątku >>