Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika netka2000

netka2000

#6423785 Napisano: 03.11.2017 09:52:58 w Informują
Śniadaniowa SMS
30.10. Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

#6422984 Napisano: 31.10.2017 19:10:34 w Informują
Pringles ITM SMS Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

#6419607 Napisano: 23.10.2017 19:29:53 w SZUKAM....
[quote=pioge7] 13 maja to środa Można zwątpić Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

netka2000

#6408207 Napisano: 27.09.2017 11:19:11 w Pomocy!!!!
slonko365 napisał(a):

netka2000 napisał(a):

kinzao napisał(a):

Trochę nie mogłem znaleźć odpowiedniego wątku, więc spróbuje tutaj - jeżeli jednak gdzieś istnieje podobny temat to proszę o przeniesienie.Od razu mówię - jestem laikiem w tych kwestiach, pracuje na normalną umowę, nie prowadzę działalności więc wszystkiego typu podatki interesowały mnie do tej pory jak zeszłoroczny śnieg emotka Kwestia opodatkowania sprzedanych nagród - co jakiś czas wpada nagroda, której wartość spokojnie przekracza 1000-2000zł. Część z tych rzeczy wystawiam na allegro / olx itp i sprzedaje. Pieniądze oczywiście wpływają na moje konto czyli ślad po tych transakcjach pozostaje. Sprzedaż jest oczywiście nieregularna i nie ma nic wspólnego ze sprzedażą 'sklepową'. Co z podatkiem od takiej sprzedaży? Uwzględniacie to potem w waszych PIT'ach? Staracie się sprzedawać poza allegro i pieniądze "do skarpety"? emotka Będę wdzięczny za wypowiedzi osób, które bawią się w to dłużej bo dla mnie to dopiero pierwszy 'rok podatkowy' z konkursami emotka

Jeżeli sprzedajesz po pół roku od wygrania - nie ma podatku. W przeciwnym przypadku należy zysk wykazać
 w rocznym PIT

A mam jeszcze pytanie, jak rozumiecie ten "zysk" - jako całość kwoty za jaką się coś sprzedało? Bo skoro sprzedaję coś znacznie poniżej wartości rynkowej, to tak na chłopski rozum, zysku nie mam, raczej stratę...
Edit: widzę awi, że mamy tą samą zagwozdkę emotka

Wygrałeś nagrodę o wartości 1000 zł. Organizator zapłacił 100 zł (10%) podatku od WYGRANEJ. Czyli ty nabyłeś ową rzecz za 0 zł. Obojętnie po jakiej sprzedasz cenie (przed upływem pół roku) to ta cena jest twoim zyskiem. I ją należy wykazać w PIT. Tak na marginesie: pół roku liczy sie od następnego miesiąca w którym otzrymałeś nagrodę. Np. wygrałeś we wrześniu to nieopodatkowana sprzedaż nastąpi w kwietniu następnego roku Wyświetl w wątku >>
1 slonko365 0

netka2000

#6408129 Napisano: 27.09.2017 09:08:05 w Pomocy!!!!
kinzao napisał(a):

Trochę nie mogłem znaleźć odpowiedniego wątku, więc spróbuje tutaj - jeżeli jednak gdzieś istnieje podobny temat to proszę o przeniesienie.Od razu mówię - jestem laikiem w tych kwestiach, pracuje na normalną umowę, nie prowadzę działalności więc wszystkiego typu podatki interesowały mnie do tej pory jak zeszłoroczny śnieg emotka

Kwestia opodatkowania sprzedanych nagród - co jakiś czas wpada nagroda, której wartość spokojnie przekracza 1000-2000zł. Część z tych rzeczy wystawiam na allegro / olx itp i sprzedaje. Pieniądze oczywiście wpływają na moje konto czyli ślad po tych transakcjach pozostaje. Sprzedaż jest oczywiście nieregularna i nie ma nic wspólnego ze sprzedażą 'sklepową'.
Co z podatkiem od takiej sprzedaży? Uwzględniacie to potem w waszych PIT'ach? Staracie się sprzedawać poza allegro i pieniądze "do skarpety"? emotka Będę wdzięczny za wypowiedzi osób, które bawią się w to dłużej bo dla mnie to dopiero pierwszy 'rok podatkowy' z konkursami emotka

Jeżeli sprzedajesz po pół roku od wygrania - nie ma podatku. W przeciwnym przypadku należy zysk wykazać
 w rocznym PIT Wyświetl w wątku >>

netka2000

#6401452 Napisano: 09.09.2017 21:15:31 w Pomocy!!!!
-Violka- napisał(a):

pioge7 napisał(a):

RATUNKU!!!! Czy ktoś zna jakis dobry sposób na wymycie piekarnika? Raz czytam że mleczko cif jest dobre, na innym że nie, że jednak lepiej wziąć roztwór z sody oczyszczonej, to zaraz na kolejnej stronie czytam że jednak nie zdaje to testu emotka  a pasowało by go umyć w końcu emotka  

Ja mam gotowca Mr Muscle i jest ok. (Można kupić na konkurs pronto jak znowu będzie  emotka  ) 

Bardzo skuteczny jest Dix Professional, ale, uwaga, opary są silnie drażniące! Wystarczy rozpylić a po kilku godzinach przypalenia same odpadają. Jeżeli to nie pomoże, to radzę kupić w markecie budowlanym wełnę stalową. Jest ona przeznaczona do szlifowania powierzchni, np. marmuru, granitu itp. Nie pozostawia zarysowań. Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

#6397717 Napisano: 01.09.2017 12:36:03 w Smolar
kermit napisał(a):

ongis napisał(a):

kedziorldz napisał(a):

Jest to pewne uproszczenie, czyli było minimum 350tys zgłoszeń ale może być tak, że zgłoszeń był milion, a najwiekszy numer jaki został wylosowany to właśnie 350 tys emotka

Tym tokiem rozumowania zgłoszeń mogło być i 10 mln a sprytny program wybrał akurat te z pierwszych 3.5% zgłoszeń emotka Matematyka i zasada prawdopodobieństwa jest bardzo prosta ale nie aż tak emotka

Wyniki losowania są czasem zaskakujące. Spójrzmy np. na wczorajsze losowanie Extra Pensji. Wylosowano liczby 5 6 8 12 13. Czy to oznacza, że losowano z 13 liczb? Ano nie. Liczb było 35, a wylosowano największą 13. To że w Coli największe wylosowane ID było 350 tys. absolutnie o niczym nie świadczy, jeśli już to rozważać matematycznie. Kedziorldz ma rację. Świadczy to jedynie o tym, że było minimum 350 tys. zgłoszeń i tyle.

Cofnij się do 44 losowań Ekstra Pensji wstecz i zobacz ile zostało tam wylosowanych liczb z każdej "siódemki" Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

#6397470 Napisano: 31.08.2017 21:52:57 w Smolar
nadeim napisał(a):

bibeck napisał(a):

nadeim napisał(a):

netka2000 napisał(a):

Przy cenniejszych nagrodach, by ukrócić jakiekolwiek podejrzenia, powinni losować z urny i nie trzeba do tego setek tysięcy karteczek.  W tym przypadku wystarczyłoby sześć urn, a każdej 10 losów ponumerowanych od 0 do 9 (oprócz ostatniej - tu od 0 do 3 w tym przypadku). Pierwsza urna to jedności, druga dziesiątki, trzecia setki, itd.  W sumie 264 losowania. Odpadają podejrzenia. Osobiście nie wierzę generatorom licz losowych. Nie twierdzę, że losowanie jest ustawione, tylko, że nie każdy los ma takie samo prawdopodobieństwo wylosowania. Dlaczego Lotto nie używa programów komputerowych do losowania? 

w takim wypadku mało realne że osoby które zgłaszały w pierwszych dniach coś wygrają, bo małe szanse że w pierwszych 4-5 urnach trafiły się same zera.

a na to, jak widać i losowanie komputerowe nie poradzi emotka

ale w losowaniu komputerowym bardziej możliwe niż w wypadku takich urn z cyframi.

Weźcie pod uwagę, że prawdopodobieństwo wylosowania z urny setek tysięcy wynosi 25%. Ergo, w tym losowaniu powinno być teoretycznie mniej więcej po 11 wygranych w każdej z setek tysięcy losów. A jak było? Większość losów to dwieście tysięcy ileś tam. Stąd wniosek, że nie opłaca się wysyłać zgłoszeń na początku promocji. I jeszcze jedno pytanie. Czy laptop na którym przeprowadzono losowanie był podłączony do internetu czy nie? A może programista ukrył w oprogramowaniu furtkę, dzięki której mógł ingerować w losowanie? Wyświetl w wątku >>
0 1 lager

netka2000

#6397416 Napisano: 31.08.2017 20:41:39 w Smolar
Przy cenniejszych nagrodach, by ukrócić jakiekolwiek podejrzenia, powinni losować z urny i nie trzeba do tego setek tysięcy karteczek.  W tym przypadku wystarczyłoby sześć urn, a każdej 10 losów ponumerowanych od 0 do 9 (oprócz ostatniej - tu od 0 do 3 w tym przypadku). Pierwsza urna to jedności, druga dziesiątki, trzecia setki, itd.  W sumie 264 losowania. Odpadają podejrzenia. Osobiście nie wierzę generatorom licz losowych. Nie twierdzę, że losowanie jest ustawione, tylko, że nie każdy los ma takie samo prawdopodobieństwo wylosowania. Dlaczego Lotto nie używa programów komputerowych do losowania?  Wyświetl w wątku >>
1 foton 0

netka2000

#6390621 Napisano: 17.08.2017 00:47:54 w PLAGIATY
giulietta napisał(a):

normafia napisał(a):

giulietta napisał(a):

delvitto napisał(a):

giulietta napisał(a):

sosna napisał(a):

giulietta napisał(a):

a może nie świadoma stylizacja? tylko świadomy plagiat?... i to bez żadnego wytłumaczenia, bo "Pan Tadeusz" był lekturą OBOWIĄZKOWĄ w liceum, a teraz w podstawówce, więc KAŻDY TO DZIEŁO ZNA emotka  w w/w przypadku nie tylko ewidentnie skradzione słowa, które zna KAŻDY to jeszcze charakterystyczny sylabozgłoskowiec i melodyczność tekstu...... 

To nie jest plagiat, tylko parafraza (p. Wikipedia), jak najbardziej dopuszczalna. W przeciwnym razie plagiatorem był Mickiewicz, który swoją "Rękawiczkę" "zerżnął" z Schillera. Wyświetl w wątku >>
1 lager 0

netka2000

#6388023 Napisano: 09.08.2017 20:24:56 w Smolar
giulietta napisał(a):

loteryjny napisał(a):

A ja mam pytanie do smolara, czemu do tak dużej loterii jak Coca Cola w Biedronce nie ma list zwycięzców nagród dziennych? Ja osobiście i większość osób stąd chcielibyśmy mieć wgląd do takiej listy (chociażby tylko numery telefonów i paragonów) tymbardziej, że mało ludzi się chwali wygranymi.

a nie ma listy? niedawno wróciłam z miasta i niczego nie ogarniam, przy takiej loterii z takimi nagrodami powinno być losowanie na yt  emotka   dla mnie najbardziej transparentne losowania to wyciąganie takich losów z urny lub kuponów nawet z podłogi, gdy jest ich mega dużo  emotka  a nie publikacja list, gdzie nr 735 wygrywa kilka autek i żadnej dodatkowej z setek nagród....

Z racji posiadania rodziny w UK bardzo często biorę udział w tamtejszych konkursach i bardzo rzadko zdarza się by podawano kto wygrał. Widocznie nikomu nie przychodzi do głowy, że można kombinować. Kwestia kultury i tradycji. Tak na marginesie. Konkursy w UK zazwyczaj polegają na podaniu maila, telefonu i ewentualnie adresu. Jest tylko adnotacja, że skontaktują się ze zwycięzcą. Czasami przychodzi mail, że niestety nie wygrało się. Bardzo rzadko pojawiają się tzw. konkursy kreatywne a konkursy z pytaniami to z naszego punktu widzenia farsa. Albo odpowiedź jest kilka linijek wyżej, czasami pogrubiona, żeby ktoś, broń Boże nie pomylił się, albo są strony takie jak e-konkursy, ale z odpowiedziami. Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

#6377366 Napisano: 08.07.2017 21:07:38 w Pomocy!!!!
Claudia77 napisał(a):

Witammam pytanie
muszę przesłać zdjęcie paragonu do agencji łącznie z drugą stroną z pieczątką sklepu i teraz tak, muszę to zamieścić w ich formularzu gdzie jest miejsce tylko na jedno foto, w jakim programie lub jak mogę zrobić tak aby zamieścić te dwa zdjecia na jednym w formacie jpg???
Pomoże ktoś

Paint Wyświetl w wątku >>
1 Claudia77 0

netka2000

#6376806 Napisano: 06.07.2017 21:07:53 w Pomocy!!!!
cb656 napisał(a):

kermit napisał(a):

Mam problem. Nie mogę wysłać żadnego zgłoszenia. Mój komputer przestał pokazywać mi okienka captcha w formularzach. Sprawdzałam na IE Mozilli i Chrom... Nie potrafię udowodnić, że nie jestem robotem i nic nie mogę wysłać, ani blacka, ani nestle, ani milki. W ogóle nie ma tego okienka i inf o captcha. POOOOOOOOOOOOMOCY

Ergo? Jednak jesteś robotem. Przed komputerem nic się nie ukryje emotka

A AdBlocka masz? Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

#6374976 Napisano: 02.07.2017 18:49:30 w Dyskusje o wynikach konkursu
bruce napisał(a):

netka2000 napisał(a):Pojawiły się wyniki do konkursu Konkurs na projekt monety upamiętniającej 100-lecie odzyskania przez Polskę niepodległościWyniki dostępne tutaj: http://www.nbp.pl...uj-monete/index.html

Wow, ale nagroda! emotka I to nawet prawie mój sąsiad - z Czeladzi. Serdeczne gratki! emotka Jak widzę, przyznano jeszcze dwie dodatkowe pieniężne - także gratuluję. emotka

To może go znasz z widzenia
http://wgospodarc...olski-rozstrzygniety Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

netka2000

#6374800 Napisano: 01.07.2017 20:34:01 w Pomocy!!!!
ziolko napisał(a):

Szukam pomocy w kwestii WiFiMam internet w domu z firmy  Multimedia. Laptop czy tablet działają na internecie mobilnym, tak samo telefon. 
Dziś rano pojawił się komunikat w telefonie:
"Atak na sieć WiFi xxxx (nazwa).
Trwa przechwytywanie ruchu przez hakerów.
Transakcje bankowe, rozmowy oraz odtwarzanie wideo nie są bezpieczne".

Dodam, że na telefonie mam Mcaffe Security, a na lapku Eseta.
Nigdzie nic się nie pojawia, tylko na telefonie. Od rana nie mogę połączyć się z internetem w telefonie  emotka

Czy ktoś miał podobnie?? ewentualnie ktoś wie, jak się tego pozbyć?

Spróbuj połączyć się z netem przez LTE. Jeżeli to nie pomoże to przejdź do ustawień fabrycznych czyli tak jak by był nowo zakupiony. Oczywiście, wcześniej skopiuj kontakty, notatki, zdjęcia itp. Prawdopodobnie masz jakiegoś turkuciaemotka w telefonie. Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

netka2000

netka2000

#6339842 Napisano: 29.03.2017 21:05:17 w Pomocy!!!!
Claudia77 napisał(a):

muszę  kupić telefon taki na dłuższe smsy czy ktoś z szanownych forumowiczów, który takiego używa lub jest obeznany w temacie doradzi jaki, może być i sprzed epoki ( najlepiej bo tani) byleby eski długie szły, mój tekst na garniera się zmarnował i muszę chyba zainwestować...

Boże, czytasz nie grzmisz? Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

#6335172 Napisano: 19.03.2017 22:19:07 w Podejrzany fanpage na FB organizujący konkurs
Konkurs "Z okazji przekroczenia 1 000 lajków na naszej stronie mamy dla was 100 materacy ze zdjęcia ! Od naszego sponsora AliExpress Poland" Wyświetl w wątku >>
0 0

netka2000

#6335096 Napisano: 19.03.2017 17:45:05 w Pomocy!!!!
cb656 napisał(a):

Potrzebuję pomocy w obsłudze komputera, a konkretnie przeglądarki Firefox.
Mam do zrobienia podmianę rysunków na stronie, jest okienko "dodaj obrazek z dysku", ale okienko otwierając się, pokazuje zawartość posegregowaną według nazw (lista plików), a ja chciałbym (potrzebuję), by pokazywała te pliki w innym widoku, konkretnie miniaturki. Za każdym razem muszę dodatkowo zmieniać widok, co jest z lekka... emotka Na przykładzie.
Tak jest:

...a chcę, by było tak:

OK, wpisuję w pasek adresu about:config, ale jakiego parametru szukać i na jaką wartość zmienić, by to okienko zapamietywało ostatni wybór (widok)?
No tu już brakuje mi konceptu... Ktoś coś może? emotka

Przeglądarka nie ma nic do tego. To co widać to okienko wysyłania, a ono pokazuje jak obrazy w folderze są pokazywane. Wejdź do tego folderu i zmień na miniatury.  Wyświetl w wątku >>
0 0