Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
montezuma
Postów 360
Data rejestracji 11.11.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
- na adres:marketing@graal.pl , biuro@graal.pl, :biuroprasowe@graalgroup.com.pl
- informować o tych wszystkich super czasach 2-3 sekundowych, o usunięciu listy z czasami ze strony, o tym, że NIE DA SIĘ UCZCIWIE wyłonić laureatów w tego typu zabawie
- O tym, że albedo dało po prostu ciała organizując tego typu mechanikę konkursu
- O tym, że nie jest to kwestia shakowania strony konkursowych hakerów, ale wynik stosowania powszechnie dostępnych w sieci programów do automatycznego klikania - typu autocliker etc.
Chodzi mi po prostu o to, by tego rodzaju durne konkursy wyeliminować z rynku - to jest tylko nabijanie kabzy cwaniakom, którzy są bardziej biegli w internetowych sztuczkach. Sam nie brałem i nie zamierzam brać w takich akcjach udziału - mam bardzo długie doświadczenie konkursowe i wkurza mnie, gdy takie niedopracowane g..a konkursowe pojawiają się na rynku.mam nadzieję, że wielu z Was podziela moje zdanie i zarzuci firmę graal mailami w tej sprawie. Ja juz napisałem. Dużo sensowniejsza w tym przypadku bylaby zwykła loteria, czy konkurs rysunkowy. Badziewie typu kto szybciej ułoży puzzle (bez jakiegoś granicznego minimum - co i tak jest bez sensu ale przynajmniej dawałoby szanse normalnym ludziom) powinno juz dawno zniknąć z konkursowego widnokręgu.Wyświetl w wątku >>
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dream Car Competition
https://www.dreamcar-c.com/
zastanawia mnie cisza związana z tym "konkursem" - wziąłem w nim udział - w pierwszej i drugiej edycji. (łącznie 3 zgłoszenia)
Nie ukrywam, że jednym z powodów zainteresowania tą zabawą było jury - niekoniecznie całe - ale uznałem, że Cezary Pazura nie narażałby swojej reputacji firmując coś, czego rzetelnie nie sprawdził. W przeciwnym przypadku uznałbym, ze szukają jeleni...
inwestycja niewielka - kilkadziesiąt złotych... ale zawsze - mnożąc to przez tysiące uczestników - wydawało się to być całkiem sensownie pomyślane.
Trzecia edycja - trwająca całe dwa miesiące (już pierwsze odstępstwo od wcześniejszych reguł - każdy etap miał trwać miesiąc) wzbudziła mój niepokój/zastanowienia.
odpuściłem sobie ten etap - wpisowe coraz droższe - zmiana zasad... pomyślałem, że lepiej obserwować rozwój tego projektu
I słusznie -
Okazuje się, że nadal ta ostatnia edycja jest nierozstrzygnięta...
Dodatkowo:
- Zniknęło konto z FB
- Zniknęło konto z instagramu
- Organizatorzy nie odpowiadają na maile - przez pierwsze dwie edycje kontakt był świetny (w sensie szybkości reakcji - mail - po godzinie odpowiedź)
- Jurorzy milczą - nie odpisują na wiadomości (napisałem PW na FB do jurorów)
Czy pojawił się jakiś komentarz w sieci? Ktoś coś słyszał/czytał?Znalazłem tylko jedną stronę na FB z komentarzem do konkursu... i chyba trzeba będzie zgodzić się z założycielem tego profilu:
https://www.faceb...90970536437/?fref=ts
Po co o tym wszystkim piszę?
Dobre pytanie
Cieszę się, ze odpuściłem sobie trzecią edycję - ale mimo wszystko czuję się jednak trochę oszukany.
Planowałem udział w kolejnych etapach/ opracowywałem projekty, etc.?
Ale najważniejsze jest to - pal licho pana Majdana, p. Jastrzębowską (szczerze mówiąc nie wiedziałem przed tym konkursem, kim ona jest) - że jeden z ciekawszych (nie piszę najlepszych) aktorów średniego pokolenia - Cezary Pazura użyczył swojej twarzy projektowi, który - jak wszystko na to wskazuje - okazał się jedynym wielkim szwindlem.
Jestem tym faktem zdegustowany... chciałbym się mylić.
Jeśli ktoś z Was coś słyszał na ten temat - proszę o sygnał Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
... czy już informują? Wyświetl w wątku >>
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pytanie natury technicznej
Czy ktoś z Was zadał sobie trud przeanalizowania regulaminu? Czy jest tak, że rozstrzygnięcie pierwszego (i analogicznie kolejnych) etapów następuje w przeciągu 5 dni roboczych po jego zakończeniu a powiadomienie laureatów w przeciągu kolejnych 5?
Czy też powinni już dzis (5dni po zakończeniu etapu nr 1) przesłać maile i zamieścić wyniki na stronie?
Wyników nie ma (o zamiarze umieszczania na ich www dowiedziałem sie od miłej pani z działu marketingu - nie ma o tym mowy w reg.) - zatem najprawdopodobniej laureaci nie byli jeszcze powiadamiani... Wyświetl w wątku >>
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niestety trafiłem na spanikowaną panienkę, ktora przez ponad kwadrans bezskutecznie próbowała dodzwonić sie do kierowniczki, studiowała jakieś wskazówki dotyczące realizacji bonów - generalnie porażka... Nie miała pojęcia co zrobić w tej sytuacji i na wszelki wypadek ostemplowala, podpisała i oznakowała dodatkowo wydawany z butami paragon... chyba poproszę o odpowiedź drogą mailową organizatora... Wyświetl w wątku >>
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
...
Wygrałem bon w poprzednim etapie konkursu. Trwa kolejny... Bon dzisiaj został zrealizowany - otrzymałem paragon, ktory na rewersie został opieczętowany i podpisany słowem KONKURS... - uzasadnienie: buty zakupiony przy użyciu bonu nie podlegają zwrotom... (Logiczne - mozna byłoby przecież kupić buty i w przeciągu 7 dni poprosić o zwrot gotówki...)
I teraz pytanie. Paragon (poza wspomnianą adnotacją) niczym się nie różni od "normalnego" -opłaconego gotówką. Czy moze być wykorzystany do udziału w kolejnym etapie - np. przez żonę? Wyświetl w wątku >>
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
3 edycja będzie rozstrzygnięta dopiero w przyszłym tygodniu... Wyświetl w wątku >>
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dziś mają wysyłać powiadomienia... Wyświetl w wątku >>
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
maile jeszcze nie wyszły Wyświetl w wątku >>
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W regulaminie są 2 L
Edit: jednak 1 - na stronie smolara są 2 L
DZIĘKI Wyświetl w wątku >>
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Miał tak ktoś z Was? Wyświetl w wątku >>
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja też nie - ale od pana ze Smolara też usłyszałem zastanawiające zdanie o zawodowcach (przy okazji konkursu persil i Prowansji), których "nie zawsze udaje się "wyautować" - "bo wie Pan, nie może być tak, że stale wygrywają Ci sami - tego się nie da Klientowi wytłumaczyć a jeszcze nas zacznie podejrzewać o powiązania z laureatami... już jedna agencja miała podobne problemy"
i to jest powszechne podejście w agencjach
- w grafie np. kiedyś odbierałem główną nagrodę i żegnając się powiedziałem dla żartu - "do zobaczenia wkrótce" - i szybka zwrotka: "Oby nie - bo Zleceniodawcom by się to wydało dziwne" Wyświetl w wątku >>
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Trochę poważniej - ale tylko trochę
Zmiana karty w telefonie to jedno - ale czy istnieje techniczna możliwość, by zlokalizować, skąd wiadomość została wysłana (oczywiście w przybliżeniu)? np. poprzez jaki nadajnik "weszła" do sieci...
Jeśli by tak było (o to trzeba by było pytać informatyków u Operatorów) - to teoretycznie organizatorzy mogliby sobie zbudować "bazę potencjalnych zawodowców" i ich eliminować ... Wyświetl w wątku >>
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane
chyba raczej był - reguła jest to, że publikują listę laureatów tuż po powiadomieniu głównych... a jak widać listy brak Wyświetl w wątku >>
montezuma
Postów 360
Punkty karne 0
Konkursy dodane