Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
slonko365
Postów 1169
Data rejestracji 28.10.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzięki
A czy ktoś ma jeszcze prostownicę albo coś innego? Wyświetl w wątku >>
Nieszczęścia chodzą parami. Ale za to szczęścia całymi stadami...
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wydaje mi się, że każdy dostaje swojego linka, więc czyjś raczej Ci nie pomoże. Z usuniętych w skrzynce też wykasowałaś?
Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jak dla mnie niezłe - szczególnie ten fragment o forach Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
też czasem coś dodaję, ale potem zawsze się okazuje, że ktoś już to zrobił przede mną
ale mam nadzieję, że w końcu się uda
(raz mi się tylko udało coś dodać jako pierwszej - konkurs Readers Digest chyba nikt inny nie miał ochoty szerzyć jakże cennej i mało dostępnej wiedzy na temat ich loterii Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I jeszcze od siebie trochę chciałam dodać: co jakiś czas tutaj na forum pojawiają się komentarze w rodzaju zainwestował to wygrał, albo tyle kasy wywaliłem, a nic nie wygrałem, czyli organizatorzy oszuści a ja biedny skrzywdzony bo mi się przecież należało... .
Z tego co pamiętam, podstaw rachunku prawdopodobieństwa uczą w podstawówce (no dobra, teraz może w gimnazjum ). A przecież firmy, które organizują promocje, to nie są organizacje charytatywne. Mogą się oczywiście zdarzyć jakieś wypadki przy pracy, za słaba reklama czy coś w tym rodzaju, ale raczej nie w firmach typu Ferrero.
Tak więc, przy organizowaniu promocji, normalny organizator nie wyda na nagrody więcej niż ma swojej marży na tych produktach, które chce w promocji sprzedać. Czyli inwestując kupę kasy w dużą ilość produktów, nawet jakby ktoś zgarnął wszystkie nagrody, to i tak wydałby więcej kasy niż te nagrody są warte. A jeśli to jeszcze loteria, to praktycznie nie ma szans, żeby sobie zagwarantować wygraną.
Można sobie oczywiście zwiększać prawdopodobieństwo wygranej, minimalizując koszty, np. sprzedawać promocyjne towary na Allegro (tej osobie która to robiła, gratuluję rozsądku, bo to jest sensowny sposób minimalizowania kosztów), no i zresztą każdy tutaj jakoś sobie pomaga, np. rodziną. ;, a klany hurtowników mają jeszcze jakieś patenty na paragony co akurat już mi się mniej podoba.
Dla przykładu w Zimie Mistrzów, skoro było ponad 40 000 zgłoszeń (skoro nie każdy dostał dupolocik, a pewnie jeszcze więcej, bo wiele osób wysyłało więcej zgłoszeń na jedną osobę), to nawet przyjmując te 40 tys., jakby ktoś wysłał 40 tys zgłoszeń, + te pozostałe 40 tys zgłoszeń z całej Polski, to i tak miałby tylko 50% szans na Mercedesa. A przecież jedno zgłoszenie to ponad 10 zł.
Wywali ktoś 400 tysiaków, żeby mieć 50% szans na autko warte 100 tys?
Tak więc ja osobiście wyznaję zasadę: w konkursach promocyjnych biorę udział wysyłając tyle zgłoszeń, ile i tak bym kupiła produktów do domu, co najwyżej robiąc sobie zapasy na jakiś czas, no i stosując powszechnie dostępne, nieoszukańcze metody zwiększania prawdopodobieństwa wygranej przy minimalizowaniu kosztów, ale też bez przesadnego zaangażowania - a nuż się coś trafi.
Bardzo dziękuję za uwagę tym, którzy dotrwali do końca wywodu
I życzę jeszcze wszystkim w poświątecznej atmosferze wielu wygranych, i bardzo dziękuję wszystkim tym, którzy dodają konkursy do bazy i do topu teraz - bo ta strona to też sposób na zwiększenie prawdopodobieństwa wygranych
Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To prawie jak u mnie - na szczęście oliwa nie rozlana, ale plomba odklejona, koperta cała otwarta chyba babeczki na poczcie musiały sobie psiknąć, żeby zobaczyć, co to za cudo Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wczoraj ktoś zadzwonił, ale zły telefon odebrałam i musiałam się rozłączyć bo nic nie słyszałam, a jak chciałam oddzwonić, to mi podało, że nie ma takiego numeru. Jak nie ma, skoro ktoś do mnie zadzwonił? Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
o właśnie! Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.hurtid...wanie8221/place,img/
ale niestety nie mówią, ile konkretnie tych zgłoszeń było, a bardzo bym była ciekawa. jakby ktoś wiedział mniej więcej, będę wdzięczna za informację.
Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365