Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
slonko365
Postów 1169
Data rejestracji 28.10.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak mi się jakoś skojarzyło z pewna reklamą piwa
Wyświetl w wątku >>
Nieszczęścia chodzą parami. Ale za to szczęścia całymi stadami...
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My kiedyś daliśmy rodzinie domowej roboty czerwone wino, osobiście przez nas zakorkowane i zalakowane. Położyli je sobie w nowej, pięknej białej kuchni na specjalnej poziomej półeczce na wino. I pewnej nocy "się odkorkowało"... Widok prawdopodobnie był podobny do tego co u Ciebie, tylko było bardziej czerwono... Do dziś na imprezach rodzinnych "wspominają" jak ich piękne białe meble i piękne białe ściany i piękny biały sufit trzeba było czyścić z naszego CZERWONEGO wina... Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przy wyciąganiu czegoś tam z górnej szafki wyleciało mi świeżo otworzone i niezamknięte opakowanie kakao.
Złapałam, ale gwałtowne ściśnięty pełny kartonik zrobił PUF!
I wszystko mam kakaowe: szafki, blat, gazówkę, okap, ścianę a nawet sufit
A dlaczego się cieszę?
Bo dziś miałam w planach mycie sufitu i ściany przed malowaniem.
Gdyby zrobiło PUF! po umyciu - to by była kakaowa złośliwość.
Ale jakby zrobiło PUF! na świeżo pomalowany sufit i ścianę, to sama bym pufnęła z wściekłości...
Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co do allegro, to chyba patowa sytuacja gdy kupujący chce coś wymusić - w sumie każdy może zażądać prawa do zwrotu podając dowolny, nawet zmyślony powód i grożąc że jak nie, to taki komentarz wystawię... Ciężko powiedzieć co zrobić w takiej sytuacji skoro nie da się gościowi wystawić komentarza ostrzegającego przed nim innych sprzedających. Czyli albo stanowczo czekasz na kasę, nie dajesz się szantażyście i ryzykujesz negatywa (na który możesz odpowiedzieć, opisując sytuację, ale już masz nababrane na koncie), albo przelewasz pieniądze, ryzykując że miecza już nie zobaczysz, albo dostaniesz paczkę z jakimś kijachem, albo miecz rozpakowany i zniszczony... z czym oczywiście możesz iść na policję, ale umorzą z powodu niskiej wartości przedmiotu...
Miecz świetlny w oko takim kupującym... Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
PS. Przy str.4 się zawiesiłam. Doceńmy ciężką pracę Komisji, które czytają chociaż część zgłoszeń. Przecież to się nie da wszystkiego przeczytać... Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Smolar jest raczej przekazującym nie sprzedawcą, jeśli jest gwarancja producenta, a problem nie leży w tym że dotarł do Ciebie jakiś rozbity, albo niezgodny z regulaminem itp, tylko po jakimś czasie użytkowania się zepsuł, to nie sądzę żeby musieli coś z tym robić.
Właściwie opcje są dwie - albo Twoja córka coś z nim zrobiła - być może nieświadomie, ale to serwis powinien określić o co konkretnie chodzi, albo serwis kombinuje. Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tu jest jeszcze ciekawy artykuł, ale połączenia nie zaczynają się na 48:
https://niebezpie...a-z-numerow-53-kuba/
"Rozmowy są wykonywane przez skrypty (boty), które najprawdopodobniej włamują się do niezabezpieczonych centralek VoIP podpiętych do internetu. Z poziomu niektórych z centralek można, przy odpowiednich warunkach, podrobić Caller-ID (czyli numer dzwoniącego) na dowolny. Wybranie prefiksów danego operatora z Kuby nie jest zapewne przypadkowe. Naciągacze otrzymują wynagrodzenie za terminowanie połączeń na numerach tego operatora (tak działają rozliczenia międzyoperatorskie)." - ale mechanizm polega na tym, że ktoś oddzwania i jest za to kasowany - pytanie, na jaki numer tak naprawdę oddzwania...
i jeszcze dlaczego lepiej nie instalować aplikacji (nie wiem, czy dotyczy to wszystkich) odsiewających niechciane telefony:
"Nie jest dobrym pomysłem, choć wiele osób to sugeruje, aby zainstalować jedną z aplikacji do “odsiewania niechcianych i marketingowych połączeń”. Takie aplikacje po zainstalowaniu proszą o uprawnienia pozwalające im na dostęp do Twojej książki adresowej — co jest logiczne, ale… wpisy z książki adresowej, czyli numery telefonów i dane osobowe Twoich znajomych, często wraz z notatkami i zdjęciami “wykradają” i wysyłają na zewnętrzne serwery. Dzięki tym aplikacjom być może faktycznie nigdy nie zadzwoni do Ciebie osoba wciskająca garnki, ale cena jaką za to płacisz to ujawnienie innym sprzedawcom danych Twoich znajomych." Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
awi - nie mam pojęcia jaki może być mechanizm w tym przypadku, skoro nie da się oddzwonić. Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
1. Nie musisz ciągle wysłuchiwać od ateistów, że wierzysz w coś, co nie istnieje. Czcisz Słońce. Jak ktoś ma wątpliwości, czy Ono istnieje, to pokazujesz palcem. Richard Dawkins może ci naskoczyć.
2. Matka Natura nie ma ci za złe, gdy gapisz się na tyłki płci przeciwnej. Wręcz przeciwnie, cieszy się, że doceniasz, że tak ładnie jej wyszły.
3. Bardzo szybko uczysz się dystansu do tego, co ludzie mówią o twojej wierze. No bo jak powiesz, że świętujesz pełnię Księżyca, to wiadomo, że będą się śmiali. I oczywiście przechodzisz nad tym do porządku dziennego, zamiast pielęgnować urazę swoich uczuć religijnych.
4. Nie masz jednej księgi z odpowiedziami na fundamentalne pytania, więc szukasz w wielu różnych. Koniec końców, pewnie i tak nie znajdziesz, ale jaki będziesz oczytany!
5. Nie zdarzyło się jeszcze, żeby święte drzewo wyrosło w kształt bazyliki w Licheniu.
6. Zagadnienia teologiczne stają się znacznie bliższe życiu, kiedy w twojej religii Matka jest symbolem płodności, a nie dziewictwa.
7. Politycy i publicyści nie wycierają sobie gęby imionami twoich bogów. A nawet gdyby chcieli, to nie umieliby ich wymówić.
8. Nikt za bardzo nie wie, po czyjej jesteś stronie w sporach antyklerykałów z Kościołem, oświeceniowych racjonalistów z religijnymi fundamentalistami, moherów z lewakami itp., więc każdy może z tobą porozmawiać jak człowiek z człowiekiem. A że i tak zdarza się to rzadko, to już inna rzecz.
9. Wolno ci jeść wszystko, pod warunkiem, że nie będziesz się czuł pokrzywdzony, jeśli w końcu coś zeżre ciebie.
10. Twoi bogowie nie wypierają się tego, że stworzyli ludzi takimi, jakimi są. Na przykład gejami. Pewnie nawet gdzieś tam w Panteonie jest jakiś osobny bóg specjalnie dla nich, bo dlaczego by nie? I na pewno wygląda bo-sko!
11. W szkołach i urzędach krzyże na ścianach pojawiają się i znikają, ale pogańskie paprotki na parapetach, symbolizujące odwieczną siłę Natury, trwają niezmiennie.
12. Składanie ofiar rzeczowych ma więcej sensu, kiedy czcisz święte zwierzęta. Głodnej wiewiórce sprawisz więcej radości orzeszkiem niż obrazowi Matki Boskiej kolejnym złotym wisiorkiem.
13. Jedyny ojciec, którego czcisz, to twój własny. Co prawda nie był pewnie nieskończoną miłością, ale za to widywałeś go nie tylko w wizjach i prawdopodobnie nie groził ci skazaniem na wiekuiste męki za nieposłuszeństwo ani nie wyrzucił z domu za podjadanie jabłek z sadu.
14. Rozumiesz, że nie jesteś duszą uwięzioną w ciele, tylko tym właśnie, cudownie skonstruowanym, ciałem. Fajnie jest nie czuć się uwięzionym, prawda?
15. Na tacę kładziesz filiżankę.
16. Nie wierzysz w te bzdury, jakoby dobra karma wracała. Na podstawie wieloletnich obserwacji swojego zwierzęcia totemicznego (na przykład kota) wiesz, że dobra karma to taka, która po spożyciu nie wraca i nadaje sierści jedwabisty połysk.
17. Niebo masz zawsze nad głową, a nie w abstrakcyjnej i niepewnej przyszłości.
18. W twojej politeistycznej wizji świata jest miejsce dla każdego boga, którego przyniesie ze sobą napotkany człowiek.?
/z bloga 'Kompostownia'/ Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kiedyś też mój znajomy, który ze względu na trudną sytuację zaczął mieć problemy ze spłacaniem kredytu, stracił mieszkanie, które już było częściowo spłacone - żyrant dogadał się z bankiem i "wycyckał" mojego znajomego kupując jego mieszkanie za bezcen. Akurat ta sytuacja była dość bulwersująca, ale z drugiej strony, skoro ktoś Ciebie w trudnej sytuacji jeszcze dobija... nie wiem jak dokładnie wygląda wszystko u Ciebie, ale nie ma powodu, żebyś traktowała te pieniądze które będziesz płacić jako stracone.
Być może kwalifikujesz się do bezpłatnej pomocy prawnej: https://darmowapo...platna-pomoc-prawna/ Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Edit: a, juz zobaczyłam na stronie że dwuosobowy, tylko w regulaminie nie napisali Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.