Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
slonko365
Postów 1169
Data rejestracji 28.10.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czyli wyniki z pierwszego dnia powinny być najpóźniej 2.10. Wyświetl w wątku >>
Nieszczęścia chodzą parami. Ale za to szczęścia całymi stadami...
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
31.07 - (lista + @) - Uroda na wiosnę. Kaufland
31.07 - urodzinowy Eurospar Cieszyn
02.08 - Wygraj rower, Drogerie Natura (21.06 + 30 d.rob)
02.08 - BIC Biedronka I etap- 26.07+ 5dr ( tel)
04.08 - Wygraj z Gillette, Żabka
07.08 - Pielęgnacja z Nivea, SPH
07.08 - KUPIEC lody KORAL -tel
08.08 - Konkurs "Wymarzone wakacje" w Biedronce( email lub tel)
08.08 - Daj się skusić naturze, Drogerie Natura (14 dni + 3 rob.)
08.08 - Szal na Szaumę, C4 (do 25.07 komisja + 10 dr tel)
09.08 - Wygrywaj z uśmiechem, Lidl
10.08 - Kaufland, budżet
11.08 - Tesco Wakacje z Tchibo Incubi (wybór do 8.08+3dr) sms
25.08 - Wakacje marzeń z Milką C4 - 10.08. wybór + do 10 dni roboczych telefon
27-28.07 - Cono Sur
3 dni od wyboru wygranych - pomyłkowa majowa data ODiDO Almette
do 30.09 - Kaufland / THE WORLD GAMES - GRA O TV Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zdecydowanie polecam i dziękuję, było mi bardzo miło Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No i tak - z jednej strony, nie spełnił wymogów regulaminu.
Z drugiej strony, gdyby nie "prawo cytatu" nie powstałoby wiele epokowych dzieł. Bo na upartego każde odwołanie, wykorzystanie fragmentu jakiegoś zdjęcia, to już będzie plagiat. Więc jak się niby odnieść do różnych kulturowych i popkulturtowych tropów i toposów?
Plagiatami się brzydzę, ale przez plagiat rozumiem perfidne skopiowanie czyjegoś pomysłu, przesłanie do konkursu czyjegoś zdjęcia czy tekstu jako swojego. Ale już nie wykorzystanie czyjegoś pomysłu czy zdjęcia, jako elementu swojej pracy, jeśli ten tekst/zdjęcie jest w jakimś rozumieniu powszechnie znanym wytworem kultury, a nikt nie twierdzi, że sam nakręcił "Trzystu".
I w tym sensie jak dla mnie świat schodzi na psy - z jednej strony pełno złodziei, którzy nie mają problemu z wysłaniem zdjęcia z netu i twierdzeniem że oni są jego autorami. A z drugiej strony, gdzie się człowiek nie obejrzy, tam można trafić za kratki, "bo prawo autorskie"
PS. Serdecznie pozdrawiam osoby urodzone w Roku 1984. Jeśli chcielibyście sobie zrobić koszulkę z tą datą, to uważajcie, bo "1984" to zastrzeżony znak słowny potomków Orwella. No i kara za plagiacik...
PS2. A jakbyście chcieli zrobić zdjęcie oświetlonej w nocy wieży Eiffla, i np. wrzucić sobie na stronkę albo bloga, bo przecież jesteście autorami zdjęcia, to też uważajcie - takie zdjęcia są objęte prawami i posiadacz może Wam wytoczyć proces o bezprawne publikowanie takiego zdjęcia. Podobnie jest zresztą bodajże z siedzibą Parlamentu Europejskiego. No bo prawa do wizerunku ma architekt...
I to mnie wkurza Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja kiedyś przerobiłam w salonie Playa historię rodem z Paragrafu 22, więc nic mnie nie zdziwi. Kupiłam starter i od razu chciałam doładowanie, więc mi babeczka doładowała w ich systemie. Skasowała mnie na 35 zł. W domu włączyłam telefon, a doładowania niet. Po dwóch dniach poszłam do salonu - a oni mi na to, że to jakiś inny podmiot doładowuje, muszą sprawę wyjaśnić. I tak wyjaśniali przez pięć moich kolejnych wizyt w salonie (a co w kolejkach odczekałam, to moje). I nic, bo ciągle coś tam.
W końcu wkurzona złożyłam reklamację do Playa. Którą odrzucili, bo nie są stroną, mam sobie w salonie załatwiać. Poszłam jeszcze kilka razy i za każdym zbywanie, że nie wiedzą, że wyjaśniają itd. W końcu machnęłam ręką, bo ile będę jeździć i czekać.
To trochę tak, jakbym w piekarni kupiła chleb, zapłaciła a babka mi mówi, że chleba nie ma. No to ja, żeby mi oddała pieniądze. A ona na to że nie może, bo to już są piekarza pieniądze, mam się dowiadywać i pisać na Berdyczów.
Tak się zastanawiałam, czy jakbym jej gwiznęła z kasy te 30 zł, to by mnie jakiś sąd skazał za kradzież, czy nie? Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czym innym jest "konkurs konsumencki" gdzie wcale nie chodzi o te hasła czy inne wypociny, tylko o to, żeby zrobić szum reklamowy wokół produktu i dać nagrody "wiernym i kochającym naszą markę" konsumentom, a czym innym jest konkurs, w którym chodzi właśnie o realne wykorzystanie hasła, pomysłu, czy osoby wyłanianej w konkursie.
Zawsze mnie dziwiło, a nawet trochę bawiło, że niektórym wydaje się, że te nasze hasełka w "konkursach konsumenckich" są do czegokolwiek agencjom czy producentom potrzebne. Nie są
A w tej sytuacji dziwi mnie, że niektórym się wydaje, że w "prawdziwym" konkursie na hasło, które ma być wykorzystywane przez uczelnię, niektórym się wydaje, że powinni nagrodzić cokolwiek, bo przecież konkurs był... Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No i na tym polega PayU, że nie trzeba czekać na kasę na koncie, bo od ręki jest potwierdzenie, że kupujący zapłacił, a Ty masz te pieniądze na swoim koncie PayU... a stąd do Twojego konta jeszcze droga długa... No chyba, że nie chcesz korzystać z PayU, to wtedy ok, czeka się na kasę na koncie, ale wtedy nie ma problemu z tym przekrętem. Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
https://niebezpiecznik.pl/post/sprzedajesz-na-allegro-uwazaj-na-ten-przekret/ Wyświetl w wątku >>
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane