Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
rachel
Postów 1782
Data rejestracji 24.06.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja rozuemiem tylko nie jest łatwo znależć dobrego kuriera. Chodzi o to ze wiele osob przychodzi na tzw test. jezdzi przez 2 tyg z innym kurierem i jest okej podpisuje sie z nim umowe i zaczyna odwalac. Z takimi ciezko jest cos zrobic. W sensie czasem jezdza nawet miesiac zanim sie góra skapnie ze cos jest nie tak. U nas były przypadki gdzie ktos pracował misiac i był świetny zbierał pochwały, klienci byli zadowoleni. W nastepnym misiacu koles podabiał podpisy nie chciało mu sie jeżdzic no i został zwolniony. Po jego odejciu po misiacu przyszedł prezent rachunek za telefon na 1000zł.
Ja tez jestem odbiorca wielu paczek i tez składam rekalamacje. Chodzi mi tylko o to ze to ze niewłasciwi ludzie zaczynaja prace jako kurierzy wynika z lipnej kontroli tego pracowanika i z oszczednoci jakie te firmy robia.
Wyświetl w wątku >>
www.kobietawielozadaniowa.blogspot.com
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przez jakis czas pracowałam w firmie kurierskiej. Przede wszytskim trzeba powiedzieć ze nie ma w tym temacie wygranego. Kurierzy owszem maja ciezko, ale juz spiesze z wyjasnieniem dlaczego. W firmie w której ja pracowałam (jedna z czołowych) kurierzy musieli miec załozona własna działalnosc. Dla danej firmy zwyczajnie swiadcza usługe. Trzeba powiedziec ze nie jest to jako super opłacalne, zwłaszcza kiedy cos sie w samochodzie popsuje. Ludzie tez czasem sie czepiaja no ale to jest ryzyko zawodowe. Krótko mówiac kasa nie zacheca, wiec i oni jakos nie przykładaja sie za specjalnie. W moim rejonie było ok 14 kurierów 7 -miu miało własne działanosci kolejni byli przez nich zatrudnaini. Poniewaz ci drudzy mieli mało kasy co 2-3 tyg przychodził ktos nowy, a nie jest wcale znależć kogos nowego z dnia na dzień. Sprzyja to niestety sytuacjom opisanym wyzej.
To co w moim przekonaniu dla kuriera jest najgorsze to wszelkiego rodzaju umowy i dokumenty zwrotne. Firmy sa wymagajace i czasem kurier nie dostaje pieniedzy za dostarczenie bo kilent mu sie nie wyraznie podpisał itd. Musza po prostu bardzo uwazac. Takie przesyłki pochłaniaja mase ich czasu bo wszytko trzeba sprawdzic i dac do podpisu. Za taka przesylke kurier wcale nie dostaje wiecej kasy mimo tego ze lata z papierzyskami. Niby maja płatne za przekroczenie u klienta czasu 15 min ale w praktyce firmy kurierskie maja to w nosie.
Przesyłki kurierskie sa drogie z kilku powodów. Przede wszytskich chodzi o to zeby dotarło do firmy jak najmniej detalistów. Usługi sa skierowane do firm ktore maja specjalna umowe i deklaruja sie wyslac okreslona ilosc paczek w miesiacu. Taki sobie mniej wiecej Kowalski prowadzacy lokalna firme moze liczyc nawet na 30-40% normalnej ceny zaś firmy które zlecaja przesyłki z dokumentami zwrotnymi to juz nawet70%. Wszytsko jest ustalane indywidualnie.
W firmie w ktorej pracowałam na przełomie kilku mieiecy średnia cena paczki wzrosła o 7 zł. to bardzo duzo, no ale rozna ceny wszytkiego. Nasi kurierzy liczyli ze w zwiazku z tym dostana wiecej kasy od doreczonej paczki ale niestety nic takiego nie miało miejsca.
krótko mówiac jest jak jest. Jako konsument tez miałam kilka starc z kurierami, jednak nie bedzie lepiej jeli nie zaczna oni wiecej zarabiac. Bo majac srednio 70 paczek na jedna osobe, zaczynaja prace o 6tej a kończa jak dobrze pójdzie o 18.
Kolejna sprawa sa rekalmacje. Oddziały matki zajmuja sie nimi i maja czas 3 miesiace zeby wszczac działania. W rezultacie wyglada to tak ze sprawa jest sprawdzana dopiero ostatniego dnia czyli tego 90tego. Tutaj niestety bardzo czesto wynik zalezy od tego kim jest klient.
Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://gospodarka...Poczty_Polskiej.html Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
prawdopodonie testowanie prosuktów z klubu Glamour Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja tam dzwoniłam ale powiedzieli ze przez 1,5 miesiaca jest wazny....ze moge go ewentualnie odesłac ale jak to zrobie to pewnie nowego nie zobACZE NA OCZY
Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja tez mam taki Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Brat, scamp, grał u nich w konku z płyta Mamma Mia. Wygrał , dostał smsa o wygranej i odesłał swoje dane. Kiedy w internecie pojawila sie lista zwyciezców doznał szoku bo jego danych nie było. Zadzwonilam by wyjasnic sprawe....
Pan o nazwisku takim jak my z bratem, powiedział ze sprawdzi sytuacje i oddzwoni. Nie zadzwonił wiec ja zadzwoniłam dzisiaj przypominajac sprawe. Wg pana który ponoc wyciagnał zapis z korespondencji smsowej ostatnia wiadomoscia wysłana pod ten numer była informacja z podziekowaniem za udział w konkursie , wiecej nic nie pisali , ani nie dostali. Co wiecej pan w swoich wypowiedziach za kazdym razem przedstawiał inny numer naszego telefonu (tego z którego brat słał smsa). Wyjasniłam Panu ze ja posiadam smsa z ich numeru z informacja o wygranej!! i raczej napewno nie mogłam go zdobyc w inny sposób niz od NICH. W końcu Pan zaczał próbowac cos wytłuamczyc krzykiem i nagle wyjawił ze u nigo w systemie jest napisane ze nie brat nie odesłał danych (brednia , odesłał i jak zawsze po odsłaniu wpisa l nagrode do zeszytu) a teraz to juz termin minał i nie da sie nic zrobic. Sytuacja wyglada zabawnie bo napisałabym rekalamacje, ale jest jedno ale.... Konkami u nich zajmuje sie BOK i tylko BOK. Wiec piszac rekalamacje pisałabym ja do tego Pana. O ironio!! Najgorsze wydawnictwo jakie znam. Jesli ktoś ma jakis ciekawy pomysł jak rozwiazac ta sprawe to bardzo prosze o rade. Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tez jestem wkurzona troche sie na nich zawiodłam,na poczatku tak ładnie im poszlo Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wpisz sobie Route66 na allegro Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i ja takze czekam Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja także jestem zadowolona z tego konka oby wiecej takich Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
co tam konkurencja najwazniejsze,że każdy z nas znalazł trochę czasu na konk,wygrał i jest na plusie Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja tez tak uwazam. Szkoda ze nie udalo cie zgarnac cyfrowki,ale mialam troche malo czasu ,choc plecaki tez sa fajne Wyświetl w wątku >>