Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
rachel
Postów 1782
Data rejestracji 24.06.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W czwartek byłam w szkole rodzenia. Powiedzcie dziewczyny co sądzicie o pobieraniu krwi pępowinowej. U nas kosztuje 3000 pobranie + pierwszy rok. Dużo kasy z jednej strony ulotki mówią że warto a ja już nie wiem czy ktoś mnie straszy czy rzeczywiście to ma sens? Wyświetl w wątku >>
www.kobietawielozadaniowa.blogspot.com
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
1. Służba zdrowia - poszłam mamie ponowić lek a oni ze muszę miec rmua lub ważną książeczkę bo bez tego ani rusz więc zajmie mi to jeden dzień dłużej bo mama musi iść do księgowości po druczek i mi go dać, żebym mogła tam iść i odebrać - chore.
2. Konkursy - do opisówek nie mam weny, w grach nie mam zdolności a reszta co zostaje jest taka mizerna. Gdzie się podziały te konkursy szybkie, przyjemne i z fajnymi nagrodami. I skąd ta moda na przepisy kulinarne czyżby Magda Gessler nie miała pomysłów na dani i cały internet musi ją wspomóc? Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
własnie tam nie brałam udziału Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja odkąd jestem w ciąży dostałam strasznego uczulenia i powiem ci że myję się tym mydłem cała pod prysznicem ,teraz juz zapobiegawczo. Ciężko idzie bo się nie pieni i sciąga skóre ale rzeczywiście nie podrażnia. U mnie to ważne bo czesto miałam zapalenie pęcherza a teraz odpukać nic. Także dasz radę. Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dwa, że nie tak łatwo wygrywa się teraz w konkursach netowych (gra coraz więcej ludzi), a nagrody zwykle są mniej atrakcyjne finansowo,
trzy, żeby grać w sms-owych (tych nie na hasło) trzeba mieć jakieś pojęcie w tym temacie, wiedzieć w co warto inwestować, w co nie,
cztery, na allegro też obecnie nie tak łatwo sprzedaje się nagrody. Czesto trzeba zejść grubo z ceny zeby zainteresować kupującego a dochodzą do tego opłaty za allegro od sprzedaży.
pięć- są jeszcze gry ale i tutaj przydaje się wiedza i umiejętności grania z wynikiem lepszym niż inni
Wydaje mi się, że tylko nieliczni mogą wyżyć z konkursów. Uważam to za świetny pomysł do wzbogacenia domowego budżetu i sprawiania sobie przyjemności na które niekoniecznie zawsze moglibyśmy sobie pozwolić, ale chyba nie jest to dobry sposób na pracę, tym bardziej, że nie zapewnia stałego dochodu Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a w którym jestes tygodniu???
Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zeczy niezbędne dla Mamy w szpitalu:
- koszulka do porodu
- 2 koszule nocne
- szlafrok
- kapcie+ klapki pod prysznic
- majtki jednorazowe z elastycznej siateczki
- ręcznik+ przybory toaletowe
- kubek+ sztućce
- woda niegazowana
- landrynki
- dowód osobisty
- legitymacja ubezpieczeniowa
- karta ciąży+ wynik grupy krwi
- książeczka Szkoły Rodzenia
Rzeczy niezbędna dla Dziecka w szpitalu:
- 4 komplety ubranek, np. koszulka, kaftanik, śpioszki (rozmiar 56 lub 62)
- rożek
- kilka pieluszek tetrowych
- cienka czapeczka
- skarpetki x3
- niedrapki
- oliwka+ krem przeciw odparzeniom
- chusteczki nawilżone
- pampersy x20 (2-5kg)
- okrycie kąpielowe
Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też czytałam że ruch pomaga i że w niktórych miastach lekarze przekuwają pęcherz moczowy (tak było w przypadku mojej siostry której ginekolog tylko jeden dzień w tyg pracował w szpitalu i w ten sposób miał pewność ze to on odbierze poród)
agusia147 6 kg i już koniec prawie to chylę czoła, bo to waga marzenie. Mi teraz przy 6 kg kolano nawala a gdzie tu koniec....za jakies drugie tyle:)) Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja to tygodniami operuję , bo jakoś z tymi miesiącami się zamotałam ) wszędzie inaczej więc jesteśmy w 29 tygodniu, wg moich obliczeń to chyba 6 miesiąc ale czytałam już, że 7 więc wolę tygodniami:P Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z tymi terminami to lekarze chyab nie są w stanie określić. Moja znajoma dzień przed porodem miała USG i powiedzieli jej ze jeszcze tydzień spokojnie a zaczeła rodzić kilka godzin po wizycie. Ja swojego terminu nie traktuję jakoś poważnie choć z tego co widze po znajomych pierwsze dzieci rodzą się chyba raczej po terminie niz przed, ale pewnie to indywidualna sprawa. Ja jestem zielona w temacie maluchów co wiecej nie mam za dużo osób z którymi miłabym wymieniac doświadczenia poza netem stąd u mnie napady paniki:PP
agusia a który to tydzień?? Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wypiłam herbatkę z miodem i cytryną, szkalnka coli też za mną potem będę się faszerwoać czosnkiem. na razie spokojniej a maluch skacze:)) Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja brałam prenatal classic i dla mnie był świetny. Tzn stosując go i zalecając się do wskazówek lekarza (nie wstawać od razu po przebudzniu, jeść sucharki itd) uniknęłam wizyt w toalecie a badania były w porządku. Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chyba możesz iśc jeszcze po fakturę , bo na to jest kilka dni Wyświetl w wątku >>