Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
rachel
Postów 1782
Data rejestracji 24.06.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
podobno stres działa na kobiety które rodzą pierwsze dziecko tak, że rodzą po terminie więc może przy mojej szyjce jest wskazany i dobrze ze mnie nastraszyli...:P Wyświetl w wątku >>
www.kobietawielozadaniowa.blogspot.com
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zazdroszczę, my mieszkamy w małym mieście w bloku. Mamy spory balkon który jest na złączu dwóch bloków i niestety sąsiedzi z bloku obok nie tylko widzą balkon ale także i to co mamy w mieszkaniu w pokojach z tej strony. Istny koszmar. Zimą już od 15 muszę zaciągać rolety żeby nie patrzyli. Czuję się przez to jak kret. Plusy sa takie że mam 5 min do pracy, 5 min do szkoły, 5 min do kościoła , apteki i ośrodka zdrowia pieszo. Jednak czasem męczy mnie to że życie sąsiedzkie jest bardzo ubogie. 2 rodziny z naszej klatki w ogóle nie mówią dzień dobry. Sąsiadka z dołu jak robiliśmy remont była u nas codziennie wydzierając się, że jej to przeszkadza mimo, że prace trwały od 8 do 15 tylko. No i latem nie da się wypocząć...trzeba wyjechac. aha zapomniałam dodać, że mieszkamy zaraz przy lesie i ogródkach działkowych co niby jest lusem ale w tym roku budują koło nas obwodnicę miasta i niestety żeby przejść na drugą stronę trzeba swoje odstać. No i hałas większy.... Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój mąż właśnie dlatego zakazał mi szperać w necie i w zasadzie szperam tylko wtedy kiedy nie ma go w domu. Mówi że przez to w nerwicę wpadnę. trzeba do lekarza i on zanalizuje wynik. Ale wiem jak to jest jak coś wychodzi nie tak to cieżko usuedzieć spokojnie. Grusia to pewnie przez chorobę, inaczej osoba któa wydaje wynik coś by powiedziała więcej. Na zatwardzenie zjedz trochę migdałów , orzechów ... u mnie działały jak piłam rzez przeiębienie herbatę z cytryną i miodem:)) Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja tak samo 6 tc Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no to mamy tak samo. ja nie dostałam magnezu, a tylko jakies antybakteryjne dopochwowe. tez mi powiedział ze nie urodze w terminie tylko wczesniej , jeszcze cos mi na zdjeciu pokazywał ze niby jakis lejek sie tworzy ale z nadmiaru wrazen nie zanotowałam. mówił ze raczej to bedzie cesarka bo mała nie zdazy sie obrócic. póki co jest bez szpitala ale nie wykluczył takiej ewentualnosci. od piatku jestem po prostu jak w transie nie wszytsko do mnie dociera. staram sie lezec ale nie wiem ile tak wytrzymam. mam nadzieje ze bedzie okej i u ciebie u u mnie Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie tego nie dostałam, ale zelazo, magnez, jakies globulki Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Póki co skurczy brak, ale w sumie to też już iejest takie proste stwierdzenie czy to mała czy skurcz...
Mam nadzieję ze wytrzymam lzac najlepsze jest to ze jeszcze nic nie mam z kartki o szpitala i chyab czas sie za to zabrac Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no właśnie z tym leżeniem do straszne, nie umiem tak po prostu leżeć. Tym bardziej że wkurza mnie że kurz tutaj, kurz tam...dalej sterta do prasowania a mąż w pracy. Z drugiej strony się boję, tym bardziej, że w grę wchodzi cesarka...
Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja byłam w piątek na wizycie kontrolnej i lekarz mnie przestraszył. Okazało się, że mam za krótką szyjkę bo w 30 tygodniu 22 mm. Dostałam tabletki i zalecenie, że dostaję kredyt zaufania na 3 tygodnie i wtedy decyzja czy nie szwy i szpital. Raczej przekreślił szanse na poród naturalny i w ogóle jakoś zgasił mój optymizm. Myślałam, że to przeziębienie i staw kolanowy to wszystko co mnie złego teraz spotyka.
Do tego mój mąż na pytanie lekarza czy pani się za bardzo nie przemęcza wypalił bez wahania Ona...panie doktorze wcale i wyszło, że w domu to się wszystko samo robi łącznie z zakupami.
No ale nieważne...
Powiedzcie dziewczyny czy na tą szyjkę to można coś zaradzić w sensie jakoś sobie pomóc, oprócz leżenia?? Gdzieś w necie czytałam, że siedzenie też nienajlepiej robi ale już nic nie wiem i mam mętlik. Pomóżcie najbardziej ziolonej z zielonych.
W moim mieście wszystkie znajome wyjechały, w rodzinie (bliższej ) od dawna nie było żadnego maleństwa stąd też nawet zapytć nie ma kogo:((( Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też stosuję miód cytrynę , herbatę i jem czosnek w tabletkach. A teraz jeszcze rumianek bo wyczytałam że nawilża gardło i ma działanie antybakteryjne. Na rewolujce żołądkowe też jest dobry to śmiało możesz wypić. qrde współczuję , bo jelitówka to najgorsze cholerstwo. 3mam za ciebie kciuki żeby szybko przeszło
Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
uuuu niedobrze jakieś wirusy się plączą. Najgorsze ze na to nic w zasadzie nie ma. Trzeba dużo pić.
Ja z kolei walcze z przeziębieniem, już nawet nie patrze w lustro tak pięknie wyglądam. A dzisiaj mam wizytę u lekarza, mam nadzieję, że wszytsko u malucha okej.
Kuruj się kochana!!!
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mi podawali Pretanal Uro coś tam, specjalny dla kobiet w ciąży
Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zamiast miejsca na notatki może lepiej jakby PW otwierały się w formie czatu. W sensie pokazywały by się wcześniejsze wiadomości do tej osoby i odpoiwedzi.
Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
z bobovity ja tez dostałam a nie byłam jeszcze w szpitalu:PP wiec raczej to z konków, chociaz tez nie pamiętam zebym coś wypełniała.
dzisiaj dzień przeziębienia. Maleństwo chyba nie wie co się dzieje, matka kicha a ono biedne skacze góra dół... Wyświetl w wątku >>