Reklama na e-Konkursy.info

Konkurs Kup, schrup i leć. Lorenz Aldi

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika rachel

rachel

#4992149 Napisano: 03.02.2012 03:03:22 w Konkursowiczki w ciąży
Ja wczoraj byłam na szkole rodzenia i właśnie był wykład o porodzie naturalnym. Powiem tak - żałuję, że to faceci nie rodzą!!! No ale cóż jakoś będzie trzeba spiąć d*** i dać radę...qrczę boję się ....
podobno stres działa na kobiety które rodzą pierwsze dziecko tak, że rodzą po terminie więc może przy mojej szyjce jest wskazany i dobrze ze mnie nastraszyli...:P Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4989442 Napisano: 02.02.2012 10:34:45 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Bo byłoby za łatwo w życiu emotka
Jak ja to mówię (jak stara babka)Byleby zdrowie było
emotka
Fajne mieć własny domek, ja nigdy nie mieszkałam w bloku, chyba nie odnalazłabym się w mieszkaniu.
Mieszkam koło parku, mam mnóstwo drzew koło domu, wszystkie pod ochroną, a za parkiem jest stary pałac, także widoczki fajne i latem od 15.00 mam już cień na polu. Latem o 11.00 jeździ zawsze facet ze swoimi warzywkami świeżymi, zawsze zatrąbki, że już jest, eh ja chcę latooo!
2km mam do rodziców, brata z rodziną emotka także spacerkiem nie raz szłam. W tym roku marzy mi się ogródek i hodowla własnych kurek, które będą karmione tylko naturalnie.
Może i jestem zacofana, ale nie ciągnie mnie do miasta, chyba, że byłyby to obrzeże miasta.
Jedyna wada jest taka, że do większego sklepu, apteki, urzędu, czy na pocztę mam 13km i na nogach raczej się nie da.

Zazdroszczę, my mieszkamy w małym mieście w bloku. Mamy spory balkon który jest na złączu dwóch bloków i niestety sąsiedzi z bloku obok nie tylko widzą balkon ale także i to co mamy w mieszkaniu w pokojach z tej strony. Istny koszmar. Zimą już od 15 muszę zaciągać rolety żeby nie patrzyli. Czuję się przez to jak kret. Plusy sa takie że mam 5 min do pracy, 5 min do szkoły, 5 min do kościoła , apteki i ośrodka zdrowia pieszo. Jednak czasem męczy mnie to że życie sąsiedzkie jest bardzo ubogie. 2 rodziny z naszej klatki w ogóle nie mówią dzień dobry. Sąsiadka z dołu jak robiliśmy remont była u nas codziennie wydzierając się, że jej to przeszkadza mimo, że prace trwały od 8 do 15 tylko. No i latem nie da się wypocząć...trzeba wyjechac. aha zapomniałam dodać, że mieszkamy zaraz przy lesie i ogródkach działkowych co niby jest lusem ale w tym roku budują koło nas obwodnicę miasta i niestety żeby przejść na drugą stronę trzeba swoje odstać. No i hałas większy.... Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4989166 Napisano: 02.02.2012 07:55:40 w Konkursowiczki w ciąży
grusia25 napisał(a):

O ale napisałyście postów emotka ale wszystko przeczytałam emotka ja od soboty się kurowałam dorwał mnie chyba jakiś wirus gardło bolało i katar lał mi się strumieniami, ale herbatki z cytrynką dały radę emotka tylko wczoraj musiałam iść na badania morfologia + mocz no i morfologia idealna natomiast znowu ten cholerny mocz emotka wyszło mi Urobilinogen - 35 umol/l i leukocyty znowu podskoczyły 5-8 wpw emotka Kurczę martwi mnie ten Urobilinogen- coś wiecie na ten temat emotka emotka emotka co prawda idę dzisiaj na wizytę po 18.00 ale strasznie się denerwuje bo wyczytałam ,ze to wątroba, ale tez ,ze np. może się pojawić po zatwardzeniu a ja przez ta chorobę faktycznie od soboty do wtorku nie byłam w toalecie emotka

Mój mąż właśnie dlatego zakazał mi szperać w necie i w zasadzie szperam tylko wtedy kiedy nie ma go w domu. Mówi że przez to w nerwicę wpadnę. trzeba do lekarza i on zanalizuje wynik. Ale wiem jak to jest jak coś wychodzi nie tak to cieżko usuedzieć spokojnie. Grusia to pewnie przez chorobę, inaczej osoba któa wydaje wynik coś by powiedziała więcej. Na zatwardzenie zjedz trochę migdałów , orzechów ... u mnie działały jak piłam rzez przeiębienie herbatę z cytryną i miodem:)) Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4988746 Napisano: 01.02.2012 08:21:38 w Żegnamy zmarłych

rachel

#4988528 Napisano: 01.02.2012 06:31:23 w Konkursowiczki w ciąży
agulecece napisał(a):

tinagoni napisał(a):

W którym tygodniu widać bobaska na usg? byłam w 5 według badań z krwi,ale jeszcze go nie było na usg? Kiedy powinno się robić pierwsze usg, żeby mieć pewność, że ma sie baby na 100%? emotka

ja bylam w 6 i bylo widac pecherzyk

ja tak samo 6 tc Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4988380 Napisano: 01.02.2012 05:09:15 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Co za koszmar...garnier nic , colgate nic , vichy nic....nawet vileda do mnie nie chce się doczłapac z kasi:(((( Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4987521 Napisano: 01.02.2012 11:18:32 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Neutrogena z konkursu TESCO - strasznie styrana trudami poczty. Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4984252 Napisano: 30.01.2012 01:02:39 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
ja też się dopisuję, coś ostatnio nie idzie wcale!! Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4981168 Napisano: 28.01.2012 01:00:34 w Konkursowiczki w ciąży
endzi1984 napisał(a):

rachel napisał(a):

Gratulacje dla Beniaminowej!!! emotka

Ja byłam w piątek na wizycie kontrolnej i lekarz mnie przestraszył. Okazało się, że mam za krótką szyjkę bo w 30 tygodniu 22 mm. Dostałam tabletki i zalecenie, że dostaję kredyt zaufania na 3 tygodnie i wtedy decyzja czy nie szwy i szpital. Raczej przekreślił szanse na poród naturalny i w ogóle jakoś zgasił mój optymizm. Myślałam, że to przeziębienie i staw kolanowy to wszystko co mnie złego teraz spotyka.
Do tego mój mąż na pytanie lekarza czy pani się za bardzo nie przemęcza wypalił bez wahania Ona...panie doktorze wcale i wyszło, że w domu to się wszystko samo robi łącznie z zakupami.
No ale nieważne...
Powiedzcie dziewczyny czy na tą szyjkę to można coś zaradzić w sensie jakoś sobie pomóc, oprócz leżenia?? Gdzieś w necie czytałam, że siedzenie też nienajlepiej robi ale już nic nie wiem i mam mętlik. Pomóżcie najbardziej ziolonej z zielonych.
W moim mieście wszystkie znajome wyjechały, w rodzinie (bliższej ) od dawna nie było żadnego maleństwa stąd też nawet zapytć nie ma kogo:(((

u mnie dzieje sie dokladnie to samo co u ciebie na wizycie kontrolnej w 31 tyg okazalo sie ze moja szyjka ma ok 3 cm a miala wczesniej duzo wiecej skierowano mnie do szpitala gdzie po dokladnym zmierzeniu okazalo sie ze sa to 23 mm i dzidizius troszke za maly jak na swoj tydzien bo wazyl nie cale 1300 gr lezalam w szpitalu 4 dni dostawalam magnez w kroplowce, luteine i zelazo. Dzis zaczynam 34 tydzien siedze w domu i praktycznie nic nie robie stram sie duzo lezec lub siedziec a chodzic jak najmniej. W srode bylam na wizycie i szyjka ma dalej 23 mm wiec narazie dalej sie nie skraca ale dodatkowo zrobila sie miekka.Maly wazyl juz 1800 gr wiec bardzo mnie ucieszyl fakt ze w 2 tyg przybral az 0,5 kg. Moja doktorka powiedziala mi ze napewno nie urodze w terminie i mowila zebym jeszcze troche wytrzymala do 36 tyg pozniej juz dzidzius jest na tyle rozwiniety ze moze sie urodzic. Nastepna wizyta kontrolna 6 lutego!

no to mamy tak samo. ja nie dostałam magnezu, a tylko jakies antybakteryjne dopochwowe. tez mi powiedział ze nie urodze w terminie tylko wczesniej , jeszcze cos mi na zdjeciu pokazywał ze niby jakis lejek sie tworzy ale z nadmiaru wrazen nie zanotowałam. mówił ze raczej to bedzie cesarka bo mała nie zdazy sie obrócic. póki co jest bez szpitala ale nie wykluczył takiej ewentualnosci. od piatku jestem po prostu jak w transie nie wszytsko do mnie dociera. staram sie lezec ale nie wiem ile tak wytrzymam. mam nadzieje ze bedzie okej i u ciebie u u mnie Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4980862 Napisano: 28.01.2012 10:12:00 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

Rachel - dostałaś może Fenoterol? Niestety tylko leżenie pomaga, a niektóre kobietki od np.12 tygodnia mają nakaz bezwzględnego leżenia. Może za te trzy tygodnie organizm odpocznie, a skurcze wyciszą się po lekach. emotka

nie tego nie dostałam, ale zelazo, magnez, jakies globulki Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4980772 Napisano: 28.01.2012 09:20:16 w Konkursowiczki w ciąży
bibianna napisał(a):

Rachel uwierz mi nie masz jej wcale takiej krótkiej.Tak więc siedzenie,schylanie się i podnoszenie czegoś powyżej 0,5 kg odpada.Przede wszystkim więc radze leżeć, do tego polecam magnez 3 razy dziennie i nospe rozkurczowo. Generalnie najważniejsze byś nie miała skurczy

Póki co skurczy brak, ale w sumie to też już iejest takie proste stwierdzenie czy to mała czy skurcz...
Mam nadzieję ze wytrzymam lzac najlepsze jest to ze jeszcze nic nie mam z kartki o szpitala i chyab czas sie za to zabrac Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4980761 Napisano: 28.01.2012 09:11:19 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

rachel wydaje mi się że odpoczynek i głównie leżenie powinnaś zastosować. Ja co prawda nie miałam krótkiej szyjki ale miałam rozwarcie i od 32 tyg brałam leki i musiałam leżeć i się nie przemęczać co nie bylo łatwe ale się starałam...
także trzymaj się i odpoczywaj emotka

no właśnie z tym leżeniem do straszne, nie umiem tak po prostu leżeć. Tym bardziej że wkurza mnie że kurz tutaj, kurz tam...dalej sterta do prasowania a mąż w pracy. Z drugiej strony się boję, tym bardziej, że w grę wchodzi cesarka...
Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4980744 Napisano: 28.01.2012 08:59:25 w Konkursowiczki w ciąży
Gratulacje dla Beniaminowej!!! emotka

Ja byłam w piątek na wizycie kontrolnej i lekarz mnie przestraszył. Okazało się, że mam za krótką szyjkę bo w 30 tygodniu 22 mm. Dostałam tabletki i zalecenie, że dostaję kredyt zaufania na 3 tygodnie i wtedy decyzja czy nie szwy i szpital. Raczej przekreślił szanse na poród naturalny i w ogóle jakoś zgasił mój optymizm. Myślałam, że to przeziębienie i staw kolanowy to wszystko co mnie złego teraz spotyka.
Do tego mój mąż na pytanie lekarza czy pani się za bardzo nie przemęcza wypalił bez wahania Ona...panie doktorze wcale i wyszło, że w domu to się wszystko samo robi łącznie z zakupami.
No ale nieważne...
Powiedzcie dziewczyny czy na tą szyjkę to można coś zaradzić w sensie jakoś sobie pomóc, oprócz leżenia?? Gdzieś w necie czytałam, że siedzenie też nienajlepiej robi ale już nic nie wiem i mam mętlik. Pomóżcie najbardziej ziolonej z zielonych.
W moim mieście wszystkie znajome wyjechały, w rodzinie (bliższej ) od dawna nie było żadnego maleństwa stąd też nawet zapytć nie ma kogo:((( Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4977521 Napisano: 26.01.2012 01:44:41 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Sucho na mailach , sucho w skrzynce, nikt nie puka do drzwi nawet!!! Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4976893 Napisano: 26.01.2012 08:38:27 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

rachel napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

a mnie dziś w nocy dopadła biegunka i wymioty emotka

uuuu niedobrze jakieś wirusy się plączą. Najgorsze ze na to nic w zasadzie nie ma. Trzeba dużo pić.
Ja z kolei walcze z przeziębieniem, już nawet nie patrze w lustro tak pięknie wyglądam. A dzisiaj mam wizytę u lekarza, mam nadzieję, że wszytsko u malucha okej.

Kuruj się kochana!!! emotka

ja przeziębienie wyleczyłam miksturą z miodem i cytryną.

Też stosuję miód cytrynę , herbatę i jem czosnek w tabletkach. A teraz jeszcze rumianek bo wyczytałam że nawilża gardło i ma działanie antybakteryjne. Na rewolujce żołądkowe też jest dobry to śmiało możesz wypić. qrde współczuję , bo jelitówka to najgorsze cholerstwo. 3mam za ciebie kciuki żeby szybko przeszło
Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4976884 Napisano: 26.01.2012 08:32:43 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

a mnie dziś w nocy dopadła biegunka i wymioty emotka

uuuu niedobrze jakieś wirusy się plączą. Najgorsze ze na to nic w zasadzie nie ma. Trzeba dużo pić.
Ja z kolei walcze z przeziębieniem, już nawet nie patrze w lustro tak pięknie wyglądam. A dzisiaj mam wizytę u lekarza, mam nadzieję, że wszytsko u malucha okej.

Kuruj się kochana!!! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4976879 Napisano: 26.01.2012 08:30:00 w Konkursowiczki w ciąży
grazia1981 napisał(a):

dianek napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

Dziewczyny,pisałyście kiedyś o zapaleniu pęcherza moczowego. U mnie coś nie tak,boli przy sikaniu,czuję takie parcie na pęcherz non stop,czy można coś wziązć bez lekarza? Kupiłam UROSEPT,ale nie wiem,czy mogę emotka

grazia, który tydzień?
można na na pewno duuuuużo picia (kwaśnego, najlepsza woda z cytryną), żurawinę w tabletkach (do kupienia w aptece, żuravit lub coś podobnego - działa rewelacyjnie)
urosept ogólnie można w II trymestrze, ale od niego można się bardzo łatwo odwodnić, więc trzeba dużo pić biorąc go no i warto spytać lekarza czy nie ma przeciwwskazań (bo może coś być o czym nie wiesz)

a ta czy inaczej jeśli nie przejdzie szybciutko to badanie moczu + do lekarza, żeby się coś grubszego nie rozwinęło emotka

dzięki mam 17tc zobaczę bo kusi mnie ten urosept,byleby przeszło emotka

Mi podawali Pretanal Uro coś tam, specjalny dla kobiet w ciąży
Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4974905 Napisano: 25.01.2012 10:30:12 w Czas na zmiany...
zarania napisał(a):

A mi życie ułatwiłoby miejsce na notatki, bo prowadzę często rozległe wymiany handlowe (po kilkanaście jednocześnie) i czasem łatwo się pogubić w gąszczu PW, a bieżące spisywanie ważnych informacji do zeszytu jest czasem niemożliwe.

Zamiast miejsca na notatki może lepiej jakby PW otwierały się w formie czatu. W sensie pokazywały by się wcześniejsze wiadomości do tej osoby i odpoiwedzi.
Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4974771 Napisano: 25.01.2012 09:22:02 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
jakaś książka kurierem DPD płatna 30 zł, jakiś organizator konkursu postanowił wykorzystac jeszcze w inny sposób moje dane Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#4974745 Napisano: 25.01.2012 09:04:48 w Konkursowiczki w ciąży
emilka1705 napisał(a):

Dziewczyny listonosz przyniósł mi przed chwilą paczuszkę z bobowity (zupka, próbka kaszki, książeczka). Powiedzcie mi czy to te paczuszki o których pisało w szpitalu wypełniając papierki do niebieskiego pudełka? Pytam bo jakieś ubogie. Jak Emi skończyła 4miesiące to przyszła kurierem paczka a w srodku cały nan 2, zupka, soczek, poradnik i masa próbek.

z bobovity ja tez dostałam a nie byłam jeszcze w szpitalu:PP wiec raczej to z konków, chociaz tez nie pamiętam zebym coś wypełniała.

dzisiaj dzień przeziębienia. Maleństwo chyba nie wie co się dzieje, matka kicha a ono biedne skacze góra dół... Wyświetl w wątku >>
0 0