Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika rachel

rachel

#5089222 Napisano: 21.03.2012 05:20:28 w Konkursowiczki w ciąży
mój mąż też marzy o trójce dzieci, ale... no właśnie... jak napisała acherek to nie jest takie proste ze wzgledów finansowych. Wiem ze starsze pokolenie mówi co za różnica 3 czy 4 wyżywić...ale kiedyś państwo było bardziej opiekuńcze i wspierało rodziny wielodzietne. poza tym pomagali rodzice, którzy dużo wcześniej byli na rentach. a teraz no cóż. Wszystko kosztuje, edukacja coraz droższa, dzieci mają więcej możliwości a rodzice chcą by nie odstawały od reszty. Moi rodzice są młodymi ludzmi który jesli beda pracować do 67 roku życia to nie załapią się na pomoc w wychowywaniu moich dzieci (tego co za chwilę i nawet przyszłych), a finanse z pracy musza isc na życie i zorganizowanie opieki... dlatego mysle ze dzisiejsze czasy mimo mówienia o polityce prorodzinnej przy kazdych wyborach nie sa sprzyjające młodym ludziom w kwestii zakładania rodzin.
Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5087137 Napisano: 20.03.2012 09:17:39 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 etam po nas nie widać, my piekne i młode zawsze bedziemy!!! Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5087118 Napisano: 20.03.2012 09:09:17 w Konkursowiczki w ciąży
grusia25 gratulacje, przeczytałam z wypiekami na twarzy i qrde nawet nie wiedziałam ze to moze tak długo trwac. Powtarzam sie ale to przrraża.
qrde dzieczyny tak czyma jedna urodziła, potem druga, nastęna i moja kolej coraz blizej...
chyba wolałabym isc na spontan i nie wiedziec kiedy mnie to czeka. A tak mój lekarz zrodził we mnie takie napięcie ze byle skurcz i istna panika...

ale jak czytam jak wasze pociechy rosną i wyrastaja z kolejnych ubranek to miło się robi na serduchu, bo przeciez jeszcze niedawno czytałam jak zmagałyscie sie z brzuszkami i ciazowymi dylematami...zapierdziela ten czas i na dzieciach to najbardziej widac... Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5084328 Napisano: 19.03.2012 06:34:09 w Konkursowiczki w ciąży
grazia1981 termin wg wstęnych ustaleń na 13 kwietnia mam, ale mój lekarz straszy ostatnio powiedział że do końca tego tygodnia co dzisiaj się zaczął powinno być po. Zobaczymy, ja mam nadzieję ze jednak go zobacze na wizycie kontrolnej w czwartek:PP

sonata ja mam nadzieje ze to mnie tak podejdą bo na widok igły dostaję drgawek, nigdy nie miałam nic złamanego,szytego, podczas płukania zatok uciekłam mając 12 lat i rozwalając sobie nos...dlatego nie wiem jak to wszystko przetrwam... panikara ze mnie Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5083953 Napisano: 19.03.2012 03:58:43 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

rachel napisał(a):

dianek i agusia147 dzięki za odpowiedź. nagość pewnie nie przeszkadza ale zapomniałam spytac i jakoś nie mogłam sobie tego wyobrazić. Wiem że u nas w szpitalu wszystkie fazy porodu odbywają się w wodzie, w sensie można wyjśc na krzesło ale można rodzić do wody. Słyszałam ze wodne porody są super i w sumie tez bym chyba taki chciała. Mam nadzieje ze wanna bedzie wolna.

Boże dziewczyny właśnie do mnie dotarło ze ja nastęna..... emotka emotka emotka

Ja też marzę o porodzie w wodzie
emotka i mam nadzieję że się uda emotka Rachel ja jak tu zaglądam i widzę że Ta urodziła zaraz następna to też mnie przeraża że już wkrótce moja kolej będzie a dopiero co dowiedziałam się że w ciąży jestem ale ten czas leci

Czas zdecydowanie leci za szybko, tym bardziej jak się odlicza na koleżnakach z forum. Jak się dowiedziałam, że jestem w ciązy był sierpień a teraz już mamy połowe marca a ja nie czuję się jakoś lepiej przygotowana ( tak jak piszą w ksiązkach, prasie necie, ze te 9 miesiecy to okres przygotowan) Dla mnie powinno byc co najmniej 2 lata:P

Ja bym bardzo chciała rodzić w wannie, ale tak jak piszecie dzieczyny o tym KTG, ze wtedy nie mozna tak u nasw szpitalu wystarczy ze lekarz sie nie zgodzi, albo sala zajęta, albo jeszcze cos innego. Dlatego jak ostatnio mój lekarz chciał mi spisac plan porodu to podziekowałam. Dla mnie to strata czasu, bo skad niby mam wiedziec jak to bedzie przebiegac i czy np nie bede chciala zamiast pozycji w wodzie miec lezącą czy inna...

quaqua ja tez bym wolała rodzic z zaskoczenia, ale niestety od kilu tygodni mój lekarz mi mówi ze w kazdej chwili, ze juz ...i to jest chyba najgorsze z mozliwych opcji bo człowiek nie jest wyluzowany. Cały czas mysle ze tego nie mam , tamto nie zrobione, albo jeszcze nie chce, jeszcze za wczesnie itd. Od tych mysli idzie zwariowac...no i w sumie to chyba niewiele mi brakuje do tego:P Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5083738 Napisano: 19.03.2012 02:47:00 w Konkursowiczki w ciąży
dianek i agusia147 dzięki za odpowiedź. nagość pewnie nie przeszkadza ale zapomniałam spytac i jakoś nie mogłam sobie tego wyobrazić. Wiem że u nas w szpitalu wszystkie fazy porodu odbywają się w wodzie, w sensie można wyjśc na krzesło ale można rodzić do wody. Słyszałam ze wodne porody są super i w sumie tez bym chyba taki chciała. Mam nadzieje ze wanna bedzie wolna.

Boże dziewczyny właśnie do mnie dotarło ze ja nastęna..... emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5083327 Napisano: 19.03.2012 12:52:22 w Konkursowiczki w ciąży
mam pytanie do Dianek

pisałaś że rodzilaś w wodzie a powiedz mi bo na szkole rodzenia nam prezentowali tą wannę i możliwośc porodu , ale zapomniałam spyytac. czy w niej też się siedzi w koszuli do porodu?? bp jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5082853 Napisano: 19.03.2012 09:56:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Informacja ze strony poradnika domowego

Witamy,
tym razem nie decydowała kolejność zgłoszeń. Redakcja wybierała osoby do testów na podstawie odpowiedzi na pytanie. Otrzymaliśmy kilkaset zgłoszeń, więc wyłonienie osób do testów musiało trochę potrwać emotka Prawdopodobnie dziś lub jutro opublikujemy listę osób, które otrzymają produkt do testu.
Pozdrawiamy,
redakcja Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5082646 Napisano: 19.03.2012 08:02:23 w Konkursowiczki w ciąży
Grusia25 gratulacje!!!!!! Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5080618 Napisano: 17.03.2012 05:22:50 w Konkursowiczki w ciąży
grazia1981 napisał(a):

allice napisał(a):

A ja dziś byłam na usg, to już 14 tydzień i na 80% będzie dziewczynka emotka a ja się jakoś nastawiałam na chłopaka emotka

gratki ale nie za wcześnie ?mi w 21 tyg tez powiedziała ginka,że chyba dziewczynka,a ty chyba już masz synka,nie? Chyba ,że pomyliło mi się
emotka

wow rzeczywiście szybko ja się dowiedziałam też coś po 20 tygodniu i też nie było do końca wiadomo, az do 30 tygodnia.

agasiam bardzo zazdroszczę morza...cudownie by było pochodzić po plaży.

u mnie z chodzeniem coraz ciężej, ale mimo to wzieliśmy się z mężem do roboty i on umył okna a ja poprałam dywany. Co noc sni mi się ze mam bóle i że poród się zaczyna a ja z przygotowaniami w lesie. dzisiaj ze strachu zrobiłam dużo z mojej liusty, ale jeszcze ze 3 dni potrzebuje. A pogoda piękna na spacerki....aż się chce wyjść z maluszkiem na spacerek...mam nadzieje ze jak mała się urodzi i troche zaklimatyzuje to tez bedzie taka piekna pogoda... Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5077169 Napisano: 15.03.2012 07:52:29 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

a ja mam jakiś twardy brzuszek i trochę pobolewa na dole. Wczoraj byłam u lekarza i miałam tak samo, lekarka kazała się oszczędzać. Powinnam się czymś martwić? to 33tc.

Ja też tak miałam, i w sumie mam do tej pory. od 32 tygodnia lekarz powiedział ze szyjka sie skraca i w sumie kazał się oszczędzać. Nie wiem czy pomogło ale jest 37 tydzień i dotrwałyśmy/ Teraz walczymy o wiecej czasu. W piątek powiedział ze wg niego w ciągu 2 tygodni sprawa się rozwiąże i na bank na następną wizytę nie przyjdę. Chcę mu zrobic psikusa i w sumie uważam na siebie, ale z drugiej strony jest sporo tematów do zrobienia. Na pewno powinnaś więcej leżeć i z własnego doświadczenia wiem że czeste schylanie i podnoszenie ciężkich rzeczy i rąk do góry nie służy...
Ja panicznie boję się porodu ale też cały czas sobie powtarzam i małej że im dłużej est w środku tym lepiej dla niej! Swojemu maluszkowi też tak mów:))) Nie ma jak u mamy i odpoczywaj ile się da!!! Ponoć później nie ma czasu na odpoczynek

Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5076044 Napisano: 15.03.2012 12:45:30 w Konkursowiczki w ciąży
Dziewczyny jak radziłyście sobie z bólem dłoni?? Ja od wczoraj czuję jak mi drętwieją i bolą. Też tak miałyście?? Niby nie jest to jakoś wielce uciązliwe ale są momenty ze kubka z herbatą nie podniose...to normalne? Aaa dodam ze tylko z dłońmi tak mam Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5073015 Napisano: 14.03.2012 09:53:40 w Konkursowiczki w ciąży
grusia25 napisał(a):

rachel napisał(a):

Dziewczyny ja powtarzam sobie że będzie dobrze a potem zaraz mam napady paniki...Powtarzam sobie: tyle kobiet to przeszło ja też przejde...ale nie pomaga na zbyt długi czas....
Marzy mi lekki poród a nawet nie wiem co to znaczy:PP

grusia25 - może wapno pomoże??

no właśnie myślałam o wapnie tylko czy można pić
emotka

Ja miałam w 3 miesiącu wysypkę i poszłam do internisty. powiedział ze wapno można pic spokojnie kazał tylko powiedzieć w aptece ze to dla kobiety w ciązy (zeby dawka nie była za duża). Ja z obawy przed tym wapnem piłam jedną tabletkę co drugi dzień, ale potem mój ginekolog powiedział ze niepotrzebnie sie martwiłam wapno w małych dawkach mozna. Nie wolno za to żądnych maści na uczylenia ani innych tabletek Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5072984 Napisano: 14.03.2012 09:41:01 w Z jakiego konkursu ta nagroda??? / Wygrałem - ale
Przyszła płyta Cocktail Classique Collection nadawca Fonografika, inżynierska6 Wawa. Ktoś wie może skąd to?:> Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5072951 Napisano: 14.03.2012 09:32:57 w Konkursowiczki w ciąży
Dziewczyny ja powtarzam sobie że będzie dobrze a potem zaraz mam napady paniki...Powtarzam sobie: tyle kobiet to przeszło ja też przejde...ale nie pomaga na zbyt długi czas....
Marzy mi lekki poród a nawet nie wiem co to znaczy:PP

grusia25 - może wapno pomoże?? Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5072835 Napisano: 14.03.2012 08:37:53 w Konkursowiczki w ciąży
Hejka emotka ) Ja się wczoraj naczytałam o porodach na forum i nie spałam z przerażenia całą noc prawie. Do tego strasznie zdrętwiały mi dłonie i popuchłu palce. Czuję jakbym miała palce z gumy i zero kontroli nad nimi. Z pozytywów to weszłyśmy dzisiaj w 37 tydzień i dzisiaj mamy zajęcia w szkole rodzenia. W nocy spisałam sobie pytania wiec pewnie stamtad nie wyjde za szybko!!
Czy takie paniczne przerażenie jest normalne??:> Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5070891 Napisano: 13.03.2012 11:18:05 w GFK
a ja przed chwilą telefony komórkowe i informacja że posiadam swój od 5 miesiecy mnie zdyskwalifikowała emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5070433 Napisano: 13.03.2012 08:06:18 w Konkursowiczki w ciąży
Gratulacje Dianek:)) Coś czułam w kościach że się przy poniedziałku rozpakuje:)) emotka emotka

Teraz tylko grusia25 i ja następna..... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5068825 Napisano: 12.03.2012 02:07:20 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

dolly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

PS. DIANA? RODZISZ?

uuuuuuuuuuuuuuuuuu jakos długo Dianek nie pisze....

pewnie juz emotka

grusia 25 też milzy wiec pewnie sie zaczeło Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5068078 Napisano: 12.03.2012 09:56:13 w Wkurza mnie...
mnie wkurza kurier, który ma przywieźć zamówione kartony. Im później je odstarczy tym mniej mam czasu na pakowanie a wiecej na opierdzielanie się. I znów przez kogoś wyjdzie ze nic nie robie:PP Wyświetl w wątku >>
0 0