Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika rachel

rachel

#5126192 Napisano: 06.04.2012 09:42:16 w Pomocy!!!!
Hej ja też zamawiłam teczke ksiegowego i ona była za darmo. Cała rzecz polegała na tym ze trzeba było od razu zadzwonic i zrezygnowac z dalszych czesci. Ja tak zrobiłam i wypisali mnie z bazy. Pan powiedział ze nic nie odsyłam i ze wszystko dalej jest okej Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5123260 Napisano: 04.04.2012 08:19:42 w Konkursowiczki w ciąży
Te kolki na forum to jakoś tak wszystkie dzieciaczki opanowały. Coś w pogodzie czy jak?? U mnie mała aktywna prawie cały dzień:) Rusza się, przewraca a skurcze wyciszone. Jak pomyślę, że rodzę od 1,5 miesiąca to wierzyć mi się nie chce....
Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5117960 Napisano: 02.04.2012 05:54:14 w TESCO konkursy
mia napisał(a):

olunka napisał(a):

ja też mam sms z krzyżówki a słałam rano ok 10:)))

Masz zaczarowany telefon widocznie! emotka

A swoją drogą może mi ktoś wyjaśnić - większość nagród z krzyżówki to miały być punkty Clubcard. Czy u wszystkich proszą tylko o dane? Bo nie wiem, jak w takim razie zamierzają te punkty zapodać - pocztą kupony wysłać, czy jak? emotka

chyba 80 rzeczowych i 20 to punkty jesli dobrze pamietam Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5111160 Napisano: 30.03.2012 05:22:33 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

ja termin mam na 27 kwietnia (usg) lub na 4 maja wg lekarza. łóżeczko już mam i w niedzielę chcieliśmy rozłożyć aby też wywietrzało trochę ale nie wiem czy to nie za wcześnie dlatego chciałam się Was poradzić emotka Wiem tylko,że pościel się kładzie jak się dziecko urodzi.

ooo to też już niedługo. czyli jednak jest jakiś przesąd z ta pościelą?? bo ja gdzieś słyszałam ale nie miałam pewności i w sumie wolałam nie rozkładać. Ja łóżeczko mam w spadku więc wietrzenie nie potrzebne, ale chętnie bym już je widziała u siebie:)) Tym bardziej, że lekarz nam wydrukował zdjęcie małej na USG i ona już taka realna...
Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5111147 Napisano: 30.03.2012 05:18:40 w Konkursowiczki w ciąży
grazia1981 napisał(a):

Dziewczyny,ile piłyście glukozy,50,czy 75 g?
Mi ginka nic nie powiedziała i zrobiłam badanie na 50 g i nie wiem,wynik wyszedł niby dobrze.Mam nadzieję,że nie będę musiała powtarzać emotka

Ja piłam 75 gram, krew miałam pobieraną dwa razy na czczo i po upływie dwóch godzin, ale czytałam na forach, że niektórym pobierano krew trzy razy. Ale jak wynik wyszedł dobrze i nie dochodził do górnej granicy do pewnie nie będzie trzeba powtarzać Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5109820 Napisano: 30.03.2012 09:47:34 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

Dziewczyny a jak to jest z łóżeczkiem? Na ile przed porodem rozkładałyście??

Ja jeszcze nie mam gotowego. Trzymam u rodziców w domu, pościel kupiona, wyprana i wyprasowana czeka w szafie. Jak będę w szpitalu mąż rozłoży. Z jednej strony jest to taki wynik przesądów, z drugiej u mnie w sypialni łóżeczko wiąże się z przemeblowaniem, a mi w nocy drętwieją ręce i wstaję trzymając się parapetu. Po przemeblowaniu nie będzie to możliwe więc jest jak jest i czeka wszystko. A Ty masz już kupione??:> bo termin też jakoś niedługo Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5108980 Napisano: 29.03.2012 07:48:28 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Ale mi się filmik udał: http://youtu.be/oLTaZkXBbvA

Śliczy gratuluję:)) i naprawdę duży chłopak:))) Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5107895 Napisano: 29.03.2012 02:51:26 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

ogladacie teraz rozmowy w toku ?

Ogladałam i powiem ze dziwnie mi po tym programie teraz Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5107343 Napisano: 29.03.2012 12:18:49 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

A my odstaliśmy w tłoku i gorącu ponad godzinę by zrobić badania jak ja uwielbiam życzliwość, uprzejmość i przepuszczanie w kolejce kobiet w ciąży brrrrrrryyyyyyyyyyyyyyyyyyyy emotka

ja podczas 9 miesięcy nie zostałam przepuszczona nigdzie. Najgorzej, że będąc w 3 cium miesiącu byłam w przychodni, przede mną w kolejce dziewczyna tuż przed porodem czeka na pobieranie krwi. Pod gabinetem pełno starszych ludzi, do mierzenia ciśnienia i EKG. Czy ktoś w ogóle pomyślał, że dziewczyna jest na czczo i że może warto by było ją przepuścić - oczywiście że nie. Że o marketach i kasach dla ciężarnych i matek z dziećmi nie wspomnę! totalna ignorancja...
A byłabym zapomniała czekając w kolejce do ginekologa wiele kobiet czeka z mężami, zdarza się że facet nie zajdzie z krzesła widząc ze kobieta w ciąży czeka na wizytę. Przykre są takie obrazki niestety....
Oczywiście wiem ze nie wszedzie tak jest i nie hcce uogólniać , piszę o swoich spostrzeżeniach, ja z wyrazami sympatii i przywilejów się nie sotkałam Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5105832 Napisano: 28.03.2012 07:22:27 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

cześć kobietki emotka dawno mnie nie było.... co robiłyście jak puchły Wam stopy?

też czytałam o stopach w górze...i kąpielach stóp w chłodnej wodzie.

mi puchną i drętwieją dłonie. staram się nimi często ruszać ale ciężko mi się podnosi bo nie mogę ciężaru ciała przenieść na nie. Może przy stopach też częste spacery i takie kręcenie kółek stopą pomogą?? Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5102882 Napisano: 27.03.2012 02:31:06 w Wkurza mnie...
wkurza mnie:
- zamówienie płyt z allegro gdzie zapłaciłam podobni jak inni za portfele 2 x a dostałam w jednej przesyłce.
- konkursy typy payback i inne gry gdzie ludzie korzystają z programów do klików... człowiek przez to nie moze sie pobawić bez emocji bo wygrywają wyniki całkowicie nieosiągalne.
Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5101662 Napisano: 27.03.2012 07:50:03 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

rachel a na kiedy masz termin? pewnie i ty niedlugo bedziesz śmigać wózkiek emotka

ja mam termin na 13 kwietnia, ale już oddawna lekarz mówi że to już za chwilę. Więc od miesiąca chodzę w niepewności. 3 tyg temu powiedział że w ciągu 2 tygodni widzi rozwiązanie, a w czwartek na wizycie powiedział ze moze byc w terminie albo tydzień wczesniej....czasami myślę ze wolałabym nie znać terminu. Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5101611 Napisano: 27.03.2012 07:18:50 w Konkursowiczki w ciąży
Mi tez sie nie udało looknąć maluchów , pewnie sa przesłodkie. Ja nadal zmagam się z brzuszkiem i mam nadzieję że dzisiaj się nic nie bujnie bo mąż w delegacji i nie dało sie jej przesunąc. Coraz gorzej i ciężej mi się spi wieć myśle ze to juz niedługo... i tak jak zawsze mam ataki paniki, a potem sobie mówie ze tak trzeba i juz ... i tak na zamianę.

Zazdroszcze wam ze juz taka piekna pogda i z wózeczkami mozna pochodzić:))) Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5100770 Napisano: 26.03.2012 05:42:58 w Konkursowiczki w ciąży
Benasia ode mn ie tez głosik:) Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5099063 Napisano: 26.03.2012 07:07:18 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
portfel z allegro czarny (fajny tylko nie wiem czy skóra. płaciłam za przesyłke za każdy oddzielnie i doszedł jeden z paragonem na koszt przesyłki) i jeden raz płyty. aaa i kolczyki z officestyle (małe wkręty perły) wszystko listy polecone Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5097818 Napisano: 25.03.2012 12:58:49 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Ale to chyba nadal ubezpieczenie dodatkowe ( w przypadku meza tak jest ) wiec nie kazdemu sie uśmiecha placic dodatkowej kasy. Osobiscie jestem przeciwna ubezpieczaniu sie specjalnie po to by dostac kase za dziecko - czyli tak jak pisalam zaczynamy placic chwile przed ciaza i po rezygnujemy.Jakie sto mi sie takie nie teges wydaje ale wiem ze sporo ludzi tak robi.

no racja fora kobiet w ciązy są pełne pytań kiedy sie ubezpieczyć zeby dostac kase. A że okresy karencji są różne to niektórym się udaje zapłacić kilka składek i dostać kasę i znów przestać. trochę to nie fair co do reszty no ale moze się opłaca w zakładach gdzie jest duzo ludzi ubezpieczonych Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5097659 Napisano: 25.03.2012 11:57:22 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

A o co kaman z tym PZU? To oprócz ZUSU się ubezpieczacie?

w zakładach pracy jest dobrowolne ubezpieczenie grupowe, od śmierci, nnw itd. Tam miedzy innymi są tez kwoty za urodzenie dziecka. Kwoty różne w zależności od składki. U mojego męża wartunki są takie że wiecej płacą za wypadki przy pracy niż za śmierć czy zaniegi medyczne i urodzenie, u mnie mimo takiej samej składki odwrotnie. Ale to wynika ze specyfiki pracy. W przypadku ciazy wazny jest też okres karencji, jest on różny w różnych zakładach a w niektórych zniesiony. ja np. płacę składkę 56 zł miesiecznie a za urodzenie dziecka dostanę 1600 zł. Z tego co wiem placa w ciągu 10 dni od zgłoszenia
Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5091305 Napisano: 22.03.2012 01:20:46 w Konkursowiczki w ciąży
Dzięki za odpowiedzi to moze nie jest tak źle. Zdziwiło mnie trochę to ważenie bo moja waga 2 kg w góre a ona tylko 200 gram. Pocieszam się że moje to woda:))

grazia1981 moja w 25 ważyła 777gram.

Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5091168 Napisano: 22.03.2012 12:45:58 w Konkursowiczki w ciąży
My dzisiaj po kolejnej wizycie ( jednak okazało się że mimo przewidywań lekarza doszła do skutku). Na KTG nie widać żadnych skurczy, a na badaniu wyszło 3 cm rozwarcie. Lekarz powiedział że kawałek porodu dzięki temu za nami, ale nic nie wskazuje na to że zacznie się to już, stąd niby zwolnienie na 3 tygodnie. Trochę tylko nie podoba mu się fakt ( mi zdresztą też), że mała mało waży bo na 38 tydzień tylko 2600. Myślałam że uda mi się w tym tygodniu dobić do 3000 ale od ostatniej wizyty dwa tygodnie temu nabrała tylko 200 gram.
Wasze maluchy też były takie małe?? Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5091143 Napisano: 22.03.2012 12:40:29 w Konkursowiczki w ciąży
Dla tych co dzieci już na innym jedzonku niż mleko:)) Gerber szuka osób do testów:

https://www.faceb...=app_193772240729179 Wyświetl w wątku >>
0 0