Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika rachel

rachel

#5280989 Napisano: 11.07.2012 08:24:13 w Konkursowiczki w ciąży
Ja też gratuluję bo z pośpiechu zapomniałam:)) wreszcie tytuł wątku odzyskuje sens Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5280972 Napisano: 11.07.2012 08:14:29 w Konkursowiczki w ciąży
malenka89 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

malenka89 napisał(a):

Hej dziewczyny emotka I u mnie wczoraj 2 kreseczki na teście emotka Jeszcze niedawno wypytywałam Was o przygotowanie do ciąży, a tymczasem już wtedy byłam w stanie błogosławionym emotka

Informacja jeszcze nie potwierdzona u lekarza, ale zrobiłam 3 testy w różnym czasie, więc myślę, że to tylko formalność emotka

Mam zatem do Was pytanie, kiedy warto wybrać się do ginekologa na USG? Tak żeby było coś widać?

Oraz czy też mieliście takie dziwne objawy jak przed okresem? Okres powinnam dostać 3-4 dni temu, i w sumie od dwóch dni boli mnie brzuch i mam takie skurcze jakby przed okresem. Czytałam, że to normalne, no ale chciałabym się upewnić emotka

emotka emotka emotka GRATULACJE emotka
Mi pierwsze USG robiła przy pierwszej wizycie - jak się wybrałam żeby się upewnić czy jestem w ciąży. Niestety mało widać emotka A objawy były takie jakbym miała okres dostać emotka

Dziękuję bardzo emotka emotka

To byłby początek 5 tygodnia.
Byłam akurat na wizycie u ginekologa w zeszły poniedziałek, badała mnie dokładnie, miałam robione USG i nic nie mówiła, stąd moje pytanie, po jakim czasie można coś ujrzeć emotka

u mnie w 6 tym tygodniu było widac Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5280819 Napisano: 11.07.2012 06:46:32 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

kobity, bo ja wymiękam...
chce młodego odstawić od piersi (tak, przemyślane 100 razy, decyzja podjęta) - chcę to zrobić stopniowo, bez wiekszego stresu dla malucha... ale mamy problem - bo on za chiny ludowe nie chce żadnej butelki emotka

mleko mu smakuje - z kieliszka pije ze smakiem, ale z butli weźmie 2 łyki i wypluwa smoczek...
karmienie go z kieliszka jest dość kłopotliwe, bo po pierwsze wszystko jest w mleku, a po drugie łyka sporo powietrza i później mu trochę źle na brzuszku...

i nie wiem co zrobić emotka jakieś pomysły? miała któraś podobny problem?

czytałam o tym w sierpniowym numerze dziecko albo mamo to ja już nie pamiętam. Podobno najlepszym rozwiazaniem jest przejscie na kubek niekapek.Można jeszcze co jakiś czas próbowac butelki, ale podobno coraz wiecej dzieci ich nie chce. Dominisi próbowałam kiedyś podac wodę z butelki ale też się krztusiła i nie chciala. Wiecej nie próbowalam ale gdyby mi zależało próbowałabym co jakiś czas. Może spróbuj z kubeczkiem, mamy w artykule pisały że pomógł i nawet papki podawały przez taki kubek Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5278996 Napisano: 09.07.2012 06:59:20 w Konkursowiczki w ciąży
17 głos ode mnie:)) Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5278540 Napisano: 09.07.2012 01:24:45 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

A moja córcia ma dzisiaj 2 miesiące emotka a w sobotę mieliśmy chrzciny emotka córcia była bardzo grzeczna emotka

ooo to szybciutko, my się dopiero do chrzcin przymiarzamy. beda 5 sierpnia. a kolejna miesiecznica w sobote:) 3 miesiace bedzie miała - szybko ten czas leci Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5278408 Napisano: 09.07.2012 12:19:44 w Wkurza mnie...
właśnie dlatego nie chodzę na kino na obcasach. Od dawna mnie wkurza jak więcej niż pół sali kobiet przychodzi poplotkować. Pamiętam że byłam kiedyś na Kochanicach króla film niby średnio mi się podobał, potem trafiłam na ten sam film na jakimś maratonie i okazało się że połowy scen nie pamiętam. Za to pamiętałam że przed seansu rozdawali drinki i oczywiście panie + alkohol = impreza szkoda tylko że padło na kino zamiast pubu Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5278393 Napisano: 09.07.2012 12:10:51 w Konkursowiczki w ciąży
my od dzisiaj na pieluszkach z trójeczką:) Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5275500 Napisano: 06.07.2012 10:39:48 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
ja też się dołączę. od jakiegoś czasu nic nie umiem wygrać. Wyniki się pojawiają a mojego nicku/nazwiska nie widać... dołujące to Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5275497 Napisano: 06.07.2012 10:37:09 w Konkursowiczki w ciąży
niestety w bloku, jakiś czas temu pryskali ale to w sumie dawno było , w każdym razie był spokój. Wkurzam się bo nie wiem skąd to dziadostwo przylazło. W kratkach wentylacyjnych siatki, w oknach moskitiery. 2 lata tem robiliśy remont wiec nie ma nawet szparki nigdzie... emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5275204 Napisano: 06.07.2012 07:56:37 w Konkursowiczki w ciąży
u mnie w cieniu 30 stopni, też się obawiam o później...o spacerze to mogę zapomnieć emotka wkurza mnie już ta pogoda w ogóle się nie ochładza.
Dziewczyny pisałam już w innych wątkach ale nikt nie odpowiedział, może wy znacie jakieś sprawdzone sposoby na prusaki które można używać przy maluchach. W sumie to tylko na razie jednego w kuchni znalazłam ale jak jest jeden to jest wiecej:/ Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5275188 Napisano: 06.07.2012 07:43:29 w Rossmann
asper01 napisał(a):

rachel napisał(a):

A odbierał ktoś może zestaw autan?? mam do odebrania ale nie wiem czy warto jechać. To moja pierwsza wygrana na rossnecie od dwóch lat to powiedzcie mi czy ktoś może za mnie odebrac nagrode i co jest wtedy potrzebne?

U mnie wczoraj nie było. A mieć trzeba różnie, od nic po upoważnienie emotka

dzieki:)) Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5275123 Napisano: 06.07.2012 06:41:13 w Wkurza mnie...
znalazłam w kuchni prusaka a panicznie się boję robali!!! Wkurza mnie fakt że jeśli jest jeden to jest zapewne więcej emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5275098 Napisano: 06.07.2012 06:11:32 w Rossmann
A odbierał ktoś może zestaw autan?? mam do odebrania ale nie wiem czy warto jechać. To moja pierwsza wygrana na rossnecie od dwóch lat to powiedzcie mi czy ktoś może za mnie odebrac nagrode i co jest wtedy potrzebne? Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5275071 Napisano: 06.07.2012 04:04:01 w co chcielibyście wygrać?
chcialabym wygrac cos dla mojej corki.krzeselko,zabawki edukacyjne itd. Problem w tym ze od kiedy mi zalezy nic nie mogę trafic.wiekszosc konkow na zdjecia a mala ma 3 miesiace,albo trzeba sloiczki kupic a my na piersi tylko. I laptop by sie przydal.stary ma z 6 lat i warczy jak traktor.o tym ze od dawna jest stacjonarny juz nie wspomne Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5274453 Napisano: 05.07.2012 02:37:46 w Konkursowiczki w ciąży
Z tym dywanem to ja też się dołączę. Mam w dużym pokoju dywan w białe koła , tzn. białe były kiedyś. Przed urodzinami Dominisi czyli jakieś 3 miesiące temu prałam go Vanishem wg instrukcji na opakowaniu, szczoteczką i pianą. Efekt jest taki że teraz koła są czarne. Zna ktoś może jakiś inny środek do prania?? Normalnie nie mogę patrzeć na te niby białe koła i wstyd mi jak ktoś przychodzi.

Aha dodam ze dywan kupiłam zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży, ludzie bez dzieci (jak ja wtedy) nie patrzą pod kątem praktyki a estetyki. No i ta mnie zgubiła! Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5273706 Napisano: 05.07.2012 06:32:56 w Wkurza mnie...
wkurza mnie to że przez ten upał jestem nie do życia a tyle roboty przydałoby się zrobić. Prasowanie czeka na mnie od trzech dni ale nie chce mi się stać w tym skwarze przy żelazku, o sprzataniu nie wspomne:/ emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5273662 Napisano: 05.07.2012 05:29:20 w Konkursowiczki w ciąży
na ciemieniuchę a w zasadzie żeby jej nie było też tak robię od urodzenia. W szkole rodzenie mówili, żeby nie myć główki szamponem, ja myję ją emulską do kąpieli oilatum. Poza tym codziennie smarowałam małej po kąpieli główkę oliwką i potem czesałam włoski miękką szczotką, na koniec czapeczka. Teraz są u nas takie upały że na chwilę zrezygnowałam oliwki i czapeczki. Ale to działa rzeczywiście nie mieliśmy z ciemieniuchą problemu.
A jak się mała urodziła chciałam kupić szampon bo ma od urodzenia dużo włosów, ale na szczęście ktoś mi odradził. Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5272449 Napisano: 04.07.2012 11:33:54 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

Dziewczyny czy Wasze dziecko robiło kupkę raz na dwa dni?I to w dodatku rzadką?

moja mała też tak robiła zwłaszcza w 2 miesiacu, teraz się trochę unormowało i czasem jest jedna dziennie, czasem dwie, a czasem nie ma żadnej nawet 3 dni Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5271859 Napisano: 04.07.2012 08:00:05 w Konkursowiczki w ciąży
fajne takie szkraby, ja na Dominiśkę napatrzeć się nie mogę:)) Szkoda tylko że tak szybko rośnie.

U nas słońca nie ma ale powietrze jak na Saharze, a w zasadzie brak powietrza. W nocy śpimy przy otwartym oknie (ja przy samym oknie, Dominisia na końcu pokoju) i zero wiatru, parno strasznie, mała jak je przy cycu to cała mokra - ja nie dopajam wodą.

dzisiaj przyszły ostatnie zamówienia dla małej, czekam jeszcze tylko na koszule dla męża. Kupiłam okularki miały jeden rozmiar, wiec uznałam że będzie miała na przyszły rok bo teraz to przecież i tak jeździ gondolką. I ten jeden rozmiar to chyba na dziecko 2 miesięczne, bo wydaje mi się że nawet teraz na Dominisie beda za małe:/ odesłałabym ale za 9 zł nie chce mi sie z nimi bawic. za to sukienka boska. Wczorajsza z przesyłki zaraz po wypraniu i założeniu została opluta emotka Chyba jednak małej nie przypadła do gustu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

rachel

#5271818 Napisano: 04.07.2012 07:37:05 w Konkursowiczki w ciąży
no muszę obserwować, w przyszłym tygodniu idziemy do lekarza, bo chciałabym małą zmierzyć i zważyć, zobaczymy czy jej przejdzie. podczas snu jeszcze nam się nie zdarzyło, właśnie na razie podczas karmienia. Moja Dominisia też w łóżeczku na pleckach biega nogami ale nie podnosi plecków wtedy. Wczoraj ją normalnie podziwiałam taki upał a ona jak szalona nóżkami przebiera i się rechocze:)

dianek współczuję bo w taką pogodę, przy gorączce się umęczy biedak. I jeśli nie przepajasz wodą to czeka was dzień przy cycu zeby nie odwodnic Wyświetl w wątku >>
0 0