Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
rachel
Postów 1782
Data rejestracji 24.06.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
www.kobietawielozadaniowa.blogspot.com
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dianek bo mówią że szewc w dziurawych butach chodzi:))) ale jest na to sposób wymyśl sobie nagrodę i pomyśl że startujesz w konku. Albo hmm.. łatwiej zrób konk na forum:)) Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jestem w szoku bo pierwszy raz taka sytuacja. I z jednej strony mąż wziąłby te 3 żele bo te gadżety w sumie nam niepotrzebne ale z drugiej wkrzamy się że otwirają cudze paczki! Nie wiem pisać od razu do cenrtrali czy czekać na reakcję sklepu (Pani w sumie nie powiedziała ile jej zajmą wyjaśnienia)
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i wartos tez skąpa bo niecałe 50 zł to niewiele nawet jak na produkty marki własnej Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A mały słodziak:))
Moja babcia zawsze mówiła o spotkaniach tak do brata to raz na dwa lata, a do teściowej jeszcze rzadziej - to miało wg mojej babci być sukcesem to dobrych relacji rodzinnych:)) Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moi rodzice mieszkają w sypialni miasta jak to się mówi i hmm...super ogród, świetne osiedle z placem zabaw świetlicą, fakt przychodnia , szkoła wszędzie trzeba dojechać i nie rowerem bo droga ruchliwa, dwa sklepy na stacjach benzynowych bierdonka i inne 7km wiec już w grę wchodzi auto. I wszystko byłoby do zniesienia gdyby nie to że jak jadę do nich z małą i chodze po osiedlu to widzę że życie toczy się jak ja to mówią w pojedyńczych zagrodach, a czasem wcale. Wszyscy z tych mieszkańców albo całe dnie spędzają w mieście, albo ci co są raczej nie integrują się z sąsiadami. Wieczorem i rano od czasu do czasu ktoś wyjdzie z psem. Nie ma takich spontanicznych spotkań i rozmów jak u mnie np na klatce schodowej...
Wiem teraz że w przyszłości jakbym chciala mieć dom to w granicach miasta, z autobusem blisko i szkołą kościołem itd...bo taniej (dojazdy), bo bliżej (sklep, szkoła itd), bo lepszy dojazd (taxi, autobus, rower) a i ogródek można mieć i są miejsca gdzie domu są w miescie a jednak na uboczu. Myslę sobie że przy dzieciach miasto to lepsze rozwiazanie niż obrzeża. Mój brat jeszczer rok temu dojeżdżał do miasta do szkoły i tracił masę czasu na dojazd a czasem musiał jeździć 3 razy dziennie bo zajęcia obowiązkowe, potem angielski, potem jakiś trening...masa starconego czasu i kasy wg mnie. Ja marzę o działce właśnie na obrzeżach miasta ale w jego granicach administracyjnych...widziałam już taką działkę, nawet nie wiem czy jest do sprzedania ale jest piękna i niestety tak duża że nawet z kredytem poza moim zasięgiem finansowym...ale pomarzyć dobra rzecz...
Co do samochodu to was przebiję, mam 12 lat prawo jazdy, jeżdziłam rok i teraz już kierownicę z tylniego siedzenia oglądam...Nie wiem czy się jeszcze nadaję do tego. 4 lata temu wsiadłam. Całkiem nieźl mi szło aż przy parkowaniu pomyliłam gaz z hamulcem. Samochód zawył, a przestraszyłam się żę jak takie błędy mi się zdarzają to nie powinnam dla dobra społeczęństwa jeździć....Zawsze bałam się o kogoś a nie o siebie...i tak jestem niemoblina...co czasem mnie tak wkurza... Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ten kod nie działa na wszystko , mimo że powinien , chciałam kupić małej rękawiczki i nic:(( Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
GRATULACJE!!!!!!! i dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa
A do zabawek ja też dodam coś od siebie. Póki co Dominisia jest mala wic większość jej zabawek to grzechotki, ale troche juz ma innych po dzieciach z rodziny i....
uwielbia garnuszek z fishera do którego się wrzuca klocki. Sama jeszcze nie potrafi ale jej pomagam i jest zabawa. poza tym kupilismy jej równiez z fisher pilota do telewizora bo interssowały ja piloty i komórki. Mała uwielbia te melodyjki zwłaszcza spiwaną przez mężczyznę:P No o co do innych do zdecydowanie stolik chicco. Jeśli dla dziewczynki to kupilismy ostatnio meza chrzesniazce lalkę edukacyjną z hasbro, taką co je itd jest świetna az załuje ze nie wziełam dwóch...dominisia ma wiele zabawek które my kilka lat temu kupowalismy naszym chrzesniakom i powiem ze rzeczywiscie warto dorzucic troche wiecej kasy bo sa niezniszczalne. zółw co liczy jak nowy mimo ze ma 7 lat...
Klocki tez maluchom sprawiaja frajde tylko powiem szczerze ze zauwazyłam w rodzinie ze te drewniane i duze (np duplo) okej ale już starszym dzieciom kupowanie lego jednej jakies zabawki nie ma sensu. Kupisz np statek dwa dni zabawy i dalej lezy bo mały sie boi ze sie rozwali, a nic innego nie chce budować bo przeciez statek był kupiony...wiec uważam że w przyszłości na lego z małymi elementami szkoda troche kasy...co innego te podstawy do budowania z nimi rzeczywiscie jest zabawa:)))
Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dianekmoja mała nie chce niekapka. Pobawiła się ale go wypluwa. Cały czas podaje jej mleko w trzech bulekach, avent, tommie tippiee i niekapku nuk easy laeaning..no ta nauka na bank nie jest easy... Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Póki co podaję jej w butelce samo moje mleko. Niestety nie jest zainteresowana. Każdy smoczek czy ustnik wypycha językiem na zewnątrz a butelkami/kubkami się bawi:/// Nie wiem jak mam ją tego nauczyć.
A teraz co się tyczy jedzenia. Mała będzie miała 14 go 6 miesiecy chce już jej rozszerzyć dietę ale nie wiem od czego zacząć. Może jakieś soki? ale z czego jak je przygotować?? i co potem podawać??? Słyszałam że soczki sklepowe mają dużo cukru i to samo ze słoiczkami...
Może macie jakiś ciekawy link o rozszerzaniu diety, zp rzepisami albo mozecie wskazac jakas ksiazke i napisac jak same rozszerzałyscie diete u półrocznego malucha
dodam że mała kiedy podawalismy jej butelke nie spała w nocy o 4 godziny ale nie wiem czy to wiazac. w kazdym razie odkąd przestalismy spi jak suseł Wyświetl w wątku >>
rachel
Postów 1782
Punkty karne 0
Konkursy dodane