Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pionas

pionas

#6857649 Napisano: 06.05.2022 10:08:38 w Wkurza mnie...
kortyzol napisał(a):

To są reklamy Google ADS, często z remarketingu. Co to oznacza? Ano to, że każdej osobie na forum będą się wyświetlały w większości inne reklamy dostosowane do jego preferencji "wyszpiegowanych" za naszą zgodą (ciasteczka na różnych stronach) przez Google.Wytłumaczę:
Jeżeli bym teraz wszedł na jakąkolwiek stronę www, np. sex shop z wibratorami analnymi i ta strona, na której bym był ma jakieś usługi (instaluje ciasteczka) od Google (np. Analytics), to Google "zapamięta", że użytkownika (czyli mnie) korzystającego z tej i tej przeglądarki np. Chrome (gdzie zostały zapisane ciasteczka) interesują takie i takie rzeczy.
Później na innych stronach gdzie właśnie wyświetlają się reklamy od Google, zostaną one dobrane do tego co Google się o mnie dowiedziało
A zatem przykładowo na stronie e-konkursy.info wyświetlałyby mi się reklamy gumowych fallusów lub czegoś pokrewnego

Jeżeli wyświetlają Ci się reklamy po niemiecku, to albo ktoś z Twojego komputera i danej przeglądarki przeglądał niemieckie strony, albo łączysz się z niemieckiego IP, albo istnieje jakaś inna przyczyna, której nie znamy (ale ona istnieje).

dokładnie tak to działa, nie mam wpływu na to co się wyświetla, wprowadziłem pewne ograniczenia ale jak widać nie działają, więcej informacji o ciasteczkach można znaleźć tutaj. Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

pionas

#6856086 Napisano: 27.04.2022 15:59:25 w Zmieniłem(am) login
rene zmienił(a) login na: ReneK Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6856033 Napisano: 27.04.2022 12:10:00 w Zmieniłem(am) login
atka79 zmienił(a) login na: atka7 Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6855793 Napisano: 26.04.2022 05:35:04 w 1.5% podatku na rzecz OPP
Proszę o przekazanie 1 % dla prężnie działającego od 26 lat Koła Pomocy Dzieciom Niepełnosprawnym we Wronkach
nr KRS : 0000055185
Cel: STOWARZYSZENIE KOŁO DZIECIOM NIEPEŁNOSPRAWNYM

Celem koła jest aktywna pomoc i postawa wobec zdrowia dzieci i młodzieży niepełnosprawnych. Troska o zapewnienie tym osobom jak najlepszych warunków i wychowania z myślą o ich prawidłowym rozwoju dla dobra rodziny i społeczeństwa. 
Zasadą działania koła jest:
  • organizowanie wzajemnej pomocy i wsparcia,
  • działalność na rzecz integracji osób niepełnosprawnych ze środowiskiem,
  • różne formy rehabilitacyjno-rekreacyjno-edukacyjne,
  • docelowo zorganizowanie kompleksu rehabilitacyjno-edukacyjno-rekreacyjnego
Wyświetl w wątku >>
1 mm.ii 0

pionas

#6855605 Napisano: 25.04.2022 07:15:50 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

jest jeden system powiadomień i jak odczytasz w telefonie/innej przeglądarce gdziekolwiek to zostaje oznaczony jako przeczytany, ten błąd miałeś gdy testowałem czy wszystko z powiadomieniami odnośnie komentarzy działa poprawnie, potem usunąłem komentarz i dodałem go ponownie stąd może taka myśl, dodając nową opcję dla powiadomień musiałem zmian też w aplikacji przez co wczoraj pojawiały się błędy...

Hm, sugerujesz, że powinienem zagrać w Lotto? Bo mam niezwykłe szczęście trafiać na takie właśnie szczególne przypadki, przecież to nie pierwszy raz - a zauważ, że inni się na to nie załapują, tylko ode mnie masz takie zgłoszenia emotka emotka Statystycznie rzecz biorąc, mam dziwnego trafa na okresy testowania systemu emotka

akurat ten błąd mogłeś zobaczyć tylko Ty ponieważ tylko ja wiedziałem co dodaję i będę testował i wiedziałem że tylko Ciebie mogę oznaczyć emotka
muszę założyć sobie drugie konto do testów emotka Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

pionas

#6855571 Napisano: 24.04.2022 17:26:05 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

Z innej beczki. Wczoraj wieczorem zaglądałem na swoje konto z poziomu przeglądarki w smartfonie. Było kilka nowych powiadomień, poklikałem i poczytałem (między innymi powiadomienie o odpowiedzi powyżej i komentarz pod konkursem z grupy na Facebooku). W telefonie powiadomienia odczytane, tymczasem dziś, kiedy loguję się rano z poziomu peceta, widzę znów te same powiadomienia... Nie rozumiem tego. Gdzie jest zapisywana informacja o przeczytaniu powiadomień? Byłem przekonany, że to powinno być zaszyte na koncie użytkownika, tymczasem wszystko wskazuje na to, że jest zapisywane na poziomie przeglądarki. To by tłumaczyło dlaczego w przeglądarce w smartfonie oznaczone jako przeczytane, a w przeglądarce peceta nie. Takie sobie... Wolę jednak obsługę dwustronną, jak IMAP w kliencie poczty, a nie POP emotka

Kolejna sprawa z tym związana. Przesyłam Screenshot_2022-04-23-20:49:34 jednego z dziwnych zjawisk, pomożesz rozwiązać, o co chodziło? Klikanie w TO powiadomienie nigdzie nie przenosiło, tekst nie było podlinkowany. Prośba o powiadomienie... To powiadamiam emotka

jest jeden system powiadomień i jak odczytasz w telefonie/innej przeglądarce gdziekolwiek to zostaje oznaczony jako przeczytany, ten błąd miałeś gdy testowałem czy wszystko z powiadomieniami odnośnie komentarzy działa poprawnie, potem usunąłem komentarz i dodałem go ponownie stąd może taka myśl, dodając nową opcję dla powiadomień musiałem zmian też w aplikacji przez co wczoraj pojawiały się błędy...

byekitty baza zawsze będzie ogólnodostępna (Lepson by mnie chyba ubił gdybym to zmienił emotka ), muszę wprowadzić ograniczenia dla nowych użytkowników aby nie mogli tworzyć nowych wątków, ale póki co to nie znalazłem dobrego sposobu na to, muszę nad tym chwilę pomyśleć

Co do liczby osób przeglądających forum to jest ona tak duża bo większość to boty, dodałem poprawkę aby nie zliczało botów, powinno trochę lepiej to wyglądać emotka Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

pionas

#6855506 Napisano: 23.04.2022 23:13:56 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas jak to jest właściwie? Nie założyłeś minimalnego wymaganego limitu postów dla użytkownika, bo ja wiem - może czas "stażu" na forum czy coś podobnego, by dopiero mógł zakładać nowe tematy? emotka Mam wrażenie, że tak kiedyś było. A tymczasem bach! Ktoś się ledwo rejestruje i mnoży niepotrzebnie wątki... emotka https://www.e-kon...-nowy-kupie#p6854443

fakt nie zrobiłem tego limitu, obecnie dużo prywatnie dzieje się u mnie ale postaram się do Majówki znaleźć czas aby coś z tym zrobić (przypomnij po Majówce)...

byekitty napisał(a):

Na początku chcę bardzo podkreślić, że doceniam wkład pracy Pionasa i reszty adminów w rozwój strony. Osobiście byłabym za zamknięciem forum dla każdego z zewnątrz w zamian za jakąś nie-zabijającą-portfela-opłatę członkowską, żeby warto było Pionasowi rozwijać forum, ale wiem, że to nierealne emotka Właśnie zobaczyłam nową zakładkę w konkursach "Zapowiedzi". Myślę sobie: "Super, nie trzeba wchodzić w forumowy wątek, wszystko jest też dostępne na stronie".
Ale... Zapowiedzi na stronie są dla wszystkich, zapowiedzi na forum - dla tych, którzy dodają konkursy. Czyli motywacja do dodawania konkursów opada, a podglądacze dostali nowy, mięsisty kontent bez konieczności udzielania się.
Znam kilka osób, które nie mają na swoim koncie ani jednego posta, ani jednego konkursu na koncie, a widzą wszystko i gitara.

Czyli: zaawansowani konkursowicze dzielą się wiedzą, która jest dostępna także dla tych, którzy nic nie dają od siebie. Motywujące. Otwartość tego forum zniechęca do udzielania się. Zachęca do cichego podglądania.

nie do końca wiem czy się rozumiemy... zakładka "zapowiedzi" to prośba użytkowników, ale tam są tylko konkursy opublikowane w bazie (warunek konkursy które startują od przynajmniej jutra), na forum w wątku można podać link stąd też zazwyczaj ten wątek jest aktualniejszy emotka Wyświetl w wątku >>

pionas

#6855499 Napisano: 23.04.2022 20:47:00 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

pionas a da się zaimplementować powiadamianie Użytkownika przywołanego z użyciem małpy (@) także w komentarzach pod konkursami, nie tylko na forum? Bo z tego co widzę, chyba to nie działa... przykład emotka

funkcjonalność dodałem jakiś czas temu, ale ponieważ nie da się jej w pełni wprowadzić (chodzi o automatyczne przekierowanie do konkretnego komentarza) nie uznaję jej za oficjalną funkcjonalność emotka Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

pionas

#6855108 Napisano: 21.04.2022 13:05:20 w Zmieniłem(am) login
Juust zmienił(a) login na: Yakuza Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6854404 Napisano: 15.04.2022 13:02:57 w Co można dostać gratis?
cb656
Otwórz Konto na selfie i otrzymaj nagrodę 200zł! edycja II
Dla nowych Klientów, którzy zawrą z bankiem umowę Konto Przekorzystne lub Konto Świat Premium oraz o usługę bankowości elektronicznej Pekao24 (w tym o aplikację PeoPay) i o Kartę debetową wydaną do Konta.

Łączna kwota Nagród za udział w Promocji wynosi 200 zł, przy czym Nagrody są wypłacane zgodnie z zasadami określonymi w ust. 2 i ust. 3 poniżej oraz po spełnieniu warunków Promocji
https://www.pekao...200-zl-edycja-ii.pdf Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

pionas

#6852538 Napisano: 01.04.2022 21:34:08 w Zmieniłem(am) login
hania97 zmienił(a) login na: planszowki Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6852459 Napisano: 01.04.2022 16:01:02 w kupony rabatowe/zniżki
Psibufet.pl
Aktualny: 01.04.2022 - 31.07.2026
Zniżka na dwa pierwsze zamówienia!
Dla nowych użytkowników, uwzględnia on zniżkę na dwa pierwsze zamówienia.
Kod rabatowy: 2psiakarma25
Zobacz ofertę Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6852382 Napisano: 01.04.2022 11:45:31 w Zmieniłem(am) login
katrym zmienił(a) login na: hania97 Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6852034 Napisano: 30.03.2022 11:15:57 w Zmieniłem(am) login
ferdek zmienił(a) login na: Makrelka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6851845 Napisano: 29.03.2022 10:57:31 w Punkty karne
peppa7 murzyni, skunksy - to podchodzi pod rasizm +1 Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

pionas

#6851822 Napisano: 29.03.2022 09:05:41 w Co można dostać gratis?
doo
Kup 3 Kinder Niespodzianki, zachowaj paragon, odwiedź salon Kolporter i odbierz 1 z 10000 Smerfnych Domków Talentów
https://www.kinde...rfny-domek-talentow/ Wyświetl w wątku >>
1 inter81 0

pionas

#6851820 Napisano: 29.03.2022 09:03:55 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

Adrian, litości... Przeanalizuj fakty.
Faktem jest, że w POPRZEDNIM cytowanym poście BYŁ OBRAZEK.
Gdzie wobec tego i DLACZEGO zatracił się obrazek??! Emotikona??

tak jak napisałem brakuje : nie wiem dlaczego ktoś go uciął, może przez przypadek Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6851791 Napisano: 28.03.2022 22:51:01 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas DLACZEGO jedna z cytowanych emotek widnieje w postaci tekstowej, a nie obrazkowej?! emotka

https://www.e-kon...strona=4847#p6851783

tak jak widać brakuje dwukropka przed mur1: Wyświetl w wątku >>
0 1 cb656

pionas

#6851626 Napisano: 28.03.2022 07:55:56 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

Dziwne... poniedziałek, kwadrans po północy, a na stronie https://www.e-kon...kursy-dzisiaj-dodane nadal widoczne 28 konkursów dodanych w niedzielę...   emotka Nie pomaga odświeżanie strony, widok nie znika. pionas czy przestwiłeś zegar na serwerze na czas letni? emotka

podstrona jest cacheowana i nie ma ustawionego czyszczenia o północy, ale trafna uwaga zaraz na to spojrzę póki jeszcze nie rozpocząłem pracy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6851581 Napisano: 27.03.2022 13:10:52 w Co można dostać gratis?
karkocka
Dodaj zdjęcie zebranej reklamówki śmieci i odbierz paczkę z nasionami kwiatów
Dla pierwszych 1000 osób, które na stronie dodadzą zdjęcie zebranej reklamówki śmieci przygotowaliśmy paczkę nasion z kwiatami przyjaznymi dla pszczół i innych zapylaczy, które możesz wysiać w swoim ogródku lub w donicy na balkonie.

https://kwiatyzamiastsmieci.pl Wyświetl w wątku >>