Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika helmansinho

helmansinho

#7220754 Napisano: 12.11.2024 11:50:02 w Smolar
loteryjny napisał(a):

notta napisał(a):

elemelex napisał(a):

Ale by było fajnie jakby paczki od Smolara można było przekierować do punktu. Rzadko tam cos wygrywam, ale jak już to wiem że czeka mnie ceremonia wypełniania papierów przy kurierze na najmniejszą nagrodę. Możecie się ze mnie śmiać,ale nie lubię tego bardzo i nawet przez to gram tam rzadziej xD ale tutaj wypadek przy pracy i mam malutką nagrodę i czeka mnie ta ceremonia emotka

jak są dokumenty zwrotne to nie przekierujesz.. a smolar chyba zawsze daje

Niekonieczne, mi się udało przekierować.

Można przekierować do oddziałów miejskich Wyświetl w wątku >>
0 0

helmansinho

#7220744 Napisano: 12.11.2024 11:39:18 w Smolar
czarny_kot napisał(a):

xman111 napisał(a):

czarny_kot napisał(a):

Dostał ktoś maila z odrzuceniem nagrody (bon) z uwagi na wpisany NIP, a nie NR? Czy odbędzie się to po cichu i nikt nie dostanie informacji że nagroda jest zabrana? Czy może w drodze wyjątku wydadzą nagrody tym którzy się zakręcili  emotka

Czyli numeru paragonu wcale nie wpisałaś?U mnie Smolar przymknął oko na jedną błędną cyfrę w numerze paragonu, ale jak wcale nie wpisałaś to lipa.

W formularzu było podać nr sklepu a ja podałam nip. Po prostu byłam pewna że tam pisze NIP a nie NR, ale wątpię że przymkną oko

Może się uda, podobnie było moim zdaniem w przypadku zwrotu za zakup produktów somat w lidlu. W formularzu było pole "kwota zakupu" i de facto można było podać kwotę zakupu produktów somat lub łączną kwotę zakupu z paragonu. Wyświetl w wątku >>
0 0

helmansinho

#7220686 Napisano: 12.11.2024 10:27:05 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agawaga napisał(a):

Czy z Coca-Cola w Biedronce można kupić dwupak? 2x1 litra ale jedna pozycja na paragonie? Dopytywał ktoś może?

To samo mnie zastanawia. Na cenówce w sklepie podana jest informacja o cenie w przypadku zakupu dwóch sztuk. Na kasie skanuje się kod z foliowego opakowania i na paragonie jest napisane że to cola 2x1l ale sztuk na paragonie 1. Wyświetl w wątku >>
0 0

helmansinho

#7215690 Napisano: 22.10.2024 17:02:25 w Smolar
koniczynka123 napisał(a):

Myślę, że Smolarowi chodzi o to, że "niewydane nagrody" to nagrody w bramce, w którą nikt nie trafił. Raczej mało prawdopodobne żeby mieli zbyt mało zgłoszeń. A rezerwa dotyczy sytuacji, kiedy ktoś nie odesłał paragonu, pomylił coś lub (o zgrozo) paragon był podrobiony. Rezerw "drobnicy" Smolar nie robi więc rezerwy zostają do ich dyspozycji- zwykle dają do innego konkursu np z zalegającymi im w budynku(magazynie) skarpetami emotka

Myślę, że tak jest na pewno, ponieważ dodatkowe losowanie według regulaminu było przed terminem do którego ostatni wygrani mieli dostarczyć oświadczenia. Wyświetl w wątku >>

helmansinho

#7213379 Napisano: 12.10.2024 15:44:30 w moje dzisiejsze wygrane :)

helmansinho

#7213372 Napisano: 12.10.2024 15:01:15 w Wkurza mnie...
anialistopad napisał(a):

Nie jest to prognoza . Mam rozliczenie rzeczywiste

Przede wszystkim polecam sprawdzić model licznika. Jeżeli posiada zdalną komunikację to nie warto bawić się w rozliczenie rzeczywiste. To miało sens kilka lat temu ale dzisiaj większość liczników jest już "inteligentna" i szkoda marnować swój czas na spisywanie. Ja na Twoim miejscu prześledziłbym wszystkie faktury dystrybucyjne jakie posiadasz wstecz (pewnie masz umowę kompleksową więc to jedna faktura za wszystko) i znalazł moment w którym znacząco wzrosło zużycie. Ewentualnie też warto sobie przy okazji sprawdzić taryfę na energię czy aby na pewno jest to taryfa urzędowa (najtańsza). Co do samego zużycia to warto w instrukcji licznika poszukać, które wskazanie to chwilowa moc. Wtedy na tej podstawie jesteś w stanie sprawdzić ile w danej chwili pobiera całe mieszkanie. Trochę to będzie ciężkie ale warto rzucić okiem na licznik kiedy pracują różne sprzęty w mieszkaniu albo nawet lepiej - wyłączyć wszystko i włączać pojedyncze urządzenia i odczytywać chwilą moc. Trudne do realizacji ale możliwe. Wyświetl w wątku >>

helmansinho

#7213149 Napisano: 11.10.2024 13:40:17 w Wkurza mnie...
anialistopad napisał(a):

magdalena-chili napisał(a):

anialistopad napisał(a):

U mnie podobne parametry jak u Ciebie. Tylko 4 osoby zamiast 5. 
Żuzycie 180 kWh miesięcznie. 
Ale: pilnujemy żeby nie zostawiać pozapalanych świateł gdy nas nie ma w pomieszczeniu. Lodówka nie na maxa, tylko max 2.poziom chłodzenia. Żarówki energooszczędne gdzie się da, halogenów unikamy. 
I największy ukryty pożeracz- moja ulubiona wieża, podlaczona do tv. Mąż wyczaił ile ona pobiera na standby przez całą dobę, i wyłączył, żal mi było, ale rachunki jednak niższe.
A ja pracuję dużo, wiec laptop nonstop chodzi. Czasem 2 laptopy chodzą, plus duży ekran do pracy obok laptopa.

Magda 180 kw  a 505 kw na miesiąc to jest różnica. My to mamy takie zużycie miesięczne, a nie na 2 miesiące.

Wskazane zużycie jest na podstawie odczytu (fizycznego lub zdalnego)? Można to sprawdzić na fakturze dystrybucyjnej. Istnieje szansa na to, że jest to rozliczenie na podstawie prognozy. Wyświetl w wątku >>

helmansinho