Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika KrisK

KrisK

#7108268 Napisano: 13.07.2023 10:35:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
KrisK napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

niewyspanamama napisał(a):

Czy mnie się wydaje czy z galerii raffaello zniknęło pare prac ? Ktos wie dlaczego ? ( nie brałam udziału ale klikałam codziennie 1 pani a teraz widzę jej pracy brak)

Zerknij dwie strony do tyłu.

Kontynuując wątek usuniętych prac - trzy rzeczywiście są, według mnie, mocno naruszające prawa autorskie, bo są kopiami innych prac albo wręcz wydrukami. Balonów nie mogę znaleźć, a jeśli chodzi o dziewczynkę z okna znalazłam tylko grafikę, która służyła pewnie za wzór do namalowania pracy. I tu, hmm... No nie wiem czy ta praca była do usunięcia. Jeśli rzeczywiście autorka inspirowała się tą grafiką (a nie jakaś inna pracą, która też powstała na bazie tej grafiki, a jest bardziej podobna do pracy z Raffaello) to chyba tutaj jednak mamy po prostu inspirację. No chyba, że praca rzeczywiście poleciała za jakieś współpracę z Raffaello albo ich partnerami... 

Nie znam się na tym, ale dla mnie jako prostego zjadacza chleba to plagiat i tyle. Co z tego że samodzielnie namalowana i trochę zmieniona kolorystyka i małe elementy? Pani Alicja nie jest autorem pracy, jest autorem kopii a nie o to chyba w konkursie
KrisK napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Czy mnie się wydaje czy z galerii raffaello zniknęło pare prac ? Ktos wie dlaczego ? ( nie brałam udziału ale klikałam codziennie 1 pani a teraz widzę jej pracy brak)

Kontynuując wątek usuniętych prac - trzy rzeczywiście są, według mnie, mocno naruszające prawa autorskie, bo są kopiami innych prac albo wręcz wydrukami. Balonów nie mogę znaleźć, a jeśli chodzi o dziewczynkę z okna znalazłam tylko grafikę, która służyła pewnie za wzór do namalowania pracy. I tu, hmm... No nie wiem czy ta praca była do usunięcia. Jeśli rzeczywiście autorka inspirowała się tą grafiką (a nie jakaś inna pracą, która też powstała na bazie tej grafiki, a jest bardziej podobna do pracy z Raffaello) to chyba tutaj jednak mamy po prostu inspirację. No chyba, że praca rzeczywiście poleciała za jakieś współpracę z Raffaello albo ich partnerami... 

Nie znam się na tym, ale dla mnie jako prostego zjadacza chleba to plagiat i tyle. Co z tego że samodzielnie namalowana i trochę zmieniona kolorystyka i małe elementy? Pani Alicja nie jest autorem pracy, jest autorem kopii a nie o to chyba w konkursie chodziło.

Przyglądam się temu konkursowi od samego początku i zaobserwowałem,że są równi i równiejsi, Ci co byli plagiatem i zostali wyrzuceni przez donos "życzliwej "koleżanki/kolegi .Natomiast reszta jest jest bez zarzutu i może grać dalej emotka
Na moje oko jednak nie wyglada to tak "kolorowo" ,99% pozostałych prac to też plagiaty ,w większym lub mniejszym stopniu 
Słynny motyw dziecka z dmuchawcem -ten temat jest tak stary i oklepany ,że nie trudno znaleźć bardzo podobne , piwonie skopiowane 1:1 ,ale nadal "cieszą " oko w galerii , muszla kolorowanka,  twarz przerobiona w programie, że aż pozostały pionowe linie , kule na kiju ...A przepraszam dmuchawce ,buźka, która bierze udział w konkursach zmieniając tylko drobne elementy ...mógłbym wymieniać tak bez końca...
Konkurs stał się areną walki ,a nie fajną zabawą. Na długo pozostanie ogromny niesmak . Wyświetl w wątku >>

KrisK

#7108263 Napisano: 13.07.2023 10:25:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
@gnieszk@ napisał(a):

Nie znam się na tym, ale dla mnie jako prostego zjadacza chleba to plagiat i tyle. Co z tego że samodzielnie namalowana i trochę zmieniona kolorystyka i małe elementy? Pani Alicja nie jest autorem pracy, jest autorem kopii a nie o to chyba w konkursie chodziło.

Wyświetl w wątku >>
0 0