Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika Emememe

Emememe

#7207126 Napisano: 19.09.2024 12:54:00 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

adamo86 napisał(a):

cb656 napisał(a):

Strasznie mnie wkurza, że nie rozumiem POWODU tych różnic, wwrrr... emotka emotka
Jedne źródła podają: "Peru jest uważane za kraj o największej różnorodności ziaren kakaowych na świecie.
 Szacuje się, że to stamtąd pochodzi aż 60% światowych odmian kakao..."
Inne źródła zaś twierdzą coś zupełnie innego: "Za około 70% światowej produkcji ziaren kakaowca odpowiadają trzy państwa – Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana i Indonezja..."
WWWWRRRRR!!!!! emotka emotka emotka emotka

Trzeba czytać ze zrozumieniem   emotka
"60% światowych odmian" a "70% światowej produkcji" to dwie inne rzeczy... dwa inne parametry

No to mnie oświeć! emotka Przybliż mi to zagadnienie, najlepiej prostym językiem, ech, by taki ograniczony umysłowo człowieczek jak ja to pojął... emotka
60% ŚWIATOWYCH ODMIAN nie mieści się w zbiorze 70% ŚWIATOWEJ PRODUKCJI?! emotka
Dlaczego w tym drugim źródle Peru (Inkowie) NIE JEST WSPOMNIANE jako miejsce uprawy kakao?! No dlaczemu jest pominięte, skoro od Ameryki Środkowej się to zaczęło??!

ChatGPT Ci śpieszy z odpowiedzią emotka
„Rozumiem twoją frustrację! Te różnice wynikają z tego, że porównywane są zupełnie różne aspekty dotyczące kakao, a każda z tych informacji dotyczy czegoś innego:
1. Pierwsza informacja (Peru i różnorodność ziaren kakaowych):   - Chodzi tutaj o różnorodność genetyczną i liczbę odmian kakaowca. Peru, a także inne kraje Ameryki Południowej, są kolebką tego drzewa, gdzie występuje bardzo duża różnorodność odmian dzikiego kakaowca. Stąd wynika, że to właśnie tam można znaleźć wiele różnych odmian kakao, mimo że te kraje nie są dominującymi producentami na świecie.
2. Druga informacja (70% światowej produkcji z Afryki i Indonezji):   - To z kolei odnosi się do ilości wyprodukowanego kakao. Największymi producentami są kraje takie jak Wybrzeże Kości Słoniowej i Ghana, które odpowiadają za produkcję ogromnych ilości ziaren kakaowych, ale nie mają aż takiej różnorodności odmian. W tych krajach uprawia się głównie odmiany masowe, które są wydajne pod względem produkcji.
Podsumowując: Peru przoduje w różnorodności genetycznej kakao, natomiast kraje afrykańskie dominują w ilości produkcji. To dwa różne zagadnienia, ale mogą się mylić, gdy są przedstawiane bez tego kontekstu.” Wyświetl w wątku >>
2 cb656, adamo86 0

Emememe

Emememe

#7204935 Napisano: 10.09.2024 15:12:28 w Czy informują/ informowali?
slonecznik1309 napisał(a):

A Favita instagram? zdjęcie dodane 5 dni temu ...

Ja dodałam zdjęcie w piątek 06.09 i po godzinie miałam info o wygranej, napisz do nich i się upomnij 😊 Wyświetl w wątku >>

Emememe

#7204720 Napisano: 09.09.2024 12:11:50 w Dziś cieszę się z.....
zielonaszpilka napisał(a):

radziosny napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

anaesth napisał(a):

radziosny napisał(a):

Cieszę się z kufli z Kozela.. niby nic, a w końcu można się porządnie napić emotka
Ktoś wie czy można w nich wrzątek trzymać i myć w zmywarce?

Wrzątku nie wlewałam, ale szkło jest grube, więc powinno wytrzymać. Wrzące piwo będziesz pić? Alkohol Ci odparuje emotka
Myję w zmywarce w górnym koszu i nic złego się nie dzieje emotka

Do wrzątku lepiej sprawdza się cienkie szkło, grube może pękać emotka  Przy grubym szkle nagrzewa się wewnętrzna część szklanki, a zewnętrzna wciąż jest chłodna i ta różnica temperatur może powodować pęknięcie szkła.

Ja tych kufli używam póki co do innych napojów jak piwo emotka , ale wiadomo piwa też się napiję.. poza tym, jest coś takiego jak grzane piwo chyba emotka
Ok dzięki za info, czyli zmywarka tak, wrzątek nie.

Niektóre naczynia z grubego szkła również nadają się do wrzątku, ale to lepiej sprawdzić, żeby sobie nie zrobić krzywdy emotka

Kufel z zeszłorocznej loterii nie dał rady z gorącą herbatą i pękł. 😁 Przetestowane 🙈 Wyświetl w wątku >>

Emememe

#7203462 Napisano: 03.09.2024 09:54:23 w Czy informują/ informowali?
taak napisał(a):

Za który tydzień ostatnio informował Kujawski? emotka

19-25 sierpnia Wyświetl w wątku >>
1 taak 0

Emememe

#7203218 Napisano: 02.09.2024 11:56:55 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
pimparimpa napisał(a):

Czy ktoś z Was czeka jeszcze na zestawy produktow z QF? (konkurs lidlowy)

Czekam emotka Wyświetl w wątku >>

Emememe

#7203020 Napisano: 31.08.2024 22:55:30 w Pomocy!!!!
rainbowdash napisał(a):

Czy działa Wam carlo Rossi?

Link z ekonkursow nie działa, ale jak się wejdzie na fb Carlo Rossi i odnajdzie post konkursowy to normalnie działa  formularz. Też walczę z tym teraz 🙈😆 Wyświetl w wątku >>
0 0

Emememe

#7202710 Napisano: 30.08.2024 12:06:43 w Czy informują/ informowali?
Kujawski 4 etap? 🤔 Wyświetl w wątku >>
0 0

Emememe

Emememe

#7202240 Napisano: 28.08.2024 12:29:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
visserarthur napisał(a):

jokan napisał(a):

asiaaa85 napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Wystarczy dodać zdjęcie (Favita) i czekać na wiadomość od nich z formularzem.Ja słałam na insta.I potem wypełniasz i czekasz na 100 kę na konto bankowe.

Bardzo dziękuję za odpowiedź 💕

pamiętaj, żeby dać odpowiednie hasztagi do konkursu

A ta wiadomość jako prywatna np. na instagramie?, bo danych żadnych się nie podaje… (czekam już chyba ze dwa tygodnie)

Dają serduszko do zdjęcia i piszą wiadomość prywatną z linkiem. Za zgłoszenie z niedzieli 25.08 info było już w poniedziałek rano, więc napisz do nich, bo chyba przegapili Twoje zgłoszenie. Wyświetl w wątku >>

Emememe

#7202051 Napisano: 27.08.2024 18:04:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
katee14 napisał(a):

Pytanie do osób, które wygrały zestawy Soplicy. Jakie smaki otrzymaliście?

U mnie dwie małe są smakowe a reszta zwykła i gorzka 😁 Wyświetl w wątku >>
0 0

Emememe

#7201724 Napisano: 26.08.2024 11:37:31 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
olunka napisał(a):

czym wysyłaja zestawy QF z Lidla i czy ktos jeszcze czeka?

Z tego co ktoś pisał, to wozi UPS. Też czekam 😊 Wyświetl w wątku >>
0 0

Emememe

#7201122 Napisano: 23.08.2024 11:51:05 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
wuzetka92 napisał(a):

Przyszła paczka z produktami od Quality Food, nie miałam żadnego powiadomienia od kuriera wcześniej. Wysyłka ekspresowa 😉

Kto wozi te zestawy? 😁 Wyświetl w wątku >>
0 0

Emememe

#7200933 Napisano: 22.08.2024 18:10:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
onmyown napisał(a):

Czy ktoś (oprócz mnie) nie wygrał nawet puszki piwa z Dino? emotka  Hmm... nie wydaje mi się żebym pomyliła maila

Zgłaszam się emotka emotka Wyświetl w wątku >>
1 onmyown 0

Emememe

#7200313 Napisano: 20.08.2024 23:05:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
makarena2908 napisał(a):

Czy w konkursie QF można było wygrać jedną nagrodę na jedną osobę? Bo ja wysłałam dwa zgłoszenia i otrzymałam bon 100 zł i produkty ... Chyba się pomylili...

W regulaminie nie ma ograniczenia ilości nagród na osobę, więc raczej żadna pomyłka. emotka Wyświetl w wątku >>

Emememe

#7200252 Napisano: 20.08.2024 18:56:49 w moje dzisiejsze wygrane :)
Soplica za 10 etap  emotka  info przed chwilą Wyświetl w wątku >>

Emememe

#7200125 Napisano: 20.08.2024 11:36:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Nuna1210 napisał(a):

W QF Lidl się od razu podawało adres do wysyłki? W wiadomości o wygranej nic nie napisali. W regulaminie jest, że trzeba odesłać adres i nr telefonu dla kuriera, ale że poinformują o sposobie w mailu 😅 Odsyłacie dane od razu, czy czekacie na kolejnego maila?

Przy zestawie produktów mam prośbę o adres, w mailu z bonem tylko informacja, że poinformują o wysyłce, więc pewnie przyjdzie na @ emotka  
Wyświetl w wątku >>
1 Nuna1210 0

Emememe

#7200112 Napisano: 20.08.2024 11:17:38 w Czy informują/ informowali?
olunka napisał(a):

8igora9 napisał(a):

Emememe napisał(a):

Czy ktoś dostał maila z bonem do Lidla od Quality Food, czy na razie same zestawy produktów poszły? 🤓

Też jestem ciekawa. U nas póki co 2 zestawy produktów i 1 pudło. Maile nie szły w tym samym czasie.

Ja mam 2/2 zestawy

Teraz idą bony 😁 Wyświetl w wątku >>
0 0

Emememe

#7200048 Napisano: 19.08.2024 22:50:53 w SZUKAM....
asper01 napisał(a):

Jak najtaniej aktualnie wysłać paczkę? Są jakieś kody na paczkomat, czy coś?

Najtaniej chyba wyjdzie przez OLX, dziś i jutro dostawa za 1 zł, szczegóły w linku:
https://www.pepper.pl/share-deal-from-app/880141 Wyświetl w wątku >>
2 asper01, cb656 0

Emememe

#7200006 Napisano: 19.08.2024 19:39:09 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Karta do Lidla z konkursu Chrupnij Wakacje, przed chwilą @ Wyświetl w wątku >>