Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
magdalena-chili
Postów 1079
Data rejestracji 02.03.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mój ma napisać pracę o epidemiach w historii
jest informacja, że ma być nauka zdalna, to jest my nawet z WF dostajemy wytyczne (no ale to klasa sportowa...) Wyświetl w wątku >>
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jak chcesz popatrzeć na tytuły to mogę Ci parę screenów podeslać Wyświetl w wątku >>
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zwłaszcza gdy UK niewiele sobie robi z tego, a jak Polacy stamtąd (czy po prostu z Europy Zachodniej) ruszą nagle do Polski, to będzie tu druga Italia. I to nasze grzeczne siedzenie w domach psu na budę się zda w takiej sytuacji, albo będzie musiało trwać 3 miesiące.
edit: 10 dni temu z Włoch wrócił kolega mojego Syna, następnego dnia przyszedł do szkoły i co? i nic, "przecież nie jest chory".... bez komentarza. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Plus zwyczajne choroby "oddziecięce", tzn. np złapane od przedszkolaczka, mogą spowodować niezłe zamieszanie u osób dorosłych, już nie mówiąc o starszych - przedszkolak pokaszle, posmarcze 3 dni, i zdrowieje. A dorosłego dosłownie zwala z nóg. Wyświetl w wątku >>
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wczoraj pod Lidlem od rana pełen parking (nie wchodziłam), na bazarku ogonki jak za komuny po mięsko (ominęłam), w popularnych piekarniach też ogonki (zrezygnowałam po minucie i poszłam do mniej popularnej, byłam 3cia w kolejce),
ponoć był też szturm na Leclerc, od razu uznałam że to nie ma sensu i poszłam do mniej oblężonej Stokrotki, w której było ciężko np z mąką (zostały mniej popularne), ale makaronu było sporo (wyszły te z promocji), kolejka była ogromna, ale jak przyszła pani na drugą kasę, to jak zrobiłam zakupy, to nie było już dramatu przy kasie. LIDLe, Biedronki, Leclerc omijam. Nie popełniam błędu Włochów i parę dni posiedzimy w domu, ograniczymy kontakty towarzyskie do cyfrowych, ewentualnie pójdziemy na spacer jak wiatr przestanie łeb urywać.
:-) Wyświetl w wątku >>
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Obserwuję, że głównie przejmują się ci, którzy mają np Rodziców borykających się z choróbskami/w starszym wieku. Oczywiście, oby sytuacja nie przeistoczyła się w taką jak w Italii, ale jak się ma małe dzieci + dzieci w wieku szkolnym (a do klasy 7 dni temu wróciło dziecko prosto z Włoch) + starszych schorowanych Członków Rodziny, to się po prostu myśli o możliwych (również negatywnych) scenariuszach. Nikt z nas "myślących/niepokojących się" nie jest panikarzem z wyboru. Jakbym miała 20 lat, rodziców 40-letnich w świetnej formie pewnie bym patrzyła na otaczający świat z kpiącym "really???".
Temat kolejek to osobny temat, pewnie chodzi o to, że każdy boi, że będzie na końcu kolejki po papier toaletowy, mąkę, makaron i ryż (kto jeszcze pamięta puste półki w sklepach jako magiczny element dzieciństwa??). Każdy chyba chce spokojniej przechodzić ten czas, który nie wiemy jak się skończy. Równie dobrze mogą za tydzień obwieścić sukces, szczepionkę dla wszystkich, albo cudowne "rozejście się po kościach", równie dobrze może się to wszystko jeszcze dobre 2-4 miesiące "mielić" i ZUS będzie jedynym korpo, które obwieści sukces finansowy, bo nam "wirus wytłucze" 33% populacji osób w wieku emerytalnym.
Sęk w tym, że chyba nikt nie wie jak to wszystko się potoczy i każdy chce się jakoś zabezpieczyć. Oczywiście również uważam, że panika nie jest wskazana. Wyświetl w wątku >>
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wkurza mnie dziś... wszystko... Wyświetl w wątku >>
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
faktycznie, na to czekam! Wyświetl w wątku >>
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Organizator przesłał właśnie takie info: "W związku z faktem, iż do odbioru nagrody jest niezbędne podanie tylko jednego identyfikatora, Organizator będzie akceptował także załączniki zawierające tylko jeden identyfikator: PESEL lub nr. dowodu osobistego." Wyświetl w wątku >>
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
w przeciwieństwie do innych marek ciasteczkowych (w których żadną miarą nie mogę nic ustrzelić) lub czekoladkowych, tutaj są relatywnie lepsze składy czekolad, więc miałam pretekst kupić aż 4, nie poprzestałam na jednej czekoladzie Wyświetl w wątku >>
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie widzę w informacji które zgłoszenie wygrało, a że czekolady o zgrozo lubię, to i kilka razy wzięłam udział. Wyświetl w wątku >>
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mnie i Siostry po zestawie na osłodę - też cieszy, tym bardziej, że nie jesteśmy tak wytrawnymi Konkursowiczkami Wyświetl w wątku >>
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale prawda, lepiej sprawdzić u Organizatora, tam zinterpretują najlepiej Wyświetl w wątku >>
magdalena-chili
Postów 1079
Punkty karne 0
Konkursy dodane