Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
klakier19
Postów 1
Data rejestracji 24.09.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie zastanawia za to jeszcze co innego. Czemu limit rozmiaru filmu dali aż 500MB, a wrzucają na stronę filmy pozmniejszane do tragicznych wręcz jakości. Film Placka miał w oryginale widziałem powyżej 200MB - po ich zmniejszeniu do 12-18MB i transmisji 10-KROTNIE! straciłby wiele w odbiorze, choć wciąż byłby o niebo lepszy od filmu nagrywanego "bokiem" ;).
No i właśnie druga kwestia: Ok zmniejszają jakość, tylko czemu tak niesprawiedliwie? Jeden film tam ma 18,3MB i szybkość transmisji na poziomie 1,7mb/s i przy tym wygląda najlepiej, ale większość ma rozmiar ORAZ szybkość transmisji o 10-20% mniejszą. Wątpię, żeby na tym poziomie nagrywano je kalkulatorem a Leroy w nie po prostu nie ingerował. Na pewno wszystkie miały o wiele lepszą jakość i mogły zostać skompilowane bez problemu w "dół" (pomijając w ogóle kwestie PO CO w dół) po RÓWNO.
Mam swoich faworytów, ale patrząc na szeroko pojęte przedstawienie wyników, wydaje mi się, że zwycięzca jest tam już od dawna, a resztę wybierali, jak już ktoś wspomniał w ramach "dywersyfikacji" - stąd nie mogło być np. dwóch stołów, dwóch budek dla psa itp., ale jest film "bokiem" z tragicznym dźwiękiem - co jest wg mnie haniebną "zasadą" w konkursie.
Rozumiem też, że pewnie Jury może powiedzieć, że ocenia pliki oryginalne, hmm... OK.
Tylko dlaczego? Dlaczego w dobie wszechobecnego streamingu 4K, sztucznej inteligencji itp. itd. oni przedziwnie publikują widowni, której głos też się jakoś tam liczy i jednak trochę się tego głosu boją (bo gdyby przecież gdyby wygrał taki filmik nagrywany "bokiem" - raczej byłaby większa afera w SM) tak dziwnie nieprofesjonalnie wybrane i przede wszystkim niesprawiedliwie skompilowane filmiki? Zatem może zostało to dobrze ukryte, a może nie do końca. Wyświetl w wątku >>