Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika klakier19

klakier19

#7136071 Napisano: 03.11.2023 17:53:14 w Dyskusje o wynikach konkursu
zurnalista napisał(a):

Placek napisał(a):

8igora9 napisał(a):

Placek napisał(a):

Leroy - już są wyniki za 3 etap
Kilka słabych a reszta projektów mega 
Dużo pracy włożone. 
Profesjonalnie wykonane itd... Jedno tylko z czym mam problem ze miało być pokazane w prostych krokach. A większość jest tak pokazana ze nie byłbym w stanie tego odtworzyć.

Problem jest taki, że w 90s to nie wytłumaczysz dobrze jak zbić karmnik dla ptaków, a co dopiero coś poważniejszego. 
Szczerze powiedziawszy to myślałam, że walka w trzecim etapie będzie bardziej zacięta, w końcu stawką jest mieszkanie. 
Dla mnie obracator pro i ściana jak żywa wygrały. 😄

Też myślę że obracator powinien wygrać mieszkanie 

Ale jestem wściekły włożyłem kupę pracy
https://youtu.be/...FjMNM?feature=shared
i nawet 500 nie wygrałem 😥

Mam tak samo. Jakim cudem w top 10 znalazł się film nakręcony trzęsącym się telefonem, do góry nogami, z kiepskim dźwiękiem, gdzie nie da się usłyszeć o czym dana osoba mówi, który ewidentnie został nagrany po najmniejszej linii oporu- tego nie wiem i pewnie nigdy się nie dowiem. Pokazałbym mój film, do którego pisałem scenariusz i rozpisywałem sceny co do sekundy, którego nagranie zajęło mi pełny tydzień, ale wiem, że to i tak nic nie da, bo jeżeli konkurs był jakimś przekrętem, to na pewno zostało to dobrze ukryte. Po prostu szkoda strzępić ryja.

Dostanie się takiego filmiku jak ten "do góry nogami" do 10tki to po prostu kpina. Nie trzeba widzieć filmu Placka (swoją drogą spokojnie zasługiwałeś na pierwszą 5tkę, nie tylko 10tkę), żeby domyślić się, że było mnóstwo lepszych.
Mnie zastanawia za to jeszcze co innego. Czemu limit rozmiaru filmu dali aż 500MB, a wrzucają na stronę filmy pozmniejszane do tragicznych wręcz jakości. Film Placka miał w oryginale widziałem powyżej 200MB - po ich zmniejszeniu do 12-18MB i transmisji 10-KROTNIE! straciłby wiele w odbiorze, choć wciąż byłby o niebo lepszy od filmu nagrywanego "bokiem" ;).
No i właśnie druga kwestia: Ok zmniejszają jakość, tylko czemu tak niesprawiedliwie? Jeden film tam ma 18,3MB i szybkość transmisji na poziomie 1,7mb/s i przy tym wygląda najlepiej, ale większość ma rozmiar ORAZ szybkość transmisji o 10-20% mniejszą. Wątpię, żeby na tym poziomie nagrywano je kalkulatorem a Leroy w nie po prostu nie ingerował. Na pewno wszystkie miały o wiele lepszą jakość i mogły zostać skompilowane bez problemu w "dół" (pomijając w ogóle kwestie PO CO w dół) po RÓWNO.
Mam swoich faworytów, ale patrząc na szeroko pojęte przedstawienie wyników, wydaje mi się, że zwycięzca jest tam już od dawna, a resztę wybierali, jak już ktoś wspomniał w ramach "dywersyfikacji" - stąd nie mogło być np. dwóch stołów, dwóch budek dla psa itp., ale jest film "bokiem" z tragicznym dźwiękiem - co jest wg mnie haniebną "zasadą" w konkursie.
Rozumiem też, że pewnie Jury może powiedzieć, że ocenia pliki oryginalne, hmm... OK.
Tylko dlaczego? Dlaczego w dobie wszechobecnego streamingu 4K, sztucznej inteligencji itp. itd. oni przedziwnie publikują widowni, której głos też się jakoś tam liczy i jednak trochę się tego głosu boją (bo gdyby przecież gdyby wygrał taki filmik nagrywany "bokiem" - raczej byłaby większa afera w SM) tak dziwnie nieprofesjonalnie wybrane i przede wszystkim niesprawiedliwie skompilowane filmiki? Zatem może zostało to dobrze ukryte, a może nie do końca. Wyświetl w wątku >>
0 0