Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika mama-l-k-m

mama-l-k-m

#6649515 Napisano: 17.10.2019 20:48:55 w Wkurza mnie...
luki28 napisał(a):

Jak zwykle tylko ja i ja... i moje dzieci. Pomyśl też o innych. Starszy człowiek pewnie tyrał całe życie, odchował dzieci, nikt mu złotówki nie dołożył, a teraz za głodową emeryturę musi przeżyć, kupić leki, a za bochenek chleba wkrótce zabulić z 10zł. A tu jeszcze państwo urządza sobie rozdawnictwo na wielką skalę, żeby kupić głosy wyborców. Dokoła wszystko drożeje, kraj coraz bardziej się zadłuża, przemysł kuleje, inflacja zżera oszczędności, a wizja emerytury za 30 lat o jakiś ponury żart. Ja się wcale tym ludziom nie dziwię, że są sfrustrowani i im się trochę "ulewa". Fakt, że nie jest w porządku wyładowywać swoją frustrację na przypadkowych ludziach (bo to w sumie nie ich wina, tylko polityki rządu), ale zamiast się irytować wystarczy postarać się zrozumieć drugiego człowieka. To tak jak ze schorowanymi ludźmi - bywa że są złośliwi i zgorzkniali, ale często jest to wynikiem trapiącej ich choroby. Im prędzej trzeba współczuć i puścić to ich gderanie mimo uszu, niż się na nich wkurzać. I nie, nie każdy jest zawistny o te 500zł. Po prostu niektórzy dają upust swoim emocjom na jawną niesprawiedliwość społeczną w tym kraju

właśnie rozumiem że nie każdy emeryt ma godną emeryturę i byłam mimo całej sytuacji miła dla niego. Grzecznie powiedziałam że ja pierwsza wyjadę aby on mojego auta nie porysował i swojego "starego"jak nazwał. Ale nie po to mój mąż pracował na to auto aby ktoś ze swojej frustracji rysował mi samochód tym bardziej że szłam z dzieckiem które miało w poniedziałek operację i chciałam obojgu nam oszczędzić i nerwów i stresu.  A że żyjemy w takim kraju i mam takie świadczenie 500+ nie oznacza że emeryt musi akurat na mnie swoje nerwy rozładować. A ten wątek jest od tego aby się wpisać co Cię irytuje, wkurza i wolałam się tu wpisać niż wdać w kłótnie z owym Panem bo  dzieciom staram się dawać dobry przykład a też rodzice mnie wychowali aby do starszych mieć szacunek.
Ostatnio w aptece kobiecie brakowało pieniędzy aby wykupić całą receptę, powiedziała aby zamiast 5opakowań dała jej Pani tylko 3 opakowania, podeszłam spytałam się ile brakuje - było to 25zł - mnie nie zbraknie a komuś pomogę i dałam bo czasami tą kobietę widuję i wiem że to nie "patologia" a dzięki temu że mam 500+ mogę też innemu pomóc.
Tylko w moim wpisie chodziło mi bardziej że ostatnio ciągle słyszę jak mam dobrze bo mam 1500zł - nie narzekam że to mam ale po co zawiść przecież każdy ma do tego prawo skoro "rząd daje". Wyświetl w wątku >>

mama-l-k-m

#6649317 Napisano: 17.10.2019 11:11:56 w Wkurza mnie...
marcika napisał(a):

Olej to. To jedyna skuteczna metoda. Ludzie są wredni, zawistni. Niektórym się wydaje, że za 500 zł można i utrzymać dziecko i zrobić rajd po butikach, a za resztę jeszcze pojechać do SPA dr Eris. Mam jedno dziecko, 500 + biorę dopiero od lipca tego roku, bo 2czesbiej nie spełniałam kryterium. czy czuje się gorsza bo mam 500+? Nie! Wcześniej pracowałam, płaciłam podatki, rozliczałam się. Czemu mam teraz mieć wyrzuty sumienia skoro przepisy pozwalają na te 500 zł dodatkowo. Każdy, ktoś ma dzieci,wie, że w dzisiejszej rzeczywistości nikt normalny nie opiera domowego budżetu na tej kasie. Bo byłoby trudno.

Masz rację i ja to biorę z dystansem ale w tym miesiącu to już poprostu przesada - każdemu mówię że może i jeszcze więcej dostawać a wystarczy się tylko kochać, kochać i kochać emotka
ale ten emeryt mnie dziś normalnie wkurzył - bo wracałam z dzieckiem po operacji do samochodu które może pomału chodzić a facet na siłę próbuje wyjechać bo obok niego blisko zaparkowało auto i miał mało możliwości - i grzecznie mówię że ja pierwsza wyjadę mimo że już miałam ciśnienie bo obawiałam się że jednak już coś porysował to mi się jeszcze oberwie że 2 dzieci obok stoi i mam rządowe pieniądze.. Wyświetl w wątku >>
2 joan, brucee 0

mama-l-k-m

#6649308 Napisano: 17.10.2019 11:00:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
bagietkoweniebo napisał(a):

justyna1411 napisał(a):

Odzywali się już może odnośnie wygranych voucherów na zakup trampek CONVERSE z konkursu GARAGE?

No właśnie nadal cisza! Pisałam już 3 razy do Smolara i zero odp! Ktoś dostał już info ze mozna odbierac COnverse??

dzwoniłam do sklepu w którym chcę odebrać - bez problemu wiedzą o vocherach z Garage, mają na stanie nr obuwia które potrzebuje - tylko ja nie chce personalizacji więc w tym zagadnieniu nie pomogę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6649306 Napisano: 17.10.2019 10:55:55 w Wkurza mnie...
Irytuje mnie jak ludzi boli że człowiek dostaje na dzieci 1500zł emotka
Wczoraj rozmawiałam z osobą z którą pracowałam i oczywiście stwierdzenie że mi się wracać do pracy raczej nie spieszy skoro mam od rządu pieniądze.
A dziś starszy Pan prawie mi auto porysował bo miał problem z wyjazdem, grzecznie mu mówię że niech się ustawi jak stał - ja pierwsza wyjadę to mi odpyskował że biedni emeryci mają stare auta a rodzinki 500+ wypasione z kamerami.
Tylko utrzymanie 3 dzieci kosztuje więcej niż te 1500zł więc samochodu sobie z tego nie kupię, ani nie traktuję tego jako pensji. Chętnie bym wróciła do pracy ale od 15 września bym była na l4 bo jak nie operacja jedna, druga to katary, kaszle i dzieci w domu - ciekawe czy mój wyrozumiały pracodawca by długo to tolerował a inni pracownicy brali moje obowiązki z uśmiechem na siebie..

napisałam się - ulżyło mi chociaż bo w tym miesiącu nom stop słyszę o 500+ i jak to mam super. Ok są dodatkowe pieniądze ale mam świadomość że kiedyś mogę ich nie mieć i nie jest to podstawą naszego utrzymania.. Wyświetl w wątku >>

mama-l-k-m

#6649297 Napisano: 17.10.2019 10:38:16 w Czy informują/ informowali?
wojowniczka napisał(a):

Czy Goplana Let's bake już poinformowana za każdy etap? 

mnie nie emotka  nie wiem jak innych emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6649067 Napisano: 16.10.2019 13:45:32 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
jeszcze lego 2/0 eh... Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6649041 Napisano: 16.10.2019 13:10:25 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Lindt mnie nie lubi, tic tac też bo @ nie przysyłają emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6648981 Napisano: 16.10.2019 10:35:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

było a jest jak na zdjęciu Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6648977 Napisano: 16.10.2019 10:30:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy wszyscy co wygrali vouchery na Trampki w Garage  w I etapie mają takie krótkie terminy realizacji 31.10.2019?
Ciekawe czy do końca października wyślą za inne etapy bo chciałabym przy jednej trasie odebrać wszystkie wygrane emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6648971 Napisano: 16.10.2019 10:17:47 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
DPD - vouchery na trampki Garage - etap I (tylko data ważności vouchera przerażająco krótka 31.10.2019) Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6648791 Napisano: 15.10.2019 14:53:11 w Informują
Automat Nestle - dzienna za 14.10 Wyświetl w wątku >>
2 ReneK, ulciah 0

mama-l-k-m

#6648722 Napisano: 15.10.2019 11:45:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

Nie ma daty przy komentarzu,

wow a ja datę widzę przy komentarzu emotka

bezaczek704.08.19 01:23:32 Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6648314 Napisano: 13.10.2019 21:08:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anaesth napisał(a):

Bierzecie udział w loterii urodzinowej Lewiatana? Ciekawi mnie, jak często trafiają się w zdrapkach nagrody w postaci toreb na zakupy, a jaka jest szansa na wzięcie udziału w losowaniu Toyot. Jakieś spostrzeżenia? emotka

na 4 zdrapki 2 torby emotka Wyświetl w wątku >>
1 anaesth 0

mama-l-k-m

#6648062 Napisano: 11.10.2019 19:33:47 w SZUKAM....
calineczka354 napisał(a):

Kochani, szukam info z którego tygodnia były dzisiaj nagrody tygodniowe Nestle. Wysłałam jedno zgłoszenie 28.09 i jedno 6.10 i nie wiem za które zdjęcie wygrałam, a był to pierwszy telefon od Nestle- nie było wcześniej informacji o nagrodzie dziennej  emotka

tydzień 9 czyli za 28,09 Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6647706 Napisano: 10.10.2019 19:04:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

mama-l-k-m napisał(a):

superloser napisał(a):

mama-l-k-m napisał(a):

superloser napisał(a):

Czyli tych kodow nie weryfikują  emotka
No to idziesz do marketu, robisz fotki kodów.
Albo jak w sklepie pracujesz to do bez żadnych limitów kody wbijasz.  emotka  Fotki spokojnie robisz na zapleczu...
Loteria bez zabezpieczeń.

do oświadczenia zwycięzcy wklejasz wieczko almette  w odpowiednie miejsce, paragon, robisz zdjęcie i wysyłasz na @.
Dlatego można kupować kilka almette na 1 paragon bo nie wprowadzasz przy zgłoszeniu nr paragonu.
Więc zdjęcie ze sklepu się nie przyda.

Masz paragon Almette.
Idziesz do sklepu.
Robiesz zdjecia paragon+serek zamkniety ... raz, dwa, trzy 
Rejestrujesz PRZECIEŻ tylko numer telefonu + email
A jak w sklepiku malym pracujesz to dopiero mozesz sesje foto-Almette robić  emotka

ale trzeba wkleić do oświadczenia w odpowiednie miejsce wieczko po serku więc po co Ci zdjęcie ze sklepu?? 

Bo tego serka NIE kupisz. Tylko zdjecie robisz kodom. Na jeden paragon mozesz grać tak długo jak starczy Ci starterów z mejlami.
A jak ktos potrzebuje kod+paragon na jednej focie to idzie z paragonem do sklepu. 

i wydrukowanym wypisanym oświadczeniem. Kładzie je na ziemię, układa odpowiednio paragon i opakowanie z serkiem robi zdjęcie i trzyma w razie ewentualnej wygranej. W sumie jest masa ludzi co ma na to czas emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6647703 Napisano: 10.10.2019 18:57:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

mama-l-k-m napisał(a):

superloser napisał(a):

Albo jak w sklepie pracujesz to do bez żadnych limitów kody wbijasz.  emotka  Fotki spokojnie robisz na zapleczu...

do oświadczenia zwycięzcy wklejasz wieczko almette  w odpowiednie miejsce, paragon, robisz zdjęcie i wysyłasz na @.
Dlatego można kupować kilka almette na 1 paragon bo nie wprowadzasz przy zgłoszeniu nr paragonu.
Więc zdjęcie ze sklepu się nie przyda.

Masz paragon Almette.
Idziesz do sklepu.
Robiesz zdjecia paragon+serek zamkniety ... raz, dwa, trzy 
Rejestrujesz PRZECIEŻ tylko numer telefonu + email
A jak w sklepiku malym pracujesz to dopiero mozesz sesje foto-Almette robić  emotka

ale trzeba wkleić do oświadczenia w odpowiednie miejsce wieczko po serku więc po co Ci zdjęcie ze sklepu??  Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6647692 Napisano: 10.10.2019 18:27:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

Więc zdjęcie ze sklepu się nie przyda. Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6647494 Napisano: 10.10.2019 12:51:42 w Przedszkolaki i przedszkola :)
porozmawiaj z ją, poobserwuj, spytaj czy ją ktoś popycha i czy to miłe jak się kogoś popycha. A też poproś Panie aby jej tak nie cukrowały i zaobserwowały kiedy tak się dzieje i aby reagowały emotka
a bajki mają bardzo duży wpływ - przed snem staram się aby dzieci nie oglądały ale nie zawsze tak wychodzi tym bardziej że te co lubią lecą wieczorem emotka  zawsze możesz sprawdzić jak u Twojej córki będzie.. Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6647473 Napisano: 10.10.2019 12:30:25 w Przedszkolaki i przedszkola :)
Claudia77 napisała podobnie jak ja myśle - najważniejsze jest zbadanie sytuacji w miejscu a nie przekazywanie informacji emotka
pikawka też nasunęła mi myśl że też przeanalizuj ile dziecko dziennie ogląda bajek, jakie- to ma bardzo duży wpływ. I staraj się wieczorem dziecko wyciszać tzn. lepiej książka niż bajka.
A może być to chwilowe bo to pierwszy jej rok w przedszkolu i tak reaguje na nowe otoczenie. Wyświetl w wątku >>
1 Claudia77 0

mama-l-k-m

#6647335 Napisano: 10.10.2019 06:59:45 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
loterie czemu tej jesieni nic nie sypniecie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0