Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika mama-l-k-m

mama-l-k-m

#6696074 Napisano: 10.04.2020 10:10:10 w Wkurza mnie...
gosiak351 napisał(a):

to, że straciłam pracę i przed samiuśkimi świętami nie mam nawet na jedzenie i czynsz - bo miałam je dostać ze zleceń które nie zostały zrealizowane - rodziny nie mam, oprócz ojca z którym mam  zły kontakt i to nie z mojej winy- jeszcze wirus, czy wiecie co mogę teraz zrobić? czy są środki pomocowe dla takich sierot jak ja? 

Przykro mi emotka
Nie tylko u Ciebie taki problem.
Nasza znajoma opiekowała się dziadkiem od 6 lat, zrezygnowała z pracy i żyli z jego emerytury. Niestety dziadek zmarł i została bez środków do życia. 
Wszyscy zaczęli szukać dla niej pracy w dobie pandemii, bo do zawodu aby wróciła teraz nie ma szans. Udało się. Praca mało dochodowa i poniżej doświadczenia ale jest i przeżyje ten trudny czas. Pracuje u plantatorów szparagów, truskawek. Może w Twojej okolicy też są plantatorzy którzy wspomagali się ludźmi z Ukrainy itp.

U mojego męża w pracy jest w drugą stronę - mają tyle zamówień, że nawet w święta będą niektóre działy pracować. Ale po raz pierwszy ludzie nie marudzą, że w święta muszą przyjść pracy. W innych latach jak trzeba było w Wielką Sobotę lub w Poniedziałek Wielkanocny przyjść na 14 to lament.   Wyświetl w wątku >>
2 donia7, joan 0

mama-l-k-m

#6696060 Napisano: 10.04.2020 08:44:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Może oreo śle nagrody chyba że Glade karty.  Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6696057 Napisano: 10.04.2020 08:28:13 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Co wozi dziś DPD? Dostałam przed chwilą SMS  Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6694695 Napisano: 03.04.2020 15:47:33 w moje dzisiejsze wygrane :)
magie1982 napisał(a):

Jordan, bez podania rodzaju nagrody...

tak samo sms o 15:43 Wyświetl w wątku >>

mama-l-k-m

#6694668 Napisano: 03.04.2020 13:44:43 w Dziś cieszę się z.....
Raduje mnie dziś informacja, że córka dostała się do przedszkola emotka

Cieszę się, że sąsiad załatwił dla nas jajka, znajomy przywiózł ziemniaki, a moja koleżanka z byłej pracy pomaga mojej mamie która mieszka ponad 100 km od nas i zrobiła jej zakupy emotka
I cieszę się, że mam dziś dużo lepszy nastrój emotka Wyświetl w wątku >>

mama-l-k-m

mama-l-k-m

#6694649 Napisano: 03.04.2020 12:40:44 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Biżuteria z konkursu coccodrillo na instagramie  Wyświetl w wątku >>

mama-l-k-m

#6694543 Napisano: 02.04.2020 22:42:07 w SZUKAM....
dwaburekoty napisał(a):

osoby, która miała tak samo jak ja. mianowicie korzystając z Empik premium zamówiłam parę przedmiotów. W dniu wysyłki dostałam maila zatytulowanego: ANULACJA (jednej z gier). Natomiast w treści napisano, że "przeszukujemy magazyny, aby przedmiot jak najszybciej do Ciebie dotarł". Jak dla mnie, treść maila i jego tytuł są sprzeczne... Może ktoś też tak miał i podzieli się informacją, czy wysłali brakujący przedmiot, czy oddali pieniądze, zanim zacznę ich zasypywać wiadomościami. Standardowo na braku najbardziej mi zależało.

W grudniu miałam taką sytuację emotka
Przyszła paczka bez jednej książki, a po dwóch dniach przyszła paczka z brakującą książką. Wyświetl w wątku >>

mama-l-k-m

#6694296 Napisano: 02.04.2020 10:23:05 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nataszka napisał(a):

Co to za konkurs w Lidlu z Aquafresh?

w nowej gazetce z Lidla jest. Od 02.04 do 09.04
Organizuje Smolar trzeba odpowiedzieć na pytanie: zakupy z SENSODYNE i AQUAFRESH to..
Do wygrania codziennie 1 Roomba i 10 zestawów produktów.
Trzeba kupić jedną pastę z tych dwóch marek emotka Wyświetl w wątku >>

mama-l-k-m

#6694132 Napisano: 01.04.2020 16:21:24 w Czy informują/ informowali?
ivanotta napisał(a):

domika napisał(a):

pink086 napisał(a):

Dniami z Persil idą czy poszły tylko oczyszczacze powietrza?

chyba tylko oczyszczacze

bony też poszły, są wpisy w mdw

u mnie wszystkie @ o 16:11 Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6694122 Napisano: 01.04.2020 16:12:27 w moje dzisiejsze wygrane :)
Zostałeś laureatem Nagrody II-go Stopnia w konkursie „Smart rozwiązanie na każde pranie” w sieci sklepów Biedronka. Nagrodę II-go Stopnia stanowi karta podarunkowa do sklepów sieci Biedronka o wartości jednostkowej 200,00 zł. emotka  za 13.03 i za 12.03 Wyświetl w wątku >>

mama-l-k-m

#6693788 Napisano: 31.03.2020 17:04:43 w Paragony na trwające konkursy
Wymienię paragon Tymbark Tesco na Tymbark C4 Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6693211 Napisano: 28.03.2020 22:38:06 w Wkurza mnie...
moskala22 napisał(a):

Cieszę się że jesteśmy zdrowi, ale dzisiaj wkurzyłam się na wirusa i to tak porządnie. Mój 11-letni syn ma kryzysowy dzień - prawie cały dzień widziałam u niego łzy w oczach - bo on ma już dość, bo on nie wie kiedy zobaczy swoich kolegow, bo on nie widział dziadków już 5 tygodni a jedna babcia musi codziennie jeździć do pracy w Krakowie, druga babcia jeździ co 4 dzień i on sie martwi. Kurde, sama teraz siedzę i mam dośc...

Dzisiaj babcia przyszła pod ogrodzenie odebrać dla nich zakupy. Moje dzieci stęsknione wybiegły na bosaka i w krótkim rękawku się przywitać. Wczorajsza zabawa - moje dzieci na ogrodzeniu, sąsiadki córka u siebie, drugiej sąsiadki syn przy ogrodzeniu i bawią się w kalambury. 
Ciągle jeździ policja, straż miejska. Dzieci kiedy ich widzą od razu przybiegają do nas, bo myślą że coś źle robią a są tylko na ogrodzie. 
Marzenie starszego syna - już nie chce dostać klocków Harry Potter a chce abyśmy pojechali na wycieczkę do jaskini niedźwiedzia w Kletnie bo mieliśmy to w planach.
Marzenie średniego syna - pójść do action na zakupy. Moje marzenie - abyśmy nie musieli się rozstawać, aby wirus oszczędził moje dzieci i nie miały potem traumy po samotnym pobycie w szpitalu. 
A tak to powinnam się dalej wpisać w wątku cieszę się, bo w tej sytuacji jest dużo do dobrych rzeczy które nas spotykają.  Wyświetl w wątku >>

mama-l-k-m

#6692808 Napisano: 26.03.2020 18:42:02 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pioge7 napisał(a):

pytanie do zwycięzców konkursu GLADE, czy mieliście produkt na zdjeciu konkursowym czy nie koniecznie musi być emotka ?

Tak miałam na zdjęciu ale tylko po zmianie.  Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6692730 Napisano: 26.03.2020 16:08:37 w moje dzisiejsze wygrane :)
Biżuteria dla dziecka z konkursu Coccodrillo na instagramie emotka Wyświetl w wątku >>

mama-l-k-m

#6692643 Napisano: 26.03.2020 13:33:44 w Czy informują/ informowali?
magie1982 napisał(a):

joasiunia napisał(a):

Czy bic c4 wysłał wszystko na raz, czy jeszcze śle?

Ponoć wszystko. Nie wiem po co wysilałam się z filmem, jak powygrywaly teksty...

U mnie filmik. Pierwszy raz u nich zagrałam, 1 zgłoszenie i pozytywne zaskoczenie.  Wyświetl w wątku >>
1 wiesia30 0

mama-l-k-m

#6692628 Napisano: 26.03.2020 12:48:26 w moje dzisiejsze wygrane :)

mama-l-k-m

#6691851 Napisano: 23.03.2020 13:11:35 w Wkurza mnie...
patyk napisał(a):

takaja86 napisał(a):

Znajomy wraca z Niemiec w sobotę, będzie musiał odbyć 2 tygodniowa kwarantanne, w domu ma żonę która jest 2 miesiące po wycięciu guza z piersi, 20 km od jego zamieszkania jest ośrodek do odbywania kwarantanny Ale on tam tej kwarantanny odbyć nie może bo ten ośrodek ma mieć miejsce na wypadek dużej epidemii w naszym regionie, więc ma dwa wyjścia albo wziąć hotel co i tak graniczy z cudem bo raczej hotele nie pracuje, albo odbyć kwarantanne w domu w którym nie ma szans nie spotykać się z żoną. A co jeśli jest chory? Wówczas naraża ja na śmierć Ale kogo to obchodzi. 
Ten system jest do kitu i tyle, ludzie są nieodpowiedzialni to jedno A drugie gdyby rzeczywiście chcieli to powstrzymać to by kazali wszystko zamknąć A nie siedzisz w domu i raczej nie masz szans się zarazić Ale Twój mąż musi pracować bo szef nie widzi problemu. Dodam że mój mąż jest rehabilitantem i szef nie zapewni mu maski ani żadnego zabezpieczenia A wiecie kto jest najbardziej chętny na te zabiegi i masaże? Wszyscy ludzie 70 plus. Mój mąż jest narażony i naraża mnie i córkę to jest wszystko chore. Także tak...

A może znajomy najzwyczajniej w świecie zostanie w Niemczech? Oczywiście o ile ma taką możliwość bo wiadomo że różne są sytuacje...
Ja wiem, ze sporo osób musi wrócić do kraju, jednak mocno mnie wkurza ilość osób które wracaja po latach, narażając swoje rodziny i znajomych tutaj. Jeśli ktoś ma swoje życie tam, ma gdzie mieszkać, i jest tam od lat to po co do cholery nagle na łapu capu wraca...  A już to ile z nich wraca prosto do domów swoich starszych, schorowanych rodziców to dla mnie jest szok... 

Mam taki sam przykład obok siebie. Mąż koleżanki nie wraca do Polski aby nie narażać swojej żony i dzieci. Wie, że jest zaradna i woli nie ryzykować. Inny znajomy wrócił, ale mieszka na bloku u rodziców gdzie przechodzi kwarantannę, a rodzice przenieśli się do ich domu i mieszkają z żoną która spodziewa się dziecka. 
Trudne decyzje ale dla bezpieczeństwa. Wyświetl w wątku >>

mama-l-k-m

#6691848 Napisano: 23.03.2020 13:04:32 w Wkurza mnie...
koniczynka123 napisał(a):

mama-l-k-m napisał(a):

Nie wiem gdzie wy mieszkacie ale w małopolsce nie ma takich problemów. Syn znajomej wrócił z Holandii 2 tyg temu, tez dostał od razu kwarantanne, po tygodniu wzięli go do szpitala bo zaczął się dusić, wynik( po 2 dniach) niestety pozytywny emotka Ale już lepiej się czuje. Może warto zadzwonić do innego sanepidu, bo nie chce mi się wierzyć co piszecie skoro wiem, że tu jest inaczej. A wkurza mnie, że potem panikarze (jak mówi Tyszkiewicz: chorzy z urojenia) piszą na FB jakie to mieli ciężkie przejścia z podejrzeniem u siebie koronowirusa a na koniec mają wynik negatywny emotka

Dobrze czytać, że w innych miejscach jest lepiej. Choć wydaje mi się, że w tej chwili każde województwo, każdy powiat będzie się różnił. W jednym będzie brakować testów, w innym miejsc w szpitalach, w innych odzieży... Mam tylko nadzieję, że w porę zabezpieczą i w odzież i testy i zaczną coraz więcej robić na dobę a nie, że lekarze czekają na wynik pacjenta więcej niż dobę. Wyświetl w wątku >>
0 0

mama-l-k-m

#6691772 Napisano: 23.03.2020 10:38:39 w Wkurza mnie...
asantesana napisał(a):

Ja już nie wiem czy to się bardziej nadaje do wątku z dowcipami, czy tutaj, ale przedstawię mam historię z dzisiaj (jedną z licznych ostatnio) i wytłumaczenie dlaczego w Polsce mamy jeszcze tak mało przypadków koronawirusa (na papierku). Kolega wrócił do Polski w poniedziałek z zagranicy, ma 14 dniową kwarantanne. To nic, że odwołali mu lot krajowy i do domu musiał wrócić z Warszawy pociągiem i autobusem. 
sobota: po niemal tygodniu kwarantanny dostał gorączkę
niedziela: zaczął kaszleć i gorzej się czuć. Zgłosił to policjantom, którzy byli na kontroli. Policja olała sprawę. Zadzwonił do sanepidu, niestety sanepid działa pon-pt 7-15:00. Zadzwonił do NFZ, tam polecono mu zadzwonić w poniedziałek do sanepidu, a jeśli w niedzielę będzie się źle czuł, ma stawić się na oddział zakaźny (byle nie komunikacja miejską, więc chyba ma pofrunąć)
poniedziałek: już ciężko dyszy przy przejściu z pokoju do łazienki. Zadzwonił do sanepidu. O testach może zapomnieć, ma zadzwonić (zadzwonić! nie iść) do lekarza pierwszego kontaktu (tak, dobrze czytacie). Na pytanie co lekarz pierwszego kontaktu ma zrobić usłyszał odpowiedź od pani, ze nie wie, ale takie sa procedury... Przez PZU umówił konsultacje telefoniczną z lekarzem pierwszego kontaktu, który kazał mu zażywać (uwaga!) paracetamol i wit. C. Testów nie będzie. Nadmieniam, że za wyjście z domu z kwarantanny ma karę 30 tys. zł, więc nie wiem jak ma kupić ten paracetamol. I po co. 
Kurtyna  emotka  

Spoko... luzik podejście do sprawy.
Niestety też potwierdzam, że nie robią testów, a jak zrobią to nie badają emotka
Kuzyn znajomego przebywał w domu na kwarantannie, te same objawy jak wyżej, ale trafił do szpitala - tylko po co, jak w czwartek zrobili mu tekst i do wczoraj nie było wyniku. Wkurzał się on, wkurzali lekarze że izolatkę zajmuje i wyniku nie ma. Wczoraj popołudniu okazał się pozytywny wynik testu - wczoraj gdzie test był robiony w czwartek w południe. W województwie opolskim od środy cały czas 10 osób, ponoć w sobotę sanepid dostał 1700 testów - tak lokalna gazeta ustaliła - wczoraj w naszym województwie 4 nowe przypadki - zbieg okoliczności???
A jeszcze wkurza, że wrócili z Niemiec - część ma kwarantanne a część ma zaświadczenia, że są pod telefonem i mogą mieć w każdej chwili wezwanie i tacy nie muszą mieć kwarantanny. Jeden sąsiad mimo że na takim układzie siedzi w domu, a inny do cukierni po serniczek sobie poszedł... brak słów! Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0