Reklama na e-Konkursy.info

Konkurs Kup, schrup i leć. Lorenz Aldi

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika katrin22

katrin22

#5843637 Napisano: 31.03.2014 15:05:09 w Konkursowiczki w ciąży
Mój jeszcze śpi w dzień (ok 3h), to potem chodzi spać o 21 albo o 22, tylko ten sen w dzień, to nie jest mus i jak Go nie położę to potem usypia o 19.00 i w oby przypadkach wstaje o 7.00 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843436 Napisano: 30.03.2014 21:33:21 w Konkursowiczki w ciąży
Monika mój dziś nie spał w dzień, to o 18.00 już ziewał emotka a 19.00 usnął (zaśnięcie zajęło Mu 3 minutki), także u nas nic się nie zmieniło.

AAAA ostatnio miałam pogratulować Ci tego, że dzieciaki przysypiają Ci już całą noc. Swoją drogą, to przeszłaś mękę z tymi nieprzespanymi nocami, ale "było- minęło"

KAli zazdroszczę Ci tak hojnej rodziny emotka mojego brzdąca nikt tak nie rozpieszcza emotka a już na pewno nie pytają się co kupić... Nie żebym narzekała, ale już kilka razy dostał za mały ciuszek albo zabawki dla "5+" (za 3 lata się nimi pobawi heheh)

Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843282 Napisano: 30.03.2014 00:21:12 w Konkursowiczki w ciąży
kali a Ja znów jestem w erze blendowanych owoców emotka (mam na myśli karmienie niemowlęcia). Mój Kuba wyjątkowo wszystkim się krztusił, a ja jako przewrażliwiona matka dmuchałam i chuchałam. Raz przeżyłam piekło jak Mu utknął kawałek biszkopta gdzieś w przełyku i nie chciałam znów tego przeżyć. Ja Cię podziwiam, że nie bałaś się dać takiemu maleństwu jabłuszka w kawałkach, ale może człowiek tak przy pierwszym dziecku się wszystkiego tylko boi..., a i przede wszystkim słucha się doradców (babć, teściowych, mam itp).
Mój Kuba też woli kwaśne owoce, typu pomarańcza czy kiwi, nie przepada za bananem.

Ja też znam tylko z Wadera emotka

keiti nie wiem kiedy będę u lekarki, ale jak coś będę wiedzieć to dam znać. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843279 Napisano: 29.03.2014 23:54:16 w Konkursowiczki w ciąży
marzenier napisał(a):

katrin22 napisał(a):

marzenier napisał(a):

Dziewczyny
Wybaczcie moje pytanie i głupotę emotka
Ale jak Wy robicie te soki??
Sokowirówka w domu stoi,kurz zbiera,owoce są i może też bym coś zrobiła zdrowego do picia..
Jakieś mało skomplikowanego na początek poproszę emotka

NA początek polecam np. 3 jabłka+ marchew i szklanka soku gotowa emotka

nie no to to wiem
ale jak potem je "obrobić" żeby postały w lodówce na potem

Ja jak pisałam wyżej robiłam tylko z jabłek, więc taki świeżo wyciśnięty sok wlewałam do słoiczków i gotowałam ok 20 minut (20 minut we wrzątku). Powstaje identyczny sok jak ten 100% w kartonach. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843278 Napisano: 29.03.2014 23:51:05 w Konkursowiczki w ciąży
bridget napisał(a):

słyszałyscie lub moze uzywacie takich preparatów jak eye q? badze eye q baby?badz tran Kirkmana?

Pierwszy raz o tym słyszę, to chyba jakaś nowość. Skład ciekawy i działanie także, aż popytam mojej lekarki co ona na to. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843276 Napisano: 29.03.2014 23:48:39 w Konkursowiczki w ciąży
marzenier napisał(a):

Dziewczyny
Wybaczcie moje pytanie i głupotę emotka
Ale jak Wy robicie te soki??
Sokowirówka w domu stoi,kurz zbiera,owoce są i może też bym coś zrobiła zdrowego do picia..
Jakieś mało skomplikowanego na początek poproszę emotka

NA początek polecam np. 3 jabłka+ marchew i szklanka soku gotowa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843274 Napisano: 29.03.2014 23:47:11 w Konkursowiczki w ciąży
Kali żadnego cukru emotka nie ma potrzeby. Ja też mam małą sokowirówkę i musiałam kroić i robić na raty (by się silnik nie zatarł) emotka
Z malin robiłam znów deserki. Mieszałam jabłka z przetartymi malinami i blendowałam. Powiem szczerze, że deserków to narobiłam sporo ( w słoiczkach po koncentracie, dżemie) i w chwili obecnej Kubie już zbrzydły (zje może z kilka łyżeczek)więc wcinam sama. Hitem u nas był deserek "Gruszki+ jabłka", "Banan+ jabłko" i "Dynia+banan+jabłko". Tak z perspektywy czasu, to żałuję, że przed urodzeniem Kubusia nie zaczęłam robić deserków sama i traciłam kasę na kupne, ale mądry Polak po szkodzie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843262 Napisano: 29.03.2014 23:12:08 w Konkursowiczki w ciąży
Kali ja pasteryzowałam tylko soki jabłkowe (bo tego owocu miałam pod dostatkiem), ale w tym roku będę mieszać.
Z tego co pamiętam, to sama pasteryzacja trwała koło 20 minut. Zrobiłam koło 40 słoików (400 ml) i miałam je około 3-4 miesięcy, ale żaden nie sfermentował! A jakie były klarowne emotka Szły jak woda, więc nie wiem ile czasu po otwarciu wytrzymałyby w lodówce, ale myślę, że spokojnie kilka dni.
I przyznam, że były smaczniejsze niż te świeże- mętne emotka
Ale u mnie nie zmarnowała się nawet ta pianka z jabłek, ją też spasteryzowałam i miałam mus jabłkowy.

keiti o widzisz, ja biedronkę i kaufa odwiedzam raz na ruski rok i nie wiem co tam mają, ale teraz się specjalnie wybiorę po te soki.
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843255 Napisano: 29.03.2014 22:38:43 w Konkursowiczki w ciąży
bridget napisał(a):

dzieki katrin wczoraj bylismy w szkole na dniach otwartych i bałam sie ze moze cos stamtad przyniosł, bo szkoła to moloch i siedlisko unoszacych sie w powietrzu zarazków, przy dolnych dwójkach nie goraczował, ani nie było katarku.

Jeśli byliście wczoraj i nawet jakby coś (tfu tfu tfu) załapał, to wyszłoby za ok 2-3 dni.
JA pamiętam, że z każdym Kubusiowym katarem jeździłam do lekarki, ale okazywało się, że gardło czyste, a naprawdę katar miał co chwila i podejrzewam, że właśnie przez ząbki.
Mój Kubuś też dwa dni temu załapał jakiś katar i miał wczoraj lekką gorączkę, ale dziś już bryka prawie zdrowy. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843253 Napisano: 29.03.2014 22:31:22 w Konkursowiczki w ciąży
keiti gdzie kupujesz te soki? Ja kiedyś kupowałam w takim woreczku próżniowym i mogły stać chyba z tydzień, ale teraz ich nie mogę nigdzie dostać.
Ja jesienią robiłam swoje w sokowirówce i potem pasteryzowałam, ale tak szybko zeszły i też rozcieńczałam z wodą. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843244 Napisano: 29.03.2014 22:25:13 w Konkursowiczki w ciąży
bridget napisał(a):

ja tez ucze wody pić, chociaz na razie praktycznie nie podaje, ale jeszcze przyjdzie pora. Mam pytanie goraczka od 2 dni i niewielki katarek moze byc objaw zabkowania? wczoraj 39,2 dzis tez w granicach 39? przebiła nam sie górna jedynka lewa prawa juz prawie widac.

Prawdopodobnie od ząbków, ale teraz też taka pogoda fałszywa i wirusy fruwają. Mój przy każdym ząbku miał katar i stan podgorączkowy. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843243 Napisano: 29.03.2014 22:22:26 w Konkursowiczki w ciąży
A ja polecam soczki te naturalne bez dodatku cukru, bo to bogactwo witaminek, może nie od razu wszystko na raz, a wiadomo że takie 4 miesięczne maleństwo dopiero oswaja się z owocami i warzywkami.

Mój Kubuś jak miał ok 5 miesięcy to podawałam raz soczek (ale też niewiele bo ok 50ml), na drugi dzień deserek, na trzeci owoc jakiś i nigdy rewolucji żołądkowych nie miał, a nawet pomagało Mu to w trawieniu. Teraz mój starszak uwielbia prawie wszystkie owoce i warzywka.
Ps. Nigdy nie podawałam Kubie napojów typu Kubuś czy Pysio, tego zdecydowanie nie polecam, wystarczy poczytać skład. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843078 Napisano: 28.03.2014 23:58:08 w Konkursowiczki w ciąży
Mój ma już 2,5 roku, ale jak skończył ok 15 miesięcy to kupiłam mu taki bidon:

http://www.bdskle...adana-rurka,id-36353 Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843073 Napisano: 28.03.2014 23:38:13 w Konkursowiczki w ciąży
marzenier mój Kubuś zaczął pić wodę z bidonu z rurką, najpierw robił sobie bańki, a potem zasmakował się w zwykłej wodzie. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843065 Napisano: 28.03.2014 23:28:48 w Konkursowiczki w ciąży
bc14 napisał(a):

wode przegotowaną, żródlaną , mineralną ??

Źródlana przegotowana Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843061 Napisano: 28.03.2014 23:26:52 w Konkursowiczki w ciąży
Ja swojemu 2-latkowi rozcieńczam soki te 100% pół na pół, do tego pije herbatki owocowe i ziołowe, a dosładzam odrobiną miodu. Wodę też lubi, ale zaczął ją pić od niedawna, wcześniej mu nie smakowała.

Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843057 Napisano: 28.03.2014 23:17:35 w Konkursowiczki w ciąży
bc14 napisał(a):

no właśnie miała pytać emotka
czy oprócz słoiczków podawać mu jeszcze soczki-kiedy dokłądnie zacząć?
Zacząć też od gotowych czy sama przygotowywać?

Soczek i deserek w słoiczku, to może być za dużo dla tak małego dziecka, zwłaszcza, że dopiero rozszerzasz dietę.
Najlepiej podawać jednego dnia słoiczek, a drugiego soczek.

Teraz oswajasz dziecko z marchewką, potem pewnie będzie jabłko itd. a jak już zaobserwujesz, że nie występuje żadna alergia, to możesz podać soczek 2-3 składnikowy, ja akurat polecam Bobofruty, ale są też z Hippa i innych marek.

Zanim się obejrzysz,a będziecie już próbowali ziemniaczka, rybki, kurczaka itp. emotka

Co do przygotowywania potraw, to teraz jest nieciekawy sezon na warzywka (wszystko naszpikowane chemią), więc polecam Ci kupne, ale w lecie będą już świeże warzywa i owoce, to możesz już sama przygotowywać. Chyba, że masz gdzieś z ekologicznych upraw emotka to możesz poeksperymentować. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843044 Napisano: 28.03.2014 22:29:10 w Konkursowiczki w ciąży
bc14 napisał(a):

benasia dokładnie 4 misiące wczoraj skończone emotka emotka

Polecam Ci soczki Bobofrut (niektóre są od 4 miesiąca), są naturalne i smaczne, mój junior nadal je pije emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5843019 Napisano: 28.03.2014 21:24:32 w Konkursowiczki w ciąży
bc14 napisał(a):

wracając do tematów dzieciowych emotka
Poradzcie mi jak wprowadzałyście pokarm?
My jesteśmy na początki dziś podane zostały 4 łyżeczki marchewki (wczoraj 3) czy jutro mogę podać 1/2 słoiczka ??(narazie jadę na słoiczkach ale pózniej mam zamiar gotować.
No i co dalej ...

Oczywiście robie zakupy teraz łyżeczek i sliniaków co jeszcze polecacie aby z akcesoriów do karmienia kupić już na zapas?(pojemniki na pokarm, niekapek) ?

a przydaje Wam się inhalator?

Jasne, że możesz podać pół słoiczka. Mój Kuba na początku tyle zjadał, potem stopniowo cały słoiczek. MArchewka i jagody były najgorsze emotka A z akcesoriów to miałam śliniaczki (tyle, że moje dziecko nie tolerowało żadnego śliniaka, to miałam do karmienia przeznaczone niektóre bluzeczki). NA początku kupiłam miseczkę i łyżeczkę chyba z Canpola i świetnie się sprawdzały. Co do niekapków nie pomogę, wydałam majątek na różne kubki, a i tak mój pił z butli. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#5842941 Napisano: 28.03.2014 19:11:30 w Konkursowiczki w ciąży
Aga chcąc się pochwalić, że urwałaś się z domu wyśmiałaś matki, które się wzajemnie konsultują, a potem robisz siebie ofiarę, bo ktoś śmiał napisać coś o Tobie. Nie wiem na co liczyłaś takim zachowaniem, ale nikt Cię nie osądził i nie nazwał złą matką, ale Ty znów obraziłaś matki, które nie pracują i zajmują się domem (przypominam Ci, że sama niedawno byłaś KURĄ DOMOWĄ) i tyle w temacie.

W tym wątku przetrwają najsilniejsi emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0