Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
katrin22
Postów 5808
Data rejestracji 20.07.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mam puder w płynie, który dziś telefonicznie zalecił mi lekarz, i Esentiale forte mam zarzywać Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Najbardziej swędzą mnie palce u stóp (ale z góry) i mam takie krosty białe, ale jak podrapię to są czerwone, bez żadnych ropieni, te krosty już są twarde i skóra sucha, chyba od drapania w nocy przez sen. Pod podeszwą stóp mam taka wysypkę jak kasza manna, ale to nie swędzi, jedynie swędzą te palce i to u jednej nogi najbardziej, a u rąk też mam taką drobna jak kasza wysypkę, między palcami.
Właśnie pociesza mnie troszkę to, że w cholestozie nie ma się zmian skórnych.
daj Boże, żeby to było winne kakao. Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ostatnio piłam dużo kakao i wcinałam czekoladę, może od tego, nie wiem, piłam w tym tyg. jakieś napoje gazowane, bo mi ślinka na nie leciała, już głupia jestem co to może być. Oby nie ta cholestaza..Najgorsze jest to, że ta cholestaza to zaczyna się od swędzenia stóp i dłoni i to u mnie jest...ale mam wysypkę, a w tej cholestazie niby nie ma jakiś zmian skórnych, teraz nic tylko czekac na badania i na ich wyniki, oszaleję do środy..
Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
palce u stóp mnie swędzą jak cholercia Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Napisałam na PW, ze względu na to, że słyszałam, że jest taka położna, ale ja nie byłam przy tym porodzie i na 100% nie mogę tego potwierdzić, ale ta sprawa była dość głośna.
Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przypomniało mi się! Niedaleko mojej miejscowości jest miasteczko w którym jest szpital, który ma super opinię, przyjeżdzają kobiety z Wrocławia by w nim rodzić (60km) chociaż we Wrocku jest kilka szpitali, i co się okazało, że w tym szpitalu jest taka suczka - położna, która wyzywa rodzące, i kiedyś ta położna wyzwała od brudasów jedną dziewczynę,a ta dziewczyna to córka jakiegoś szychy hehe, i miała problemy ta położna, ale nadal tam pracuje!!! i weź tu natraf na taką?... Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też boję się, że trafię w ręce wrednej, czy początkującej położnej, dlatego decyduję się na prywatnego położnego, który prowadzi moją ciążę, i mam do niego zaufanie.
A teraz z innej beczki byłam na zakupach, dwie koszule nocne z guziczkami kupione, jedna taka typowo do karmienia. I w Biedronce kupiłam sobie fajny szlafrok. Spodnie dresowe dla ciężarnych też kupiłam, ale jestem wkurzona bo kupiłam zwiewne spodnie na gumeczkę, i wzięłam na oko i za ciasne, może za rok w nie wejdę, a jak nie to sprzedam. Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
emilka1705 ja niedawno używałam tantum rosa, poniewaz miałam zapalenie pęcherza, ale rozpuściłam w misce i tym się podmywałam, a powiedz mi jak to robić w szpitalnych warunkach, bo nie wyobrazam sobie tego. Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co do szpitalnej wyprawki to chcę zabrać ze sobą:
- 3 koszule nocne
- szlafrok
- kapciochy i klapki pod prysznic
- ze 2 ręczniki
- jakaś mała pasta do zębów, szczoteczka- wiadomo, dezodorant, mini szampon, albo taką szamponetkę, i coś pod prysznic nie podrażniającego.
- wkłady i majty poporodowe ( nie wiem ile sztuk)
- maszynkę do golenia, brrrrrrrr
wkładki laktacyjne i biustonosz do karmienia.
Teraz dla dziecka:
- ok 15 pampersów
- ze 3 pieluchy tetrowe
- chusteczki nawilżające do pupci
- 2 czapeczki
- rękawiczki niedrapki, skarpetki
- ze 2 komplety ciuszków, jak będzie mało to mąż dowiezie.
Nie wiem co jeszcze, bo lekarz nie dał mi jeszcze listy.
Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ps. Jak dobrze, że Wy też macie takie wpadki, bo myślałam, że ze mną coś jest nie tak, i że mi tak zostanie
dianku na razie mi się to raz zdarzyło, ale pewnie będzie gorzej, i zaopatrzę się w większe wkłądki, bo już myślę nad tym, że np. pojadę do kogoś, kichnę i ..... Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Piękny wiek, i jaka duma z posiadanego Dowodu Os.
STO LAT!!!! i korzystaj z tych pięknych beztroskich latek Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czy to Wam się zdarzało jak byłyście/ jesteście w ostatnich tygodniach ciąży? bo boję się, że tak zostanie. Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane