Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika katrin22

katrin22

#4680666 Napisano: 16.09.2011 02:16:07 w Konkursowiczki w ciąży
Powiedzcie, czy człowiek nie może w tych czasach spokojnie przejść przez ciążę bez żadnych problemów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4680662 Napisano: 16.09.2011 02:14:25 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Katrin a masz emoilum czy cos w tym stylu - wyczytalam ze laska miala jakies swedzace zmiany skorne i po emolium przeszło.

mam puder w płynie, który dziś telefonicznie zalecił mi lekarz, i Esentiale forte mam zarzywać Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4680659 Napisano: 16.09.2011 02:13:41 w Konkursowiczki w ciąży
dianku już łykałam Femibion i Magnez i nie chcę już mieszać.
Najbardziej swędzą mnie palce u stóp (ale z góry) i mam takie krosty białe, ale jak podrapię to są czerwone, bez żadnych ropieni, te krosty już są twarde i skóra sucha, chyba od drapania w nocy przez sen. Pod podeszwą stóp mam taka wysypkę jak kasza manna, ale to nie swędzi, jedynie swędzą te palce i to u jednej nogi najbardziej, a u rąk też mam taką drobna jak kasza wysypkę, między palcami.

Właśnie pociesza mnie troszkę to, że w cholestozie nie ma się zmian skórnych.

daj Boże, żeby to było winne kakao. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4680603 Napisano: 16.09.2011 01:56:14 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Oby dziewczyny, ja zauważyłam, że mam taką wysypkę drobną jak kasza, takie grudki, jak się je podrapie to robią się czerwone, a w tej cholestazie ponoć nie ma się wysypki, ale i tak idę robić to badanie, a boję się jak ch...a. Jak tylko pomyślę, że to coś poważnego to od razu łzy cisną mi się do oczu.

Może jesz coś co ci szkodzi, mojej siostrze wysypka swędząca robiła się od cytrusów np. Albo zmieniłaś proszek do prania?

Ostatnio piłam dużo kakao i wcinałam czekoladę, może od tego, nie wiem, piłam w tym tyg. jakieś napoje gazowane, bo mi ślinka na nie leciała, już głupia jestem co to może być. Oby nie ta cholestaza..Najgorsze jest to, że ta cholestaza to zaczyna się od swędzenia stóp i dłoni i to u mnie jest...ale mam wysypkę, a w tej cholestazie niby nie ma jakiś zmian skórnych, teraz nic tylko czekac na badania i na ich wyniki, oszaleję do środy..
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4680566 Napisano: 16.09.2011 01:42:07 w Konkursowiczki w ciąży
kinga1 napisał(a):

kinga1 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Zadzwoniłam do lekarza i potwierdził, że to może być na 99% Cholestaza emotka Muszę porobić dodatkowe badania krwi i jechać do niego w środę, a zaraz jadę do apteki po leki...jak nie urok to sraczka normalnie. <załamka>

współczuje pewno wszystko swędzi co...

najgorzej jest w nocy buuuuu

palce u stóp mnie swędzą jak cholercia Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4680561 Napisano: 16.09.2011 01:40:35 w Konkursowiczki w ciąży
Oby dziewczyny, ja zauważyłam, że mam taką wysypkę drobną jak kasza, takie grudki, jak się je podrapie to robią się czerwone, a w tej cholestazie ponoć nie ma się wysypki, ale i tak idę robić to badanie, a boję się jak ch...a. Jak tylko pomyślę, że to coś poważnego to od razu łzy cisną mi się do oczu.
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4679827 Napisano: 16.09.2011 09:22:24 w Konkursowiczki w ciąży
Zadzwoniłam do lekarza i potwierdził, że to może być na 99% Cholestaza emotka Muszę porobić dodatkowe badania krwi i jechać do niego w środę, a zaraz jadę do apteki po leki...jak nie urok to sraczka normalnie. <załamka> Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4679762 Napisano: 16.09.2011 08:56:34 w Konkursowiczki w ciąży
A ja się zmartwiłam, od kilku dni swędzą mnie palce u stóp, myślałam, że komary mnie pogryzły, ale teraz widzę, że to nie komary, czasem też zaswędzą mnie palce u rąk, czytam o tym na necie, a tam piszą o jakiejś cholestazie ciążowej, Boże jak się boję, bo te palce u stóp swędzą wieczorem i nad ranem. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4679084 Napisano: 15.09.2011 08:55:58 w Konkursowiczki w ciąży
leoniu zawsze istnieje ryzyko, że nasze plany legną w gruzach, ale ja uważam, że skoro można sobie pomóc, to dlaczego nie, choćby dla komfortu psychicznego. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4678834 Napisano: 15.09.2011 07:29:30 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

i kalisto1986 jeszcze bardziej przekonałaś mnie do swojego położnego/ położnej. Na 100 porodów znajdzie się jakaś położna zołza, i ja mogę np.na nią trafić...

Przypomniało mi się! Niedaleko mojej miejscowości jest miasteczko w którym jest szpital, który ma super opinię, przyjeżdzają kobiety z Wrocławia by w nim rodzić (60km) chociaż we Wrocku jest kilka szpitali, i co się okazało, że w tym szpitalu jest taka suczka - położna, która wyzywa rodzące, i kiedyś ta położna wyzwała od brudasów jedną dziewczynę,a ta dziewczyna to córka jakiegoś szychy hehe, i miała problemy ta położna, ale nadal tam pracuje!!! i weź tu natraf na taką?...

A co to za miasteczko?

Napisałam na PW, ze względu na to, że słyszałam, że jest taka położna, ale ja nie byłam przy tym porodzie emotka i na 100% nie mogę tego potwierdzić, ale ta sprawa była dość głośna.
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4678818 Napisano: 15.09.2011 07:24:54 w Konkursowiczki w ciąży
Słyszałam, że mąż na sali to skarb, pomóc pewnie za wiele nie pomoże, ale personel będzie inaczej traktował rodzącą. Mi wystarczy mój ginekolog, mężowi już podaruję emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4678645 Napisano: 15.09.2011 06:36:06 w Konkursowiczki w ciąży
i kalisto1986 jeszcze bardziej przekonałaś mnie do swojego położnego/ położnej. Na 100 porodów znajdzie się jakaś położna zołza, i ja mogę np.na nią trafić...

Przypomniało mi się! Niedaleko mojej miejscowości jest miasteczko w którym jest szpital, który ma super opinię, przyjeżdzają kobiety z Wrocławia by w nim rodzić (60km) chociaż we Wrocku jest kilka szpitali, i co się okazało, że w tym szpitalu jest taka suczka - położna, która wyzywa rodzące, i kiedyś ta położna wyzwała od brudasów jedną dziewczynę,a ta dziewczyna to córka jakiegoś szychy hehe, i miała problemy ta położna, ale nadal tam pracuje!!! i weź tu natraf na taką?... Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4678254 Napisano: 15.09.2011 04:03:36 w Konkursowiczki w ciąży
Ja chcę wziąść mojego ginekologa do porodu, bo jest on też położnym, i pracuje w tym szpitalu gdzie chcę rodzić. Nie wiem, ile będzie to kosztować, za tydzień mam wizytę i spytam się, bo powoli trzeba się szykować.
Też boję się, że trafię w ręce wrednej, czy początkującej położnej, dlatego decyduję się na prywatnego położnego, który prowadzi moją ciążę, i mam do niego zaufanie.

A teraz z innej beczki emotka byłam na zakupach, dwie koszule nocne z guziczkami kupione, jedna taka typowo do karmienia. I w Biedronce kupiłam sobie fajny szlafrok. Spodnie dresowe dla ciężarnych też kupiłam, ale jestem wkurzona bo kupiłam zwiewne spodnie na gumeczkę, i wzięłam na oko i za ciasne, może za rok w nie wejdę, a jak nie to sprzedam. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4676047 Napisano: 14.09.2011 08:53:10 w Zostań testerem.
Kurcze, a u mnie nic emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4674328 Napisano: 14.09.2011 10:16:20 w Konkursowiczki w ciąży
emilka1705 napisał(a):

anava napisał(a):

a co z produktów higienicznych bierzecie ze sobą?

podpaski, majtasy jednorazowe, szmpon mini, odzywkę, tantum rose do podmywania(po pierwszym porodzie okazała się niezastąpiona), szczoteczkę, pastę, jakiś mini kremik, żel pod prysznic, antyperspirant i krem do sutków:)

emilka1705 ja niedawno używałam tantum rosa, poniewaz miałam zapalenie pęcherza, ale rozpuściłam w misce i tym się podmywałam, a powiedz mi jak to robić w szpitalnych warunkach, bo nie wyobrazam sobie tego. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4674294 Napisano: 14.09.2011 10:06:27 w Konkursowiczki w ciąży
dianek dobrze wiedzieć, że to normalne emotka

Co do szpitalnej wyprawki to chcę zabrać ze sobą:

- 3 koszule nocne
- szlafrok
- kapciochy i klapki pod prysznic
- ze 2 ręczniki
- jakaś mała pasta do zębów, szczoteczka- wiadomo, dezodorant, mini szampon, albo taką szamponetkę, i coś pod prysznic nie podrażniającego.
- wkłady i majty poporodowe ( nie wiem ile sztuk)
- maszynkę do golenia, brrrrrrrr emotka
wkładki laktacyjne i biustonosz do karmienia.

Teraz dla dziecka:
- ok 15 pampersów
- ze 3 pieluchy tetrowe
- chusteczki nawilżające do pupci
- 2 czapeczki
- rękawiczki niedrapki, skarpetki
- ze 2 komplety ciuszków, jak będzie mało to mąż dowiezie.

Nie wiem co jeszcze, bo lekarz nie dał mi jeszcze listy.
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4674242 Napisano: 14.09.2011 09:53:14 w Konkursowiczki w ciąży
Ja teraz mam wizytę 23 września, także pewnie teraz wizyty będę miała co 2 tyg, do tej pory miałam co 3-4 tyg. Torbę powoli pakuję, jutro jadę na zakupy, muszę kupić 3 koszule nocne emotka i jakiś większy szlafroczek, kapciuszki. A środki higieniczne to już kupię za kilka tyg. w aptece, bo to jest dostępne zawsze.

Ps. Jak dobrze, że Wy też macie takie wpadki, bo myślałam, że ze mną coś jest nie tak, i że mi tak zostanie emotka

dianku na razie mi się to raz zdarzyło, ale pewnie będzie gorzej, i zaopatrzę się w większe wkłądki, bo już myślę nad tym, że np. pojadę do kogoś, kichnę i ..... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4673211 Napisano: 13.09.2011 08:28:30 w dzis mam urodzinki
ilonaaa93 napisał(a):

I stuknęła 18-nastka emotka

Piękny wiek, i jaka duma z posiadanego Dowodu Os.

STO LAT!!!! i korzystaj z tych pięknych beztroskich latek emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4673119 Napisano: 13.09.2011 07:55:15 w Konkursowiczki w ciąży
A ja dziś się troszkę zdziwiłam, bo nigdy mi się to nie zdarzyło, a mianowicie mocno kichnęłam i.... emotka

Czy to Wam się zdarzało jak byłyście/ jesteście w ostatnich tygodniach ciąży? bo boję się, że tak zostanie. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4671396 Napisano: 13.09.2011 09:46:41 w Konkursowiczki w ciąży
Muszę spróbować z tą poduszką między nogami heh Wyświetl w wątku >>
0 0