Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
katrin22
Postów 5808
Data rejestracji 20.07.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z netu :
Co to jest badanie USG 3D?
To trójwymiarowe badanie pokazujące dziecko przestrzennie. Rodzicom łatwiej jest dostrzec urodę dziecka, kształt nosa, co bywa utrudnione w zwykłym USG (2D) - to obraz czasem zupełnie nieczytelny dla laika.
Co to jest badanie 4D?
Podobnie jak USG 3D jest również badaniem trójwymiarowym, jednak wzbogaconym o obraz w ruchu. Widać zatem dziecko wykonujące pewne czynności - ziewanie, ssanie palca u nogi, przeciąganie się, uśmiechanie. Rodzicom takie obrazy istotnie sprawiają wiele radości, zwłaszcza gdy po skończonym badaniu otrzymują na własność płytę DVD z nagranym filmem i zdjęcia. Lekarzom natomiast czasem łatwiej rozpoznać niektóre wady rozwojowe dziecka podczas USG tego typu. Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie panikuj jeszcze, zdążysz spokojnie, choć ja mam termin na 9 listopada, a już torbę szykuję heh.
Emilka na którego masz dokładnie, bo nie chce mi się liczyć
Ja wg. okresu (28 dni) powinnam urodzić 25 października, ale z racji tego, że moje cykle były ostatnio co ok 36 dni, to termin mam na 9 listopada. Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z kwaśnych rzeczy to ciągnie mnie na kapustkę z grochem, taką wigilijną, jak moja mama teraz była u mnie to mi gotowała
Ja gotuję rosołek i łazanki, ale na słodkiej kapuście.
Dianek przelej na maila trochę tej kwaśnicy Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wszytko w normie, te na wątrobę też, uffffff, czuję taką ulgę, że nawet nie macie pojęcia.
Agusia, a nie możesz pójść do państwowego laboratorium z tym skierowaniem?
Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kliknięte
A jakby Twój lekarz dał Ci skierowanie na to badanie i poszłabyś do zwykłego laboratorium NFZ, to myślę, że zrobią Ci za darmo.
Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
WR to choroby weneryczne. Na początku miałam je robione, i teraz znowu, dziś jadę o wyniki, zobaczymy co będzie. Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A, że teraz nie mogę sobie znaleźć pozycji... to nagniotłam sobie poduszką lewy bok. Brzusio coraz bardziej przeszkadza mi w wygodnym ułożeniu się, w nocy rzucam się z boku na bok jak wsza na uwięzi
Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzięki Cytrynko, też mam nadzieję, że będzie OK. W środę popytam lekarza, czemu dziecko jest mniej ruchliwe. Ostatnio jak w nocy, albo nad ranem zmieniam pozycję to strasznie ciągnie mnie na dole brzucha, ale brzuch jest miękki, czy to znów się coś poszerza?
Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jutro jadę na badanie tej cholestazy, ale odwiedzę też mojego lekarza, może zobaczy i powie co to jest, bo się zamęczę. Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Rewelacyjny pomysł ))))) Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też tak myślałam, że opieka nad maleństwem pochłonęła fryteczkę Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane