Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika katrin22

katrin22

#4763286 Napisano: 18.10.2011 09:37:19 w Konkursowiczki w ciąży
Ludzie w Polsce są tacy zawzięci, nie ma co liczyć na życzliwość..chyba, że też młodych cywilizowanych ludzi. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4761111 Napisano: 17.10.2011 11:31:15 w Konkursowiczki w ciąży
ziolko napisał(a):

ciekawe, jak ona wyglądała w ciązy emotka

Katrin nie przejmuj się emotka

Nie przejmuję się, tylko żal mi męża, bo jemu za nią głupio jest, ja za 2 tygodnie myślę urodzę, przytyłam jak na razie 11kg, a ona ponoć z moim mężem 30kg, i jeszcze ma śmiałość krytykować.
Kurcze, niektórzy mają fajną teściową, ale to chyba rzadkość. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4761015 Napisano: 17.10.2011 10:54:43 w Konkursowiczki w ciąży
My remontujemy domek, na razie mamy kuchnię, sypialnię, salon i oczywiście wc i łazienkę gotową na tip- top, ale jeszcze 2 pokoje w ogóle nie ruszone. Dobrze, że mój mężuś sam remontuje, to tylko materiały nas kosztują, ale uczucie bycia na swoim jest bezcenne, nie wyobrażam sobie mieszkać z teściami z wyboru, z przymusu owszem, ale z wyboru- NIE. Wczoraj byłam u teściów i od teściowej usłyszałam tekst: TY już fest wyglądasz emotka
no bardzo miłe powitanie po 2 miechach, bo tyle jej w kraju nie było emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4760833 Napisano: 17.10.2011 10:06:06 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

tak katrin, dostajecie 1tys zwykłego i po złożeniu odpowiednich dokumentów o dochodach 1tys zasiłku rodzinnego z okazji urodzenia dziecka

zainteresujcie się również czy wasz samorząd nie rozdaje dodatkowego becikowego samorządowego - jest ono w większych miastach i gminach

ja 27.10 bronię mgrkę i z początkiem listopada lecę się wpisać na bezrobocie - rozumiem, że z brzuchem też mi wolno :> czy nie wolno :>

No muszę się wszystkiego dowiedzieć, przydałyby się 2 tyś na dzidzię, bo wszystkie nasze przedślubne oszczędności poszły na remont domu.

dianek myślę, że wolno Ci z brzusiem się zarejestrować emotka ja z brzusiem poszłam wtedy podpisać listę i nic kobitka nie mówiła, tylko spytała, czy pod koniec listopada dam radę podisać listę bezrob. U nas tak bezsensu to zrobili, że nawet godzinę podają, ja np. mam na 10.15.....brak słów.
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4760793 Napisano: 17.10.2011 09:57:49 w Konkursowiczki w ciąży
agulecece napisał(a):

tak naleza ci sie 2 tys

czyli tylko z urzędu skarbowego wyciąg naszych przychodów potrzebny, prawda? Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4760770 Napisano: 17.10.2011 09:51:19 w Konkursowiczki w ciąży
Mi się udało utrzymać status bezrobotnego, to jestem ubezpieczona emotka mężuś też się zapisał na bezrobotnego, bo chce swoją działalność założyć.

Ja mam pytanie odnośnie becikowego. Moje i męża dochody od czasu ślubu (2 lata)wychodzą zerowe. Czy w takim razie należy nam się becikowe 2 tyś? ja jestem taka zła na siebie, że nigdzie oprócz tego PUP nie ubezpieczyłam się, bo miałabym dodatkowy zastrzyk gotówki za urodzenie dziecka. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4759653 Napisano: 16.10.2011 07:55:18 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

emilka1705 gratulujemy! aleś nas zaskoczyła emotka

zaskoczyła, teraz ja zaczynam się bać... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4759510 Napisano: 16.10.2011 06:53:13 w Konkursowiczki w ciąży
emilka1705 napisał(a):

Ja już z dzidzią w domku:)

Kochana jak szybko emotka
Który to u Ciebie był tydzień?

GRATULACJE!!!!!! emotka emotka emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4758374 Napisano: 16.10.2011 09:12:16 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

no to mnie rozłożyło emotka całe szczęście bez kataru, ale wszystko poszło na gardło emotka a taka piękna pogoda na spacer... eh...

Kuruj się kochana i leżakuj pod kołderką, z przeziębieniem nie ma żartów.

extraanka napisał(a):

hej jakie bierzecie żalazo? ja chelaferr zaczynam przyjmować, macie o nim jakieś zdanie??

Brałam Tardyferon, a teraz Sorbifer Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4758318 Napisano: 16.10.2011 08:35:21 w Konkursowiczki w ciąży
Już wyczytałam o nich to chyba o takie chodzi:
http://kidy.pl/ba...owlat-130-126-p.html
I tam jest napisane, że od pierwszych dni życia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4758303 Napisano: 16.10.2011 08:30:09 w Konkursowiczki w ciąży
Czyli kupię Bambino na początek, żadna mama nie napisała, że podrażniały.
A są to jakieś specjalne dla noworodka, czy jest ich jeden rodzaj? Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4757561 Napisano: 15.10.2011 07:38:30 w Konkursowiczki w ciąży
ziolko napisał(a):

wyjaśnienie proszę emotka

moja teściowa bez problemu daje ciasto, pyrki, marchewki, jajka i inne dobra emotka

Moja jest chytra i stąd to moje powiedzonko, za to teść jest OK emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4757105 Napisano: 15.10.2011 04:36:49 w Konkursowiczki w ciąży
ziolko napisał(a):

czemu pies zdechł?? emotka

a to takie powiedzonko emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4757042 Napisano: 15.10.2011 04:06:31 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Wniosek z tego jest jeden- Wszystko w granicach rozsądku jest dozwolone

dokładnie emotka

ja właśnie zeżarłam łososia skandynawskiego z rtęcią, domowe frytki z ziemniaków od babci - oczywiście na dziwnym oleju emotka i do tego zdrowe, dobre brokuły ^^ bilans powinien być idealny emotka ;)

a coś mam jakiś zmartwiony dzień emotka rozkłada mnie przeziębienie, boli mnie jelito i w ogóle podbrzusze jakieś takie dziwne... a do tego pobolewa mnie coś tam w środku - głęboko... jakby szyjka macicy czy coś - nie wiem bo nigdy mnie tam tak nie bolało emotka jeszcze się brzdąc nie chce ruszać.. kopnął by gdzieś to bym się uspokoiła...

A ja właśnie jem gołąbki od teściowej, po raz pierwszy w życiu mąż od niej przywiózł coś gotowego, i jeszcze sernika dała emotka
Jak to się mówi- chyba czyjś pies zdechł emotka
A moje relacje synowa- teściowa są neutralne, tolerujemy się, i wszyscy są zadowoleni.

avatea nie strasz, ja swojemu powiem, że może zacząć świętować w granicach rozsądku, by na drugi dzień nie było promili we krwi heheh Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4757019 Napisano: 15.10.2011 03:54:59 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

moje gniazdo jest prawie skończone (w tym tyg napewno zakończe jego budowanie) ale bym musiała się spakować do szpitala -gromadze co mi potrzebne ale w co ja mam to spakować biorąc pod uwagę że nie mało tego... emotka

Ja torbę mam już prawie spakowaną, brakuje mi tylko środków higienicznych typu wkłady połogowe, czy wkładki laktacyjne, ale wystarczy jedna wizyta w aptece.
Mam 3 koszule nocne, nie wiem, czy to starczy, bo po cc dłużej się leży. Wiadomo w razie czego mężuś coś dowiezie, ale i tak czuję, że ciągle mi czegoś brakuje.
Ciuszki dla bobaska do szpitala poprasowane i przygotowane, ale nie wiem ile będzie ich trzeba, bo lekarz coś nabąkiwał, że leży się około tygodnia.
Za tydzień się wszystko okaże, czy się obróciło, chociaż pod żebrami czuję takie twarde, i nie wiem, czy dupka czy główka, kopniaków nie czuję tylko takie pukanie w dole i od żebrami, przydałoby się domowe USG hehe Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4756988 Napisano: 15.10.2011 03:34:20 w Konkursowiczki w ciąży
marielu napisał(a):

katrin22 napisał(a):

(...) nie chcę biednego dziecka przegrzać (...)

jakie tam biedne , ma porządny kapitał w postaci troskliwej mamy emotka

Troskliwej na pewno, ale kompletnie niedoświadczonej.
Zauważyłam u siebie syndrom zakładania gniazda
Zawsze byłam luzakiem, na wszystko zawsze miałam czas, i wszelkie porządki czekały do jutra, a teraz mi odbiło, codziennie syzyfowa praca, zamiast leżeć i odpoczywać, to ja cięgle myślę co muszę zrobić, by zdążyć, jakiś obłęd emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4756985 Napisano: 15.10.2011 03:31:02 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

ja mam kupiony zapasik pampersów chusteczek -tych zielonych i pamarańczowych -mi odpowiadają emotka
potem się dokupi jak się skończą emotka

Właśnie czytałam, że mamy polecają Z Pamerrs Sensitive, Nivea Baby, i Bambino. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4756978 Napisano: 15.10.2011 03:25:43 w Konkursowiczki w ciąży
marielu napisał(a):

od 1 miesiąca znaczy że od urodzenia, dziecko mając jeden dzień zaczyna 1 miesiąc życia emotka chusteczki w/g upodobań, ja preferowałam z balsamem omijałam te z oliwką. Marka? bez znaczenia

ja jestem zwolenniczką chłodniejszych pomieszczeń ( mimo protestów babć) Postaw na intuicję ona rzadko zawodzi emotka

dzięki marielu nie pomyślałam o tym od 1miesiaca emotka emotka , a blondynką nie jestem heh.
No właśnie, nie chcę biednego dziecka przegrzać, bo potem gdy wyjdzie na powietrze, to infekcja murowana.

Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4756948 Napisano: 15.10.2011 03:12:34 w Konkursowiczki w ciąży
Wniosek z tego jest jeden- Wszystko w granicach rozsądku jest dozwolone, bo przecież tego się nie je wszystkiego codziennie, a nie każdy ma czas i siłę, by samemu wszystko hodować i przygotowywać.
A tak na marginesie, moja bratowa miała wujka, który żył, że tak się wyrażę BIO, EKO i to go raczysko dopadło, czyli nic nie jest oczywiste w życiu, wiadomo, że chemia szkodzi i trzeba starać się jej unikać, ale do końca nikt od tego się nie uchroni.

A u mnie znów pęcherz- Urosept słaby, ale liczę na to, że da radę. Nie wychodzę z domku by nie narażać się na zimno, jak dobrze, że mężuś z rana zapalił w centralnym i mi pozostało tylko dokładanie do pieca.

Mam pytanie z innej beczki, jaka powinna być temperatura w pomieszczeniu, gdzie przebywa noworodek, i jakie kupić chusteczki do pupci, bo większość jest od 1miesiąca.

tyrande1991, mam nadzieję, że dzieciątko jest silne i zniesie wszystko.
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4756859 Napisano: 15.10.2011 02:22:50 w Konkursowiczki w ciąży
dianek ja mikrofalę posiadam od niedawna i czasem z niej korzystam, co do pampersów to będę ich używać, choć postraszyłaś tą niepłodnością, ale zagłębiwszy się w temat niepłodności to skąd teraz tyle osób bezpłodnych/ niepłodnych, 20 lat temu nie było u nas papmersów,a jednak ten problem istnieje, wg.mnie to nie wina pampersów tylko chemii
Co do sztuczności w żywności to prawda, tyle tego świństwa w jedzeniu, że brak słów, ja odkąd jestem w ciąży zrezygnowałam z:
- wędliny/mięsa pakowane z supermarketów/ zastępuję je kupowanymi na wagę, i sugeruję się ceną, oraz wyglądem i składem, np. kupuję wędlinę z małej masarni, która nie jest mokra.
- ograniczyłam prawie do minimum napoje, ze względu na benzoensan sodu, oraz na cukry, barwniki i E/ zastępuję je sokami 100% bez cukru, lub herbatkami owocowymi i wodą niskozmineralizowaną (wypijam jej od 2-2,5 l)
Chociaż święta nie jestem, wypiję czasem szklaneczkę coli, lub napoju typu np. Tymbark, jedną słabą kawę z mlekiem też wypijam dziennie.
- Nie używam żelów do kąpieli/ zamiast tego kupuję mydełko Oilatum, lub myję się szarym mydełkiem.
- warzywa mam od teściów, oni żadnych nawozów nie używają prócz naturalnych.
W tym roku narobiłam mnóstwo przetworów, około 100 słoików ogórków, sałatek do obiadu i wszytsko kupowane od wiejskich hodowców.
-jajka ze sklepu zastępuję swojskimi, dzięki temu, że mieszkam na wsi to nie problem jest dla mnie kupić wiejskie jajko.
- przyprawy- gotowce do mięs zastapiłam ziołami prowansalskimi, oreganem, bazylią, pieprzem, papryką itp. i vegetą( to niestety chemia, ale nie umiem bez niej gotować, sól nie da takiego smaku)
- ograniczam margarynę, zamiast niej kupuję masełko, ale i Rama jest u mnie w lodówce.
- z serów żółtych kupuję Salami z serenady- ponoć prawdziwy ser, a nie produkt seropodobny.
Ciężko wszystko wyeliminować, musielibyśmy się wynieść w Bieszczady i tam żyć bez prądu, i mieć swoje hodowle kurek, świnek i ogródek emotka

Tak jak piszesz dianek u nas jeszcze nie ma tyle chemii co na zachodzie, chociaż ostatnio w Netto kupiłam czosnek i co czytam emotka Made in China, nawet czosnek wyhodowali, i wywaliłam go, a potem czytam w gazecie, że czosnek z Chin jest modyfikowany genetycznie, blee.

Nie ma to jak 20 lat temu, na sklepy wchodziły gumy Mamby, i chipsy to była nowość, a teraz od wyboru do koloru, co rusz coś nowego.
Wyświetl w wątku >>
0 0