Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
katrin22
Postów 5808
Data rejestracji 20.07.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie przejmuję się, tylko żal mi męża, bo jemu za nią głupio jest, ja za 2 tygodnie myślę urodzę, przytyłam jak na razie 11kg, a ona ponoć z moim mężem 30kg, i jeszcze ma śmiałość krytykować.
Kurcze, niektórzy mają fajną teściową, ale to chyba rzadkość. Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no bardzo miłe powitanie po 2 miechach, bo tyle jej w kraju nie było Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No muszę się wszystkiego dowiedzieć, przydałyby się 2 tyś na dzidzię, bo wszystkie nasze przedślubne oszczędności poszły na remont domu.
dianek myślę, że wolno Ci z brzusiem się zarejestrować ja z brzusiem poszłam wtedy podpisać listę i nic kobitka nie mówiła, tylko spytała, czy pod koniec listopada dam radę podisać listę bezrob. U nas tak bezsensu to zrobili, że nawet godzinę podają, ja np. mam na 10.15.....brak słów.
Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
czyli tylko z urzędu skarbowego wyciąg naszych przychodów potrzebny, prawda? Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja mam pytanie odnośnie becikowego. Moje i męża dochody od czasu ślubu (2 lata)wychodzą zerowe. Czy w takim razie należy nam się becikowe 2 tyś? ja jestem taka zła na siebie, że nigdzie oprócz tego PUP nie ubezpieczyłam się, bo miałabym dodatkowy zastrzyk gotówki za urodzenie dziecka. Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zaskoczyła, teraz ja zaczynam się bać... Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kochana jak szybko
Który to u Ciebie był tydzień?
GRATULACJE!!!!!! Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kuruj się kochana i leżakuj pod kołderką, z przeziębieniem nie ma żartów.
Brałam Tardyferon, a teraz Sorbifer Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://kidy.pl/ba...owlat-130-126-p.html
I tam jest napisane, że od pierwszych dni życia Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A są to jakieś specjalne dla noworodka, czy jest ich jeden rodzaj? Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja jest chytra i stąd to moje powiedzonko, za to teść jest OK Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a to takie powiedzonko Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A ja właśnie jem gołąbki od teściowej, po raz pierwszy w życiu mąż od niej przywiózł coś gotowego, i jeszcze sernika dała
Jak to się mówi- chyba czyjś pies zdechł
A moje relacje synowa- teściowa są neutralne, tolerujemy się, i wszyscy są zadowoleni.
avatea nie strasz, ja swojemu powiem, że może zacząć świętować w granicach rozsądku, by na drugi dzień nie było promili we krwi heheh Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja torbę mam już prawie spakowaną, brakuje mi tylko środków higienicznych typu wkłady połogowe, czy wkładki laktacyjne, ale wystarczy jedna wizyta w aptece.
Mam 3 koszule nocne, nie wiem, czy to starczy, bo po cc dłużej się leży. Wiadomo w razie czego mężuś coś dowiezie, ale i tak czuję, że ciągle mi czegoś brakuje.
Ciuszki dla bobaska do szpitala poprasowane i przygotowane, ale nie wiem ile będzie ich trzeba, bo lekarz coś nabąkiwał, że leży się około tygodnia.
Za tydzień się wszystko okaże, czy się obróciło, chociaż pod żebrami czuję takie twarde, i nie wiem, czy dupka czy główka, kopniaków nie czuję tylko takie pukanie w dole i od żebrami, przydałoby się domowe USG hehe Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Troskliwej na pewno, ale kompletnie niedoświadczonej.
Zauważyłam u siebie syndrom zakładania gniazda
Zawsze byłam luzakiem, na wszystko zawsze miałam czas, i wszelkie porządki czekały do jutra, a teraz mi odbiło, codziennie syzyfowa praca, zamiast leżeć i odpoczywać, to ja cięgle myślę co muszę zrobić, by zdążyć, jakiś obłęd Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Właśnie czytałam, że mamy polecają Z Pamerrs Sensitive, Nivea Baby, i Bambino. Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dzięki marielu nie pomyślałam o tym od 1miesiaca , a blondynką nie jestem heh.
No właśnie, nie chcę biednego dziecka przegrzać, bo potem gdy wyjdzie na powietrze, to infekcja murowana.
Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A tak na marginesie, moja bratowa miała wujka, który żył, że tak się wyrażę BIO, EKO i to go raczysko dopadło, czyli nic nie jest oczywiste w życiu, wiadomo, że chemia szkodzi i trzeba starać się jej unikać, ale do końca nikt od tego się nie uchroni.
A u mnie znów pęcherz- Urosept słaby, ale liczę na to, że da radę. Nie wychodzę z domku by nie narażać się na zimno, jak dobrze, że mężuś z rana zapalił w centralnym i mi pozostało tylko dokładanie do pieca.
Mam pytanie z innej beczki, jaka powinna być temperatura w pomieszczeniu, gdzie przebywa noworodek, i jakie kupić chusteczki do pupci, bo większość jest od 1miesiąca.
tyrande1991, mam nadzieję, że dzieciątko jest silne i zniesie wszystko.
Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co do sztuczności w żywności to prawda, tyle tego świństwa w jedzeniu, że brak słów, ja odkąd jestem w ciąży zrezygnowałam z:
- wędliny/mięsa pakowane z supermarketów/ zastępuję je kupowanymi na wagę, i sugeruję się ceną, oraz wyglądem i składem, np. kupuję wędlinę z małej masarni, która nie jest mokra.
- ograniczyłam prawie do minimum napoje, ze względu na benzoensan sodu, oraz na cukry, barwniki i E/ zastępuję je sokami 100% bez cukru, lub herbatkami owocowymi i wodą niskozmineralizowaną (wypijam jej od 2-2,5 l)
Chociaż święta nie jestem, wypiję czasem szklaneczkę coli, lub napoju typu np. Tymbark, jedną słabą kawę z mlekiem też wypijam dziennie.
- Nie używam żelów do kąpieli/ zamiast tego kupuję mydełko Oilatum, lub myję się szarym mydełkiem.
- warzywa mam od teściów, oni żadnych nawozów nie używają prócz naturalnych.
W tym roku narobiłam mnóstwo przetworów, około 100 słoików ogórków, sałatek do obiadu i wszytsko kupowane od wiejskich hodowców.
-jajka ze sklepu zastępuję swojskimi, dzięki temu, że mieszkam na wsi to nie problem jest dla mnie kupić wiejskie jajko.
- przyprawy- gotowce do mięs zastapiłam ziołami prowansalskimi, oreganem, bazylią, pieprzem, papryką itp. i vegetą( to niestety chemia, ale nie umiem bez niej gotować, sól nie da takiego smaku)
- ograniczam margarynę, zamiast niej kupuję masełko, ale i Rama jest u mnie w lodówce.
- z serów żółtych kupuję Salami z serenady- ponoć prawdziwy ser, a nie produkt seropodobny.
Ciężko wszystko wyeliminować, musielibyśmy się wynieść w Bieszczady i tam żyć bez prądu, i mieć swoje hodowle kurek, świnek i ogródek
Tak jak piszesz dianek u nas jeszcze nie ma tyle chemii co na zachodzie, chociaż ostatnio w Netto kupiłam czosnek i co czytam Made in China, nawet czosnek wyhodowali, i wywaliłam go, a potem czytam w gazecie, że czosnek z Chin jest modyfikowany genetycznie, blee.
Nie ma to jak 20 lat temu, na sklepy wchodziły gumy Mamby, i chipsy to była nowość, a teraz od wyboru do koloru, co rusz coś nowego.
Wyświetl w wątku >>