Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika katrin22

katrin22

#4827966 Napisano: 14.11.2011 11:57:08 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

Dziewczyny co Wam pomagało na przeziębienie? głównie na katar?

u mnie smarowanie skroni, nosa i zatok Amolem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4827175 Napisano: 13.11.2011 08:33:36 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

my używamy Fridy aspiratorka i jest ok. Mały ogólnie katarku nie ma - czasem tak dziwnie chrumka czy coś jak pije -ale położna powiedziała że to normalne bo niemowlaki maja miękkie jeszcze gardełko w środku.
Czasami tylko jakąs kozę wyciągnę raz na kilka dni.
Co do spray'ów to mam wodę morską Unimer -dla niemowląt, ale nie używałam bo nie mam na razie potrzeby a po drugie trochę się boję bo jak sprawdzałam w powietrzu to tak pryska że boję się że aż do gardła by mu prysło... emotka

A nasz Mikołajek ładnie rośnie - w środę będzie miał 3 tyg a dziś juz 4 kg ma emotka

Mój też chrumka hihi, ale duzi Twój Mikuś emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4826578 Napisano: 13.11.2011 11:51:47 w Konkursowiczki w ciąży
efelinkaaa napisał(a):

katrin, a możesz używać tego olejku przy noworodku?? Polecił Ci go lekarz czy farmaceuta??
Ten olejek jest bardzo mocny, często o działaniu alergizującym (i nie wiem czy takiemu maluszkowi nie przeszkadza tak intensywny zapach?).. ja sama użyłam dopiero po 2 urodzinach (2 krople na pieluchę tetrową i na kaloryfer), chociaż na opakowaniu jest, żę przeznaczony dla dzieci po 6 r.z. Wcześniej mi go odradzali w aptece i w przychodni...

Ja dałam kropelkę i dziecko mam na drugim końcu pokoju, jest tylko lekki zapach mięty, bo wiem, że on strasznie mocny jest.
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4826371 Napisano: 13.11.2011 09:03:18 w Konkursowiczki w ciąży
Kupiłam wczoraj aspiratorek Sopelek, bo fridy nie było, tą sól morską co dziewczyny polecały, i olejek olbas. Rewelacja, dziecko już tak się nie męczy, a co do aspiratorka, to końcówkę się przykłada do noska, ale nie do środka, więc nic się nie stanie.
dianek mam wilgotne powietrze, bo okna zaparowane od wewnątrz, a. le miałam przedwczoraj w nocy 24 st w pokoju, to mogło mu zaszkodzić, a już w szpitalu chrumkał cos i teraz się rozwinęło, ale nie jest gorzej, a w pokoju utrzymuję 22-23 st. C
Ahaa, a olejek wlewam do ceramicznego dzbanka co wisi na kaloryferze i w pokoju jest miętowe powietrze. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4825398 Napisano: 12.11.2011 12:08:58 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Tylko jak koncowke fridy włozyc do tak malenkiej dziurki ?Dla mnie niewykonalne i tez czyszcze gruszka ktora wbrew pozorom swietnie ciagnie.
Katrin moze wyprobuj Balsam kojący dla dzieci Spokojny Sen czy jakos tak z Musteli - udraznia nosek i pomaga oddychac.

muszę zobaczyć w aptece jakie końcówki mają te aspiratory. Z gruszką się męczę, on ma taki niby mokry, ciągnący się katar, ale nie wypływa, dopiero maść troszkę rozmiękczyła i gruszką ściągnęłam, ale nie do końca, boję się, że na gardło mu się rzuci jak nie udrożnię porządnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4825393 Napisano: 12.11.2011 12:01:31 w Konkursowiczki w ciąży
dzięki, dziewczyny za rady, nie wiedziałam, że gruszka to już przeżytekemotka , muszę kupić ten aspirator Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4825094 Napisano: 12.11.2011 08:20:59 w Konkursowiczki w ciąży
emilka1705 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

A moje maleństwo ma katarek, pół nocy nie spałam, czyściłam gruszką i maścią majerankowa smarowałam, oby przeszło...tak się boję. emotka

Moja Emi jak miała katar to psikaliśmy sterimarem, a później kładlismy na brzuszku i wszystko wypływało. Na szczęście z Liwką jeszcze tego problemu nie było.
Niby zwykły katar, a taki maluszek nawet spokojnie pojeść sobie nie może...

Mój na razie oddycha noskiem, ale jak zaciągnie noskiem to aż mi łzy w oczach stają, bo mi go szkoda.
Muszę kupić ten środek co napisałaś, a jego można od urodzenia ?? Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4825045 Napisano: 12.11.2011 07:35:15 w Konkursowiczki w ciąży
A moje maleństwo ma katarek, pół nocy nie spałam, czyściłam gruszką i maścią majerankowa smarowałam, oby przeszło...tak się boję. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4822934 Napisano: 10.11.2011 10:43:23 w Wkurza mnie...
chmurka napisał(a):

katrin22 napisał(a):

kambria napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Wkurza mnie inwazja MYSZY! Mieszkam koło parku, i zawsze coś się przypałęta emotka
Już 2 wytępiliśmy, zadowoleni z mężem, a dziś znów coś gryzie w suficie (mamy drewniane sufity), oby tylko halogenów nie poprzegryzała. Niesamowicie mnie to skrobanie wkur...rza. emotka

a moze kota sobie sprawcie, przyjemne z pożytecznym bo koty są skuteczne i milutkie emotka

O nie! tylko nie kota, mam 2 psy emotka i małe dziecko, kot roznosi zarazki emotka musi trutka zadziałać emotka

biedne myszki
emotka nie lepiej kupić żywołapkę http://www.sklepe...duct&prod_id=246

każde stworzonko chce żyć

No nie wiem czy to takie miłe zwierzątko, wpadło mi do kuchni, narobiło gdzie się da, miałam 3 dni sprzątania. Niestety nie mam litości dla gryzoni, szkodników jednych.
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4822202 Napisano: 10.11.2011 05:32:43 w Konkursowiczki w ciąży
grusia25 napisał(a):

dzieki dziewczyny za info ,juz mi lepiej ,że nie tylko ja tam miałam:)) właśnie wróciłam z wizyty ,z dzidzią wszystko w porządku ,Pani doktor też powiedziała ,ze to normalna reakcja po glukozie, ale stwierdziła ,ze chyba mnie faktycznie coś bierze jakiś wirus ,bo ta biegunka poranna sie jej nie podobała ,kazała wypic Coca-cole a jak nie pomoże to węgiel wziąć ,ale na szczeście narazie zastopowało ,więc może będzie ok a co najważniejsze glukoza w porządku i nie trzeba jej powtarzać uffff bo drugi raz bym tego niezniosła emotka

Biegunkę możesz mieć od żelaza.
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4822201 Napisano: 10.11.2011 05:31:59 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Mi też po glukozie było niedobrze, i byłam osłabiona, to chyba normalne.

Mnie zemdliło na początku, potem tylko chciało się spać... Słabo mi do teraz, a dziś niestety powtórka z glukozy była i to najpierw na czczo, potem po 1h a potem po 2h, ręce pokłute, 4 rany po igłach emotka

Co do kłuć, to ja jestem ekspertem, w szpitalu miałam 2 razy wenflon, w łokciach byłam kłuta z 6 razy, w górnej części dłoni (tam bolało jak diabli)byłam 4 razy kłuta, w tym 3 razy pękła mi żyła. Nic mnie już nie rusza. Jak peilęgniarka nie mogła mi już znaleźć żyły, a ja stękałam to kobitka poddała się i zawołała inną koleżankę, i ta pobrała mi krew, a musiały mi pobrać, bo to było końcowe badanie czy mogę wyjść do domu. Po cesarce już nic mnie nie rusza, a zawsze bałam się patrzeć jak pobierają mi krew, teraz mnie to już nie rusza. Ogółem, leżąc tydzień w szpitalu byłam około 15 razy kłuta. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4821949 Napisano: 10.11.2011 03:24:02 w Wkurza mnie...
kambria napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Wkurza mnie inwazja MYSZY! Mieszkam koło parku, i zawsze coś się przypałęta emotka
Już 2 wytępiliśmy, zadowoleni z mężem, a dziś znów coś gryzie w suficie (mamy drewniane sufity), oby tylko halogenów nie poprzegryzała. Niesamowicie mnie to skrobanie wkur...rza. emotka

a moze kota sobie sprawcie, przyjemne z pożytecznym bo koty są skuteczne i milutkie emotka

O nie! tylko nie kota, mam 2 psy emotka i małe dziecko, kot roznosi zarazki emotka musi trutka zadziałać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4821775 Napisano: 10.11.2011 01:50:54 w Konkursowiczki w ciąży
Mi też po glukozie było niedobrze, i byłam osłabiona, to chyba normalne. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4821247 Napisano: 10.11.2011 09:33:44 w Konkursowiczki w ciąży
Ja miałam bóle pleców gdzieś do około 7 miesiąca, a przeszły, za to pachwiny bolały i to do końca ciąży już emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4821150 Napisano: 10.11.2011 08:33:21 w Wkurza mnie...
Już 2 wytępiliśmy, zadowoleni z mężem, a dziś znów coś gryzie w suficie (mamy drewniane sufity), oby tylko halogenów nie poprzegryzała. Niesamowicie mnie to skrobanie wkur...rza. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4821135 Napisano: 10.11.2011 08:19:00 w Konkursowiczki w ciąży
kinga1 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Kobietki czy to normalne, że niemowlę czasem tak zaczyna szybko oddychać,a po chwili już jest ok? bo zaczynam się martwić

pewnie że normalne,kształtuje się układ nerwowy,moje dziecko jak było malutkie to naewt miało przez sen takie jakby lęki.

Pocieszyłyście mnie, bo już się wystraszyłam, że mały nie może nabrać oddechu.
Jak będzie to często to zadzwonię do lekarza.

dianek, mnie bolało tam jakby mnie ktoś skopał.
Nie ma cudu na ten ból, mi po porodzie minął od razu. A bolało mocno emotka już nie wspomnę o plecach. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4820732 Napisano: 09.11.2011 08:11:04 w Konkursowiczki w ciąży
Kobietki czy to normalne, że niemowlę czasem tak zaczyna szybko oddychać,a po chwili już jest ok? bo zaczynam się martwić Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4819649 Napisano: 09.11.2011 12:49:27 w Konkursowiczki w ciąży
Jak pamiętacie ja miałam uczulenie być może na kakao, albo na mleko, albo na nutellę, bo miałam podejrzenia tej cholestazy. Także w ciąży wszystko jest możliwe.
rachel wyeliminuj pomidorki i zobaczysz co się będzie działo, jak o 2-3 dniach nie zejdzie udaj się do swojego ginekologa, lub dermatologa. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4819318 Napisano: 09.11.2011 10:38:01 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

A ja wam powiem, że mam szczęścia jeśli chodzi o dopadanie mnie różnych rzeczy w ciązy. Jestem teraz w 18 tygodniu i dzisiaj rano zauwazyłam ze od połowy ud do pasa (głownie z tyłu) pojawiły mi się takie plamki jakby po ukąszeniu komara z tym ze płaskie. Rano naliczyłam ich ponad 25. Wszystkiw są różnej wielkości. Największa ma średnicę 1 cm. Nie zmieniałam zadnych kosmetyków, poza tym obszarem na reszcie ciała tez nie odnotowałam nic podobnego. Czy wy tez tak miałyscie?? Wieceie co to moze byc? emotka emotka

Na pewno masz na coś uczulenie, pewnie na pokarm, zastanów się co jadłaś ostatnio w nadmiarze? Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4819126 Napisano: 09.11.2011 08:50:20 w Konkursowiczki w ciąży
dianek jak widać, są jeszcze ludzie na tym świecie.
Co do skierowania to ja chodziłam prywatnie do lekarza, a skierowanie dał mi na NFZ. Wyświetl w wątku >>
0 0