Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
katrin22
Postów 5808
Data rejestracji 20.07.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Fajna okazja Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dupka już prawie wygojona, przygotowana woda plus mąka ziemniaczana- cudowny lek.
Katarek mija, a teraz to oczko... Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zawsze piłam Jacobs crema z padów.
Jutro rano wypiję słabą z mlekiem z rana, bo dziś już nie chcę testować na Kubusiu, niech sobie śpi, a jutro zobaczę, jak będzie pobudzony bardziej niż zawsze to zrezygnuję. Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kubuś już ma 3,5 tygodnia, to mam nadzieję, że mu nie zaszkodzi, i nie będzie pobudzony z tego powodu.
Mnie codziennie boli głowa, i jak tylko unosi się zapach kawki to mnie aż trzepie.
Czytam poradniki, i tam jest napisane, że zakazana jest MOCNA kawa i herbata, a to oznacza, że można chyba słabą z jednej łyżeczki wypić, bo ile tej kofeiny przeniknie do mleka.... Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A mam jeszcze pytanko do matek doświadczonych.
Ja przed ciążą byłam fanką kawy, w ciąży ograniczyłam się do jednej z ekspresu, teraz nie piję wcale, ale tak mi brakuje kofeiny.
Kiedy można wypić słabiutką kawkę z ekspresu karmiąc piersią??? bo nie chcę maleństwu zrobić krzywdy, a sama chodzę jak rak do tyłu.
Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja swojego Kubusia kąpię co 2-3 dni, a pupkę codziennie myję, tylko ja ze względu na ten katarek, ale chyba zostanę przy tej kąpieli, bo buźkę, szyjkę myję wacikiem, pod paszki zaglądam i smaruję je kremem.
Co do chrapania a raczej chrumkania, mój mały nawet jak nie miał katarku to tak chrumkał, teraz też chrumka jak go podnoszę.
Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dzięki Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie to samo, z córki wyszedł synek z tym, że nie miałam USG3d, a synuś był ułożony miednicowo i ukrywał co tam ma Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Już mam włożony koc pod materac, bo wyczytałam, że to lepsze niż dawanie poduszki pod główkę. Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dziekuję kochana za wsparcie
Dzwoniłam dziś do lekarki, i poradziła to co Wy mi radziłyście, czyli woda morska(Sterimar-mam), do tego aspiratorek, olejek Olbas- kilka kropelek na chusteczkę koło dziecka, ale wolę dać kilka kropel do wrzątku i na parapecie trzymać, wtedy dziecku nie podrażni noska, a w pokoju będzie miętowy zapach, do tego wszystkiego mam go układać na brzuszku.
Jeśli po 4 dniach nie przejdzie(mały ma już 4 dni) to mam się zgłosić, ale myślę, że przejdzie.
Wczoraj oglądałam program o dzieciaczkach chorych na serduszko,i tak sobie myślę, że nie ma co narzekać, bo ludzie to mają problemy, a katarek musi przecież przejść.
dianek mój Kubuś urodził się praktycznie bez rzęs i brwi, a mój mąż ma ciemną karnację, krzaczaste brwi, długie rzęsy(100 razy ładniejsze niż moje).
Po tacie ma wielkie dłonie i stopy hehe i oczywiście klejnoty
Dobra zabieram się za oczyszczanie noska małemu, w nocy co 1-2 h wstawałam, bo nie mógł oddychać, biedaczek.
Jeszcze raz dziękuję Wam za porady, jak fajnie, że istnieje to forum, ostatnio tylko w ten watek zaglądam, bo o konkursach zapomniałam totalnie. Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No tak,ale nie mogę patrzeć jak mały się męczy, i boję się, żeby nie zamieniło się to w coś gorszego, i dlatego w piątek jadę do lekarki, zobaczymy co powie, póki co wywaliłam dywan z pokoju.
Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teraz pupkę umyłam wodą, i będę wodą myć przy przewijaniu i mąka.
A jutro kupię te witaminki do pupci. Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No właśnie ja grubo tego sudocremu smarowałam teraz mam awaryjnie z Penatenu z cynkiem. Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Strasznego odparzenia nie ma, ale wiadomo lepiej szybko wyleczyć, kupię jeszcze zasypkę z Jonhsona.
Biedna pupka Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
sudocrem używam od urodzenia Kubusia, i nie pomaga. Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kurcze, dbam o małego jak o jajko i to ma odparzenie, czuję się jak zła matka... Wyświetl w wątku >>
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22
Postów 5808
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja polecam Pampers Premium Care 1, miałam je ze streetcomu, potem kupiliśmy Pampersy 2, i stwierdzam, że 1 są lepsze, bo przez 2 mi czasem przecieknie.
Pampers 1 są od 2-5 kg, a 2 od 3-6, niby nic, a różnica widoczna.
Nie polecam chusteczek Hugisów, podrażniły pupkę mojego małego,wcześniej miałam Penatena i było wszystko ok.,teraz maly ma zaczerwienione koło pupki, co robić sudocrem nie pomaga, a używam go nie oszczędnie, pieluszki zmieniam co 1.5- 3h, w zależności czy dzień czy noc, w nocy zaśpi mi się, i chyba się odparzył, potem czyściłam pupkę tymi chusteczkami i nie widać poprawy, a ma odparzenie od 2 dni
agusia na początek ze 2 opakowania po 78 sztuk na miesiąc Ci wystarczą. Wyświetl w wątku >>