Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika katrin22

katrin22

katrin22

#4836772 Napisano: 18.11.2011 11:10:34 w Konkursowiczki w ciąży
dziś z rana patrzę a Kubuś ma jedno oczko lekko zaropiałe, umyłam je wywarem z rumianku i zastanawia mnie to, czy moje dziecko musi mieć wszytkie dolegliwości noworodkowe emotka
Dupka już prawie wygojona, przygotowana woda plus mąka ziemniaczana- cudowny lek.
Katarek mija, a teraz to oczko... Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4836759 Napisano: 18.11.2011 11:07:58 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

katrin - dobra, słaba kawa ma mniej substancji pobudzających niż średnio mocna czarna herbata oraz dwa razy mniej niż słaba zielona herbata

więc chyba jedna słaba z rana nikomu nie zaszkodzi emotka zwłaszcza jeśli pijesz kawę dobrej jakości (kiepskie kawy zawierają ciężkostrawne tłuszcze, które dla malucha mogą być problemem)

Zawsze piłam Jacobs crema z padów.
Jutro rano wypiję słabą z mlekiem z rana, bo dziś już nie chcę testować na Kubusiu, niech sobie śpi, a jutro zobaczę, jak będzie pobudzony bardziej niż zawsze to zrezygnuję. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4836587 Napisano: 18.11.2011 10:08:10 w Konkursowiczki w ciąży
agulecece napisał(a):

katrin rano mozna wypic kawke

Kubuś już ma 3,5 tygodnia, to mam nadzieję, że mu nie zaszkodzi, i nie będzie pobudzony z tego powodu.
Mnie codziennie boli głowa, i jak tylko unosi się zapach kawki to mnie aż trzepie.
Czytam poradniki, i tam jest napisane, że zakazana jest MOCNA kawa i herbata, a to oznacza, że można chyba słabą z jednej łyżeczki wypić, bo ile tej kofeiny przeniknie do mleka.... Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4836557 Napisano: 18.11.2011 10:00:01 w Konkursowiczki w ciąży
Mój Kubuś już ma gęstszy katar, to oznacza, że mija??jak mu wyciągam wydzielinę, to taki glucik cały wyciągam i nic już nie ma, a wcześniej był mokry katar i ciężko było wyciągnąć wszystko.

A mam jeszcze pytanko do matek doświadczonych.
Ja przed ciążą byłam fanką kawy, w ciąży ograniczyłam się do jednej z ekspresu, teraz nie piję wcale, ale tak mi brakuje kofeiny.
Kiedy można wypić słabiutką kawkę z ekspresu karmiąc piersią??? bo nie chcę maleństwu zrobić krzywdy, a sama chodzę jak rak do tyłu.
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4835600 Napisano: 17.11.2011 07:10:00 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

Jak często kąpiecie swoje dzieciaczki? My kąpiemy Mikusia codziennie, ale dziś czytałam w poradniku że dzieci (niemowlęta) powinno się kąpac raz na 2-3 dni żeby skóra im się nie wysuszyła...

A i wasze maluchy tez tak jakby chrapią że tak to określę gdy śpią? Nie zawsze ale czasami mały wydaje taki odgłos a potem śpi normalnie -oddycha przez nos tylko nie tak że nie słychać całkiem tylko tak po cichu słyszę jego oddech ale już nie chrapiący tylko normalny.
Byłam dziś na wizycie patronażowej u doktora i powiedział że niby dzieci tak mają i niektóre przez usta oddychają...

A z wizyty wiadomości to Mikołaj wazy już 4,4kg emotka
Tylko pępuszek jak odpadł to nie chce się wchłonąć i muszę mu plasterek zakładać... emotka

Ja swojego Kubusia kąpię co 2-3 dni, a pupkę codziennie myję, tylko ja ze względu na ten katarek, ale chyba zostanę przy tej kąpieli, bo buźkę, szyjkę myję wacikiem, pod paszki zaglądam i smaruję je kremem.
Co do chrapania a raczej chrumkania, mój mały nawet jak nie miał katarku to tak chrumkał, teraz też chrumka jak go podnoszę.
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4834950 Napisano: 17.11.2011 02:02:31 w Konkursowiczki w ciąży
zdolnabestia napisał(a):

http://www.bobovi...adnik?check_cookie=1
Poradnik żywienia małego dziecka + próbki papu, może którąś to zainteresuje emotka

dzięki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4834426 Napisano: 17.11.2011 10:19:36 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

No było tak 1 usg dzidzi nie chciał się pokazać emotka 2 usg lekarka powiedziała że będzie syn emotka 3 usg ( 3d) że będzie córka piękne zdjęcie nawet mam swojej córeczki ha ha ha emotka i 4 usg powiedzieli że córka emotka

Przychodzi położna jak już miałam rodzić i pyta to co rodzimy syna czy córkę a ja ze śmiechem że dziecko emotka emotka

U mnie to samo, z córki wyszedł synek emotka z tym, że nie miałam USG3d, a synuś był ułożony miednicowo i ukrywał co tam ma emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4834416 Napisano: 17.11.2011 10:17:42 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Katrin i moze wez kladz malego tak by glowke mial ciut wyzej ( wystarczy podlosyc pod materac zwiniety recznik ) albo jak masz to poduszka klin bedzie idealna - łatwiej bedzie malemu oddychac, katarek nie przedostanie sie do gardelka i wogole.

Już mam włożony koc pod materac, bo wyczytałam, że to lepsze niż dawanie poduszki pod główkę. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4834207 Napisano: 17.11.2011 08:57:18 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

A ja nadal martwię się tym katarkiem, używam tego sterimaru, potem usuwam wydzielinę aspiratorkiem, następnie pod nosek daję maści majerankowej, pokój wietrzony, a ten katarek nadal utrzymuje się 4 dzień...martwię się, bo małemu bardzo rzadko udaje się odbićpo jedzeniu, i może to jakieś resztki lecą do noska, poczekam jeszcze 2 dni i jadę do lekarza emotka emotka emotka

Katar leczony trwa co najmniej 10 dni więc nie ma się co martwić na zapas

No tak,ale nie mogę patrzeć jak mały się męczy, i boję się, żeby nie zamieniło się to w coś gorszego, i dlatego w piątek jadę do lekarki, zobaczymy co powie, póki co wywaliłam dywan z pokoju.

kochana nie masz co się martwić
emotka tak jak napisała monika, leczony katar trwa 7-10 dni, zwłaszcza u dziecka emotka Spokojnie rób to co robisz i powolutku przejdzie emotka

dziekuję kochana za wsparcie emotka
Dzwoniłam dziś do lekarki, i poradziła to co Wy mi radziłyście, czyli woda morska(Sterimar-mam), do tego aspiratorek, olejek Olbas- kilka kropelek na chusteczkę koło dziecka, ale wolę dać kilka kropel do wrzątku i na parapecie trzymać, wtedy dziecku nie podrażni noska, a w pokoju będzie miętowy zapach, do tego wszystkiego mam go układać na brzuszku.
Jeśli po 4 dniach nie przejdzie(mały ma już 4 dni) to mam się zgłosić, ale myślę, że przejdzie.

Wczoraj oglądałam program o dzieciaczkach chorych na serduszko,i tak sobie myślę, że nie ma co narzekać, bo ludzie to mają problemy, a katarek musi przecież przejść.

dianek mój Kubuś urodził się praktycznie bez rzęs i brwi, a mój mąż ma ciemną karnację, krzaczaste brwi, długie rzęsy(100 razy ładniejsze niż moje).
Po tacie ma wielkie dłonie i stopy hehe i oczywiście klejnoty emotka

Dobra zabieram się za oczyszczanie noska małemu, w nocy co 1-2 h wstawałam, bo nie mógł oddychać, biedaczek.

Jeszcze raz dziękuję Wam za porady, jak fajnie, że istnieje to forum, ostatnio tylko w ten watek zaglądam, bo o konkursach zapomniałam totalnie. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4833866 Napisano: 16.11.2011 10:05:46 w Konkursowiczki w ciąży

katrin22 napisał(a):

A ja nadal martwię się tym katarkiem, używam tego sterimaru, potem usuwam wydzielinę aspiratorkiem, następnie pod nosek daję maści majerankowej, pokój wietrzony, a ten katarek nadal utrzymuje się 4 dzień...martwię się, bo małemu bardzo rzadko udaje się odbićpo jedzeniu, i może to jakieś resztki lecą do noska, poczekam jeszcze 2 dni i jadę do lekarza emotka emotka emotka

Katar leczony trwa co najmniej 10 dni więc nie ma się co martwić na zapas

No tak,ale nie mogę patrzeć jak mały się męczy, i boję się, żeby nie zamieniło się to w coś gorszego, i dlatego w piątek jadę do lekarki, zobaczymy co powie, póki co wywaliłam dywan z pokoju.
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4833295 Napisano: 16.11.2011 06:10:33 w Konkursowiczki w ciąży
A ja nadal martwię się tym katarkiem, używam tego sterimaru, potem usuwam wydzielinę aspiratorkiem, następnie pod nosek daję maści majerankowej, pokój wietrzony, a ten katarek nadal utrzymuje się 4 dzień...martwię się, bo małemu bardzo rzadko udaje się odbićpo jedzeniu, i może to jakieś resztki lecą do noska, poczekam jeszcze 2 dni i jadę do lekarza emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4832749 Napisano: 16.11.2011 01:56:20 w Konkursowiczki w ciąży
no właśnie też się zastanawiałam, nie widać jej na forum, może już urodziła... Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4831129 Napisano: 15.11.2011 07:08:20 w Konkursowiczki w ciąży
czyli niepotrzebnie za każdym razem używałam sudocremu, nie wiedziałam, że nie trzeba, i teraz mam za swoje, przedobrzyłam.
Teraz pupkę umyłam wodą, i będę wodą myć przy przewijaniu i mąka.
A jutro kupię te witaminki do pupci. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4830435 Napisano: 15.11.2011 02:03:28 w Konkursowiczki w ciąży
nineczka17 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

dzięki za rady, spróbuję z mąką, a jak nie pomoże, to będę próbować te kremy i maści emotka
Strasznego odparzenia nie ma, ale wiadomo lepiej szybko wyleczyć, kupię jeszcze zasypkę z Jonhsona.
Biedna pupka emotka

trzeba też wietrzyć jak się da i nie za grubo tych maści smarować emotka

No właśnie ja grubo tego sudocremu smarowałam emotka teraz mam awaryjnie z Penatenu z cynkiem. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4830423 Napisano: 15.11.2011 01:59:00 w Konkursowiczki w ciąży
dzięki za rady, spróbuję z mąką, a jak nie pomoże, to będę próbować te kremy i maści emotka
Strasznego odparzenia nie ma, ale wiadomo lepiej szybko wyleczyć, kupię jeszcze zasypkę z Jonhsona.
Biedna pupka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4830395 Napisano: 15.11.2011 01:49:22 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

sudocrem jest dobry .

sudocrem używam od urodzenia Kubusia, i nie pomaga. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4830105 Napisano: 15.11.2011 11:50:13 w Konkursowiczki w ciąży
Monika11 dzięki za podpowiedź, naturalne będzie najlepsze!
Kurcze, dbam o małego jak o jajko i to ma odparzenie, czuję się jak zła matka... Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4830094 Napisano: 15.11.2011 11:45:24 w Konkursowiczki w ciąży
Pomyłka, mi opakowanie idzie w tydzień, czyli 4 musisz mieć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4830089 Napisano: 15.11.2011 11:44:04 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Dziewczyny! Podpowiedzcie! Ile opakowań pampersów najmniejszych kupować? Chciałabym mieć zestaw tak na miesiąc życia maluszka, jakie rozmiary pampersów i ile? No i jaka firma?

Ja polecam Pampers Premium Care 1, miałam je ze streetcomu, potem kupiliśmy Pampersy 2, i stwierdzam, że 1 są lepsze, bo przez 2 mi czasem przecieknie.
Pampers 1 są od 2-5 kg, a 2 od 3-6, niby nic, a różnica widoczna.
Nie polecam chusteczek Hugisów, podrażniły pupkę mojego małego,wcześniej miałam Penatena i było wszystko ok.,teraz maly ma zaczerwienione koło pupki, co robić sudocrem nie pomaga, a używam go nie oszczędnie, pieluszki zmieniam co 1.5- 3h, w zależności czy dzień czy noc, w nocy zaśpi mi się, i chyba się odparzył, potem czyściłam pupkę tymi chusteczkami i nie widać poprawy, a ma odparzenie od 2 dni emotka

agusia na początek ze 2 opakowania po 78 sztuk na miesiąc Ci wystarczą. Wyświetl w wątku >>
0 0