Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika katrin22

katrin22

#4846589 Napisano: 22.11.2011 06:49:08 w Konkursowiczki w ciąży
grazia1981 napisał(a):

A czy w szpitalach dają jakieś próbki ? Bo ja jak byłam 3 lata temu,to nic nie dostałam ,chyba że to zależy od szpitala emotka

Dają 2 pudełka, a w nich gazetki, i próbki m.in.
papmersy, sudocrem mini, chusteczki nawilż., próbki Oilatum, Ziaji, płynów do prania, są też wody niegaz., była także maszynka do golnia dla taty emotka ))) Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4846583 Napisano: 22.11.2011 06:47:17 w Konkursowiczki w ciąży
merynosek napisał(a):

Katrin22 mojemu synkowi też się nie odbijało, ani nie ulewało i wszystko było dobrze emotka Taka uroda widocznie emotka A tak w ogóle to lubię zaglądać na Wasz dział, chociaż sama w ciąży nie jestem ale lubię poczytać nowości w tych sprawach emotka

Życzę zdrówka dla Mam i Dzidziusiów emotka

merynosek, dziękuję, że tu zaglądasz emotka bo właśnie i mnie pocieszyłaś jako doświadczona mama. Mojemu Kubusiowi też rzadko się odbija i rzadko ulewa.
Ten dział jest fajny, bo będąc w ciąży, czy już po można się poradzić, lub poczytać co tam u przyszłych mam emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4846553 Napisano: 22.11.2011 06:37:57 w Konkursowiczki w ciąży
grazia1981 napisał(a):

klaudia011 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

kurcze, znów chodziłam z nim 10 minutek,mały wisiał na ramieniu i dalej NIC, położyłam go na boczku i śpi emotka

Mój Filip praktycznie w ogóle nie odbijał sobie po jedzonku.Od samego początku
Chyba po prostu niektóre dzieci tak mają.
Jeśli maluszka nic nie boli to nie masz sie co stresować emotka

U mnie też synkowi sie nie odbijało i nic się nie stało nie panikuj bo wszystko ok!

UFFFFF, kamień z serca!!! Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4846280 Napisano: 22.11.2011 04:47:31 w Konkursowiczki w ciąży
anava napisał(a):

katrin22 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

grusia napisał(a):

Dziewczyny ile razy byla u Was polozna po porodzie ?

3 razy emotka

1 raz

a u mnie wcale emotka

A zapisałaś małego do pediatry?
Bo potem z tej instytucji lekarka i położna musi przyjechać na kontrolę, u mnie były 1 raz, a podpisałam 3 papierki, czyli, że były niby 3 razy, chore, bo z jednej strony spokój, z drugiej strony to chciałabym popytać na żywo Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4846273 Napisano: 22.11.2011 04:44:48 w Konkursowiczki w ciąży

katrin22 napisał(a):

kurcze, znów chodziłam z nim 10 minutek,mały wisiał na ramieniu i dalej NIC, położyłam go na boczku i śpi emotka

A dzieje mu się coś jak mu się nie odbije ???

Nic się nie dzieje, jak leży to się uśmiecha, czasem postęka, potem popurka sobie i dalej śpi, ale wyczytałam, że każdemu dziecku musi się odbić, bo inaczej może się udusić i teraz panikuję, latam co chwilka do niego patrząc czy się nie obrócił na plecki. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4846249 Napisano: 22.11.2011 04:37:37 w Konkursowiczki w ciąży

grusia napisał(a):

Dziewczyny ile razy byla u Was polozna po porodzie ?

3 razy emotka

1 raz Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4846247 Napisano: 22.11.2011 04:37:13 w Konkursowiczki w ciąży
kurcze, znów chodziłam z nim 10 minutek,mały wisiał na ramieniu i dalej NIC, położyłam go na boczku i śpi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4846004 Napisano: 22.11.2011 02:54:10 w Konkursowiczki w ciąży
No właśnie też się nad tym zastanawiałam, bo powoli ssie pierś, i bardzo rzadko mu się ulewa Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4845983 Napisano: 22.11.2011 02:42:23 w Konkursowiczki w ciąży

katrin22 napisał(a):

Kobietki co zrobić jak dziecko nie zawsze sobie odbije mój Kubuś bardzo rzadko beknie po jedzonku, trzymam go pionowo na ramieniu, oklepuję i NIC, on zasypia zaraz, albo ma bąki i się zwija z bólu, pewnie dlatego, że nie beknie.
Kładę go na boczek by się nie zakrztusił i jakoś jest, ale martwi mnie to.

Spróbuj położyć go u siebie na kolanach na brzuchu i lekko oklepywać po pleckach.

próbowałam, i też ciężko,ale będę próbować, bo martwi mnie to.
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4845978 Napisano: 22.11.2011 02:40:14 w Konkursowiczki w ciąży
Tylko że jemu nie chce się odbić, i jak się nie odbije to purka sobie . Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4845958 Napisano: 22.11.2011 02:32:13 w Konkursowiczki w ciąży
Kobietki co zrobić jak dziecko nie zawsze sobie odbije mój Kubuś bardzo rzadko beknie po jedzonku, trzymam go pionowo na ramieniu, oklepuję i NIC, on zasypia zaraz, albo ma bąki i się zwija z bólu, pewnie dlatego, że nie beknie.
Kładę go na boczek by się nie zakrztusił i jakoś jest, ale martwi mnie to. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4842530 Napisano: 21.11.2011 08:52:15 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Nie popadajmy w paranoję! Nikt nie będzie żłopał piwa hektolitrami, poza tym wielu lekarzy nie zabrania np.kieliszka czerwonego wina od czasu do czasu, podobno nawet na zdrowie wyjdzie. A wino ma już 12% np, a nie 0,5... Poza tym powinno się pić po karmieniu a nie przed... bo do następnego karmienia alkohol wywietrzeje już z organizmu.

ja po godzinie od wypicia karmi nadal nie mam zera na alkomacie, a co dopiero we krwi...

Ja nie lubię karmi, bo jak dla mnie jest ohydne... Jak mam pić to coś bardziej konkretnego, a nie mdłego sikacza... Sam lekarz mi mówił, żeby od czasu do czasu wypić kieliszek wina.

MI też lekarz mówił, że w ciąży mogę wypić lampkę wina czy szklankę piwa, ale od czasu do czasu wzięłam łyka od męża i zaspokoiłam chwilowa ochotę na piwko, teraz mogę pomarzyć o piwku, czy winie, czy nawet o coli, pozostają mi herbatki owocowe, woda i kompocik.

No a lekarz chyba wie co robi emotka Wszystko jest dla ludzi, tylko z umiarem. Odnośnie coli to ja nie mogę się powstrzymać...

W ciąży też miałam ochotę na colę emotka więc od czasu do czasu piłam, raz wypiłam 1,5 litra tonicu, a potem wyczytałam, że ma chininę i miałam stracha.
Teraz mogę pomarzyć o coli emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4842067 Napisano: 20.11.2011 08:56:08 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Nie popadajmy w paranoję! Nikt nie będzie żłopał piwa hektolitrami, poza tym wielu lekarzy nie zabrania np.kieliszka czerwonego wina od czasu do czasu, podobno nawet na zdrowie wyjdzie. A wino ma już 12% np, a nie 0,5... Poza tym powinno się pić po karmieniu a nie przed... bo do następnego karmienia alkohol wywietrzeje już z organizmu.

ja po godzinie od wypicia karmi nadal nie mam zera na alkomacie, a co dopiero we krwi...

Ja nie lubię karmi, bo jak dla mnie jest ohydne... Jak mam pić to coś bardziej konkretnego, a nie mdłego sikacza... Sam lekarz mi mówił, żeby od czasu do czasu wypić kieliszek wina.

MI też lekarz mówił, że w ciąży mogę wypić lampkę wina czy szklankę piwa, ale od czasu do czasu wzięłam łyka od męża i zaspokoiłam chwilowa ochotę na piwko, teraz mogę pomarzyć o piwku, czy winie, czy nawet o coli, pozostają mi herbatki owocowe, woda i kompocik.
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4840026 Napisano: 19.11.2011 06:48:01 w Konkursowiczki w ciąży
Ciekawe z tym Karmi, ale ja bałabym się je pić, ze względu na późniejsze konsekwencje takie jak np. kolka..Co do zawartości alkoholu, to podejrzewam, że taka ilość nie zaszkodziła by maluszkowi, pod warunkiem, że matka wypije szklaneczkę.
Wierzę, że pobudza laktację emotka jakbym miała problem to na pewno spróbowałabym, bo tonący brzytwy się chwyta emotka na pewno nie poddałabym się. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4838964 Napisano: 19.11.2011 09:03:55 w Konkursowiczki w ciąży
olunka napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Ja uważam, że jednak mleko matki jest najlepiej zbilansowane, ale sztucznemu też nic nie brakuje emotka

Mleka nie odciągałam, bo nie chcę żeby potem zbyt dużo mi się produkowało, bo już w nocy mam nawały.
A jak jadę gdzieś na dłużej niż 2 h to mały jeszcze najedzony, jedyny kłopot jak trzeba jechać na np. 3h, no wtedy już musiałabym odciągnąć.
Muszę dianek poczytać o tym zamrażaniu
emotka

ja zamrażałam w takich woreczkach z aventu, super polecam

a ja zastanawiałam się w czym to mrozić, a więc wybiorę się do apteki emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4838554 Napisano: 18.11.2011 10:09:21 w GFK
Mialam ankietę za ponad 300 pkt i odpadłam, wrrrrrr Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4838550 Napisano: 18.11.2011 10:08:17 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

A mnie chyba coś bierze, od kilku dni oddychać w nocy nie mogę i drapie w gardle, tyle że do tej pory zwalałam winę na suche powietrze... Sama nie wiem co mam o tym myśleć emotka

Ciepła herbatka z miodkiem i wygrzewaj się. Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4838393 Napisano: 18.11.2011 09:11:14 w Konkursowiczki w ciąży
Ja uważam, że jednak mleko matki jest najlepiej zbilansowane, ale sztucznemu też nic nie brakuje emotka

Mleka nie odciągałam, bo nie chcę żeby potem zbyt dużo mi się produkowało, bo już w nocy mam nawały.
A jak jadę gdzieś na dłużej niż 2 h to mały jeszcze najedzony, jedyny kłopot jak trzeba jechać na np. 3h, no wtedy już musiałabym odciągnąć.
Muszę dianek poczytać o tym zamrażaniu
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4837673 Napisano: 18.11.2011 04:39:49 w Konkursowiczki w ciąży

grusia napisał(a):

Ja dzieki Bogu mam poki co praktycznie bezproblemowe dziecko, z pierwszym bylo to samo. U nas kupki sie unormowały po lekarstwie,mała juz nie musi tak cisnąc , pomogla tez zmiana mleka. Kinga zjada mi w nocy 100 ml i spi 4 -4,5 godz.W dzien co 3 godzinki wypija jakies 90ml. Jak tak dalej pojdzie to bedzie z niej niezly klocek emotka
Zdrowka Waszym dzieciaczkom zycze.

Pozazdrościć emotka mój synek przez pierwsze 4 miesiące wstawał w nocy co chwila na cyca a w dzień jadł co 2 , 3 godzinki i przez 4 miesiące nie mogłam niestety nigdzie wyjść bo nie mogłam go zostawić z nikim z domowników bo musiał mieć jedzonko pod nosem w razie czego emotka i musiałam całymi dniami siedzieć z małym w domu.

hehe, mam to samo, a mam tyle pokarmu, że wykarmiłabym od razu z dwoje dzieci, nie odciągam pokarmu by nie pobudzać bardziej laktacji, a mały pije średnio co 2-3 h, i wali takie kupska emotka
Udało mi się z laktacją jak na razie, ale nigdy nic nie wiadomo.
Niestety są też minusy tego, nigdzie się nie ruszam na dłużej niż 2h, wcześniej moja mama dawała małemu sztuczne jak gdzieś jechałam, ale potem miałam straszny nawał mleka, i wolę jak mały sam odciągnie, takie uroki karmienia piersią.

grusia nie ma co się martwić ta laktacją , na szczęście są odpowiedniki naturalnego pokarmu, wiadomo mleko sztuczne nie zastąpi mleka z piersi, ale i na nim dziecko urośnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

katrin22

#4836951 Napisano: 18.11.2011 12:00:05 w Konkursowiczki w ciąży
grazia1981 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

dziś z rana patrzę a Kubuś ma jedno oczko lekko zaropiałe, umyłam je wywarem z rumianku i zastanawia mnie to, czy moje dziecko musi mieć wszytkie dolegliwości noworodkowe emotka
Dupka już prawie wygojona, przygotowana woda plus mąka ziemniaczana- cudowny lek.
Katarek mija, a teraz to oczko...

To dopiero początki emotka obyś tylko takie kłopoty miała ze swoim synkiem emotka naprawdę nie ma się czym martwić no dzieci już tak mają jak nie to to znowu co innego i tak w kółko

U mnie najgorsza była ciemieniucha,która też nie chciała zejść ,mały miał też pleśniawki na języku,potówki,zaropiałe oczka,które przemywałam rumiankiem i przeszło,i jeszcze mnóstwo innych rzeczy,ale wszystko przejdzie emotka

Czyli wszystko trzeba przejść
Wyświetl w wątku >>
0 0