Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ongis

ongis

#6376766 Napisano: 06.07.2017 18:34:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
matys napisał(a):

Skuszony tym, że z kolega ongis tak samo jak ja zna się trochę na statystyce oraz jak sam mówi dużo wysyła z Black i tam wygrywa, postanowiłem pociągnąć wątek i być może wyjdzie z tego jakaś ciekawa merytoryczna dyskusja. emotka Co kolega sądzi o takiej sytuacji, w której na obecnie 132 opublikowane nagrody dziennie I stopnia, aż 16 nagród, czyli 12,12% przypadło na pewną miejscowość "OW"?

Zapewne z kolegą ongis mamy takie samo zdanie na ten temat - od strony statystycznej wszystko jest ok, taki wynik może świadczyć że w loterię ostro weszła jakaś bogata osoba lub ekipa, prawda? Nadal wszystko jest ok.

Tylko po nocy nie daje mi spać jedna zagadka, dlaczego w loterii, w której nie ma ograniczeń i można wygrywać na swoje dane dowolną liczbę nagród (i tak robi kilka osób w tej loterii) to jednak w przypadku miejscowości OW za każdym razem jest inna osoba ...

OW - Agnieszka B.
OW - Anita P.
OW - Anna S.
OW - Aurelia B.
OW - Barbara K.
OW - Dawid B.
OW - Jakub K.
OW - Janina B.
OW - Jerzy B.
OW - Katarzyna B.
OW - Mariusz B.
OW - Małgorzata N.
OW - Witold W.
OW - Zdzisław K.
OW - Łukasz H.
OW - Łukasz P.

... podobnie mamy jeszcze z kilkoma innymi miejscowościami, jak chociażby mała (5 tys. mieszkańców) miejscowość na "C"

C - Genowefa W.
C - Iwona L.
C - Monika L.
C - Paweł L.
C - Renata W.
C - Waldemar L.

Pani Genowefa na pewno jest amatorem napojów Black to na pewno nie ulega wątpliwości.

Kolega ongis ma pomysł dlaczego ktoś się tak trudzi i za każdym razem podstawia inną osobę?

Może to przyzwyczajenie do loterii smolara z ograniczeniem na gospodarstwo emotka albo po prostu oszczędność ale ja bym tak nie oszczędzał w loterii gdzie jest główna za 200k .  Wyświetl w wątku >>
0 0

ongis

#6376667 Napisano: 06.07.2017 15:00:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
jokan napisał(a):

ongis napisał(a):

giulietta napisał(a):

ongis napisał(a):

matys napisał(a):

"co za fart umieć wstrzelić się w bramki z prawdopodobieństwem 0,00000001 % "

Niestety muszę się zgodzić z matys chociaż to łatwo nie przychodzi emotka A osobie która to napisała "co za fart umieć wstrzelić się w bramki z prawdopodobieństwem 0,00000001 % "  proponuje wrócić do podstawówki na lekcję matematyki.  Akurat w black gram bardzo dużo i średnio co 100 zgłoszeń wpada 100$ więc szanse są dużo większe niż 0,00000001 %

to wrzuć tu fotkę tych setek paragonów  emotka  ułożone dachówkowo, same nazwy produktu, po nr kasy fiskalnej nic nie widać  emotka

A co chcesz sobie wydrukować na podstawie moich paragonów? Czas drukarzy już chyba minoł emotka

oj chyba nie minął....

Jak ktoś jest samobójca i chce się wplątać w paragrafy karno skarbowe to życzę powodzenia. Wyświetl w wątku >>

ongis

#6376663 Napisano: 06.07.2017 14:53:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
giulietta napisał(a):

ongis napisał(a):

matys napisał(a):

Niestety muszę się zgodzić z matys chociaż to łatwo nie przychodzi emotka A osobie która to napisała "co za fart umieć wstrzelić się w bramki z prawdopodobieństwem 0,00000001 % "  proponuje wrócić do podstawówki na lekcję matematyki.  Akurat w black gram bardzo dużo i średnio co 100 zgłoszeń wpada 100$ więc szanse są dużo większe niż 0,00000001 %

to wrzuć tu fotkę tych setek paragonów  emotka  ułożone dachówkowo, same nazwy produktu, po nr kasy fiskalnej nic nie widać  emotka

A co chcesz sobie wydrukować na podstawie moich paragonów? Czas drukarzy już chyba minoł emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ongis

#6376630 Napisano: 06.07.2017 13:46:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
matys napisał(a):

Niestety muszę się zgodzić z matys chociaż to łatwo nie przychodzi emotka
A osobie która to napisała "co za fart umieć wstrzelić się w bramki z prawdopodobieństwem 0,00000001 % "  proponuje wrócić do podstawówki na lekcję matematyki.  Akurat w black gram bardzo dużo i średnio co 100 zgłoszeń wpada 100$ więc szanse są dużo większe niż 0,00000001 % Wyświetl w wątku >>

ongis

#6375854 Napisano: 04.07.2017 17:19:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pini napisał(a):

Aaa, ja nie ogarniam tych bramek...

Tu nie ma co ogarniać. Bramka to bramka trzeba ją znaleźć. Wyświetl w wątku >>
0 0

ongis

#6375851 Napisano: 04.07.2017 17:15:50 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pini napisał(a):

ongis napisał(a):

Dlaczego zmarnowali? Przecież grali jak każdy?

https://www.youtu...atch?v=m5LAmXS4-N8  co za cieniasy tak zmarnować 101 paragonów. Faktycznie jak ludzie na to popatrzą pomyślę że się nie da i może lepiej mniejsza konkurencja dla nas emotka

Dlaczego? Dlatego że to loteria z bramkami a z wypowiedzi tego gościa wynika że wysyłali jak by grali w loterie z losowaniem nagród. Wyświetl w wątku >>
0 0

ongis

#6375845 Napisano: 04.07.2017 17:05:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ewka656 napisał(a):

nataszka napisał(a):

agniecha1985 napisał(a):

maryja70 napisał(a):

czy ktoś wygrał w konkursie black

Lista zwycięzców na stronie się pojawiła, mi niestety na kilkanaście zgłoszeń jeszcze się nie udało  emotka

da się  emotka

https://www.youtu.../watch?v=m5LAmXS4-N8

:)

https://www.youtu...atch?v=m5LAmXS4-N8  co za cieniasy tak zmarnować 101 paragonów. Faktycznie jak ludzie na to popatrzą pomyślę że się nie da i może lepiej mniejsza konkurencja dla nas emotka Wyświetl w wątku >>
0 1 maria1980

ongis

#6373261 Napisano: 28.06.2017 14:01:45 w Wkurza mnie...
ikropka napisał(a):

Jestem pewna, że to moja piwnica. Mieszkanie odziedziczyłam po dziadkach ponad 20 lat temu, wszystko mam wpisane do aktu notarialnego, numer na piwnicy jest, w papierach w administracji wszystko się zgadza. A z tej piwnicy korzystałam już jako dziecko. W tym roku przed Wielkanocą wyniosłam z niej swoje sanki z czasów dzieciństwa (prawie czterdziestoletni zabytek). To moje mieszkanie, które wynajmuję. Poprzedni najemcy nie chcieli korzystać z piwnicy bo bali się (jak widać słusznie) o bezpieczeństwo rzeczy, więc stały tam stare graty po moich dziadkach, które w wolnych chwilach wynosiłam.

To nad czym ty się zastanawiasz ? Jak tylko zobaczyłaś od razu powinnaś dzwonić po policję. Wyświetl w wątku >>
2 nkba, ziolko 0

ongis

#6373233 Napisano: 28.06.2017 13:01:29 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

ikropka napisał(a):

ziolko napisał(a):

ikropka napisał(a):

Schodzę sobie dziś do piwnicy zanieść resztki, które zostały po remoncie, a tam niespodzianka. Ktoś zmienił kłódkę, wyrzucił moje rzeczy i wprowadził się ze swoimi. emotka

ale jak to??  emotka  radzę pochodzić po mieszkaniach i popytać ludzi, "czyja" to piwnica... a jak ktoś się przyzna, to zapytać, kto mu na to pozwolił i żądać zwrotu rzeczy (o ile to możliwe)

umieściłam przy windzie ogłoszenie z żądaniem opróżnienia piwnicy i zwrotu rzeczy do końca tygodnia. W przeciwnym razie w poniedziałek udaję się zgłosić sprawę na policję. Ciężko chodzić po 100 mieszkaniach w bloku w centrum Warszawy, w którym większość mieszkań jest na wynajem  (podobnie jak moje) i zastanie kogoś w domu graniczy z cudem. W głowie mi się nie mieści, że można zrobić coś takiego. Ostatnio byłam w piwnicy jakieś 2 miesiące temu.

czyli Ty jesteś osobą wynajmującą? a może właściciel coś wie na ten temat? 

Ja bym chyba nie chodził nie szukał. Jeśli jesteś właścicielką to od razu takie sprawy zgłasza się na policje. To jest zwykłe włamanie z kradzieżą i nie wiem jak to nazwać chyba przywłaszczeniem nieruchomości chyba.
PS
A temu co to zrobił i tak należy się emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ongis

#6373216 Napisano: 28.06.2017 12:51:50 w Smolar
cherry_coke napisał(a):

ongis napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Pisał ktoś do Smolara w sprawie leżaków i słuchawek? Czyżby urlop sobie zrobili ??

Do Smolara się dzwoni nie pisze jak się chce czegoś dowiedzieć. Oni nie gryzą emotka

Każdy niech kontaktuje się z agencją w sposób jaki uważa za stosowny. Na maile również odpowiadają. 

Z tym odpisywaniem jest różnie a jak się dzwoni masz informację w 2min Wyświetl w wątku >>
0 0

ongis

#6373203 Napisano: 28.06.2017 12:42:31 w Smolar
Monika11 napisał(a):

Pisał ktoś do Smolara w sprawie leżaków i słuchawek? Czyżby urlop sobie zrobili ??

Do Smolara się dzwoni nie pisze jak się chce czegoś dowiedzieć. Oni nie gryzą emotka Wyświetl w wątku >>
0 1 Monika11

ongis

#6373048 Napisano: 28.06.2017 09:52:12 w Dziś cieszę się z.....
bruce napisał(a):

PW bardzo mnie cieszy! emotka Kolejna Osóbka (w dodatku przemiła bardzo emotka ) wygrała w CH bon! emotka Podkreślam równocześnie z całą mocą raz jeszcze: ja nie jestem żaden Henio i mieszkam w śląskim emotka , niczego tym nie ugrywam, że polecam innym ciekawy konkurs lokalny, bo warto, bo mało jest zgłoszeń, bo cenne są tam nagrody główne... emotka

A mnie cieszy ilość paragonów zgromadzonych na Blacka emotka kupeczka rośnie i jutro trzeba znowu zaatakować. Problem będzie bo już pare trafionych jak to będzie wyglądało na tych listach laureatów zaraz się znajdą konfidenci co posądzą mnie o konszachty z Loczeq albo co gorsza z Panem Heniem. I takim o to sposobem grając uczciwie trzeba się ukrywać no co za czasy emotka Wyświetl w wątku >>

ongis

#6372852 Napisano: 27.06.2017 20:01:33 w Albedo Marketing
joan napisał(a):

ongis napisał(a):

Genialne jeszcze trochę a ten wątek trafi do działu "popraw sobie humor" albo "jak wyłudzić od Loczeq info jak grać aby wygrać"

emotka

To rodzaj sabotażu: byle coś pisać i byle dużo tego było, aby Albedo dostało pomieszania zmysłów od czytania tych postów i było zawsze pięć kroków za konkursowiczami emotka

Nie wiem jak za konkursowiczami ale za loteriowiczami już chyba nie są tak daleko Wyświetl w wątku >>
0 0

ongis

#6372849 Napisano: 27.06.2017 19:53:41 w Albedo Marketing
cb656 napisał(a):

ongis napisał(a):

Wysłanie 10.000 zgłoszeń na numer "4321" po 0,00-0,18 zł -> 0 - 1.800 zł   weź pod uwage że na wielu kartach sms są darmowe czyli wysyłka 10.000 sms kosztuje 0zł

Hm... nawet, gdy miałem pakiet 600 esemesów po 1 grosz do sieci Orange, to wysłanie na ten numer 4321 zawsze skutkowało pobraniem pełnej kwoty 0,20 zł za SMS. Czyli Orange nie traktuje tego numeru jako należącego do sieci. Tak z ciekawości - w jakich sieciach za wysyłkę na ten numer nie są naliczane opłaty? Z ciekawości pytam. Względy praktyczne. emotka

Nie tylko nic taki sms nie kosztuje to do tego nie trzeba takich kart doładowywać emotka Na prawdę chętnie bym się tą informacją podzielił bo raczej jestem gaduła ale tego nie zrobię skoro tu już wszystko może potem zostać użyte przeciwko tobie emotka nie powiem nie powiem Wyświetl w wątku >>
0 0

ongis

#6372837 Napisano: 27.06.2017 19:16:38 w Albedo Marketing
promyk-slonca napisał(a):

Panie matys vel artus, bo przeanalizowaniu postów na forum oraz ostatniej aktywności na forum wnioskuję, że to ta sama osoba. Podziwiam poziom wypowiedzi , inwigilacji, interpretacji, chęci wykazania się w grupie. Niesamowite jest to z jaką zaciekłością wietrzy Pan wszędzie podstęp i powiązania konkursowych grup przestępczych. Mega wciągające dla mnie jest śledzenie rozwoju akcji. Z dnia na dzień, z godziny na godzinę coraz bardziej wciąga mnie ten temat. To jest lepsze niż wszelkiej maści paradokumenty telewizyjne. Bardzo mi się podoba Pana dociekliwość w dogłębnym i jedynie słusznym i klarownym rozwiązaniem spraw w światku konkursowym. Kogoś takiego było nam trzeba!!!  KOCHANI PÓJDŹMY TĄ DROGĄ! Składajmy reklamacje wszędzie tam gdzie się da! Śledźmy na bieżąco listy laureatów! Załóżmy specjalny wątek i w nim będziemy wpisywać swoje spostrzeżenia oraz poczynania do spraw tępienia KONKURSOWEJ MAFII- nie bójmy się użyć tego słowa! Zróbmy listę osób, które na przestrzeni ostatnich kilku lat wygrywały nagrody w ponadprzeciętnej ilości! Zgłaszajmy wszystkich: sąsiadów, znajomych, psy, chomiki, niepełnoletnie dzieci. RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ!!! Jeśli ktoś wysłał 2 zgłoszenia na jeden paragon- to jest wszystko do sprawdzenia. Adres IP można łatwo zweryfikować.

Nie bójmy się tego zgłaszać! Racja jest po naszej stronie! Kto z nami???

Ja również czekam na odzew osób, które chcą być po lepszej stronie lepszego sortu! W kupie siła!

Genialne jeszcze trochę a ten wątek trafi do działu "popraw sobie humor" albo "jak wyłudzić od Loczeq info jak grać aby wygrać" Wyświetl w wątku >>
0 0

ongis

#6372570 Napisano: 27.06.2017 13:23:32 w Albedo Marketing
gosia16 napisał(a):

Cała ta dyskusja sprowadza się do jednego -jedni koszą nagrody drugim,i ci pierwsi nie mogą tego przeżyć.  Tak to jest ,jak zrobi się tłok na rynku

Dobre podsumowanie tematu tylko pytanie gdzie na tym forum jest czarny charakter bo pozory mogą bardzo mylić co nie raz już się po czasie okazało. Wyświetl w wątku >>
0 0

ongis

#6372567 Napisano: 27.06.2017 13:20:59 w Albedo Marketing
loczeq napisał(a):

joan napisał(a):

loczeq napisał(a):

(...) pokaż mi chodź jedną loterię na którą idzie wysłać zduplikowany paragon (ja takiej nie znalazłem a te czasy dawno odeszły w niepamięć)

To wątek o Albedo, ale mnie akurat motyw skojarzył się ze Smolarem i tymi ich formularzami internetowymi. Jak tylko będzie okazja... przetestuję, czy rzeczywiście się nie da emotka

Nawet jeśli się da wysłać to rękę dam sobie uciąć, że takie zgłoszenia pójdą do ostrzału (chodź agencje teoretycznie tego robić nie mogą, teoretycznie przy zapisach większośc loterii uczestnicy np. nie mogą odsprzedawać zakupionego towaru a jednak to robią emotka ). Ale życzę powodzenia temu, kto myśli, że taki sposobem cokolwiek wygra.

No i za dużo zostało napisane emotka teraz scrypty do wyławiania duplikatów się napracują w agencjach jak każdy zacznie testować emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ongis

#6372557 Napisano: 27.06.2017 13:12:09 w Albedo Marketing
loczeq napisał(a):

nie wie, jak ty ale ludzie którzy się tym zajmują zawodowo to raczej nie wyrzucają zakupionego towaru tylko sprzedają więc w wielkim uproszczeniu można powiedzieć, że koszt 1 paragonu to może być -1 zł albo +1 zł to tak w kwestii podstawowej, pokaż mi chodź jedną loterię na którą idzie wysłać zduplikowany paragon (ja takiej nie znalazłem a te czasy dawno odeszły w niepamięć)

To jest inna sytuacja. Kupienie 1000szt puszki coli i odsprzedanie to inna bajka. Tego prawo nie zabrania no co najwyżej przy dużych ilościach powinno się mieć DG. Wyświetl w wątku >>
0 0

ongis

#6372539 Napisano: 27.06.2017 12:52:58 w Albedo Marketing
matys - 3.) Wysłanie 10.000 zgłoszeń na numer "4321" po 0,00-0,18 zł -> 0 - 1.800 zł   weź pod uwage że na wielu kartach sms są darmowe czyli wysyłka 10.000 sms kosztuje 0zł

PS wystarczyło by prócz nr paragonu dodać nr systemowy i było by po problemie. Wyświetl w wątku >>
0 0

ongis

#6372529 Napisano: 27.06.2017 12:33:19 w Albedo Marketing
matys napisał(a):

monisss napisał(a):

bzowapani napisał(a):

Ano właśnie! -> dla tych "kombinatorów" i gangów oszustów, które wysyłają "miliony zgłoszeń" a nie ma to pokrycia w realnie dokonanych zakupach konsumenckich. Tak, zgadzam się z kolegą, dla tych oszustów, koszt SMS-a jest kluczowy, gdyż stanowi on główny składnik kosztów w przypadku brania udziału w loteriach i wysyłania ogromnej ilości zgłoszeń bez pokrycia w zakupach.

przepraszam,że "głupio" zapytam : jeśli tak naprawdę jest czego ja nie wiem;) to jaki miałoby to sens?

Wysyłanie mionów zgłoszeń bez pokrycia ma taki sens, że nieuczciwie zagarnia się nagrody! emotka

Jednym ze sposobów, który nie raz był wskazywany na tym forum jest dokonywanie duplikowania nr paragonu z różnych kart SIM. Oszust ma np. 100 legalnych paragonów i następnie mieli je ze 100 kart SIM. Przy założeniu, że z każdej karty SIM (numeru telefonu) wysyłałby losowo chociażby tylko 20 numerów paragonów, daje to już ładny wynik 2000 zgłoszeń zamiast 100 legalnych i uczciwych.  Tak jak to zaznaczył ongis, taka procedura może być stosowana jednak na ogromną skalę i wówczas można mówić o tysiącach / "milionach" zgłoszeń, które nie mają pokrycia w zakupach konsumenckich.

Pomyślcie sami ... dlaczego coraz częściej agencje budują formularze na stronach www, w których oprócz numeru paragonu trzeba podać NIP sklepu, datę i godzinę zakupu, a ostatnio nawet NUMER IDENTYFIKACYJNY KASY FISKALNEJ.

Właśnie po to, aby wyłapywać duplikowanie paragonu.

Na tym forum były również wskazywane inne metody (inne niż duplikowanie).

Dochodzą jeszcze drukarze itp  Co ciekawe teoretycznie wystarczyło by żądać wszystkich zgłoszonych paragonów. Pewnie tu była taka sytuacja i dlatego główne są zatrzymane. Wyświetl w wątku >>
0 0