Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kinzao
Postów 366
Data rejestracji 11.03.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale co to zmienia? Nie wyślesz zgłoszenia do kolejnej loterii gdzie do wygrania jest X samochodów? Ja od początku jak gram w konkursach założyłem, że w tego typu akcjach MUSZĄ dziać się jakieś przekręty Nawet konki gdzie do wygrania jest auto po wykonaniu jakiegoś zadania
(odpowiedź, sms...) są tak łatwe do zmanipulowania, że te samochody,
które trafiają do normalnego Kowalskiego to pewnie idą od czasu do czasu
tylko po to, żebyśmy wierzyli, że jednak można.... i znowu kilka
grosików od nas pójdzie do puli przy następnej loterii Wyświetl w wątku >>
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nagrodą II-go stopnia w konkursie jest zgrzewka piwa EB o wartości 72,00 zł (słownie: siedemdziesiąt dwa złote 00/100), przekazane przesyłką kurierską na adres podany przez laureata zgodnie z pkt. 8.4 regulaminu.
Czy ja czegoś nie rozumiem, czy właśnie przeczytałem, że zgrzewka (4 pak) piwa EB wycenili na 72 zł ? Czy to nie jest 4-pak tylko jakaś większa 'zgrzewka'?
Pytam czy coś wiecie bo chcą żeby im wysłać paragon i nie wiem czy chce mi się tyłek z fotela podnieść dla zysku rzędu 3-4 zł Wyświetl w wątku >>
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W ciągu tego roku mocno zmieniło się moje postrzeganie tego co można posiadać, za ile i czy warto to kupować. Zaczęło się dość dobrze bo kilkoma głośnikami z Jogobelli i główną w postaci bonów na 3,5 tys, potem już poszło. Bawimy się w to razem z żoną, oboje pracujemy, ale konkursy stały się taką odskocznią i formą rozwoju naszej 'kreatywnej' strony Głównie celujemy w konkursy kreatywne - zdjęcia i filmy (kocham filmiki bo to taki mój konik ) czy zgłoszenia sms. Loterie nas nie kochają, chociaż też raz wpadła główna jednym zgłoszeniem. W okolicach grudnia ustaliliśmy sobie plan co chcemy wygrać w pierwszym roku - była to konsola, rowery i wycieczka. Nie wpadł tylko rower, które w moim odczuciu zgarniają głównie osoby z dziećmi na zdjęciach Jednak mimo to uważam, że plan zrealizowaliśmy ponad nasze najlepsze oczekiwania bo udało się zgarnąć dużo wartościowych nagród, które często przewyższały wartość jednej wypłaty. Wymarzona wycieczka też już czeka Czy to ciężka praca - uważam, że mimo wszystko nie - fakt czasami nerwowa, ale z odpowiednim podejściem konkursy potrafią mocno poprawić jakość życia Teraz żałuję, że nie wiedziałem o tym w czasach studenckich
PS. To chyba największy mój wywód na tym forum Wyświetl w wątku >>
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jogobello wróć Wyświetl w wątku >>
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ile zgłoszeń poszło? Wyświetl w wątku >>
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Od razu mówię - jestem laikiem w tych kwestiach, pracuje na normalną umowę, nie prowadzę działalności więc wszystkiego typu podatki interesowały mnie do tej pory jak zeszłoroczny śnieg
Kwestia opodatkowania sprzedanych nagród - co jakiś czas wpada nagroda, której wartość spokojnie przekracza 1000-2000zł. Część z tych rzeczy wystawiam na allegro / olx itp i sprzedaje. Pieniądze oczywiście wpływają na moje konto czyli ślad po tych transakcjach pozostaje. Sprzedaż jest oczywiście nieregularna i nie ma nic wspólnego ze sprzedażą 'sklepową'.
Co z podatkiem od takiej sprzedaży? Uwzględniacie to potem w waszych PIT'ach? Staracie się sprzedawać poza allegro i pieniądze "do skarpety"? Będę wdzięczny za wypowiedzi osób, które bawią się w to dłużej bo dla mnie to dopiero pierwszy 'rok podatkowy' z konkursami Wyświetl w wątku >>
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
https://www.raffa...5lat.pl/konkurs.html Wyświetl w wątku >>
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Puma Martess:
- Xbox One S
- Samsung J3
- Plecak
- Piłka
- Słuchawki x3 szt
Jacobs Tesco - okazało się, że jednak to był ekspres Wyświetl w wątku >>
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
luko922 dobrze podpowiedział kiedyś - pójdzie na aukcje WOŚP Wyświetl w wątku >>
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kinzao
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W ABC akurat nie mam problemu z pieczątką bo po prostu Pani już wie, że ja albo żona przychodzimy na zakupy do konkursu i stempluje Ale prawda jest taka, że jest to kłopotliwe dla obu stron a dzisiaj to już mnie po prostu wkur....zyło
PS. Chyba zmęczony byłem jak to pisałem... coś za dużo 'problemów' w jednej wypowiedzi Wyświetl w wątku >>