Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika glena

glena

#6493853 Napisano: 01.06.2018 18:35:53 w WC - rozmowy o wszystkim
marcinek1985 napisał(a):

Mam pytanko emotka

Dostałem smsa od Smolara - wygrana tygodniowa II stopnia - Redbull. Niestety sprawdzam paragony i pisze nie wygrałeś emotka . Nie wiem czy jest sens drukować oświadczenie i wysyłać tymbardziej, że nie wiem który to paragon.... Jak się z nimi lepiej skontaktować? Telefonicznie czy mailowo?

Pozdrawiam emotka

Poczekaj jeszcze - czasem na stronie wyniki się pojawiają z jakimś poślizgiem. Po drugiej - pamiętaj przy sprawdzaniu, że jeśli nr paragonu zaczyna się od zera, to go nie wpisujesz.  Wyświetl w wątku >>

glena

#6492673 Napisano: 27.05.2018 17:01:26 w WC - rozmowy o wszystkim
kermit napisał(a):

Mam wystawiony przedmiot na allegro. Pisze do mnie pan z pytaniem czy … oferta jest aktualna (yyy no chyba skoro ją widać??). Nie chcę być niegrzeczna, więc choć to jakieś gł*pie odpisuję, że tak owszem. Pan przyjmuje do wiadomości i milczy. Kurtyna

Mam wystawiony przedmiot na allegro. Pisze do mnie pan (jak domyślam się z adresu mailowego, gdyż podpisu brak) z pytaniem: A gdzie można tą książkę kupić? Nie chcę być niegrzeczna, więc choć to całkiem głupie odpisuję, że poprzez allegro. Pan nie milczy. Kurtyny brak. Następują kolejne maile (i moje grzeczne odpowiedzi, lecz już ze wskazaniem, że może transakcja byłaby błędem, gdyż nie mogę zagwarantować mu, że przedmiot spełni jego oczekiwania - dodam, że mailujemy w sprawie książki wystawionej w opcji kup teraz za 2zł50gr). 
Gdzie można tą książkę obejrzeć?
A jak kupię i okaże się że książka jest w złym stanie?
A można kupić tak normalnie, poza allegro?
A jeśli kupię przez allegro, to mogę odebrać osobiście? W jakiej okolicy?
W takim razie, nie mogę tego kupić.
Już myślę, że następuje koniec i kurtyna, lecz po kilku dniach pan odzywa się znowu.
W sobotę mogę odebrać o dowolnej porze.
Może Pani podać godzinę i adres? Wyświetl w wątku >>

glena

#6491510 Napisano: 22.05.2018 23:01:39 w Popraw sobie humor...
Z życia konkursowicza...
Czytam Młodemu na dobranoc "Pamiętniki Tatusia Muminka". Jest loteria na urodzinach Króla Autokraty. Każdy kto znajdzie jajko z numerkiem dostaje jakąś nagrodę. Gryzilepek jednakże zeżarł swoje jajka-losy i Tatuś Muminka zastanawia się, co też stało się z nagrodami do nich przypisanymi. Czy może Król zachował je na następny raz?
A mnie w tym momencie przez głowę jak błyskawica przebiega jedno zdanie. Wiecie na pewno jakie.
Tak, oczywiście: "nagrody niewydane pozostają do dyspozycji Organizatora" emotka
Tak więc chyba czas na jakiś konkursowy urlop...
Dobrej nocy! Wyświetl w wątku >>

glena

#6491487 Napisano: 22.05.2018 21:51:05 w SZUKAM....
kiizkak napisał(a):

glena napisał(a):

Czy z GoshGirl w Hebe (etap kwietniowy) po odesłaniu danych wszyscy już dostali info o możliwości odbioru nagrody? Widziałam jakieś wpisy na ten temat, ale nie wiem, czy to ten sam etap. Do mnie nic nie dotarło...

Odesłałam im swoje dane, ale nie dostałam żadnej odpowiedzi zwrotnej. Możliwe, że jeszcze nie rozesłali wszystkich nagród do drogerii  emotka

Dzięki - czyli nie czekam sama emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

glena

#6491475 Napisano: 22.05.2018 21:23:35 w SZUKAM....
Mam dwa pytania:
Czy po wypełnieniu formularza laureata z Duracella (ogólnopolski) coś przychodzi na maila? Pojawiło mi się tylko info "dziękujemy za wzięcie udziału w konkursie" (!). Czy oni jakoś potwierdzają, że doszło i jest ok?
Czy z GoshGirl w Hebe (etap kwietniowy) po odesłaniu danych wszyscy już dostali info o możliwości odbioru nagrody? Widziałam jakieś wpisy na ten temat, ale nie wiem, czy to ten sam etap. Do mnie nic nie dotarło... Wyświetl w wątku >>
0 0

glena

#6490212 Napisano: 17.05.2018 09:44:15 w Wkurza mnie...
Claudia77 napisał(a):

kreatia napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

wkurza mnie, że rzucam te dziadowskie fajki już drugi raz i znowu czarno to widzę...

Próbowałaś elektronicznego? Mi pomógł emotka  

nie nie próbowałam, ale chce rzucić bez żadnych dodatkowych wspomagaczy, rzucić w diabły - no nic będę walczyć siłą umysłu.))

Uda Ci się! Ja już nie palę ponad półtora roku - też myślałam, że nie dam rady. W pierwszym podejściu poddałam się po dobie, ale potem się strasznie zawzięłam i bez żadnych gum, plastrów dałam radę. Ty też dasz!  Wyświetl w wątku >>

glena

#6490086 Napisano: 16.05.2018 20:21:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

donia7 napisał(a):

jak joan mówi, że czytają na bieżąco tzn. że czytają. Prawda joan?  emotka

Po prostu nie pojmuję, jak chociaż przez chwilę można uważać, że laureaci w konkursie są l-o-s-o-w-a-n-i, skoro (ponoć) nazwiska ciągle się powtarzają. To chyba jasno wskazuje na fakt, że żadnego losowania nie ma. A że ktoś po raz kolejny nie wygrał? No cóż, najwidoczniej laureaci znają SPOSÓB na wygrywanie - a taki występuje prawie w każdej agencji i w każdym konkursie. Się to nazywa nołhał. I nie ma co bólu d* prezentować & konkursowej martyrologii spod znaku "Dlaczego znowu nie ja?" Bo tu żadna tabelka nie pomoże, tylko pogłówkować trzeba, a niestety: często wskazówek jest mało, zaś kto jakąkolwiek wiedzę posiada, ten ją dla siebie zachowuje.

Bo to działa mniej więcej tak:
jeśli nas NIE nagrodzili
- a wyniki były szybko - losowali
- wyniki były późno - zapomnieli i potem na szybko losowali
- poziom prac był wysoki - nagrodzili profesjonalistów, bardzo niefajnie, niech oni sobie piszą powieści czy tam robią sesje zdjęciowe, a konkursy zostawią w spokoju
- poziom prac był niski - nagrodzili mugoli, prostego kowalskiego itp., bardzo niefajnie bo po prostu nasza praca byłą lepsza, a dowodem tego jest fakt, że już ją kilka razy nagrodzono
jeśli nas NAGRODZILI
- a wyniki były szybko - rzetelnie i na bieżąco zapoznawali się z pracami
- a wyniki były późno - rzetelnie zapoznali się, długo obradowali i w ogóle mieli burzę mózgów
- poziom prac był wysoki - nasza była najlepsza, włożyliśmy najwięcej wysiłku, kreatywności, a dekoracje malowaliśmy pół roku 
- poziom prac był niski - dali szansę normalnym ludziom, a nie osobom mającym całe sztaby ludzi, profesjonalny sprzęt itp.
Jeśli wygrywają ciągle te same osoby - jest to ewidentne oszustwo, albo ze strony agencji, albo tych pazernych wygrywaczy. 
Jeśli rzadko wygrywają te same osoby - jest to ewidentne oszustwo, agencja ingeruje w wyniki, banuje nazwiska
Uwaga, żeby zweryfikować te ostatnie kwestie trzeba mieć tabelki w excelu sięgające wiele lat wstecz plus drzewa genealogiczne i wszystkie kontakty z social mediów większych graczy, oraz karty weterynaryjne chomików, psów i kotów
Generalnie jeden wielki ściem z tymi konkursami emotka Wyświetl w wątku >>

glena

#6489877 Napisano: 16.05.2018 10:26:10 w WC - rozmowy o wszystkim
case napisał(a):

sasaaabp napisał(a):

czy wiecie może, czy organizatorzy konkursów w jakiś sposób weryfikują paragony? sprawdzają numery w jakichś systemach na podstawie przesłanego zdjęcia paragonu czy też maja programy, które są  w stanie wykryć wszelkiego rodaju przeróbki paragonów???

Organizatorzy to często agencje reklamowe, które mają w swoich szeregach grafików, którzy na fotomontażach zęby zjedli i nie dadzą się nabrać. A wszystkie podejrzane paragony są weryfikowane wnikliwie, łącznie z próbą wydostania kopii ze sklepu na podstawie numeru.

Przy okazji zabawne jest, że komuś się chce bawić w takie przeróbki, skoro z punktu widzenia prawa jest to oszustwo względnie wyłudzenie, które niezależnie od kwoty przewinienia jest przestępstwem wg KK. Ale zakładam, że pytasz z czystej ciekawości emotka Bo jakby jakiś złośliwy organizator zgłosił ewidentny wałek, to można sobie za przeproszeniem nas.ać w papiery.

To pewnie dlatego niektóre agencje nie wymagają numeru paragonu w zgłoszeniu - nie muszą się wtedy użerać z ewentualną weryfikacją, zleceniodawca zadowolony z ilości zgłoszeń, a że na jeden paragon gra cała armia starterów, to pewnie tylko miejska legenda Wyświetl w wątku >>
0 0

glena

#6489422 Napisano: 14.05.2018 19:29:07 w Czy informują/ informowali?
anet napisał(a):

renatak0 napisał(a):

anet napisał(a):

Czy informowali z Vobro i Ptasiego Mleczka?

Na pewno informowali z ptasiego mleczka w zeszłym tygodniu

Właśnie 10.05. informowali za losowanie z 08.05., a 11.05. było kolejne losowanie i powinni informować chyba dzisiaj?

Dwa dni robocze na info czyli do jutra mają czas. Wyświetl w wątku >>
1 anet 0

glena

#6488689 Napisano: 11.05.2018 18:36:30 w Wkurza mnie...
Wkurzają mnie sytuacje, gdy osoby tkwiące w toksycznych relacjach nie umieją definitywnie zakończyć związków, rozstają się "na zawsze", by zaraz zejść na nowo, manipulują sobą nawzajem itp. A dziś dotarło do mnie, że to jest toczka w toczkę moja relacja ze Smolarem... Bez przerwy daję mu "ostatnią szansę" (teraz z Ramą), potem obiecuję sobie, że już nigdy więcej, a wtedy on rzuca mi stówkę z Amino i ja już myślę, że się zmienił i pędzę po Tymbarki, żeby to uczcić... Proszę, niech mi ktoś przemówi do rozsądku i powie, że owszem mogę go wykorzystać i porzucić (loterie), w końcu oboje jesteśmy dorośli, ale emocjonalne zaangażowanie (konkursy) powinnam zainwestować w jakiś lepiej rokujący związek... Tym bardziej, że jak z wpisów powyżej widać, to on to wszystko robi nie tylko mi... Wyświetl w wątku >>

glena

#6488412 Napisano: 10.05.2018 22:38:42 w Visa Konkursy
mariolakal napisał(a):

Z którego etapu informowała dzisiaj VISA ?    emotka

z ostatniego, 3-9.05 Wyświetl w wątku >>

glena

#6488407 Napisano: 10.05.2018 22:19:22 w WC - rozmowy o wszystkim
androm napisał(a):

glena napisał(a):

androm napisał(a):

kreatia napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Proszę chcesz konkret proszę bardzo. Ktoś zna twój numer konta i podaje je jako swoje konto np do zajęcia komorniczego. Myślisz że komornik sprawdza dokładnie kogo to numer. Tyle w temacie

To jak sprzedawać na allegro? To jak płacić rachunki, skoro wszędzie ten nasz numer konta się przewija? Komornik musi podać dane bankowi i ściąga środki przez bank, nie robi tego "na pałę"  emotka

Właściwie to na allegro jak się ma płatność przez payU, to nie widzi kupujący numeru rachunku sprzedającego:)

Też tak myślałam, ale okazuje się, że jest opcja wygenerowania danych kontrahenta i w tej opcji dostaje się pełen zestaw danych, wraz z numerem konta, które jest przecież podpięte pod payU czy przelewy24. Przekonałam się o tym, gdy jeden z kupujących miał problemy z zapłatą przez payU i nie umiał się zastosować do wysyłanych wskazówek (z linkami do odpowiedniego działu w pomocy itp.), ale jakoś umiał pobrać moje dane i przesłać z zapytaniem, czy to jest mój numer konta. I był. 
To tak tylko informacyjnie piszę (lub jako panaceum na lęki z niewiedzy emotka ), a nie w sensie, że coś strasznego wyniknie z tego, że można te dane uzyskać. I coś z nimi zrobić. Na przykład wyżej wzmiankowany pan w żaden sposób tych danych nie wykorzystał emotka

Tak? Weszłam na szczegóły zakupu w moich kupionych rzeczach i nie widzę nic takiego. Gdzie to się dokładnie generuje, wiesz może?

https://allegro.p...dajacego-XEGmK5OZwur wchodzisz w zakładkę "dane kontrahenta", wypełniasz okienka i generują Ci się dane. Sprawdziłam na przykładzie zakupu, który ostatnio robiłam - płaciłam przez payU, więc nigdzie nie widziałam nr konta, a teraz wygenerowało mi pełne dane firmy z numerem Wyświetl w wątku >>
0 0

glena

#6488401 Napisano: 10.05.2018 21:52:36 w WC - rozmowy o wszystkim
androm napisał(a):

kreatia napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Proszę chcesz konkret proszę bardzo. Ktoś zna twój numer konta i podaje je jako swoje konto np do zajęcia komorniczego. Myślisz że komornik sprawdza dokładnie kogo to numer. Tyle w temacie

To jak sprzedawać na allegro? To jak płacić rachunki, skoro wszędzie ten nasz numer konta się przewija? Komornik musi podać dane bankowi i ściąga środki przez bank, nie robi tego "na pałę"  emotka

Właściwie to na allegro jak się ma płatność przez payU, to nie widzi kupujący numeru rachunku sprzedającego:)

Też tak myślałam, ale okazuje się, że jest opcja wygenerowania danych kontrahenta i w tej opcji dostaje się pełen zestaw danych, wraz z numerem konta, które jest przecież podpięte pod payU czy przelewy24. Przekonałam się o tym, gdy jeden z kupujących miał problemy z zapłatą przez payU i nie umiał się zastosować do wysyłanych wskazówek (z linkami do odpowiedniego działu w pomocy itp.), ale jakoś umiał pobrać moje dane i przesłać z zapytaniem, czy to jest mój numer konta. I był. 
To tak tylko informacyjnie piszę (lub jako panaceum na lęki z niewiedzy emotka ), a nie w sensie, że coś strasznego wyniknie z tego, że można te dane uzyskać. I coś z nimi zrobić. Na przykład wyżej wzmiankowany pan w żaden sposób tych danych nie wykorzystał emotka Wyświetl w wątku >>
1 awi 0

glena

#6488138 Napisano: 10.05.2018 11:16:15 w SZUKAM....
Sorry, ale piszę z telefonu i bez okularów, więc coś tam pobałaganiłam w cytowaniu Wyświetl w wątku >>
0 0

glena

#6488135 Napisano: 10.05.2018 11:13:06 w SZUKAM....
[quote=estrelitta] W jakich sklepach można kupić zestaw kucharski - czapka + fartuszek dla dziecka? Potrzebne na cito  emotka Dziś zakupiony na Dzień Dziecka dla Siostrzenicy, Intermarche - 35zł ale full opcja (czapka, fartuch, rękawica, łapka i utensylia emotka ) Jakiś czas temu kupowałam też Młodemu w Auchanie, ale tam nie było czapki. Wydaje mi się że w hipermarketach powinnaś kupić bez problemu.  Wyświetl w wątku >>

glena

#6487163 Napisano: 07.05.2018 14:29:33 w Informują
Hebe II stopień o 14.25 Wyświetl w wątku >>
1 maverick 0

glena

#6485872 Napisano: 29.04.2018 22:52:49 w Auchan
mia napisał(a):

glena napisał(a):

Czy myślicie, że przy ewentualnym odbiorze nagrody trzeba będzie okazać albo wręcz oddać zgłoszony paragon? Wybieram się jutro na zakupy i nie wiem, czy ewentualnie mogę wziąć jeszcze coś innego konkursowego na ten sam paragon, a nie mogę w regulaminie znaleźć odpowiedzi na to. 

Zachowaj dowód zakupu (paragon lub fakturę).
Na 99% tak - w każdym razie dziwne by było, jakby nie chcieli okazania paragonu.

No właśnie tylko to znalazłam - za to przy procedurach odbiorowych jest tylko info, żeby mieć dowód tożsamości i że trzeba będzie protokół wypełnić. 
No nic, nie będę kupować nic na inne konkursy na wszelki wypadek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

glena

#6485869 Napisano: 29.04.2018 22:09:21 w Auchan
Czy myślicie, że przy ewentualnym odbiorze nagrody trzeba będzie okazać albo wręcz oddać zgłoszony paragon? Wybieram się jutro na zakupy i nie wiem, czy ewentualnie mogę wziąć jeszcze coś innego konkursowego na ten sam paragon, a nie mogę w regulaminie znaleźć odpowiedzi na to.  Wyświetl w wątku >>
0 0

glena

#6485546 Napisano: 27.04.2018 17:49:03 w moje dzisiejsze wygrane :)

glena

#6485216 Napisano: 26.04.2018 15:28:55 w Auchan
mia napisał(a):

glena napisał(a):

https://www.konkurs.auchan.pl/ w mailu podają taką stronę konkursu, ale ona jeszcze nie działa
do wygrania 40x rok zakupów, 40x podróż marzeń, 320x bony na zakupy - ale tylko z okreslonych marek typu inExtenso
i w jury Miecznikowski
w mailu brak kwoty za jaką trzeba zrobić zakupy, na stronie jeszcze nie ma regulaminu

Olaboga... emotka Jak chcę sobie poprawić humor, to wieczorami oglądam stylizacje InExtenso. emotka
https://www.inext...uchan.pl/metamorfozy
Nie wiem, czy to pani A.N. ma taki specyficzny gust, czy tez faktycznie tam mają totalny badziew...

no ja nie znam tej marki, ale może coś mają dla dzieci? Młody mój jest abnegatem totalnym, więc może się wpasowuje w stylistykę emotka  
Edit: właśnie obejrzałam mini-katalog z ciuchami dla dzieci - jest koszulka z Sokołem Millenium więc nie jest najgorzej emotka Wyświetl w wątku >>
1 mia 0