Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika mama2006

mama2006

#5794028 Napisano: 17.12.2013 17:26:29 w Zafree darmowe kosze słodyczy - oszuści
bruce napisał(a):

Ludzie poszkodowani piszą, że boją się teraz każdego kuriera, odbioru przesyłki, złożenia podpisu. Jeszcze trochę i przestaniemy być członkami zaszczytnego grona Konkursowiczów. emotka emotka

ebz napisał(a):

Czy ktos mi powie jak anulowac to cholerne zamówienie kosza na 3czekolady?
Dzieki

Nie pamiętam niestety dokładnie, jak ja to zrobiłam i czy aby na pewno skutecznie, ale próbuj wchodzić na swoje konto, historię zamówień, dane i gdzieś tam jest możliwość zmiany statusu zamówienia. Ja potem, po tym anulowaniu, miałam "zero" w prawym górnym rogu w fioletowym kwadracie. emotka

w tym fioletowym kwadracie wczoraj miałam kwotę 249, poóźniej usunęłam miałam 0, nastepnie snów wskoczyło 249.I Dziś to samo, już 2 razy zmieniałam na 0 zł. To wielki pic, że niby jest mozliwość zmiany statusu. Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

#5793998 Napisano: 17.12.2013 16:53:47 w Zafree darmowe kosze słodyczy - oszuści
ignam napisał(a):

W opinii mojego syna stan prawny wygląda następująco:

Po pierwsze - odstąpienie od umowy konsumenckiej odbywa się bez względu na to czy usługa jest świadczona czy nie. Ktoś zwracał z Was zakupiony towar w sklepie w ciągu np. 10 czy 14 dni? Pomimo tego, że mieliście już go w domu (np. sukienkę)? To jeden z tego typu przykładów. Tu mamy umowę zawarta na odległość, więc ustawa o ochronie praw konsumenckich brzmi:

Art. 7. 1. (5) Konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu dni, ustalonym w sposób określony w art. 10 ust. 1. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.
2. Nie jest dopuszczalne zastrzeżenie, że konsumentowi wolno odstąpić od umowy za zapłatą oznaczonej sumy (odstępne).
3. (6) W razie odstąpienia od umowy umowa jest uważana za niezawartą, a konsument jest zwolniony z wszelkich zobowiązań. To, co strony świadczyły, ulega zwrotowi w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach zwykłego zarządu. Zwrot powinien nastąpić niezwłocznie, nie później niż w terminie czternastu dni. Jeżeli konsument dokonał jakichkolwiek przedpłat, należą się od nich odsetki ustawowe od daty dokonania przedpłaty.

_wysłanie oświadczenia przed upływem_, czyli waszego oświadczenia woli (Cz. Ogólna Kodeksu Cywilnego), a nie przed spełnieniem świadczenia.

Dodam, że stwierdzenie "pisemne" ma charakter zapewne li tylko dowodowy (ad probationem), co reguluje art. 74. KC, ponieważ dla odstąpienia nie przewidziano formy szczególnej pod rygorem nieważności. Czyli wysłanie elektronicznie odstąpienia będzie skuteczne lecz przed sądem nie będzie można powołać się np. na świadków. Stad warto wysłać i pisemnie i Internetowo. Adres spółki jeśli ma oddział w Polsce znajdziecie w KRS. I tylko ten adres was obowiązuje. Jeśli nie znajdziecie to na stronie usługodawcy powinien być - np. ten cypryjski - wtedy printscreena zrobić na dowód i wysłać na ten adres.

Co do wyboru prawa - wybór prawa to nie wybór właściwości sądu. Właściwość sądu (czyli sąd przed którym możecie być pozwani) to zawsze sąd polski w waszym wypadku. Wszelkie inne klauzule w umowach konsumenckich są niewiążące dla konsumenta - czyli możecie z nich skorzystać ale nie musicie, a spółka nie może z nich skorzystać. Pytanie czy zastosuje sąd w Polsce prawo polskie (to jest wybór prawa). Otóż ustawa o świadczeniu usług elektronicznych mówi, że w świadczeniu tych usług wybór prawa obcego jest niedozwolony:

Art. 3a.
1. Świadczenie usług drogą elektroniczną podlega prawu państwa członkowskiego Unii Europejskiej oraz Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) – strony umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym, na którego terytorium usługodawca ma miejsce zamieszkania lub siedzibę.

2. Przepisu ust. 1 nie stosuje się do:
5) umów z udziałem konsumentów – w zakresie, w jakim ochronę praw konsumentów zapewniają przepisy odrębne; (prawo)

3. Przepis ust. 1 nie skutkuje również:
1) wyłączeniem swobody stron w zakresie wyboru prawa właściwego dla zobowiązań umownych; (właściwość sądu)

Brak mozliwości odstąpienia jest nie tylko sprzeczny z ustawą, więc stanowi podstawe do uniewaznienia calej lub części umowy na podstawie art. 58. KC ale co więcej - jest klauzulą niedozwoloną, czyli niewiążąca - oto z wykazu:

4.2. Pomocniczy katalog postanowień niedozwolonych w Kodeksie cywilnym
a) pozbawiają wyłącznie konsumenta uprawnienia do rozwiązania umowy, odstąpienia od niej lub jej wypowiedzenia,
b) przewidują utratę prawa żądania zwrotu konsumentowi świadczenia spełnionego wcześniej niż świadczenie kontrahenta, gdy strony wypowiadają, rozwiązują lub odstępują od umowy,

A zatem kompletnie nie ma czym się przejmować. Dodam, że te postanowienia o płaceniu abonamentu są zapewne również klauzulami niedozwolonymi. Odsyłam tez do ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów bo tu jest mowa także o umowie okresowej, a nie tylko zawieranej przez Internet.

o Boże, dzięki Bogu! Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

#5793965 Napisano: 17.12.2013 16:05:07 w Zafree darmowe kosze słodyczy - oszuści
dziewczyny, to co robimy z tym fantem? Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

mama2006

#5793592 Napisano: 17.12.2013 07:48:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

bruce napisał(a):

androm napisał(a):

Co więcej, w regulaminie wyłączyli możliwość odstąpienia w ciągu 10 dni jaka jest normalnie. Bo ustawa mówi, że nie można odstąpić jeśli usługa została świadczona przed tym okresem, a tutaj jest napisane, że usługobiorca (czyli my) żąda natychmiastowego rozpoczęcia świadczenia usługi, w chwilą kliknięcia w link się zaczyna.

Teraz jestem w sporym szoku.
androm napisał(a):

W profilu da się zmienić tylko bodaj nazwisko i mail? A gdzie adres? W mailu potwierdzającym zamówienie kosza mają adres, telefon.

Tak, też mnie to zastanowiło! Przecież adres też się może ludziom zmienić. emotka
agniecha napisał(a):

Na fb jest grupa wykiwanych https://www.faceb...29835355474/?fref=ts

Odnoszę nieodparte wrażenie, że mają tam nieprzepastne tłumy, bo ja od wczoraj czekam na przyjęcie mnie doń - jak na razie: bezskutecznie. Czy ktoś z Was zdołał tam wejść? Macie może jakieś wieści, co ta grupa postanawia zrobić?

Mnie też jeszcze nie przyjęli.
Kurcze, ale się afera zrobiła. Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

#5793520 Napisano: 16.12.2013 23:04:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ale przecież porozsyłali umowy imienne na @ Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

#5793481 Napisano: 16.12.2013 22:28:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
madziamck napisał(a):

anialistopad napisał(a):

ja zrobie tak jak cos wysla nie odbiore, jak cos do zaplaty nie zaplace mi to pachnie pobieraczkiem, a były juz kalendarze na rmfmaxx?

kalendarze były o 22
co do tego kosza to ja bym się nie martwiła, konto na fb zlikwidowane a strona podejrzanie wygląda, może chcieli tylko dane wyłudzić

żeby Twoje słowa były prorocze, dzięki za pociechę Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

#5793472 Napisano: 16.12.2013 22:20:46 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Dziewczyny, macie jakis pomysł ?bo ....rano do pracy.Na pewno oka nie zmrużę , powiedzcie coś optymistycznego Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

#5793467 Napisano: 16.12.2013 22:18:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
bruce napisał(a):

gocha542 napisał(a):

a mogę usunąć adres e-mail ? coś to da?

Usunąć chyba nie możemy, ale - edytować i podać bzdurowate dane? emotka

czy jeśli edytujesz dane to nie będą mieli dostepu do podanych na początku?
Zreszta na pewno nie ma takiej mozliwości Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

#5793464 Napisano: 16.12.2013 22:17:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magnus napisał(a):

Chyba nie działą ta strona już. Moze FB ich zablokował na wniosek osób

no właśnie też nie moge wejśc Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

#5793462 Napisano: 16.12.2013 22:14:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ja chyba też jestem zablokowana na fb Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

#5793441 Napisano: 16.12.2013 22:00:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mama2006 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

zmienili? czy ja coś mylę się? napisałam na ich tablicy na fb na razie jest wpis ciekawe ,kiedy usuną?

dajcie jeszcze raz linka do strony na fb

dacie ten link? Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

#5793435 Napisano: 16.12.2013 21:50:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anialistopad napisał(a):

zmienili? czy ja coś mylę się? napisałam na ich tablicy na fb na razie jest wpis ciekawe ,kiedy usuną?

dajcie jeszcze raz linka do strony na fb Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

#5793432 Napisano: 16.12.2013 21:47:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anialistopad napisał(a):

w historii zamówień mam oczekuje ,produkty 1.ale jakoś tak inaczej wygląda niż wcześniej ,teraz nie ma tego koszyka i pisze 0 zł, a wcześniej było coś tam 249 jakiś rabat czy coś i 0

Numer zamówienia: #8128Status: OczekujeData dodania: 16/12/2013
Produkty: 1Klient: **********************
Suma: 0 PLNZobacz Zmień kolejność
Wyświetlane od 1 do 1 z 1 (1 stron)

gteż tak mam, Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

#5793427 Napisano: 16.12.2013 21:45:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anialistopad napisał(a):

w historii zamówień mam oczekuje ,produkty 1.ale jakoś tak inaczej wygląda niż wcześniej ,teraz nie ma tego koszyka i pisze 0 zł, a wcześniej było coś tam 249 jakiś rabat czy coś i 0

podobnie jest u mnie, miejmy nadzieję że to się dobrze skończy Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

#5793420 Napisano: 16.12.2013 21:41:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
?
anialistopad napisał(a):

dziewczyny chyba się udało,w moim panelu nie ma już zamówienia ,teraz jeszcze tylko niech na @ przyjdzie potwierdzenie anulacji i usunięcia danych i będzię spoko ,pisałam na wszystkie kontakty jakie tylko podali włącznie z fb

a w historii zamówień masz cos? Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

#5793407 Napisano: 16.12.2013 21:36:46 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
gocha542 napisał(a):

Czy tylko mi się wydaje,że już nie ma komentarzy na FB????????????

juz zablokowane Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

#5793406 Napisano: 16.12.2013 21:35:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
siatka napisał(a):

bruce napisał(a):

bruce napisał(a):

siatka napisał(a):

mam pytanie ja nie otworzyłam meila czy jestem tam zarejestrowana czy nie emotka

Wydaje mi się, że nie, ale nie wiem tego na pewno. Chyba nie, bo nie potwierdziłaś tej rejestracji, ktoś mógł Ci zrobić głupi żart, nie powinnaś być. emotka

mama2006 napisał(a):

znalazłam , na samym końcu regulaminu jest zawarta umową między mna a ta firmą- abonament miesięczny 149 zł

Miesięczny? emotka

jak wchodzę na moje konto to pokazuje taki komunikat Ostrzeżenie: Twoje konto wymaga zatwierdzenie zanim będziesz mógł się zalogować

ja nie mam takiego ostrzeżenia Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

#5793397 Napisano: 16.12.2013 21:30:13 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
malenka napisał(a):

Słuchajcie, pamiętam, że z podbieraczkiem sprawa była podobna. Ale czy to przypadkiem nie jest tak, że do zawierania tego typu umów konieczny jest podpis na papierze? Wydaje mi się, że tak. Przecież w przeciwnym przypadku każdy mógłby wykorzystać wasze dane i bez waszej wiedzy rejestrować was na takich stronach w celu wyłudzania kasy. Wydaje mi się, że to jest wszystko pic na wodę i umowa zawarta na zasadzie kliknięcia "zgadzam się" nie jest prawomocna.

obys miała rację . A jak to sie skończyło z tym pobieraczkiem? Wyświetl w wątku >>
0 0

mama2006

#5793393 Napisano: 16.12.2013 21:27:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
a może zaczniemy się awanturowac Na FB? Wyświetl w wątku >>
0 0