Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

kreo42

#7249532 Napisano: 26.03.2025 19:27:25
atyde25 napisał(a):

I kiedy zaczynasz krzyczeć z bezsilności przed 6 rano.
Kiedy gość mówi ,że ma garderobę 35 m kwadratowych a ty masz przestrzeni do życia całe 45 metrów.
Ciekawe ilu sąsiadów obudziłam. Ale jestem wkurzona emotka

Miałem 81m2, będąc małym brzdącem jeździłem rowerkiem po pokojach, bo było rozkładowe, po 2 drzwi w pokojach, a teraz wolę przytulne 37 niż taka landarę  emotka

pikawka

#7249552 Napisano: 26.03.2025 21:46:16
cb656 napisał(a):

ReneK napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Kiedy gość mówi ,że ma garderobę 35 m kwadratowych a ty masz przestrzeni do życia całe 45 metrów.

Ja mam 34m na dwie os.🙉
Takie pudełeczko!A czynsz jak za 50!emotka
Choć pewnie i niejeden pochwaliłby się dwójka z przodu!emotka

Kiedyś dawno, dawno temu, gdy przeprowadzaliśmy się do blokowiska z wynajmowanej sutereny przy kurniku emotka 49 metrów kwadratowych dla czteroosobowej rodziny wydawało się po prostu LUKSUSEM! emotka Dziś, gdy zostałem na tym metrażu w pojedynkę, wydaje mi się to może nie tyle ciasne, co raczej na styk wystarczające. Ech, jak to z czasem zmieniają się priorytety... emotka

12 lat temu 23 metry na 2 osoby emotka  na wynajętej kawalerce, przytulnie i dobrze bo razem…. Obecnie 150 metrów na 5 osób…. 
ile to sprzątania emotka

cudaczek121

#7249606 Napisano: 27.03.2025 08:37:23
atyde25 napisał(a):

Przez niespełna dwa lata żyłami na niecałych 47 mkw. Niedawno jednak sytuacja mnie zmusiła, aby wrócić do domu rodzinnego na 300 mkw. Czuję się niekomfortowo, ten dom jest przytłaczający i taki po prostu za duży. Moja koleżanka z pracy żyje sama na 27 mkw i bardzo sobie chwali. No cóż, jedni wola śmierdzące skarpetki, drudzy pachnące kwiaty emotka  Nie dogodzisz!

edzia21

#7249795 Napisano: 27.03.2025 16:35:55
Wkurza mnie nonszalancja językowa...dzbanów (najłagodniejsze określenie przychodzące na myśl), stosujących skrót "tyś.", albo zapisujących ilości jako 100 gram, zamiast gramów. 

A ten "tyś." to skrót od tyśęcy czy może tyśięcy?

ola120

#7249801 Napisano: 27.03.2025 17:19:27
Mnie wkurza wedel. Zarejestrowałam już ponad 20 paragonów o różnych porach dnia. Nie wiem, dlaczego sie tak uparłam na tę fabrykę...Ale już się obraziłam, odpuszczam- chyba, że jakiś paragon wpadnie mi w rękę.
0 0

martaxxx73

#7249808 Napisano: 27.03.2025 18:09:41
Kinder mleczne kanapki... za każdym razem kupuję jak jestem w sklepie i jeszcze  nie wygrałam😕
0 0

krakowskispleen

#7249842 Napisano: 27.03.2025 21:33:31
Wkurza mnie robienie konkursu, w którym masz kupić relatywnie drogą rzecz w postaci produktu Ambition (w stosunku do wartości nagrody), wysłać PŁATNY sms (co prawda 1 zł + VAT, a nie jakiś majątek, ale wciąż) i jeszcze dać im gratis hasło reklamowe, a tymczasem nagrody:

1. Nagrodami w konkursie są:· 9 nagród głównych - I stopnia w postaci kompletu garnków linii Sette z termometrem o wartości 249,00 zł brutto każdy. W skład jednego kompletu garnków linii Sette wchodzą: garnek ze szklaną pokrywą 16 cm, garnek ze szklaną pokrywa 18 cm, garnek ze szklaną pokrywą 20 cm i garnek ze szklaną pokrywą 22 cm. Łączna wartość nagród głównych I stopnia wynosi 2241,00 zł brutto.
· 9 nagród głównych - II stopnia w postaci tostera i czajnika elektrycznego STORM w kolorze białym o wartości 248,00 zł brutto. Łączna wartość nagrody głównej II stopnia wynosi 2232,00 zł brutto.
2. Łączna wartość nagród w konkursie wynosi 4473,00 zł brutto.

To już chyba lepsze te torby Milki, przynajmniej zgłoszenie nie jest płatnym smsem  emotka  Btw, na Allegro te garnki za 179 zł/kpl., więc już w ogóle interes życia emotka  Nie wiem jak tego typu konkurs ma im nakręcić sprzedaż...
1 radziosny 0

kerocna

#7249865 Napisano: 27.03.2025 22:12:21
edzia21 napisał(a):

Wkurza mnie nonszalancja językowa...dzbanów (najłagodniejsze określenie przychodzące na myśl), stosujących skrót "tyś.", albo zapisujących ilości jako 100 gram, zamiast gramów. 

Mnie i wkurza i bawi jak ludzie szukają samochodu i piszą np. " Kupię samochód do 7 000 tys.", gdy skomentuję, że za 7 milionów to lepiej w salonie kupić,  to oni zaczynają się burzyć, że takiego budżetu nie mają. emotka emotka

edzia21

#7249866 Napisano: 27.03.2025 22:18:20
kerocna napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Mnie i wkurza i bawi jak ludzie szukają samochodu i piszą np. " Kupię samochód do 7 000 tys.", gdy skomentuję, że za 7 milionów to lepiej w salonie kupić,  to oni zaczynają się burzyć, że takiego budżetu nie mają. emotka emotka

Fakt, to też jest wkurzające.
Nie wiem DLACZEGO tacy ludzie pokończyli szkoły podstawowe...

Zróbmy hybrydę: "kupię samochód do 7 000 tyś." emotka emotka
1 byekitty 0

ameryka

#7249870 Napisano: 27.03.2025 22:25:16
Skażenie języka polskiego przemocą słowem "masakra" - dla jednych brutalne morderstwa, katastrofa a dla innych np deszcz czy jakaś błahostka
1 elemelex 0

anialistopad

#7249878 Napisano: 27.03.2025 22:44:43
Ja nie wiem o co się wkurzacie .🤣🤣ja tam tych ludzi rozumiem . Skoro piszą 7000 tys. To automatycznie wiem ,że chodzi im o kwotę siedem tysięcy.  Bardziej mnie irytują jak piszą tekst typu "daje pincet i zabieram" lub zaczynają zdanie od słowa "doberek.,a kończą naurka...to mnie drażni.  Chyba już za stara jestem i nie ogarniam młodzieży i ich słownictwa

edzia21

#7249879 Napisano: 27.03.2025 22:46:58
anialistopad napisał(a):

Ja nie wiem o co się wkurzacie .🤣🤣ja tam tych ludzi rozumiem . Skoro piszą 7000 tys. To automatycznie wiem ,że chodzi im o kwotę siedem tysięcy.  Bardziej mnie irytują jak piszą tekst typu "daje pincet i zabieram" lub zaczynają zdanie od słowa "doberek.,a kończą naurka...to mnie drażni.  Chyba już za stara jestem i nie ogarniam młodzieży i ich słownictwa

Niestety, ale 7 tys. nie jest równe 7000 tys. (na serio nie widzisz różnicy)?
0 0

montezuma

#7249881 Napisano: 27.03.2025 22:59:23
edzia21 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Niestety, ale 7 tys. nie jest równe 7000 tys. (na serio nie widzisz różnicy)?

myślę, że Ania doskonale widzi różnice... tylko życie jest za krótkie, by sobie psuć humor takimi bzdetami  
też jestem purystą językowym - ale w przypadku OLX, czy innych tego typu portali - wychodzę z założenia, że szkoda nerwów na ludzi, którzy może po prostu mieli pecha i nie odebrali odpowiedniej edukacji?
A w końcu - w przypadku oferowania (a w zasadzie męczenia się z takimi osobami) czegokolwiek na OLX, chodzi przecież o to, by sprzedać a nie tracić nerwy...
[ i dlatego wolę czasem mniej zarobić i sprzedać coś na allegro albo tu na forum]

anialistopad

#7249882 Napisano: 27.03.2025 23:03:36
O dokładnie Montezuma ujęła to idealnie. Edzia widzę różnicę i powiem więcej,kiedyś bym to skomentowała dosadnie takiemu osobnikowi ,ale życie nauczyło mnie,że czasem warto odpuścić i przemilczeć.  Tak dla własnego zdrowia . Drażni mnie pisownia ludzi ale nie komentuje. No chyba,że mam zły dzień to wtedy tak .
1 edzia21 0

edzia21

#7249883 Napisano: 27.03.2025 23:13:53
anialistopad napisał(a):

O dokładnie Montezuma ujęła to idealnie. Edzia widzę różnicę i powiem więcej,kiedyś bym to skomentowała dosadnie takiemu osobnikowi ,ale życie nauczyło mnie,że czasem warto odpuścić i przemilczeć.  Tak dla własnego zdrowia . Drażni mnie pisownia ludzi ale nie komentuje. No chyba,że mam zły dzień to wtedy tak .

Również nie komentuję, wszak "nie wypada", ale niesmak zostaje emotka Niech TYŚące dzbanów żyje nadal w swoim prostym świecie  emotka

niunio

#7249884 Napisano: 27.03.2025 23:18:15
edzia21 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Również nie komentuję, wszak "nie wypada", ale niesmak zostaje emotka Niech TYŚące dzbanów żyje nadal w swoim prostym świecie  emotka

Racja, niech prostactwo żyje w swoim dzbańskim świecie.

zezowaty_kot

#7249889 Napisano: 27.03.2025 23:42:13
edzia21 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Ale i tak lepiej mieć prawdziwe 5000 tyś, choćby napisane z literówką, niż te wyimaginowe miliony z poprawną pisownią 😎

pikawka

#7249920 Napisano: 28.03.2025 08:45:01
Wkurza mnie, że non stop jesteśmy chorzy. Co się wygrzebiemy to od nowa. 
Jutro jadę z przyjaciółką do spa na weekend, planowane pół roku i co… stary od wczoraj „UMIERA” i walczy o przetrwanie śpiąc już z 17 godzin ciągiem emotka  nie można mieć dwóch dni spokoju psychicznego bo ciągle coś emotka  

p.s  dziś czekam na telefon czy dostałam pracę… więc za kilka godzin będzie nowy powód do wpisania się w temat „ wkurza mnie”
0 0

rare85

#7249925 Napisano: 28.03.2025 09:06:11
pikawka napisał(a):

p.s  dziś czekam na telefon czy dostałam pracę… więc za kilka godzin będzie nowy powód do wpisania się w temat „ wkurza mnie”

Byłam na 2 rozmowach w ciągu 2 dwóch tygodni i od 2 tygodni chodzę wkurzona, że nie udało się... Życzę Ci, żebyś mogła wpisać się w wątku "dziś cieszę się z..."  emotka  i dużo zdrowia  emotka

pikawka

#7249926 Napisano: 28.03.2025 09:12:54
rare85 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Byłam na 2 rozmowach w ciągu 2 dwóch tygodni i od 2 tygodni chodzę wkurzona, że nie udało się... Życzę Ci, żebyś mogła wpisać się w wątku "dziś cieszę się z..."  emotka  i dużo zdrowia  emotka

U mnie pierwsza rozmowa była i niby wszystko pięknie ale byli inni chętni…. Wiadomo. Ehh nie liczę już na nic taki mam kiepski dzień dziś 
 dziękuję emotka