Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

Monika11

#7213112 Napisano: 11.10.2024 11:24:39
agakaz2 napisał(a):

faktycznie nie ma ci się chwalić wpis w mdw 4 łapy w dół ja pier...

Ja też dostałam ostatnio - nowo zalogowane osoby , zlej to
0 0

agakaz2

#7213134 Napisano: 11.10.2024 12:34:56
Monika11 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

szkoda ze u mnie łapki nie działają bo bym sobie też poklikałam emotka

andii

#7213135 Napisano: 11.10.2024 12:46:55
agakaz2 napisał(a):

Monika11 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Mi się wydaje że te łapki w dół to przypadkowo-bo każdy testuje dlaczego nie działają emotka

wiolka252

#7213138 Napisano: 11.10.2024 12:55:50
andii napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Monika11 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Mi się wydaje że te łapki w dół to przypadkowo-bo każdy testuje dlaczego nie działają emotka

U mnie do góry łapki też nie działają 😅 bynajmniej nie widzę jak komuś dam
0 0

adamo86

#7213142 Napisano: 11.10.2024 13:07:35
wiolka252 napisał(a):

andii napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Monika11 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

U mnie też nie działają. A testuję w górę i w dół, więc jakby ktoś miał ode mnie w dół to sorry ale nie widzę tego emotka
0 0

helmansinho

#7213149 Napisano: 11.10.2024 13:40:17
anialistopad napisał(a):

magdalena-chili napisał(a):

anialistopad napisał(a):

U mnie podobne parametry jak u Ciebie. Tylko 4 osoby zamiast 5. 
Żuzycie 180 kWh miesięcznie. 
Ale: pilnujemy żeby nie zostawiać pozapalanych świateł gdy nas nie ma w pomieszczeniu. Lodówka nie na maxa, tylko max 2.poziom chłodzenia. Żarówki energooszczędne gdzie się da, halogenów unikamy. 
I największy ukryty pożeracz- moja ulubiona wieża, podlaczona do tv. Mąż wyczaił ile ona pobiera na standby przez całą dobę, i wyłączył, żal mi było, ale rachunki jednak niższe.
A ja pracuję dużo, wiec laptop nonstop chodzi. Czasem 2 laptopy chodzą, plus duży ekran do pracy obok laptopa.

Magda 180 kw  a 505 kw na miesiąc to jest różnica. My to mamy takie zużycie miesięczne, a nie na 2 miesiące.

Wskazane zużycie jest na podstawie odczytu (fizycznego lub zdalnego)? Można to sprawdzić na fakturze dystrybucyjnej. Istnieje szansa na to, że jest to rozliczenie na podstawie prognozy.

anialistopad

#7213156 Napisano: 11.10.2024 13:48:05
Nie jest to prognoza . Mam rozliczenie rzeczywiste
0 0

wiolka252

#7213183 Napisano: 11.10.2024 15:12:52
adamo86 napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

andii napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Monika11 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

U mnie też nie działają. A testuję w górę i w dół, więc jakby ktoś miał ode mnie w dół to sorry ale nie widzę tego emotka

I ode mnie też 😅

helmansinho

#7213372 Napisano: 12.10.2024 15:01:15
anialistopad napisał(a):

Nie jest to prognoza . Mam rozliczenie rzeczywiste

Przede wszystkim polecam sprawdzić model licznika. Jeżeli posiada zdalną komunikację to nie warto bawić się w rozliczenie rzeczywiste. To miało sens kilka lat temu ale dzisiaj większość liczników jest już "inteligentna" i szkoda marnować swój czas na spisywanie. Ja na Twoim miejscu prześledziłbym wszystkie faktury dystrybucyjne jakie posiadasz wstecz (pewnie masz umowę kompleksową więc to jedna faktura za wszystko) i znalazł moment w którym znacząco wzrosło zużycie. Ewentualnie też warto sobie przy okazji sprawdzić taryfę na energię czy aby na pewno jest to taryfa urzędowa (najtańsza). Co do samego zużycia to warto w instrukcji licznika poszukać, które wskazanie to chwilowa moc. Wtedy na tej podstawie jesteś w stanie sprawdzić ile w danej chwili pobiera całe mieszkanie. Trochę to będzie ciężkie ale warto rzucić okiem na licznik kiedy pracują różne sprzęty w mieszkaniu albo nawet lepiej - wyłączyć wszystko i włączać pojedyncze urządzenia i odczytywać chwilą moc. Trudne do realizacji ale możliwe.

fryz

#7213441 Napisano: 13.10.2024 08:06:43
Mój nieogar... wysyłam sobie zgłoszenie do konkursu vileda, patrzę i nie dowierzam, kupiłam produkty za 19,98, zamiast 20...emotka

FBsebastian3

#7213916 Napisano: 14.10.2024 20:28:38
0 0

zielonaszpilka

#7213920 Napisano: 14.10.2024 20:37:20
FBsebastian3 napisał(a):

A wkurza Cię to bo? Organizator dal
mylący podpis, ale w kinder bueno jest dodatkowe losowanie niewydanych nagród 2-4 stopnia i wiele tych nagród wpada wtedy na forum. Przy losowaniu nagrody 1 stopnia od razu losują dwóch rezerwowych laureatów.

FBsebastian3

#7213932 Napisano: 14.10.2024 20:56:47
zielonaszpilka napisał(a):

FBsebastian3 napisał(a):

mylący podpis, ale w kinder bueno jest dodatkowe losowanie niewydanych nagród 2-4 stopnia i wiele tych nagród wpada wtedy na forum. Przy losowaniu nagrody 1 stopnia od razu losują dwóch rezerwowych laureatów.

Tak to jest jak się nie czytało regulaminu. Wpis "do dyspozycji organizatora" zaraz mi podnosi ciśnienie bo myślę,że konkursowiczów omija. Tyle w temacie
0 0

zielonaszpilka

#7213935 Napisano: 14.10.2024 21:01:14
FBsebastian3 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

FBsebastian3 napisał(a):

Tak to jest jak się nie czytało regulaminu. Wpis "do dyspozycji organizatora" zaraz mi podnosi ciśnienie bo myślę,że konkursowiczów omija. Tyle w temacie

Dlatego jak zawsze zalecam spokój i zerknięcie do regulaminu emotka Dopiero potem można się wkurzać. Podpis
mylący, ale obowiązuje to, co w regulaminie. W poprzednich edycjach było to ujęte lepiej, bo był jasny komunikat, że nagroda przechodzi do losowania dodatkowego. Ale
poki co, to się nie zmieniło.

maverick

#7213960 Napisano: 14.10.2024 22:51:00
Ostatnio postawa osób na tym forum...albo jakiś Świeżak się dowala, jak się człowiek chwali wygraną, nie znając zasad regulaminu i nie wiedząc o nagrodach miesięcznych albo inny Stały Obserwator "znafca" biur podróży doradza, aby wygrane imienne oddać za free, a nie brać za nie pieniędzy 🙊🙈🙉

Rozumiem tych, co wygrywają i nie piszą o tym emotka pozdrawiam Was!

Nelusia102

#7213964 Napisano: 14.10.2024 23:14:40
Nelusia102 napisał(a):

A mnie wkurzają konkursy z pytaniami  , czyli napisz gdzie pojedziesz...., napisz o czym marzysz... napisz, napisz .... a nikt raczej tego nie czyta  a ja siedzę i wymyślam " głupoty " i wygram "może" skarpety .... A może mam dzisiaj taki dzień .....nie do pisania..... No dobra gram dalej i mówię sama do siebie " pisz i nie marudź" .

agakaz2

#7213980 Napisano: 15.10.2024 03:21:44
ludzie wyluzujcie coraz częściej ktoś do kogoś się dopier... szok co się tu dzieje.  A było kiedyś tak miło eh świat wariuje  - wkurza mnie to

lasiglasty

#7213997 Napisano: 15.10.2024 08:38:00
agakaz2 napisał(a):

ludzie wyluzujcie coraz częściej ktoś do kogoś się dopier... szok co się tu dzieje.  A było kiedyś tak miło eh świat wariuje  - wkurza mnie to

Ostatnio atmosferę tutaj psuje głównie jedna osoba, która co chwilę zakłada nowe konto i od razu próbuje kręcić jakąś aferę. Tego pretensjonalnego stylu pisania nie da się nie rozpoznać. Prawdopodobnie ma się za geniusza ironii i manipulacji, a to najzwyczajniej przykre, że ktoś próbuje dowartościować się w ten sposób. I wiem, że pozbycie się takiej osoby z forum jest trudne, ale z drugiej strony też powinna być większa selekcja treści na forum, powinno się tu dbać o kulturę wypowiedzi i renomę, a pozwala się na nazywanie agencji na przykład kanaliami.

moskala22

#7214513 Napisano: 17.10.2024 10:43:10
Wkurzam się sama na siebie, bo po każdej porażce u Karlsbada obiecuję sobie, że już nie wezmę udziału w ich konkursie skoro nie wpasowuję się w ich gust, a i tak naiwnie kupuję produkty i myślę i myślę...

awangarda

#7214521 Napisano: 17.10.2024 10:49:28
Wkurza mnie mała ilość i słaba jakość nagród w konkursach. Gdy widzę, że jest np. 10 nagród albo byle co, typu skarpety albo breloczki to nie chce mi się grać.