Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

agicho

#7202087 Napisano: 27.08.2024 20:38:23
notta napisał(a):

ACTION loteria! Wybrałam się dzisiaj na duże zakupy przy okazji informacji o loterii..  trwa ona od 21.08 a w moim sklepie gdzie byłam Pani mi powiedziała że oni już rozdali wszystkie zdrapki i więcej nie mają. Świetnie mają "zaopatrzone" te sklepy emotka

U mnie to samo . 🤬

WkurAbiw na maksa Kozel. Co robię nie tak.ze nie wgrywa zdjęcia i ciągle przerzuca do punktu wyjścia (skanowania )
1 notta 0

wiolka252

#7202099 Napisano: 27.08.2024 21:41:33
sks900 napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

Dopadł nas krztusiec wkurza mnie męczarnia u dziecka i to że brak na to lekarstwa! 2 doba w szpitalu 🥺

Dziecko było szczepione?

Oczywiście,że tak . 2 miesiąc kaszle ,dopiero teraz zdecydowali się dać go do szpitala
0 0

agicho

#7202102 Napisano: 27.08.2024 21:47:23
sks900 napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

Dopadł nas krztusiec wkurza mnie męczarnia u dziecka i to że brak na to lekarstwa! 2 doba w szpitalu 🥺

Dziecko było szczepione?

Szczepienie nie chroni 100% przed zachorowaniem , jedynie zmniejsza ryzyko zachorowania i ewentualne łagodniej przechodzi się chorobę. 

Wkurza mnie, że tak szybko minął urlop.
0 0

notta

#7202105 Napisano: 27.08.2024 21:50:14
wiolka252 napisał(a):

sks900 napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

Dziecko było szczepione?

Oczywiście,że tak . 2 miesiąc kaszle ,dopiero teraz zdecydowali się dać go do szpitala

objawy to był tylko kaszel? czy coś jeszcze..?
0 0

Orenda

#7202114 Napisano: 27.08.2024 22:17:21
wiolka252 napisał(a):

u nas podejrzenie u młodego - po "typie" kaszlu w gabinecie lekarz stwierdził, ponoć tego cała masa teraz, nasz też szczepiony (pełen cykl) i uparłam się na testy z krwi - finalnie wykluczyli, ale antybiotyk i tak wjechał (naprawdę niefajny był ten kaszel)
Współczuję Wam bardzo, bo mnie zmroziło kiedy usłyszałam diagnozę (wyniki testu i tak po 5 dniach dopiero więc siedzieliśmy non stop całą rodziną w chacie, żeby nikogo dalej nie zarazić). Ale w sumie też jestem wkurzona, bo końcówkę wakacji syna (i nasza tym samym też) nieciekawa. Na szczęście już ok.

Dużo, dużo zdrowia dla Was! Najważniejsze, że jesteście pod kontrolą, bezpieczni...
1 wiolka252 0

nanajka81

#7202149 Napisano: 28.08.2024 07:45:45
notta napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

sks900 napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

Dziecko było szczepione?

moje dzieci tak w 2021 całe wakacje kaszlały. Wiem, czasy pandemii ale lekarz tylko ręce rozłożył bo nie wychodziło nic. Po 2 miesiącach, inhalowaniu, podawaniu wit c i d, przestały. Ale całe wakacje to koszmar był. Tak więc ... Trzymaj się!
0 0

wiolka252

#7202163 Napisano: 28.08.2024 08:59:47
notta napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

sks900 napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

Dziecko było szczepione?

Kaszel taki mocno ,że syn robił się siny
1 notta 0

Yazpik

#7202165 Napisano: 28.08.2024 09:09:02
wiolka252 napisał(a):

notta napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

sks900 napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

Dziecko było szczepione?

Ja miałam kiedyś krztusiec w liceum, była to pierwsza choroba, która mnie realnie wystraszyła i bałam się, że umrę. Męczył mnie taki beznadziejny podduszający kaszel, a najgorsze było, jak mocniej odkaszlnęłam - wtedy mnie zupełnie zatykało i przez dobre kilka/kilkanaście sekund w ogóle nie mogłam nabrać powietrza. Ani w te, ani we wte. Łykałam w panice powietrze do żołądka, mama panikowała, tata krzyczał, żebym się nie wygłupiała tylko oddychała normalnie... nikt nie wiedział początkowo , co mi jest, a lekarka przepisała coś na uspokojenie, bo uznała, że bezdechy to z nerwów. Dopiero druga się poznała... Masakra. Zdrówka dla wszystkich!

wiolka252

#7202191 Napisano: 28.08.2024 10:21:33
Yazpik napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

notta napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

sks900 napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

Dziecko było szczepione?

Ja miałam kiedyś krztusiec w liceum, była to pierwsza choroba, która mnie realnie wystraszyła i bałam się, że umrę. Męczył mnie taki beznadziejny podduszający kaszel, a najgorsze było, jak mocniej odkaszlnęłam - wtedy mnie zupełnie zatykało i przez dobre kilka/kilkanaście sekund w ogóle nie mogłam nabrać powietrza. Ani w te, ani we wte. Łykałam w panice powietrze do żołądka, mama panikowała, tata krzyczał, żebym się nie wygłupiała tylko oddychała normalnie... nikt nie wiedział początkowo , co mi jest, a lekarka przepisała coś na uspokojenie, bo uznała, że bezdechy to z nerwów. Dopiero druga się poznała... Masakra. Zdrówka dla wszystkich!

Tak właśnie syn ma z tym nabieraniem powietrza ,teraz już lepiej trochę ,ale początki to była masakra w domu .Nie życzę największemu wrogowi tego co my przechodzimy .Partner z kaszlu dostał już wylew podspojowkowy. 2 tyg po Synu miał pierwszy kaszel i testy potwierdziły też krztusca
0 0

anialistopad

#7202199 Napisano: 28.08.2024 10:40:46
Na tem kaszel pomaga zimne powietrze . Przeszliśmy to przed wakacjami i taka starą lekarka kazała mi otwierać zamrażalnik i łykać te zimne powietrze . I naprawdę pomagało, kaszel nie dusił i ułatwiało oddychanie.
0 0

zielonaszpilka

#7202203 Napisano: 28.08.2024 10:46:32
anialistopad napisał(a):

Na tem kaszel pomaga zimne powietrze . Przeszliśmy to przed wakacjami i taka starą lekarka kazała mi otwierać zamrażalnik i łykać te zimne powietrze . I naprawdę pomagało, kaszel nie dusił i ułatwiało oddychanie.

Na pewno to była rada przy krztuścu? Czy przy zapaleniu krtani?
1 bethan 0

Yazpik

#7202216 Napisano: 28.08.2024 11:28:49
zielonaszpilka napisał(a):

anialistopad napisał(a):

U mnie przy napadzie bezdechu lekarka zaleciła również otwieranie okien. A to był luty, więc też było zimne powietrze. Nie wiem, na ile pomagało na zatkane drogi oddechowe po odkaszlnięciu, bo nadal mnie zatykało, ale przynajmniej mnie nieco uspokajało. Panika przy tych bezdechach była u mnie ogromna, stres okrutny i te myśli "a co jeśli się tym razem nie 'odetkam' i się uduszę?". Dochodziło do tego, że bałam się kaszlnąć. A dnia bez takich ataków nie było, chorowałam 3 tygodnie. Codziennie 1-3 napadów z bezdechem. Oprócz tego leczyli mnie sterydami wziewnymi, budesonidem. Dziś dzięki temu doświadczeniu jestem ciut mądrzejsza i gdyby któremuś mojemu dziecku - odpukać - przydarzył się krztusiec, przynajmniej będę wiedziała, co się wtedy czuje...

anialistopad

#7202217 Napisano: 28.08.2024 11:30:14

anialistopad napisał(a):

Przy duszącym kaszlu ,syn nke mógł złapać powietrza, jak ryba próbował je łapać i się dusil. Robil się siny i właśnie te lekarka nam tak poradziła i minęło.  To nie było zapalenie krtani też chodziliśmy od jednego lekarza do drugiego i dopiero właśnie ta lekarka rozpoznała co się dzieje . Przy zapaleniu krtani też ro pomaga ,ale wtedy kaszel jest taki szczekający bardziej ,a krztusiec zatyka ,że nie można tchu złapać i właśnie to miał syn

atyde25

#7202222 Napisano: 28.08.2024 11:43:49
Zastanawia mnie jak US teraz patrzy na wpływu typu zwroty za zakup czegoś i tą kasę z promo ,loterii i konków.
Aż czekam na liścik do wyjaśnienia. Bo mają wolny wgląd w konta bankowe bez decyzji sądu i prokuratury.To będzie złoto a co to za wpływ jest i za co .To będzie piękna nowa przygoda z urzędem.
0 0

rufus

#7202225 Napisano: 28.08.2024 11:58:10
atyde25 napisał(a):

Zastanawia mnie jak US teraz patrzy na wpływu typu zwroty za zakup czegoś i tą kasę z promo ,loterii i konków.
Aż czekam na liścik do wyjaśnienia. Bo mają wolny wgląd w konta bankowe bez decyzji sądu i prokuratury.To będzie złoto a co to za wpływ jest i za co .To będzie piękna nowa przygoda z urzędem.

Ty chyba bardzo lubisz przejmować się pierdołami i sama wyszukiwać problemy. emotka emotka emotka

onmyown

#7202227 Napisano: 28.08.2024 12:01:09
atyde25 napisał(a):

Jeśli z tych wygranych kupisz sobie np. mieszkanie bez kredytu, to fakt, możesz spodziewać się liściku i kontroli emotka

zielonaszpilka

#7202229 Napisano: 28.08.2024 12:05:24
anialistopad napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Przy duszącym kaszlu ,syn nke mógł złapać powietrza, jak ryba próbował je łapać i się dusil. Robil się siny i właśnie te lekarka nam tak poradziła i minęło.  To nie było zapalenie krtani też chodziliśmy od jednego lekarza do drugiego i dopiero właśnie ta lekarka rozpoznała co się dzieje . Przy zapaleniu krtani też ro pomaga ,ale wtedy kaszel jest taki szczekający bardziej ,a krztusiec zatyka ,że nie można tchu złapać i właśnie to miał syn

Zastanawiałam się właśnie, bo do tej pory słyszałam to tylko o zapaleniu krtani. Nie wiedziałam czy można to stosować też przy krztuścu:)

GreenEK

#7202234 Napisano: 28.08.2024 12:14:15
PPPet-er napisał(a):

PPPet-er napisał(a):

notta napisał(a):

notta napisał(a):

ACTION loteria! Wybrałam się dzisiaj na duże zakupy przy okazji informacji o loterii..  trwa ona od 21.08 a w moim sklepie gdzie byłam Pani mi powiedziała że oni już rozdali wszystkie zdrapki i więcej nie mają. Świetnie mają "zaopatrzone" te sklepy emotka

Nofsza odpisała z prośbą o podanie adresu sklepu. Mają to weryfikować. Zobaczymy:)

mi też odpisali że mam taką samą wiadomość wysłać do action . Tam się zdrapki nie drukują tylko odbierasz przy kasie gotowca do zdrapania.

A po sprawdzeniu odpisza pewnie, ze zainteresowanie duuuuuuuuuuze bylo.

15K rozdane zostanie prawdopowobnie wsrod pracownikow skoro dla klientow zdrapek brakło
Jakby paragon nie wystarczył do rejestracji

Niech sobie żartów nie robią. Doskonale wiedzą, ilu klientów dziennie średnio mają. Jeśli loteria trwa x dni to powinni mieć zdrapek x razy średnia ilość klientów plus spory zapas, a nie że w 5 dniu trwania loterii (do końca jest chyba jeszcze 20 dni) brakuje zdrapek. Zrozumiałabym braki w dwóch, trzech ostatnich dniach, ale nie po pierwszych pięciu. Tak czy tak liczę na to, że agencja podrąży temat, bo negatywna opinia spada też na nich. Jeśli zdrapek było wystarczająco dużo to niech cisną ekspedientów co się z nimi stało i gdzie wyparowały.

Moze pierwsze pytanie powinno byc
Kto pierwszego dnia dorwał te zdrapki ??

Nofsza odpowiada ekspresowo ale czy coś to da?
Szanowna Pani
Przepraszamy za zaistniałą sytuację. Oczywiście nie powinna mieć ona miejsca. Przekażemy sprawę bezpośrednio do Action w celu wyjaśnienia. Wszelkie problemy związane z Aktywnością "Action Polska Zdrap i Wygraj", prosimy zgłaszać na adres: [email protected]
0 0

@gnieszk@

#7202235 Napisano: 28.08.2024 12:16:14
atyde25 napisał(a):

1. Zmiana przepisów w tym zakresie nastąpiła 1 lipca 2022r. Jednak nie oznacza to, że pracownicy US przeczesują pasjami konta. Nadal ta  procedura jest  regulowana odpowiednimi przepisami i nie przeprowadza się jej bez odpowiednich przesłanek. W uproszczeniu muszą być ku temu konkretne przypuszczenia lub powody. 
2. Banki  przesyłają zawiadomienia o transakcjach ponadprogowych (powyżej 15 tys. euro) do GIIF. Och jak ja bym chętnie złożyłabym wyjaśnienia w tym zakresie...
3. Jak niby mieliby patrzeć na  wpływy z loterii czy konkursów? Pieniądze uzyskane w pełni legalnie, opodatkowane podatkiem od nagrody, chyba przejrzyściej się nie da?

ziolko

#7202333 Napisano: 28.08.2024 18:08:38
Wkurza mnie monopol kilku osób w kilku wątkach na forum emotka
Ciągle piszą i piszą o pierdołach, jakby nie miały nic innego do roboty emotka  emotka